Wandelcoaches Nederland Belgie Het Coach Bureau

Ploeter je met een vraag en wil je stappen zetten naar een nieuw leven waarin je floreert? Voor elke vraag hebben we een wandelcoach! Kies uit 100 wandelcoaches in NL en BE en ervaar wat wandelen in de natuur voor jou kan betekenen.

Twijfels over je werk?

Hoe heeft Corona jou en jouw leven geraakt? Hoe is het met je baan? Heb je twijfels? Ga eens aan de wandel met Annette Bol, Ellemieke Hop-Janssen of Anja van den Dam en ontdek je kansen en mogelijkheden, juist in deze tijd. Werk je in het onderwijs? Dan heb je wat voor je kiezen gehad de laatste tijd! Annemieke Versluis, Karen Janssen en Martha Meindertsma zijn helemaal thuis in het onderwijs en helpen je weer op koers. Top hoor.

Welke talenten heb je van nature?

Vraag je je steeds af, waar ben ik nu goed in? Wat kan ik nu eigenlijk en wat zijn mijn natuurlijke talenten? Ga dan vooral naar buiten met Wilko Houwers, want hij weet alles van je sterke punten en je kwaliteiten. Je ontdekt ook hoe je je krachten verder ontwikkelt zodat je gaat excelleren. Ook als je jezelf als introvert ervaart. Fijn voor je loopbaan.

Pieker je je suf?

Misschien raakte je van slag in deze laatste periode. Dat is niet raar. We hebben te maken met een totaal vervreemdende actualiteit. Zie daar maar eens mee om te gaan. Heb je er al bij stil gestaan? Dat is de moeite waard hoor. Doe het eens bijvoorbeeld met piekerspecialist Agnes van Rossum. Of met Marloes de Goede of Inge Janssen en doorvoel wat er te voelen is, zie het in perspectief en wordt weer helder. Dat geeft rust.

Ben je intens moe (burn-out)

Rust heb je ook nodig als je (intens) moe, gestrest bent en misschien wel burn-out klachten hebt. Kom op adem en kom nóg meer op adem in de natuur met Marian Lubbers, Gaby Hutjes, Yvonne Haenen of Oda Salomons, ervaren en goede coaches. Krijg weer rust in hoofd en lijf. Pas dan kun je nieuwe besluiten nemen. Vanuit vermoeidheid lukt dat niet, ook al probeer je dat de hele tijd…

Hoe-afvallen-je-leven-vergalt-vitaliteit-vermoeidheid

Gedoe in de relatie?

Wat zaten we hutje-mutje thuis. Je hebt een prima partner maar om hem/haar nu dag en nacht om je heen te hebben…(en je kinderen erbij) dat maakte dingen los waarvan je niet wist dat je ze in je had. Dingen die al speelden kwamen nu onder een vergrootglas te liggen. Wandel met Adelheid Dolmans, wandelende mediator, vind weer verbinding met elkaar, ontdek vandaar uit wat je dan wilt, voor het hele gezin en meer.

‘Waar gaat het nu echt om?’ Zingevingsvragen

Misschien voelde je je juist alleen, met of zonder mensen om je heen. Stelde je jezelf vragen als ‘waar gaat het me nu echt om in het leven?’ En ‘hoe kan ik daar naar leven?’ Zingevingsvragen die verder gaan dan louter mijmeren. Je wilt er ook echt vorm aan geven in je leven. Maar hoe? Ga het bos in met Anja van den Dam, Wendy Willé of Anita Kienhuis. Fijne mensen met veel coachervaring.

Voortdurend aanpassen

Groeide je op in verschillende culturen? Pas je je voortdurend aan? Botst de ik-cultuur met een wij-cultuur? Dit kan stress je geven en je onzeker maken. ‘Waar sta ik nu eigenlijk?’, speelt in je. Je achtergrond blijkt juist een bron waar je kracht uithaalt, zegt Wulan Dumatuban. Ervaar de trots van meerdere culturen in je dragen.

Wandelcoach Opleiding in natuur

Verlies en rouw

Ik hoorde van een collega dat haar verlies veel zwaarder was nu de steun in haar omgeving weg viel vanwege corona. Evelijn in ’t Veld zegt ‘rouw kent geen eindpunt maar is een levenslang traject, niet iets wat te verwerken is maar wat dynamisch mee beweegt met je leven en zich blijft ontvouwen.’ Wandel eens met haar of met Trudie Enthoven, heel ervaren in begeleiden bij alle soort verlies.

Overprikkeld?

Ben je ook zo moe van het skypen, zoomen enz? Online werken is veel intensiever en je zit meteen op je werk. Ervaar je jezelf als hoogsensitief of voel je je overprikkeld? Leer dan doen wat helpt in plaats van doen wat hoort. Je leert het bij Sem Koopman. Ook als je kinderen overprikkeld zijn.

Een vorm van autisme?

Speelt er een vorm van autisme bij jezelf, je partner of kinderen? Kost het je bergen energie om alles in goede banen te leiden? Ontdek de kleine stappen die meer rust geven in je leven. Bijvoorbeeld met Stienke de Jager.

Heb je een andere vraag?

Hier schets ik maar een kleine greep uit de bijna 100 wandelcoaches die voor je klaar staan. Er zijn wandelcoaches gespecialiseerd in nog veel meer vraagstukken bijvoorbeeld van mantelzorgers, (onvervulde) kinderwens, overgangsklachten tot verandermanagement, onderwijsvraagstukken, en persoonlijk leiderschap.

Wandelcoaches hebben hun specialiteit, maar vaak is er een overlap in jouw eigen vraagstuk. Bijvoorbeeld, je twijfel over je werk is de aanleiding voor coaching en dan blijkt je gevoeligheid of vermoeidheid veel meer aan de orde. Dus wanneer je vraag niet voor komt bij een van de wandelcoaches óf een wandelcoach bij jou in de buurt heeft nét een ander specialisme. Weet dan dat alle wandelcoaches je goed op weg kunnen helpen met problemen die je ervaart, met het ontdekken van het diepe verlangens én stapjes zetten naar realiseren van het verlangen.

Wolkenlucht 100 wandelcoaches

Hoe werkt het?

Je start met een oriënterend gesprek waarin de wandelcoach tijd en rust neemt voor je verhaal en je vraag. Samen kijken jullie ook naar de wens die je hebt voor het wandelcoachtraject. Natuurlijk is het oriënterende gesprek gratis en vrijblijvend zodat jullie samen een vruchtbare keuze kunnen maken. De wandelcoach legt uit hoe het verder gaat.
Sommige wandelcoaches voeren dit gesprek al wandelend, maar het kan ook heel goed telefonisch.

Corona-safe

Alle wandelcoaches werken Corona-safe:
– Veilig wandelen op 1,5 m afstand, of
– Telefonisch wandelend ieder in zijn/haar eigen wandelgebied, of
– Online met een wandeling ervoor en erna.
Zie hier de nieuwe manieren van wandelcoaching, die veel wandelcoaches hanteren.

Zo helpt de natuur erbij

De natuur helpt, en wandelen ook. Daar weten de wandelcoaches alles van. Ervaar het zelf ook. Lees hier de 27 effecten van wandelen in de natuur, wetenschappelijk bewezen!

Wandelcoaching in de natuur

Wacht niet te lang

We horen geregeld ‘was ik maar eerder aan de wandel gegaan met je, het geeft me zoveel lucht en kansen’. Soms denken mensen ‘eerst nog een boek lezen’, ‘misschien helpt hardlopen’, ‘nog eens bespreken met een vriend/vriendin/partner’, ‘nog eens een nachtje over slapen’ en ploeteren ondertussen verder. Wacht niet te lang en ga aan de wandel met een van deze uitstekende wandelcoaches.

Disclaimer

Het kan zijn dat de wandelcoach van je keuze vakantieplannen heeft en even niet beschikbaar is. Hier vind je alle 100 wandelcoaches.

Ik wens je een vruchtbaar wandelcoachtraject met goede resultaten in goede gezondheid.

Hilde Backus
©HetCoachBureau

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau