Publicaties & persinformatie

Hilde Backus is een van de eerste wandelcoaches in Nederland en Het Coach Bureau is de eerste aanbieder van gespecialiseerde wandelcoachopleidingen. Hilde wordt dan ook regelmatig geïnterviewd over wandelcoaching en onderwerpen als talentontwikkeling en -benutting.

Op deze pagina een overzicht van artikelen en interviews in verschillende media. Ben je zelf journalist en heb je een vraag aan Hilde of wil je een afspraak maken voor een interview? Neem dan gerust contact met ons op.

Podcast voor WandelMagazine

Voor de rubriek Lopend Vuur is Judith van Bilsen in gesprek met Hilde Backus over wat wandelen en de buitenlucht voor je doen. En hoe je deze kunt inzetten in (wandel)coaching. Met oefeningen en heilzame tips!
Beluister hier (podcast)

Lopend vuur

Wandel Magazine, lente 2023
Judith van Bilsen van Wandel Magazine interviewt Hilde Backus over wandelen, wandelcoaching en waarom het zo goed werkt. Met gratis wandelcoach-oefeningen.
Lees meer (PDF)

Tips tegen omgevingsdruk

Intermediair, februari 2023
Studenten en young professionals ervaren prestatie- en omgevingsdruk. Hoe kies je ondanks die druk je eigen pad? In dit artikel van Intermediair geeft Hilde Backus tips.
Lees meer

De waarde van wandelcoaching

Opleiding & Ontwikkeling, Vakmedianet, december 2022
Het boek is heel praktisch en toepasbaar, maar bevat ook theoretische achtergronden en inzichten. De oefeningen nodigen uit om er direct mee aan de slag te gaan!Over ‘Wandelcoaching bij stress en onzekerheid’ van Hilde Backus.
Lees de boekrecensie (PDF)

Wandel je hoofd uit de knoop

Santé Magazine, interview, oktober 2022
Journalist Kim van der Meulen interviewde deze zomer Hilde Backus over Wandelcoaching voor het magazine Santé.
Lees het interview (PDF)

Wandel de zomer door met deze 8 stappen

Psychologie Magazine, zomerboek, augustus 2022
In het zomerboek van Psychologie Magazine over ‘Imagine’, voor een fantasievol leven, beschrijft Hilde Backus 8 stappen voor een inspirerende, verfrissende en out of the box wandeling in de natuur.
Lees het artikel (PDF)

Audiowandeling voor Psychologie Magazine

Psychologie Magazine, augustus 2022
Neem tijd en rust voor jezelf met de Audiowandeling die Hilde opnam voor Psychologie Magazine. Een podcast die je tijdens een wandeling kunt beluisteren en waarmee je je rustig en mild gaat voelen.
Mét achtergrondinformatie.
Beluister de wandeling (mp3)

Boekrecensie in Coachlink Magazine

Coachlink Magazine, juni 2022
Hester Sybrandi, Carla Schellings en Rik Smale schreven als leesclub voor loopbaanprofessionals een recensie van Hilde’s boek Wandelcoaching bij stress en onzekerheid, 7 stappenplan voor coaches die de natuur in willen.
Lees de recensie (PDF)

Podcast: De kracht van wandelen!

Skillbuilders.be, mei 2022
In deze podcast interviewt Aline Aelberts, wandelcoach bij Skill BuilderS in België, Hilde Backus over het heilzame effect van wandelen in de natuur, haar persoonlijke ervaringen en boek Wandelcoaching bij stress en onzekerheid.
Beluister de podcast