Wat zeggen deelnemers over onze wandelcoachopleidingen?

We zijn pionier op het gebied van wandelcoaching en wandelcoachopleidingen, hebben enorm veel ervaring en ontwikkelen ons voortdurend. Waarom zou je kiezen voor onze Wandelcoach Opleiding? Onze deelnemers kunnen dat het beste verwoorden: hier lees je hun ervaringen met de Wandelcoach Opleiding en de Opleiding tot RegisterWandelcoach®.

“Ik ontdekte mijn ideale klant”

In De Wandelcoach Opleiding krijg je effectieve en bruikbare oefeningen. Om die oefeningen goed toe te kunnen passen als coach, onderga je ze ook zelf en je oefent ook op elkaar. Wat voor mij goed werkte is het verbeelden, het durven dromen. Je stelt je iets zo levendig mogelijk voor. Hoe wil je leven? Of wie is je ideale klant? Deze wandelcoachoefeningen helpen je verlangen zo concreet mogelijk te maken. Hierdoor wordt het tastbaar. Er komt een glimlach op je gezicht, want je ziet het letterlijk voor je. Zo ontdekte dat ik bewust mijn dag wil indelen, bijvoorbeeld door rustmomenten in te bouwen tussen mijn coachwandelingen. Én ik ontdekte mijn ideale klant: hoogsensitieve vrouwen!

Wandelcoach Hillyne MartiniHillyne Martini, BuitenStappen

“Ik ben nu meer ontspannen als ik coach”

Ik wist meteen dat deze opleiding het was; professioneel en kwalitatief goed. En dat blijkt ook zo te zijn, alles past bij elkaar. De Wandelcoach Opleiding is een combinatie van theorie, kennis en praktijk. Ook als ik nu zelf wandelcoach, voel ik dat het klopt. Ik merk het effect van de wandelcoachoefeningen en de aanpak bij mijn coachees. Daardoor krijg ik meer zelfvertrouwen. Ik ben nu meer ontspannen als ik coach en kan het gesprek meer laten gebeuren. Dan luister ik beter en hoor écht wat de ander zegt. Daarbij heb ik nu tools in handen waarmee mijn coachee inzicht krijgen en concrete stappen zetten.

Hanna Pol, Zinstap

“Zelfvertrouwen als coach door Wandelcoach Opleiding enorm toegenomen”

Mijn zelfvertrouwen als coach is door de Wandelcoach Opleiding enorm toegenomen. De opleiding reikt veel tools aan, met een constructieve en vaak hoopvolle insteek. In de oefeningen is ruimte voor pijn en gedoe, en je kijkt ook wat er al goed gaat, wat je kunt, wat je lukt, wat je kwaliteiten zijn. Je kijkt naar een succesje dat je hebt behaald, hoe klein of groot ook. Je oefent met mildheid naar jezelf, je leert jezelf te waarderen. Te voelen dat je helemaal oké bent. Er is geen goed of fout. Er wordt heel veel aandacht aan besteed dat je mag leren, en dat het prima is als het niet meteen lukt. Daardoor durf ik sneller stappen te nemen en te oefenen.

Ciska Winter, wandelcoach

“Concreet zoveel in handen dat ik vertrouwen kreeg”

De Wandelcoach Opleiding heeft me erg geholpen: ik voeg nieuwe wandelcoach-technieken en -oefeningen in de natuur toe aan mijn repertoire. En ik kreeg veel ideeën en steun voor het vormgeven van mijn bedrijf als wandelende relatietherapeut. Dat was iets dat ik al een tijdje voor me uit schoof. Maar nu kreeg ik concreet zoveel in handen, dat ik er vertrouwen in kreeg dat het echt zou lukken. Ik wist nu zeker dat dit echt was wat ik wilde en voelde de urgentie om ervoor te gaan.

John Steeman, relatiewandelcoach

“Enorme verrijking in mijn coachingspalet”

In de Wandelcoach Opleiding is ook aandacht voor waardering van het proces. Hoe komt het dat dit je gelukt is? Hoe heb je dat gedaan? Hoe zag dat eruit? In plaats van stoppen bij: wat heb je dat goed gedaan of waarom is het niet gelukt?. Dat is een enorme verrijking in mijn coachingspalet. Je laat mensen nadenken over dat ze iets goed doen, maar hoe doen ze dat dan? Daarmee laat je het ze uitspreken en komt zelfwaardering heel natuurlijk naar boven.

Jacqueline Cock, coach en werving- en selectieadviseur

“Mooie en helpende coach-structuur”

Vanaf dag één van de Wandelcoach Opleiding dacht ik: ja! Dit is het. Alles kwam samen: het coachen, het buiten zijn, de vrije ruimte om je heen, naast elkaar wandelen. Een mooie en helpende coach-structuur, heel veel wandelcoach-oefeningen. En ik leerde hoe de natuur ondersteunend kan zijn bij coachvraagstukken. Ik merkte dat het buiten coachen veel effectiever is dan op mijn zolderkamer. Het levert meer op: mensen reflecteren makkelijker en komen eerder tot rust.

Anne Kremers, Bosbureau coaching & training

“De Wandelcoach Opleiding gaf me zekerheid”

Toen ik met de Wandelcoach Opleiding aan de slag ging voelde het als thuiskomen, als een ontmoeting met een oude jeugdvriend. Wat heerlijk, leerzaam en effectief. Ik ontwikkelde mijn visie op hoe ik mijn traject zo kan vormgeven dat het tot een resultaat leidt waarmee de coachee verder kan. Ik leerde extra vaardigheden en tools om dat in de praktijk te brengen. De Wandelcoach Opleiding gaf me zekerheid. Ik weet wat ik aan het doen ben.

Susan Boot, Buiten Zijn Werkt

“Een geweldige wending in mijn baan”

Na de Wandelcoach Opleiding stroomde ik meteen door naar de Opleiding tot Register Wandelcoach®. Dat was een gouden greep. Ik verdiepte mijn stijl en methodiek, oefende meer én onder begeleiding, en voelde me stevig als wandelcoach.Ik wandelcoach nu preventief én curatief. Het is een geweldige wending in mijn baan.

Marian Zweers, wandelcoach bij ouderenzorgorganisatie De Waalboog

“Psychologische verdieping en prachtige oefeningen in de natuur”

Na de Wandelcoach Opleiding wilde ik meer verdieping en bagage. De Opleiding tot RegisterWandelcoach® was fantastisch en zette me weer opnieuw en helder in actie. In weer zo’n goede sfeer – de opleidingen bij Hilde staan er bekend om – leerde ik psychologische verdieping en prachtige oefeningen in de natuur. En nu loopt mijn bureau echt goed.

Laetitia Hartman, Groeituin

“Mentaal goed uitgedaagd”

Mijn verwachtingen werden echt overtroffen. Ik werd mentaal goed uitgedaagd en tegelijkertijd was ik fysiek bezig in mijn geliefde natuur. Daardoor bleef ik zelf ook beter in balans. Voor mij is het precies goed. Ik volgde ook de training Wandelcoaching voor groepen van het Coach Bureau. Mijn idee is om een snuffelwandeling voor mijn wandelcoachtraject Versterk je werk te ontwikkelen. Het kan best een grote stap zijn om in zo’n traject te stappen. Voor zo’n groepswandeling is het instapniveau lager, er hangt een leuk prijskaartje aan, het is één keer en je kunt aan mij snuffelen.

Marianne Wildenberg, Wandelen Werkt

“Ik merk dat ik verder kom met compassie”

Ik googelde vooraf verschillende opleidingen en vergeleek ze op inhoud. De Wandelcoach Opleiding sprong eruit omdat je hier echt wordt opgeleid tot een degelijke wandelcoach. Bovendien leer je hier hoe je een bedrijf kunt opzetten, wie je klantgroep is en hoe de marketing werkt. Ik heb ook veel geleerd van Hildes compassievolle houding. Ik heb geleerd zelf ook compassievoller te kijken naar anderen en mezelf. Mensen zeggen het niet letterlijk tegen me maar ik zie wat het bij hen doet. Ik merk dat ik verder kom door mensen met compassie te benaderen.

Norbert Kwint, wandel- en natuurcoach

“Mijn favoriete oefening is de Zintuigenwandeling”

Een favoriete oefening van mij, uit de Toolkit die je meekrijgt vanuit de Wandelcoach Opleiding, is de Zintuigenwandeling. In feite doe je een hele uitgebreide bodyscan. Je loopt je lichaam langs en vervolgens open je bewust al je zintuigen. Voel de wind langs je huid, luister naar wat je dichtbij en ver weg hoort. Wat ruik je, wat zie je, je loopt alles heel rustig na. Dat maakt je bewuster van jezelf en van de omgeving. Een verademing. Ik begin elke coachwandeling ermee. Zelf doe ik hem ook. Het helpt me ontspannen, ruimte maken en bewust voelen.

Chantal Rijsbergen, Upside Down Body & Mind

“Onderzoeken wie ik als wandelcoach ben”

De opleiding tot Register Wandelcoach® startte met het verder onderzoeken wie ik als wandelcoach ben, wat mijn persoonlijke wandelcoachstijl is. Wie ben ik, wat neem ik mee, wat zijn mijn waarden, waar sta ik achter? Hoe vertaal ik dat naar mijn stijl èn hoe vertel ik het mijn klanten. Daar kregen we prachtige oefeningen voor en ik ben er helemaal ingedoken, ik wilde dat echt van mezelf ontdekken. Voor je het weet denk je dat je een kopie van andere coaches moet zijn. Nu is het mooi om te zien hoe anders, hoe eigen we allemaal zijn.

Agnes Kleinsmit, Groenmotief

“De Wandelcoach Opleiding heeft me sterker gemaakt”

De Wandelcoach Opleiding sprak me aan, omdat het over persoonlijkheidsontwikkeling gaat en er zitten mindfulness-oefeningen in. Al wandelend in de natuur werkt dat goed, juist met hooggevoelige mensen. De Wandelcoach Opleiding heeft me sterker gemaakt, mede door de nieuwe stappen die ik heb durven nemen.

Jolanda Kluft, In Beweging Wandelcoachpraktijk

“Samen met de coachee naar een hoger niveau van inzicht werken”

Tijdens de opleiding is mij zoveel gereedschap aangereikt waarmee je samen met de coachee naar een hoger niveau van inzicht kunt werken! Het wandelen in de natuur is heel effectief. Onrust wordt omgezet naar rust en de stappen die onderweg gezet zijn kun je bijna letterlijk terug volgen. Het was voor mij direct duidelijk dat ik in de praktijk als wandelcoach en ervaringsdeskundige iets wilde betekenen voor de partners, kinderen en collega’s van mensen met autisme.

Stienke de Jager, Coaching bij Autisme

“Je werkt toe naar je eigen bedrijf, heel concreet en heel compleet”

De opleiding is doelgericht en resultaatgericht, je gaat echt ergens naar toe werken. Wandelcoach, het klinkt misschien vaag maar dat is het helemaal niet. Het effect van wandelcoachen is wetenschappelijk onderbouwd. Tijdens de opleiding werk je toe naar je eigen bedrijf, heel concreet en heel compleet. Alle oefeningen en de Toolkit met wandelcoach-oefeningen zijn heel waardevol. Ieder mens is uniek, wat je bij de een moet doen, moet je bij de ander laten. De kracht zit in de mensen zelf, daar liggen hun mogelijkheden. En dáár de juiste tools bij vinden. Wat ik nodig heb haal ik uit mijn gereedschapskist.

Marika Jannink, Paeon Wandelcoaching

“Resultaatgerichte en compassievolle insteek”

Al snel vond ik de Wandelcoach Opleiding van Het Coach Bureau. De resultaatgerichte en compassievolle insteek van de Wandelcoach Opleiding van Het Coach Bureau, gecombineerd met de persoonlijke toon spreken me erg aan. Tijdens de opleidingsdagen ben je veel buiten, en je krijgt ook nog eens bomenles van de boswachter, geweldig!

Gea van der Veen, wandelcoach en verpleegkundige

“Mooie resultaten en een flinke gereedschapskist”

De opleiding heeft me het vertrouwen gegeven dat coachen bij mij past. Het klopt, het werkt, ik heb mooie resultaten en ik vind het ontzettend leuk. En ik heb nu een flinke gereedschapskist aan oefeningen en ervaringen die ik naar eigen inzicht in kan zetten.

Remco Heijmans, Burodeloper

“Mijn werkgever zag direct de toegevoegde waarde”

De opleiding voelde als thuiskomen. Iedereen was zo gemotiveerd! Door de wandelcoach-oefeningen die we deden en doordat ik zag wat het opleverde heb ik de rust gevonden en het vertrouwen gekregen om de natuur in mijn coaching een rol te geven. Oók als mensen een vrij zakelijke vraag hebben. Voor mijn eigen duurzame inzetbaarheid is dit een serieuze verrijking. Het is echt een andere manier van coachen, waardoor ik nieuwe dingen leer en op een andere manier mensen begeleid. Mijn werkgever zag direct de toegevoegde waarde van wandelen en de natuur en was enthousiast.

Annette Bol, GGZ-loopbaanadviseur en wandelcoach

“Ik heb mezelf beter leren kennen”

Ik lees nog weleens de boeken van Hilde door, naast mijn eigen aantekeningen. Dan denk ik: ik heb destijds weer ontdekt wat ikzelf belangrijk vind in het leven. Ik heb mezelf beter leren kennen door de opbouw van de opleiding, door de praktische oefeningen, de veilige en vertrouwde sfeer en de samenwerking met leuke collega-studenten. Terugkijkend kan ik zeggen: de Wandelcoach Opleiding heeft me sterker gemaakt. Het was een bijzondere investering in mijzelf: doen waar ik blij van word en mijn talenten gebruiken.

Irene Zijlstra, wandelcoach

“Belangrijk dat het een opleiding op Post HBO-niveau is”

Wat voor mij de doorslag gaf om voor de Wandelcoach Opleiding te kiezen is de aanpak. Het is een opleiding op Post HBO-niveau. Dat vind ik belangrijk. Je treft daarmee groepsgenoten die al een stevige bodem hebben en zich niet na een half jaar opeens wandelcoach noemen. De bagage die je als coach meebrengt, moet je ook ergens anders aan ontlenen.

Bernadette van de Laak, Vlinder & Blauw leiderschapstrails

“Prachtige combinatie van korte en lange termijneffecten”

Er zijn mensen die vanuit zichzelf al de natuur opzoeken als ze niet lekker in hun vel zitten, maar veel mensen blijven op de bank zitten en gaan somberen. Juist zij hebben baat bij het in beweging komen. Vanaf het moment dat ik de Wandelcoach Opleiding startte, oefende ik met drie mensen en die geven dat ook allemaal terug. Dat is een superleuk effect van wandelcoachen, dat je goede gesprekken hebt, in een langer traject toewerkt naar een antwoord op je vraag én tegelijkertijd, ook letterlijk, in beweging komt. Daar heb je direct het eerste resultaat van. Het is een prachtige combinatie van korte en lange termijneffecten.

Claudia Minnes, wandelcoach en HR- en organisatieadviseur

“Mijn coachees voelen zich vrijer”

De Wandelcoach Opleiding paste bij me vanaf moment één. Ik weet dat wandelen goed voor je is, voor je lichaam, je brein, voor het omgaan met spanning. Ik merk het direct aan mijn coachees, vrouwen in een fase van verandering. Je begint niet in een wachtkamer, je gaat lekker wandelen! Ze voelen zich vrijer. Je ziet de schouders gewoon een beetje zakken, zo mooi. De omgeving doet veel voor het krijgen van inzichten; de natuur werkt mee. Kwartjes vallen.

Nathalie Wichink, Op Stap Coaching

“Die niche, dat was een zoektocht”

Die niche, dat was een zoektocht. Gelukkig gingen we daar meteen de eerste opleidingsdag mee aan de slag. Ik dacht dat het me niet uit maakte, ik wilde vooral mensen helpen. Maar in de mastermindwandeling, een moment van intervisie van de opleiding, sprak ik een mede-student over haar grote hindernis: het bouwen van een website. Toen ontdekte ik dat ik het wandelcoachen kon integreren in het ontwikkelen van websites. Inmiddels coach ik andere coaches en dienstverleners op hun weg naar een eigen website. Het is perfect om het wandelcoachen te combineren met het bouwen van websites. Met hun verhaal achter hun praktijk en hun bezieling en ervaringen heb ik precies dat wat nodig is om een passende website voor hen te maken.

Marcel Janssen, wandelcoach & websitebouwer

“Ik ging met hele andere ogen kijken”

Ik ben de Wandelcoach Opleiding gaan volgen en en ik was verrast! Vooral door wat je allemaal ziet in het bos. Ik ging met hele andere ogen kijken. Prachtig hoe je met allerlei werkvormen en vragenderwijs, aan de hand van de beelden in de natuur makkelijker op het gevoelsniveau kunt komen. Soms zijn hoogopgeleide mensen zo rationeel. Je kunt ze laten ervaren dat er ook ruimte kan ontstaan. Dat je door de bomen de blauwe lucht kunt zien. Dat je opgelucht adem kunt halen.

Janet Rodenburg, Casita Coaching

“Durfde me als wandelcoach in de markt te zetten”

Voor mij is aansluiten bij de ander de basis en oprecht nieuwsgierig en geïnteresseerd zijn. Letterlijk en figuurlijk met compassie naast iemand lopen, open luisteren, en de ander uit te dagen en te spiegelen zijn eigen antwoorden te vinden. Dat vind ik de kracht van de Wandelcoach Opleiding. De Opleiding tot Register Wandelcoach® gaf me echt vertrouwen. Toen durfde ik me als wandelcoach in de markt te zetten.

Mariska van der Gang, wandelcoach en maatschappelijk werker

“Ik ontdekte hoe ik vrij ging groeien en ontwikkelen”

De opleiding was heel duidelijk gestructureerd, van de eerste tot de laatste stap in hoe je je coachee een stap verder brengt en ook hoe je je wandelcoachbedrijf met succes en plezier opzet. Wat me verraste was dat alles wat ik leerde voor mijn coachees allereerst bij mezelf doorwerkte. Ik ontdekte, wandelend buiten, mijn natuurlijke talenten, hoe ik mezelf minder in de weg stond en hoe ik vrij ging groeien en ontwikkelen. Precies waar het in wandelcoaching om gaat. De Wandelcoach Opleiding heeft een goede theoretische basis en van daaruit leerde ik door learning by doing. Vrijwel vanaf het begin gingen we aan de wandel met oefencoachees. In het begin durfde ik nog niet goed op mijn coachvaardigheden te vertrouwen. Mijn eerste pogingen waren dan ook erg ‘uit het hoofd geleerd’. Maar ik kreeg de smaak te pakken met behulp van gerichte reflecties van de oefencoachees en met de intensieve, professionele feedback. Het was zichtbaar dat ik coachte met aandacht en met plezier. Leuk!

Kati Tenner, Wandel Je Rijk

“Het verhaal van mensen voorop stellen”

Wat me enorm aansprak in de Wandelcoach Opleiding is de waarderende benadering en het resultaatgerichte. Dat was een van de dingen die ik hier leerde; het verhaal van mensen voorop stellen, en ook over gaan tot wat je kunt doen om verder te komen. Een vriendelijke, milde wending tot inzicht en gedrag dat mensen daadwerkelijk verder brengt. We leerden allerlei nieuwe werkvormen, die je direct kon oefenen met je medecursisten. In de natuur. Superleuk!

Ans Snoeren, Onderdeperenboom

“Ik ontdekte hoe effectief de natuur als co-coach werkt”

Tijdens de opleiding ontdekte ik hoe effectief de natuur als co-coach werkt. We hebben allemaal mooie herinneringen aan de natuur waar we als kind in speelden. Als je kinderen observeert in de natuur, zie je hoe ze eindeloos kunnen spelen met zand en water. Speelgoed dat uit losse elementen bestaat, niet vastomlijnd is, kun je op allerlei verschillende manieren gebruiken. Het stimuleert de verbeeldingskracht. Dat helpt.

Oda Salomons, Rewild Yourself

“Het zit gewoon goed in elkaar”

Tijdens de opleiding leerde ik vooral hoe ik coach-skills kan toepassen in de natuur, want ja, je hebt een heldere en warme manier van wandelcoachen met een goeie Toolkit; allerlei instrumenten en oefeningen die je heel effectief kunt inzetten. De belofte van de opleiding is dat je resultaatgericht leert wandelcoachen in de natuur, en dat is gewoon echt waar! Ja! In mijn ervaring is het zo dat ik in vier, vijf wandelingen een bevredigend resultaat bereik. Het zit gewoon goed in elkaar.

Conny Kelly, coach en interim manager

“Er gingen allerlei deurtjes open”

Het mooie is: toen ik eenmaal de keuze voor de Wandelcoach Opleiding had gemaakt, gingen er opeens allerlei deurtjes open. Ik liep over van de ideeën, ik voelde me vrij! De opleiding sloot aan bij mij en ik leerde duidelijk hoe ik een wandelcoachtraject kon aanpakken, met talrijke wandelcoach-oefeningen. Langzaam ontdekte ik ook, van breed naar focus, op welke niche ik me als wandelcoach wilde richten. Aan de start had ik nog in mijn hoofd dat ik alleen moeders met kinderen wilde coachen, maar gaandeweg de opleiding bleek ik een enorme klik met jonge volwassenen te hebben.

Louise Lindeboom, Lindeboom Wandelcoach

“Mensen helpen hun eigen kracht uit te bouwen”

In de Wandelcoach Opleiding heb ik veel gehad aan de visie en aanpak waarmee het lukt om mensen te helpen hun eigen kracht uit te bouwen. De Toolkit met wandelcoach-oefeningen vormen een waardevolle aanvulling op de cognitieve gedragstherapie die ik ook toepas. Vanuit de opleiding hebben we een leuke intervisiegroep: we denken met elkaar mee over onze coachklanten en onze groeiende wandelcoachbedrijven. Dat stimuleert enorm!

Agnes van Rossum, De Piekerspecialist