Wat zeggen deelnemers over onze wandelcoachopleidingen?

We zijn pionier op het gebied van wandelcoaching en wandelcoachopleidingen, hebben enorm veel ervaring en ontwikkelen ons voortdurend. Waarom zou je kiezen voor onze Wandelcoach Opleiding? Onze deelnemers kunnen dat het beste verwoorden: hier lees je hun ervaringen met de Wandelcoach Opleiding en de Opleiding tot RegisterWandelcoach®.

“Een fijne opleiding in een overzichtelijke periode”

Ik maakte de transitie van adviseur naar coach. Ik kan de coachende elementen in de praktijk brengen in mijn huidige werk als hoofd P&O. Én ik heb nu geloof gekregen in mijn kunnen als wandelcoach en mijn start als ZZP’er!
Ik snap de grote belangstelling voor de Wandelcoach Opleiding heel goed. Het is een fijne opleiding in een overzichtelijke periode (6 maanden) met deelnemers met verschillende achtergronden. Dat is boeiend, geeft prettige ontmoetingen en is erg fijn onder leiding van trainer Marian van Riel. Zij is een allrounder: zowel als supervisor en als trainer voor de groep.

Yvonne Kuipers, Hoofd P&O

“Ik ben nu meer ontspannen als ik coach”

Ik wist meteen dat deze opleiding het was; professioneel en kwalitatief goed. En dat blijkt ook zo te zijn, alles past bij elkaar. De Wandelcoach Opleiding is een combinatie van theorie, kennis en praktijk. Ook als ik nu zelf wandelcoach, voel ik dat het klopt. Ik merk het effect van de wandelcoachoefeningen en de aanpak bij mijn coachees. Daardoor krijg ik meer zelfvertrouwen. Ik ben nu meer ontspannen als ik coach en kan het gesprek meer laten gebeuren. Dan luister ik beter en hoor écht wat de ander zegt. Daarbij heb ik nu tools in handen waarmee mijn coachee inzicht krijgen en concrete stappen zetten.

Hanna Pol, Zinstap

“Zelfvertrouwen als coach door Wandelcoach Opleiding enorm toegenomen”

Mijn zelfvertrouwen als coach is door de Wandelcoach Opleiding enorm toegenomen. De opleiding reikt veel tools aan, met een constructieve en vaak hoopvolle insteek. In de oefeningen is ruimte voor pijn en gedoe, en je kijkt ook wat er al goed gaat, wat je kunt, wat je lukt, wat je kwaliteiten zijn. Je kijkt naar een succesje dat je hebt behaald, hoe klein of groot ook. Je oefent met mildheid naar jezelf, je leert jezelf te waarderen. Te voelen dat je helemaal oké bent. Er is geen goed of fout. Er wordt heel veel aandacht aan besteed dat je mag leren, en dat het prima is als het niet meteen lukt. Daardoor durf ik sneller stappen te nemen en te oefenen.

Ciska Winter, wandelcoach

“Concreet zoveel in handen dat ik vertrouwen kreeg”

De Wandelcoach Opleiding heeft me erg geholpen: ik voeg nieuwe wandelcoach-technieken en -oefeningen in de natuur toe aan mijn repertoire. En ik kreeg veel ideeën en steun voor het vormgeven van mijn bedrijf. Dat was iets dat ik al een tijdje voor me uit schoof. Maar nu kreeg ik concreet zoveel in handen, dat ik er vertrouwen in kreeg dat het echt zou lukken. Ik wist nu zeker dat dit echt was wat ik wilde en voelde de urgentie om ervoor te gaan.

John Steeman

“Enorme verrijking in mijn coachingspalet”

In de Wandelcoach Opleiding is ook aandacht voor waardering van het proces. Hoe komt het dat dit je gelukt is? Hoe heb je dat gedaan? Hoe zag dat eruit? In plaats van stoppen bij: wat heb je dat goed gedaan of waarom is het niet gelukt?. Dat is een enorme verrijking in mijn coachingspalet. Je laat mensen nadenken over dat ze iets goed doen, maar hoe doen ze dat dan? Daarmee laat je het ze uitspreken en komt zelfwaardering heel natuurlijk naar boven.

Jacqueline Cock, coach en werving- en selectieadviseur

“Mooie en helpende coach-structuur”

Vanaf dag één van de Wandelcoach Opleiding dacht ik: ja! Dit is het. Alles kwam samen: het coachen, het buiten zijn, de vrije ruimte om je heen, naast elkaar wandelen. Een mooie en helpende coach-structuur, heel veel wandelcoach-oefeningen. En ik leerde hoe de natuur ondersteunend kan zijn bij coachvraagstukken. Ik merkte dat het buiten coachen veel effectiever is dan op mijn zolderkamer. Het levert meer op: mensen reflecteren makkelijker en komen eerder tot rust.

Anne Kremers, Bosbureau coaching & training

“De Wandelcoach Opleiding gaf me zekerheid”

Toen ik met de Wandelcoach Opleiding aan de slag ging voelde het als thuiskomen, als een ontmoeting met een oude jeugdvriend. Wat heerlijk, leerzaam en effectief. Ik ontwikkelde mijn visie op hoe ik mijn traject zo kan vormgeven dat het tot een resultaat leidt waarmee de coachee verder kan. Ik leerde extra vaardigheden en tools om dat in de praktijk te brengen. De Wandelcoach Opleiding gaf me zekerheid. Ik weet wat ik aan het doen ben.

Susan Boot, Buiten Zijn Werkt

“Een geweldige wending in mijn baan”

Na de Wandelcoach Opleiding stroomde ik meteen door naar de Opleiding tot Register Wandelcoach®. Dat was een gouden greep. Ik verdiepte mijn stijl en methodiek, oefende meer én onder begeleiding, en voelde me stevig als wandelcoach.Ik wandelcoach nu preventief én curatief. Het is een geweldige wending in mijn baan.

Marian Zweers, wandelcoach bij ouderenzorgorganisatie De Waalboog

“Psychologische verdieping en prachtige oefeningen in de natuur”

Na de Wandelcoach Opleiding wilde ik meer verdieping en bagage. De Opleiding tot RegisterWandelcoach® was fantastisch en zette me weer opnieuw en helder in actie. In weer zo’n goede sfeer – de opleidingen bij Hilde staan er bekend om – leerde ik psychologische verdieping en prachtige oefeningen in de natuur. En nu loopt mijn bureau echt goed.

Laetitia Hartman, Groeituin

“Mentaal goed uitgedaagd”

Mijn verwachtingen werden echt overtroffen. Ik werd mentaal goed uitgedaagd en tegelijkertijd was ik fysiek bezig in mijn geliefde natuur. Daardoor bleef ik zelf ook beter in balans. Voor mij is het precies goed. Ik volgde ook de training Wandelcoaching voor groepen van het Coach Bureau. Mijn idee is om een snuffelwandeling voor mijn wandelcoachtraject Versterk je werk te ontwikkelen. Het kan best een grote stap zijn om in zo’n traject te stappen. Voor zo’n groepswandeling is het instapniveau lager, er hangt een leuk prijskaartje aan, het is één keer en je kunt aan mij snuffelen.

Marianne Wildenberg, Wandelen Werkt

“Ik merk dat ik verder kom met compassie”

Ik googelde vooraf verschillende opleidingen en vergeleek ze op inhoud. De Wandelcoach Opleiding sprong eruit omdat je hier echt wordt opgeleid tot een degelijke wandelcoach. Bovendien leer je hier hoe je een bedrijf kunt opzetten, wie je klantgroep is en hoe de marketing werkt. Ik heb ook veel geleerd van Hildes compassievolle houding. Ik heb geleerd zelf ook compassievoller te kijken naar anderen en mezelf. Mensen zeggen het niet letterlijk tegen me maar ik zie wat het bij hen doet. Ik merk dat ik verder kom door mensen met compassie te benaderen.

Norbert Kwint, wandel- en natuurcoach

“Mijn favoriete oefening is de Zintuigenwandeling”

Een favoriete oefening van mij, uit de Toolkit die je meekrijgt vanuit de Wandelcoach Opleiding, is de Zintuigenwandeling. In feite doe je een hele uitgebreide bodyscan. Je loopt je lichaam langs en vervolgens open je bewust al je zintuigen. Voel de wind langs je huid, luister naar wat je dichtbij en ver weg hoort. Wat ruik je, wat zie je, je loopt alles heel rustig na. Dat maakt je bewuster van jezelf en van de omgeving. Een verademing. Ik begin elke coachwandeling ermee. Zelf doe ik hem ook. Het helpt me ontspannen, ruimte maken en bewust voelen.

Chantal Rijsbergen, Upside Down Body & Mind

“Onderzoeken wie ik als wandelcoach ben”

De opleiding tot Register Wandelcoach® startte met het verder onderzoeken wie ik als wandelcoach ben, wat mijn persoonlijke wandelcoachstijl is. Wie ben ik, wat neem ik mee, wat zijn mijn waarden, waar sta ik achter? Hoe vertaal ik dat naar mijn stijl èn hoe vertel ik het mijn klanten. Daar kregen we prachtige oefeningen voor en ik ben er helemaal ingedoken, ik wilde dat echt van mezelf ontdekken. Voor je het weet denk je dat je een kopie van andere coaches moet zijn. Nu is het mooi om te zien hoe anders, hoe eigen we allemaal zijn.

Agnes Kleinsmit, Groenmotief

“De Wandelcoach Opleiding heeft me sterker gemaakt”

De Wandelcoach Opleiding sprak me aan, omdat het over persoonlijkheidsontwikkeling gaat en er zitten mindfulness-oefeningen in. Al wandelend in de natuur werkt dat goed, juist met hooggevoelige mensen. De Wandelcoach Opleiding heeft me sterker gemaakt, mede door de nieuwe stappen die ik heb durven nemen.

Jolanda Kluft, In Beweging Wandelcoachpraktijk

“Samen met de coachee naar een hoger niveau van inzicht werken”

Tijdens de opleiding is mij zoveel gereedschap aangereikt waarmee je samen met de coachee naar een hoger niveau van inzicht kunt werken! Het wandelen in de natuur is heel effectief. Onrust wordt omgezet naar rust en de stappen die onderweg gezet zijn kun je bijna letterlijk terug volgen. Het was voor mij direct duidelijk dat ik in de praktijk als wandelcoach en ervaringsdeskundige iets wilde betekenen voor de partners, kinderen en collega’s van mensen met autisme.

Stienke de Jager, Coaching bij Autisme

“Je werkt toe naar je eigen bedrijf, heel concreet en heel compleet”

De opleiding is doelgericht en resultaatgericht, je gaat echt ergens naar toe werken. Wandelcoach, het klinkt misschien vaag maar dat is het helemaal niet. Het effect van wandelcoachen is wetenschappelijk onderbouwd. Tijdens de opleiding werk je toe naar je eigen bedrijf, heel concreet en heel compleet. Alle oefeningen en de Toolkit met wandelcoach-oefeningen zijn heel waardevol. Ieder mens is uniek, wat je bij de een moet doen, moet je bij de ander laten. De kracht zit in de mensen zelf, daar liggen hun mogelijkheden. En dáár de juiste tools bij vinden. Wat ik nodig heb haal ik uit mijn gereedschapskist.

Marika Jannink, Paeon Wandelcoaching

“Deze opleiding vertelt het hele verhaal”

Ik wist dat ik met coaching verder wilde maar ik was niet bewust op zoek naar een opleiding. Toen hoorde ik over de Wandelcoachopleiding en zag de combinatie van coachen en wandelen in de natuur. Ik wist niet dat het bestond en het sprak mij ontzettend aan. Tijdens de informatiebijeenkomst viel alles op zijn plek, ik was meteen enthousiast. Het was het complete plaatje: niet alleen een duidelijke wandelcoach-methodiek maar ook de praktische kant van je bedrijf. Hoe je een concept opzet, hoe het met marketing zit, hoe je een methode kunt maken, hoe je je eigen product opbouwt. Verbijsterend, zoveel resultaat in een zo’n korte tijd! Dat leek me geweldig. Datzelfde verbijsterde gevoel heb ik nu ik de opleiding heb afgerond ook. Dat ken ik niet van veel opleidingen. Dat vind ik een echte USP van de Wandelcoachopleiding. Deze opleiding vertelt het hele verhaal en is daardoor heel tastbaar. Ik durf nu te zeggen dat ik Wandelcoach ben.

Otto-Chris Holterman, mOCion coaching

“De opleiding voelde als een warm bad”

Ik heb van de eerste minuut tot de laatste seconde genoten. Het was een proces van innerlijke groei, van kennismaken met anderen en met de natuur. Een proces van stap voor stap leren wandelcoachen. Het was het beste van alles. Ik kwam steeds dichter bij mezelf. Het belangrijkste dat ik leerde tijdens de opleiding is het waarderend en zonder labels coachen, het werkelijk zien van mensen, en (eindelijk) van mezelf. Denken in wat kan, benadrukken wat lukt en nabij aanwezig zijn. De natuur doet het voor. Het klopt. Mijn keuze en mijn hart.

Juliette Akkers, Wandelenmetjuul

“Geen hocus-pocus, maar terug naar de essentie”

Heel waardevolle opleiding! Ik leerde de eenvoud van het werken in en met de natuur. Geen hocus-pocus, maar terug naar de essentie van de zaak. Het heeft vooral zin gegeven in nog veel meer, het voelt als het begin van een nieuw verhaal.

Hannes Verdru, Groepspraktijk Kaapstad

“De map met hand-outs is mijn lijfboek!”

Het programma van de Wandelcoach Opleiding is duidelijk opgebouwd en inhoudelijk goed uitgediept. Het snijdt hout. Ik ben supergelukkig dat ik uiteindelijk voor deze opleiding heb gekozen. Het is een heldere, doelgerichte, praktische opleiding. De wisselwerking tussen het oefenen tijdens de dagen, het toepassen op de oefencoachees en reflecteren werkt flink versnellend en versterkend. Ik waardeer de Wandelcoach Opleiding met een 9.

Marian van Riel is voor mij een kei in haar trainen. Ze geeft vaart én rust, overzicht én detail, en haar open en enthousiaste houding stelde mij in staat om te leren. Ze krijgt van mij een 10.
De boswachter is een storyteller. Ik hing aan zijn lippen en dacht alleen maar, vertel meer. Nu kijk ik op een andere wijze naar de natuur, ik beleef de natuur meer. Het had echt een toegevoegde waarde.
Selma is een echte ondernemer. Ze leidt je stapsgewijs door de basis van marketing en weet in no time in te spelen op individuele situaties. Ik heb nu eindelijk een houvast in mijn pitch en coachmodel, en weet hoe ik mijn website gerichter ga opbouwen.

De map met hand-outs is mijn lijfboek geworden. Ik heb het veel gebruikt, steeds weer opnieuw gelezen en gekoppeld aan de situaties van mijn coachees. Het wandelcoachboek van Hilde vind ik goed en compact.
Ik voel me positief en energiek als wandelcoach: ik ben letterlijk en figuurlijk in beweging gekomen. Maar werk ook minder hard, geef meer ruimte en volg mijn coachees meer. De prachtige natuurtoolkit zet ik daarbij in. Nu weet ik waar ik voor wil gaan in mijn volgende loopbaanstap!

Marieke Scheffers, mariekescheffers.nl

“Ik ontdekte mijn ideale klant”

In De Wandelcoach Opleiding krijg je effectieve en bruikbare oefeningen. Om die oefeningen goed toe te kunnen passen als coach, onderga je ze ook zelf en je oefent ook op elkaar. Wat voor mij goed werkte is het verbeelden, het durven dromen. Je stelt je iets zo levendig mogelijk voor. Hoe wil je leven? Of wie is je ideale klant? Deze wandelcoachoefeningen helpen je verlangen zo concreet mogelijk te maken. Hierdoor wordt het tastbaar. Er komt een glimlach op je gezicht, want je ziet het letterlijk voor je. Zo ontdekte dat ik bewust mijn dag wil indelen, bijvoorbeeld door rustmomenten in te bouwen tussen mijn coachwandelingen. Én ik ontdekte mijn ideale klant: hoogsensitieve vrouwen!

Wandelcoach Hillyne MartiniHillyne Martini, BuitenStappen

“Vertrouwen, plezier en voldoening”

Een heel mooie opleiding. Trainer Anne Kremers is een heerlijk warme persoonlijkheid die op een natuurlijke en open manier het lesmateriaal en de stof behandelt. Ze geeft ons vertrouwen waardoor je snel plezier en voldoening krijgt in je eigen ontwikkeling tot wandelcoach. Anne ziet je.
De opleiding klopt. Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik heb echt heel goede ervaringen opgedaan met de oefencoachees aan de hand van de natuuroefeningen. Ik ben door deze opleiding in beweging gekomen en heb prachtige mensen (de andere cursisten) leren kennen.

Met veel plezier en voldoening kijk ik terug op de Wandelcoach Opleiding. Ik geef de opleiding en Anne een 10!

Wandelcoach Helena WeitenbergHelena Weitenberg, Anders Helen

“Resultaatgerichte en compassievolle insteek”

Al snel vond ik de Wandelcoach Opleiding van Het Coach Bureau. De resultaatgerichte en compassievolle insteek van de Wandelcoach Opleiding van Het Coach Bureau, gecombineerd met de persoonlijke toon spreken me erg aan. Tijdens de opleidingsdagen ben je veel buiten, en je krijgt ook nog eens bomenles van de boswachter, geweldig!

Gea van der Veen, wandelcoach en verpleegkundige

“Mooie resultaten en een flinke gereedschapskist”

De opleiding heeft me het vertrouwen gegeven dat coachen bij mij past. Het klopt, het werkt, ik heb mooie resultaten en ik vind het ontzettend leuk. En ik heb nu een flinke gereedschapskist aan oefeningen en ervaringen die ik naar eigen inzicht in kan zetten.

Remco Heijmans, Burodeloper

“Mijn werkgever zag direct de toegevoegde waarde”

De opleiding voelde als thuiskomen. Iedereen was zo gemotiveerd! Door de wandelcoach-oefeningen die we deden en doordat ik zag wat het opleverde heb ik de rust gevonden en het vertrouwen gekregen om de natuur in mijn coaching een rol te geven. Oók als mensen een vrij zakelijke vraag hebben. Voor mijn eigen duurzame inzetbaarheid is dit een serieuze verrijking. Het is echt een andere manier van coachen, waardoor ik nieuwe dingen leer en op een andere manier mensen begeleid. Mijn werkgever zag direct de toegevoegde waarde van wandelen en de natuur en was enthousiast.