Wat zeggen deelnemers over onze wandelcoachopleidingen?

We zijn pionier op het gebied van wandelcoaching en wandelcoachopleidingen, hebben enorm veel ervaring en ontwikkelen ons voortdurend. Waarom zou je kiezen voor onze Wandelcoach Opleiding? Onze deelnemers kunnen dat het beste verwoorden: hier lees je hun ervaringen met de Wandelcoach Opleiding en de Opleiding tot RegisterWandelcoach®.

“Een fijne opleiding in een overzichtelijke periode”

Ik maakte de transitie van adviseur naar coach. Ik kan de coachende elementen in de praktijk brengen in mijn huidige werk als hoofd P&O. Én ik heb nu geloof gekregen in mijn kunnen als wandelcoach en mijn start als ZZP’er!
Ik snap de grote belangstelling voor de Wandelcoach Opleiding heel goed. Het is een fijne opleiding in een overzichtelijke periode (6 maanden) met deelnemers met verschillende achtergronden. Dat is boeiend, geeft prettige ontmoetingen en is erg fijn onder leiding van trainer Marian van Riel. Zij is een allrounder: zowel als supervisor en als trainer voor de groep.

Yvonne Kuipers, Hoofd P&O

“Ik ben nu meer ontspannen als ik coach”

Ik wist meteen dat deze opleiding het was; professioneel en kwalitatief goed. En dat blijkt ook zo te zijn, alles past bij elkaar. De Wandelcoach Opleiding is een combinatie van theorie, kennis en praktijk. Ook als ik nu zelf wandelcoach, voel ik dat het klopt. Ik merk het effect van de wandelcoachoefeningen en de aanpak bij mijn coachees. Daardoor krijg ik meer zelfvertrouwen. Ik ben nu meer ontspannen als ik coach en kan het gesprek meer laten gebeuren. Dan luister ik beter en hoor écht wat de ander zegt. Daarbij heb ik nu tools in handen waarmee mijn coachee inzicht krijgen en concrete stappen zetten.

Hanna Pol, Zinstap

“Zelfvertrouwen als coach door Wandelcoach Opleiding enorm toegenomen”

Mijn zelfvertrouwen als coach is door de Wandelcoach Opleiding enorm toegenomen. De opleiding reikt veel tools aan, met een constructieve en vaak hoopvolle insteek. In de oefeningen is ruimte voor pijn en gedoe, en je kijkt ook wat er al goed gaat, wat je kunt, wat je lukt, wat je kwaliteiten zijn. Je kijkt naar een succesje dat je hebt behaald, hoe klein of groot ook. Je oefent met mildheid naar jezelf, je leert jezelf te waarderen. Te voelen dat je helemaal oké bent. Er is geen goed of fout. Er wordt heel veel aandacht aan besteed dat je mag leren, en dat het prima is als het niet meteen lukt. Daardoor durf ik sneller stappen te nemen en te oefenen.

Ciska Winter, wandelcoach

“Concreet zoveel in handen dat ik vertrouwen kreeg”

De Wandelcoach Opleiding heeft me erg geholpen: ik voeg nieuwe wandelcoach-technieken en -oefeningen in de natuur toe aan mijn repertoire. En ik kreeg veel ideeën en steun voor het vormgeven van mijn bedrijf. Dat was iets dat ik al een tijdje voor me uit schoof. Maar nu kreeg ik concreet zoveel in handen, dat ik er vertrouwen in kreeg dat het echt zou lukken. Ik wist nu zeker dat dit echt was wat ik wilde en voelde de urgentie om ervoor te gaan.

John Steeman

“Enorme verrijking in mijn coachingspalet”

In de Wandelcoach Opleiding is ook aandacht voor waardering van het proces. Hoe komt het dat dit je gelukt is? Hoe heb je dat gedaan? Hoe zag dat eruit? In plaats van stoppen bij: wat heb je dat goed gedaan of waarom is het niet gelukt?. Dat is een enorme verrijking in mijn coachingspalet. Je laat mensen nadenken over dat ze iets goed doen, maar hoe doen ze dat dan? Daarmee laat je het ze uitspreken en komt zelfwaardering heel natuurlijk naar boven.

Jacqueline Cock, coach en werving- en selectieadviseur

“Mooie en helpende coach-structuur”

Vanaf dag één van de Wandelcoach Opleiding dacht ik: ja! Dit is het. Alles kwam samen: het coachen, het buiten zijn, de vrije ruimte om je heen, naast elkaar wandelen. Een mooie en helpende coach-structuur, heel veel wandelcoach-oefeningen. En ik leerde hoe de natuur ondersteunend kan zijn bij coachvraagstukken. Ik merkte dat het buiten coachen veel effectiever is dan op mijn zolderkamer. Het levert meer op: mensen reflecteren makkelijker en komen eerder tot rust.

Anne Kremers, Bosbureau coaching & training

“De Wandelcoach Opleiding gaf me zekerheid”

Toen ik met de Wandelcoach Opleiding aan de slag ging voelde het als thuiskomen, als een ontmoeting met een oude jeugdvriend. Wat heerlijk, leerzaam en effectief. Ik ontwikkelde mijn visie op hoe ik mijn traject zo kan vormgeven dat het tot een resultaat leidt waarmee de coachee verder kan. Ik leerde extra vaardigheden en tools om dat in de praktijk te brengen. De Wandelcoach Opleiding gaf me zekerheid. Ik weet wat ik aan het doen ben.

Susan Boot, Buiten Zijn Werkt

“Een geweldige wending in mijn baan”

Na de Wandelcoach Opleiding stroomde ik meteen door naar de Opleiding tot Register Wandelcoach®. Dat was een gouden greep. Ik verdiepte mijn stijl en methodiek, oefende meer én onder begeleiding, en voelde me stevig als wandelcoach.Ik wandelcoach nu preventief én curatief. Het is een geweldige wending in mijn baan.

Marian Zweers, wandelcoach bij ouderenzorgorganisatie De Waalboog

“Psychologische verdieping en prachtige oefeningen in de natuur”

Na de Wandelcoach Opleiding wilde ik meer verdieping en bagage. De Opleiding tot RegisterWandelcoach® was fantastisch en zette me weer opnieuw en helder in actie. In weer zo’n goede sfeer – de opleidingen bij Hilde staan er bekend om – leerde ik psychologische verdieping en prachtige oefeningen in de natuur. En nu loopt mijn bureau echt goed.

Laetitia Hartman, Groeituin

“Mentaal goed uitgedaagd”

Mijn verwachtingen werden echt overtroffen. Ik werd mentaal goed uitgedaagd en tegelijkertijd was ik fysiek bezig in mijn geliefde natuur. Daardoor bleef ik zelf ook beter in balans. Voor mij is het precies goed. Ik volgde ook de training Wandelcoaching voor groepen van het Coach Bureau. Mijn idee is om een snuffelwandeling voor mijn wandelcoachtraject Versterk je werk te ontwikkelen. Het kan best een grote stap zijn om in zo’n traject te stappen. Voor zo’n groepswandeling is het instapniveau lager, er hangt een leuk prijskaartje aan, het is één keer en je kunt aan mij snuffelen.

Marianne Wildenberg, Wandelen Werkt

“Ik merk dat ik verder kom met compassie”

Ik googelde vooraf verschillende opleidingen en vergeleek ze op inhoud. De Wandelcoach Opleiding sprong eruit omdat je hier echt wordt opgeleid tot een degelijke wandelcoach. Bovendien leer je hier hoe je een bedrijf kunt opzetten, wie je klantgroep is en hoe de marketing werkt. Ik heb ook veel geleerd van Hildes compassievolle houding. Ik heb geleerd zelf ook compassievoller te kijken naar anderen en mezelf. Mensen zeggen het niet letterlijk tegen me maar ik zie wat het bij hen doet. Ik merk dat ik verder kom door mensen met compassie te benaderen.

Norbert Kwint, wandel- en natuurcoach

“Mijn favoriete oefening is de Zintuigenwandeling”

Een favoriete oefening van mij, uit de Toolkit die je meekrijgt vanuit de Wandelcoach Opleiding, is de Zintuigenwandeling. In feite doe je een hele uitgebreide bodyscan. Je loopt je lichaam langs en vervolgens open je bewust al je zintuigen. Voel de wind langs je huid, luister naar wat je dichtbij en ver weg hoort. Wat ruik je, wat zie je, je loopt alles heel rustig na. Dat maakt je bewuster van jezelf en van de omgeving. Een verademing. Ik begin elke coachwandeling ermee. Zelf doe ik hem ook. Het helpt me ontspannen, ruimte maken en bewust voelen.

Chantal Rijsbergen, Upside Down Body & Mind

“Onderzoeken wie ik als wandelcoach ben”

De opleiding tot Register Wandelcoach® startte met het verder onderzoeken wie ik als wandelcoach ben, wat mijn persoonlijke wandelcoachstijl is. Wie ben ik, wat neem ik mee, wat zijn mijn waarden, waar sta ik achter? Hoe vertaal ik dat naar mijn stijl èn hoe vertel ik het mijn klanten. Daar kregen we prachtige oefeningen voor en ik ben er helemaal ingedoken, ik wilde dat echt van mezelf ontdekken. Voor je het weet denk je dat je een kopie van andere coaches moet zijn. Nu is het mooi om te zien hoe anders, hoe eigen we allemaal zijn.

Agnes Kleinsmit, Groenmotief

“De Wandelcoach Opleiding heeft me sterker gemaakt”

De Wandelcoach Opleiding sprak me aan, omdat het over persoonlijkheidsontwikkeling gaat en er zitten mindfulness-oefeningen in. Al wandelend in de natuur werkt dat goed, juist met hooggevoelige mensen. De Wandelcoach Opleiding heeft me sterker gemaakt, mede door de nieuwe stappen die ik heb durven nemen.

Jolanda Kluft, In Beweging Wandelcoachpraktijk