Individuele wandelcoaching ‘Ontdek Je Talent’

Een wandelcoachprogramma waarin je met je eigen wandelcoach je talenten ontdekt, en stap voor stap op weg gaat naar de baan of rol die bij je past.

Zie je wel eens tegen je werkdag op? Loop je op je tenen? Werk je over? Heb je de neiging om werkzaamheden uit te stellen? Of heb je juist te weinig uitdaging? Wil je nu eindelijk weten wat je talenten zijn en welke functie nu werkelijk bij je past? Wil je jouw kwaliteiten kennen en effectiever inzetten?

Veel mensen vinden hun werk te zwaar of hebben juist te weinig uitdaging. Het gevolg is dat ze weinig plezier ervaren, minder goed functioneren en presteren. Ze blijven ‘hangen’ in een functie waarin ze niet tot hun recht komen.

Het hoeft niet zo te zijn!

Stel je voor dat je werkt met plezier en die werkzaamheden doet waar je goed in bent. Zodat het werk met een zeker gemak gaat, je voortdurend je talenten verder ontwikkelt en je (zeer) goede resultaten boekt. Je manager en collega’s waarderen je succes.

Helderheid over je keuzes, door persoonlijke begeleiding

Om te werken met plezier en om goede resultaten te leveren is het nodig dat je jouw talenten ontdekt. Veel mensen kennen hun talenten niet en rollen van het een in het ander. Zij staan onvoldoende stil bij hun loopbaankeuzes. In het wandelcoachprogramma ‘Ontdek je Talent’, ontvang je persoonlijke begeleiding om hier helderheid over te krijgen. Je ontdekt je talenten, je leert waar je energie van krijgt en welke functie of rol bij je past. Je ontdekt ook of je je eigen bedrijf wilt starten en wat je niche dan is.

‘Ontdek je Talent’ levert je het volgende op:

 • Je krijgt jouw persoonlijke top 5 van talenten helder in beeld. We kijken ook naar jouw unieke combinatie van talenten en wat je er mee kunt.
 • Je weet wat je echte, authentieke wensen zijn op het gebied van werk (en misschien wel in je leven) en je leert hoe je ze serieus kan nemen.
 • Je onderzoekt en bepaalt wat jou drijft en motiveert, waar jij voor staat en wat betekenis heeft voor jou.
 • Je hebt zicht in welke werkomgeving jij het beste tot je recht komt.
 • Je voelt je meer zeker en ontspannen, en je voelt je energieker.
 • Je weet welke concrete functie(s) of functierichting(en) het beste passen bij wie je bent. Je ontdekt ook of je voor jezelf wilt beginnen en waarin.

Is dit coachingprogramma voor jou?

Mensen die ons wandelcoachprogramma ‘Ontdek Je Talent’ volgen, ervaren een urgente vraag in hun loopbaan. Hun carrière loopt op een of andere manier vast.

Problemen die zij ervaren zijn bijvoorbeeld:

 • Ze lopen op hun tenen en werken veel over. Ze zijn moe en bang voor een burnout.
 • Ze twijfelen: ‘Moet ik nu nog meer mijn best doen? Of past een andere job beter bij me?’.
 • Ze zijn zojuist ontslagen of zijn bang voor ontslag door reorganisatie.
 • Ze vinden veel verschillende dingen leuk en kunnen geen keuze maken.
 • Ze willen liever iets anders, maar wat?
 • Er knaagt al langere tijd iets: ‘Het leven zou toch leuker kunnen zijn, betekenisvoller, succesvoller, meer ontspannen?’.
 • Ze missen uitdaging en draaien op routine. Een bore-out ligt op de loer.
 • Ze praten veel met hun dierbaren over de ontevredenheid in hun werk… en die beginnen daar een beetje genoeg van te krijgen.
 • Ze vinden hun werk leuk maar willen optimaliseren en excelleren.
 • Ze vragen zich af: ‘Waar ben ik nu echt goed in en wat past er nu echt bij me?’.
 • Ze willen hun eigen bedrijf starten maar durven de sprong niet te wagen.

Concrete voorbeelden van vragen die we vaak horen:

“Ik heb net een nieuwe baan en ben er vol energie in gegaan. Maar nu ontmoet ik weinig mensen en ik moet keihard werken, ’s avonds en in het weekend, om alle rapportages af te krijgen. Mijn to-do lijsten worden alleen maar langer. Ik krijg het haast niet voor elkaar om ’s ochtends mijn bed uit te komen. Is dit wel mijn passende plek?”

“Ik heb al verschillende functies gehad en ook deze functie is het weer niet, dat voel ik al. Er zit geen rode draad in mijn cv. Hoe kan ik nu een keuze maken voor een functie waar ik langere tijd blijf en mezelf in kan ontwikkelen?”

“Er is een reorganisatie op mijn werk en de nieuwe functies spreken me niet aan. Ik heb besloten dat ik wegga. Wat past er nu het beste bij me? Waar vind ik een baan?”

“Ik zit prima op mijn werk maar ik wil beter presteren. Er zit meer in mij. Ik weet niet wat en ik weet er geen vorm aan te geven. Wat kan ik doen om succesvol te presteren?”

“Het loopt allemaal goed op mijn werk. De directie is tevreden over mijn leidinggevende kwaliteiten en over de resultaten. Maar we waren ooit een hecht klein team en nu geef ik leiding aan 25 mensen. Ik weet niet of ik leidinggeven wel zo leuk vind. Of moet ik beter mijn best doen?”

“Ik functioneer goed. Maar ik werk zonder passie. Moet ik nu stoppen met zeuren of zou het mogelijk om te werken met meer plezier?

“Ik werkte 4 jaar met plezier maar nu is het al een tijdje saaier. Het woon-werk-reizen begint me nu ook op te breken. Ik denk dat ik toe ben aan een volgende stap in mijn loopbaan. Wat past nu bij me?”

“Ik ben ten einde raad: de werkzaamheden zijn energieslurpend en ik zie er huizenhoog tegenop. Waar krijg ik nu energie van?”

“Ik zit prima in mijn werk maar wil af en toe sparren met een professionele coach om mijn prestaties hoog te maken en houden.”

“Ik heb behoefte aan vrijheid en zelfstandigheid. Ik wil voor mezelf beginnen. Maar hoe pak ik het aan? Hoe word ik succesvol?”

Ben je bereid aan jezelf te werken?

Klanten die succesvol deelnemen aan het individuele wandelcoachprogramma Ontdek Je Talent voldoen vaak aan de volgende kenmerken:

 • Ze zetten zich in voor een optimale oplossing en de ontwikkeling van hun talenten.
 • Ze zijn gemotiveerd en bereid om de (wandel)opdrachten (sommige dagelijks) uit te voeren.
 • Ze zijn bereid om uit hun comfortzone te stappen en zich open te stellen voor nieuwe kansen.
 • Ze willen met het inzetten van hun unieke talenten bijdragen aan een groter geheel (team, organisatie, samenleving, maar ook aan gezin, familie en vriendenkring).
 • Ze zijn HBO+ of WO-opgeleide professionals of managers.

Onze wandelcoaches

De wandelcoaches in het Ontdek Je Talent wandelcoachprogramma hebben hun sporen ruimschoots verdiend. Ze kunnen jou als geen ander helpen bij het ontrafelen van de vragen in je werkende leven.

Hilde Backus

Hilde Backus

Hilde is wandelcoach, Registerpsycholoog NIP/ Arbeid & Organisatie en oprichter en eigenaar van Het Coach Bureau. Ze schreef het wandelboek ‘Op weg naar plezier in je werk’ en coachte bijna 700 mensen. Na haar studie Psychologie volgde zij o.a. de Bewustzijnstraining bij de School voor Zijnsoriëntatie en opleidingen in wandelcoachen en provocatief coachen. Hilde publiceert regelmatig artikelen, wordt vaak geïnterviewd en werkt nu aan haar nieuwe boek.

“Het vinden van een functie of succesvol voor jezelf beginnen, wordt eenvoudiger naarmate mensen staan voor hun talenten en wensen. Veel van mijn coachees vonden hun passende baan, werken nu met passie en plezier en leveren hun grootste bijdrage aan werk, privé, leven en maatschappij. Ik vind het heerlijk om mij daarvoor in te zetten!”

Tineke Franssen

Tineke is geregistreerd supervisor bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC) en Registercoach. Ze werkte met meer dan 350 managers en professionals binnen verschillende organisaties. Ze focust op aanwezige talenten en de (kleine) stappen die gezet kunnen worden om in beweging te komen richting het gewenste resultaat. Tineke wandelt ook met teams in het kader van teamcoaching en teambuilding.

“Mensen die vanuit hun kwaliteiten en talenten leven, weten waar hun krachten en beperkingen liggen. Zij worden voor zichzelf en hun omgeving duidelijker, en vaak ook vriendelijker. Op de werkplek zijn zij krachtige, zelfstandige collega’s, medewerkers en managers.”

Anja van den Dam

Anja is Register Loopbaanprofessional, gecertificeerd door Noloc. Al sinds 2005 begeleidt Anja mensen met levens- en loopbaanvragen. Daarvoor was ze bijna 20 jaar journalist en verslaggever, vooral voor de radio. Rond haar veertigste gooide zij het roer om. Via twee jaar vrijwilligerswerk in een hospice en een studie aan de post-HBO opleiding School voor Zijnsoriëntatie van Hans Knibbe vond ze de diepgang die ze zocht. Anja verenigt het doelgerichte, onderzoekende, kritische en vragende van de journalist met het ontvankelijke, milde, rustende en wetende van de ervaren coach.

“Mijn ervaring is dat het vervullend is om alles wat het leven biedt met een ‘Ja’ tegemoet te treden, de moeilijke periodes als je het allemaal even niet meer weet en de stromende periodes waarin het avontuur lonkt. Ik kan daarin naast je staan. Ik zie je echt.”