Wandelcoaching voor Groepen

Wil je ook wandelcoaching voor groepen aanbieden? In deze tweedaagse training leer je hoe. Help meer mensen, ontwikkel jezelf en bereik nieuwe coachees en opdrachtgevers!

Ben je wandelcoach en zou je – naast individuele coachees – ook groepen willen coachen? Geen gek idee! Want wandelcoaching voor groepen is niet alleen leuk en dankbaar, het geeft je wandelcoachbedrijf een nieuwe boost.

Wandelen met groepen is heerlijk. Mensen kunnen elkaar als geen ander inspireren en motiveren, en jij als wandelcoach speelt daarbij een cruciale rol.

Door een goede sfeer in de groep te creëren en de regie te nemen – maar ook weg te geven op de juiste momenten – wordt je groepswandeling een bijzondere ervaring met impact.

Waarom is groepscoaching een mooie aanvulling op je aanbod?

Daar zijn veel goede argumenten voor:

Mensen leren van elkaar
Het unieke effect van een groep is dat mensen van elkaar leren. Een antwoord op de vraag van één deelnemer kan meerdere andere deelnemers helpen, en inzichten teweeg brengen die in een 1-op-1 setting wellicht niet zouden ontstaan.

Financieel aantrekkelijk
En dan bedoelen we: zowel voor jou als voor je coachees en opdrachtgevers. In een groep kun je de tarieven per persoon laagdrempeliger maken. Maar tegelijkertijd levert jouw bestede tijd per saldo meer op.

Je helpt meer mensen
Hoeveel individuele coachwandelingen kun je op een dag goed doen? Hoe mooi zou het zijn om soms ook in één keer een hele groep mensen stappen te laten maken in hun ontwikkeling?

Interessant voor bedrijven en instellingen
Organisaties vinden vitale medewerkers steeds belangrijker. Met wandelcoaching voor groepen kun je hierin veel betekenen. Als wandelcoach kun je medewerkers in beweging krijgen, zodat zij gezonder en meer ontspannen werken. Denk aan lunchwandelingen, vergaderend wandelen of inspiratiewandelingen. Je kunt echt toegevoegde waarde bieden in de verfrissende buitenlucht.

Een opstapje naar individuele wandelcoaching
In groepswandelingen leer je in korte tijd veel coachees kennen – en zij jou. Het is dan helemaal niet vreemd om aansluitend of in navolging informatie over je individuele coachtrajecten te verschaffen. En vice versa zul je merken dat groepsdeelnemers hier ook zelf om gaan vragen.

Meer rimpels in het water
Eén tevreden coachee die jou aanbeveelt binnen zijn privé- of zakelijke netwerk kan je al nieuwe coachees opleveren. Stel je eens voor wat er gebeurt als een hele groep mensen een geweldige coachervaring met jou heeft…

Allemaal mooi, maar hoe begin je met wandelcoaching voor groepen?

Misschien krijg je soms al de vraag om een wandeling voor een groep te organiseren. Of wellicht heb je zelf ideeën over groepswandelingen, bijvoorbeeld om mensen kennis te laten maken met wandelcoaching of om met teams van organisaties te werken.

Maar waar begin je nou? Hoe ontwerp je een groepswandeling? Hoe betrek je de natuur erbij? Wat zijn praktische zaken waar je aan moet denken? Hoe sta je voor de groep? Hoe maak je er een onweerstaanbaar geheel van?

Misschien vind je voor een groep staan ook wel een beetje eng…

Het is best spannend om voor een groep te staan. Hoe zal de groep op jou reageren, welke reacties komen er en hoe zal jij daar dan mee omgaan? Groeps(wandel)coaching is een andere tak van sport dan werken met een individuele coachee.

Goed nieuws: wandelcoaching voor groepen kun je leren

Vanuit onze eigen jarenlange ervaring met het werken met groepen hebben we een speciale tweedaagse training ‘Wandelcoaching voor Groepen’ ontwikkeld, waarin we ingaan op alle belangrijke aandachtspunten. Je krijgt praktische handvatten en nuttige inzichten die je direct na de training in je eigen wandelcoachbedrijf kunt gaan toepassen.

We brengen het ‘onbekende’ – en misschien het ook wat intimiderende – van wandelcoaching voor groepen terug naar behapbare proporties. Zo voelt groepscoaching niet meer als een grote, ingewikkelde stap, maar als een logisch volgend niveau in de ontwikkeling van je coachaanbod.

In de training ‘Wandelcoaching voor Groepen’ ontdek je:

  • Hoe je een sfeer creëert waarin deelnemers zich gezien en veilig voelen
  • Hoe je ervoor zorgt dat deelnemers samen in gesprek tot inzichten komen
  • Hoe je de regie houdt en tegelijkertijd zelf ook een leuke dag hebt
  • Hoe je het wandelen en de natuur in je oefeningen betrekt
  • Welke groepsprocessen er optreden en hoe je daar het beste mee omgaat
  • Hoe je omgaat met zeer ‘aanwezige’ deelnemers, of deelnemers die zich juist afzonderen… wat helpt echt!
  • Hoe je omgaat met praktische zaken, zoals regen, of mensen die naar de wc moeten
  • Hoe je een groepswandeling ontwerpt en opbouwt zodat het een unieke en leerzame ervaring wordt voor iedereen

Na de training beschik je over de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een groepswandeling te ontwerpen en uit te voeren. En, heel praktisch: je gaat naar huis met een concreet plan dat je in je eigen praktijk kunt implementeren.

Voor wie is deze training?

Deze training is geschikt voor zowel beginnende als meer gevorderde wandelcoaches, met de kanttekening dat het natuurlijk handig is dat je al wel wat ‘vlieguren’ hebt gemaakt in individuele (wandel)coaching. Heb je nog geen enkele coach-ervaring, dan komt deze training te vroeg voor je.

We denken dat met name (wandel)coaches met een eigen coachpraktijk veel aan deze training kunnen hebben, maar ook als je binnen je baan met groepen werkt is het een aanvulling. Het werken met groepen is een verrijkende ervaring voor jezelf als coach en brengt meer variatie aan in je werkzaamheden. Het biedt je bovendien de optie voor een breder coachaanbod om andere klanten en opdrachtgevers aan te trekken en zo je bedrijf meer groeimogelijkheden te geven.

Je hoeft voor deze training niet per se onze Wandelcoach Opleiding te hebben gevolgd, maar het levert je wel voordeel op in het tarief van de training als je dat wel gedaan hebt (meer hierover verderop onder het kopje ‘Je investering’).

Wie is je trainer?

Trainer wandelcoaching voor groepen

Marian van Riel

Trainer

Marian is een bevlogen wandelcoach en trainer, en een echt ‘groepsdier’. Als wandelcoach biedt zij dan ook wandelcoaching voor groepen in verschillende vormen, en binnen Het Coach Bureau traint zij onder meer andere wandelcoaches in het werken met groepen. Met haar aanstekelijke enthousiasme, uitstekende vermogen om af te stemmen op de groep en deskundigheid om groepen letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen is zij daarvoor de aangewezen persoon. Marian is gecertificeerd trainer Vakopleiding train de trainer, bij de stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland.

Anne Kremers

Trainer

Anne is coach, wandelcoach, trainer en docent en heeft haar roots in het onderwijs. Ze heeft haar onderwijsbevoegdheid en staat met enorm veel enthousiasme voor en in een groep. Het is haar tweede natuur. Coachen ontdekte ze in haar managementfunctie in de non-profit, die ze 15 jaar vervulde. En coachen werd haar passie.
Anne is helder in haar communicatie, heeft het vermogen om mensen (weer) in zichzelf te laten geloven waardoor er groei ontstaat. Ze volgde een opleiding tot professioneel coach, de Wandelcoach Opleiding en verschillende wandelcoach-trainingen. Binnen Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau is zij trainer in de Wandelcoach Opleiding en de training Wandelcoaching voor groepen.