Over Het Coach Bureau | Wandelcoach.nl

Met Het Coach Bureau richtte Hilde Backus zich in 2004 als één van de eersten in Nederland volledig op wandelcoaching. Als loopbaan- en talentcoach, maar later ook als opleider voor andere wandelcoaches.

Het Coach Bureau | Wandelcoach.nl is dé specialist in wandelcoaching. We coachten al ruim 1500 coachees bij organisaties in het bedrijfsleven, overheid, zorg en onderwijs. Bijna 1000 coaches, therapeuten, psychologen, docenten, managers en andere professionals volgden onze Wandelcoach Opleiding®.

Hilde Backus, oprichter van Het Coach Bureau | Wandelcoach.nl

Hilde Backus - Het Coach Bureau

Anderen over Hilde: “Door haar positieve aanpak moedigt ze aan stappen te zetten. Haar ervaring, kennis en enthousiasme spatten er van af. Ze is inspirerend, gedreven, consequent niet oordelend en ze heeft humor! Hilde heeft alle aandacht voor je, zowel in de groep als individueel, en verbindt vloeiend en doelgericht persoonlijke drijfveren en talenten aan zakelijke kansen. Een bijzondere combinatie die ervoor zorgt dat je ambities concreet en realistisch worden.”

Drs. Hilde Backus is wandelcoach, Registerpsycholoog NIP/ Arbeid & Organisatie en oprichter van Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau. Als psycholoog opgenomen in het AGB-register voor zorgaanbieders (AGB-code 94009831)

Na haar studie Klinische- en Ontwikkelingspsychologie aan de universiteit van Utrecht volgde zij de 3-jarige Bewustzijnstraining bij de School voor Zijnsoriëntatie en een scala aan aanvullende trainingen, waaronder de Opleiding tot Resultaatgerichte Coach van Anneke Walraven, de Opleiding tot Oplossingsgerichte Coach van het Solutions Centre, de opleiding Provocatief Coachen van Anneke Dekkers en Karin de Galan, de Mastercourse Oplossingsgericht werken bij Louis Cauffman, de ACTcursus bij Jacqueline A’Tjak en de training Character Strengths bij Matthijs Steeneveld. Ook volgde Hilde masterclasses bij Roos Vonk, Salem Samhoud, Ruut Veenhoven, Ben Furman, Terese Steiner en Robert Cialdini, en verschillende marketingopleidingen.

Hilde deed uitgebreide coach- en trainingservaring op bij gerenommeerde, landelijk werkende trainings- en adviesbureaus, waaronder De Boertien Groep (tegenwoordig Boertien Vergouwen Overduin) en Focus Nederland. In 2004 richtte ze onder de naam Het Coach Bureau haar eigen coachingpraktijk op.

Haar combinatie van loopbaan- en talentcoaching met wandelcoaching bleek een doorslaand succes.

Enthousiaste communicatie via haar nieuwsbrief en website, maar ook het ouderwetse ‘hoort zegt het voort’ zorgden voor honderden klanten die allemaal het inmiddels beproefde wandelcoachtraject Ontdek Je Talent van Het Coach Bureau doorliepen.

wandelcoaching-bij-stress-en-onzekerheid-top1-businezzVanuit haar passie voor het vak volgden de publicatie van het boek Op weg naar plezier in je werk en het ebook Door de bomen het bos weer zien. Het derde boek van Hilde is Wandelcoaching bij stress en onzekerheid, dat na publicatie verrassend vlot werd gewaardeerd met een top 4-notering op Managementboek.nl en een top 1-plaats op Businezz.nl.

In 2013 introduceerde Het Coach Bureau de Wandelcoach Opleiding, die in 2017 werd uitgebreid met de geaccrediteerde Post-Hbo opleiding tot Register Wandelcoach.

In 2014 werkte Het Coach Bureau mee aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van wandelcoaching door Agnes van den Berg, omgevingspsycholoog en hoogleraar Natuurbeleving. De onderzoeksgroep waardeerde de wandelcoaching van Het Coach Bureau met een 8,7.