Embodied Wandelcoachen

Zou je krachtiger willen wandelcoachen en trainen én toch mild en zachtmoedig willen zijn? Met inzet van het lichaam, voor meer impact en authenticiteit.

Misschien merk je dat sommige coachees veel van je vragen. Ze verzetten hun afspraken, komen te laat of vergeten zich voor te bereiden.

Ze hebben een wens voor het wandelcoachtraject maar ze willen herhaaldelijk hun verhaal kwijt, vragen je advies en hulp, of zijn verbolgen of afwerend.

Je gaat er ongemerkt in mee, blijft praten, beargumenteert of verontschuldigt, en voor je het weet verzand je in de modder. Je krijgt er maar niet de vinger achter.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je je coachee vooruit helpt – zonder jezelf te verliezen?

Vanuit die vraag ontwikkelden we samen met Paula Kolthoff, de tweedaagse training ‘Embodied Wandelcoachen’, waarin je leert om je coachee ‘embodied’ vanuit radicale zachtmoedigheid te begeleiden.

In de training ‘Embodied Wandelcoachen’ leer je hoe je steviger kunt staan in je coaching en training. Je leert werken met meer impact en authenticiteit door het synchroniseren van je hoofd, hart en buik. De ervaringsgerichte oefeningen helpen je daarbij. Je voelt meteen wat het met je doet! Natuurlijk neemt Paula je mee naar buiten.

De training biedt je zowel een persoonlijke als professionele verrijking.

Op deze pagina lees je alles over deze tweedaagse training

Scroll door de pagina of klik via onderstaande inhoudsopgave direct door naar specifieke informatie:

Wat leer je in de training ‘Embodied Wandelcoachen’?

In de training ontdek je:

  • Hoe je de kracht, kennis en wijsheid van je lichaam in kunt zetten die je nu nog niet gebruikt. Zo sta je steviger als het spannend wordt.
  • Hoe je kunt werken met lichaamsgerichte werkvormen.
  • Hoe je met minder moeite aan de slag kunt en meer resultaat in je coaching en training hebt.

Na de training heb je nieuwe, lichaamsgerichte tools om zelf steviger te staan en je coachee in beweging te brengen. Jij en je coachee gaan floreren!

Voor wie is de training Embodied wandelcoachen?

De training is geschikt voor beginnende en gevorderde (wandel)coaches. We gaan ervan uit dat je praktijkervaring hebt met individuele (wandel)coaching of begeleiding. Je hoeft voor de training niet per se onze Wandelcoach Opleiding te hebben gevolgd, maar het levert wel voordeel op in het tarief (lees verder bij ‘Je investering’).

Wie is je trainer?

Paula Kolthoff

Paula is een enthousiaste en ervaren trainer, (team)coach en adviseur. Ze is gespecialiseerd in lichaamsgericht leren, embodied learning. Op een verrassend eenvoudige, vernieuwende en tegelijkertijd diepgaande manier creëert zij beweging én ruimte om stil te staan. Door te werken vanuit ontspanning, focus en inspiratie wil ze bijdragen aan een wereld die radicaal zachtmoedig is. Met haar aanpak sluit ze naadloos aan bij onze wandelcoach-aanpak gericht op floreren.

Haar boek ‘Stevig staan in intense situaties – Balans in je leiderschap met Embodied Learning’ verscheen begin 2021.

Inhoud van de training

In de training ontdek je hoe jij, je coachee en de ruimte eromheen, op elkaar van invloed zijn. Je voelt je stevig staan als het er op aan komt en je begeleidt je coachee vanuit eigen kracht naar keuzes, waarbij je met minder inspanning meer bereikt.

Dag 1 – Neem je plek in

De eerste dag gaat over het innemen van je plek als wandelcoach. We doen lichaamsgerichte oefeningen die gaan over het bewegen vanuit jouw vrije plek. Zo versterk je zelf voor het uitvoeren van je coachvak. We werken ook vanuit de polyvagaaltheorie, waarmee je concrete handvatten krijgt voor jou en je coachee om naar je stress-vrije staat te gaan.

Dag 2 – Belichaamd wandelcoachen

Op de tweede dag leer je hoe je met lichaamsgerichte oefeningen dat wat vast zit, in beweging brengt.
Verder gaan we aan de slag met de drie leiderschapsassen: drie assen in je lichaam die je kunt inzetten om als coach stevig te staan, juist op intense momenten. Ook leer je hoe je je coachee kunt begeleiden in de drie assen.

Wat ontvang je als deelnemer aan deze training?

  • Inzicht in Embodied wandelcoachen
  • Ervaring in het begeleiden van lichaamsgerichte oefeningen
  • Het certificaat van Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau

Kwaliteit en erkenningen

NOBCO-waardering: 12 PE-uren

Ben je lid van de NOBCO? Dan ontvang je 12 Permanente Educatie uren van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).
Je ontvangt deze PE-uren voor je ontwikkeling als wandelcoach bij een goede afronding van de tweedaagse training.

Geregistreerde Onderwijsinstelling

Het Coach Bureau staat met de Wandelcoach Opleiding geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en voldoet dus aan de strenge Europese richtlijnen voor onderwijsinstellingen.

NRTO

Het Coach Bureau is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen en De Wandelcoach Opleiding heeft het NRTO-keurmerk voor hoog gekwalificeerde en gevarieerde educatie.

Duur & data

De tweedaagse training geven we op:

  • donderdag 29 augustus en vrijdag 30 augustus 2024 Welkom!

Beide trainingsdagen zijn van 10:00 – 17:00 uur. Je bent vanaf 9:30 uur welkom, koffie, thee en lekkers staan voor je klaar. Je geniet van een heerlijke, gezonde, vegetarische lunch van de Veldkeuken.

Let op!

Deze training geeft Paula in principe eenmalig. Bij afwezigheid, bv door ziekte, kun je de dag niet inhalen.

Locatie

De training ‘Embodied Wandelcoachen’ vindt plaats binnen en buiten in de prachtige landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen ten Oosten van Utrecht. De locatie is goed bereikbaar met OV en auto. Vanaf Utrecht CS doet de bus er 10 minuten over en vanaf de bushalte waar je uitstapt loop je nog 10 minuten. Er is een ruime parkeerplaats.

Je investering. Voordeel als je de Wandelcoach Opleiding volgt of volgde

Je investering voor de training ‘Embodied Wandelcoachen’ bedraagt € 895,-.
Volg of volgde je onze Wandelcoach Opleiding? Dan ontvang je voordeel: je betaalt dan slechts € 795,-.

De tarieven zijn all-in: als erkend opleider zijn onze trainingen vrij van btw.