Wandelcoaching is fantastisch

Wil je wandelcoach worden? Of zoek je een professionele wandelcoach? Het Coach Bureau is dé specialist in wandelcoaching. We helpen je graag.

De Wandelcoach Opleidingen van Het Coach Bureau

Wandelcoach worden?

Leer het wandelcoachvak waar alle goede wandelcoaches het leren. We werken in Nederland.

Onze wandelcoachopleidingen
Wandelcoaching

Wil je gecoacht worden?

Wandelen in de natuur doet iets met je. Groen geeft rust: er is geen betere omgeving om tot inzichten te komen.

Bekijk alle mogelijkheden
Over Het Coach Bureau

Wandelcoaching in bedrijf

Met onze expertise, ervaring, netwerk en opleidingen kunnen we veel voor je organisatie betekenen.

Wandelcoaching voor bedrijven

Wat natuur met je doet

Gratis videoserie met wandelcoaching-oefeningen

In deze gratis videoserie neemt Hilde Backus je mee op ontdekkingstocht. Je leert met vier speciale oefeningen meer over de ‘geheimen’ van wandelcoaching in de natuur. Overweeg je om zelf wandelcoach te worden? Dan geeft deze videoserie je ook een perfecte indruk van wat het vak inhoudt.

Ontvang direct de eerste video
Video's met wandelcoaching-oefeningen

De natuur heeft 4 kenmerken die ons milder, empathischer, daadkrachtiger en gezonder maken. Hilde maakte een serie video’s, artikelen en wandelcoaching-oefeningen waarmee je het heilzame effect zelf ervaart.

“Ik ontdekte mijn ideale klant”

In De Wandelcoach Opleiding krijg je effectieve en bruikbare oefeningen. Om die oefeningen goed toe te kunnen passen als coach, onderga je ze ook zelf en je oefent ook op elkaar. Wat voor mij goed werkte is het verbeelden, het durven dromen. Je stelt je iets zo levendig mogelijk voor. Hoe wil je leven? Of wie is je ideale klant? Deze wandelcoachoefeningen helpen je verlangen zo concreet mogelijk te maken. Hierdoor wordt het tastbaar. Er komt een glimlach op je gezicht, want je ziet het letterlijk voor je. Zo ontdekte dat ik bewust mijn dag wil indelen, bijvoorbeeld door rustmomenten in te bouwen tussen mijn coachwandelingen. Én ik ontdekte mijn ideale klant: hoogsensitieve vrouwen!

Wandelcoach Hillyne MartiniHillyne Martini, BuitenStappen

“Resultaatgerichte en compassievolle insteek”

Al snel vond ik de Wandelcoach Opleiding van Het Coach Bureau. De resultaatgerichte en compassievolle insteek van de Wandelcoach Opleiding van Het Coach Bureau, gecombineerd met de persoonlijke toon spreken me erg aan. Tijdens de opleidingsdagen ben je veel buiten, en je krijgt ook nog eens bomenles van de boswachter, geweldig!

Gea van der Veen, wandelcoach en verpleegkundige

“Ik ben nu meer ontspannen als ik coach”

Ik wist meteen dat deze opleiding het was; professioneel en kwalitatief goed. En dat blijkt ook zo te zijn, alles past bij elkaar. De Wandelcoach Opleiding is een combinatie van theorie, kennis en praktijk. Ook als ik nu zelf wandelcoach, voel ik dat het klopt. Ik merk het effect van de wandelcoachoefeningen en de aanpak bij mijn coachees. Daardoor krijg ik meer zelfvertrouwen. Ik ben nu meer ontspannen als ik coach en kan het gesprek meer laten gebeuren. Dan luister ik beter en hoor écht wat de ander zegt. Daarbij heb ik nu tools in handen waarmee mijn coachee inzicht krijgen en concrete stappen zetten.

Hanna Pol, Zinstap

“Mijn werkgever zag direct de toegevoegde waarde”

De opleiding voelde als thuiskomen. Iedereen was zo gemotiveerd! Door de wandelcoach-oefeningen die we deden en doordat ik zag wat het opleverde heb ik de rust gevonden en het vertrouwen gekregen om de natuur in mijn coaching een rol te geven. Oók als mensen een vrij zakelijke vraag hebben. Voor mijn eigen duurzame inzetbaarheid is dit een serieuze verrijking. Het is echt een andere manier van coachen, waardoor ik nieuwe dingen leer en op een andere manier mensen begeleid. Mijn werkgever zag direct de toegevoegde waarde van wandelen en de natuur en was enthousiast.

Annette Bol, GGZ-loopbaanadviseur en wandelcoach