Ben je met plezier gestart in het nieuwe jaar? Wordt 2012 het jaar van geluk en plezier op vele fronten en ook in je werk? Misschien is dit het jaar waarin je je nieuwe baan vindt of de stap naar je eigen onderneming maakt! Wat zijn je plannen?

Om te ontdekken wat jouw beste plannen zijn, vormen je wensen het eerste startpunt. Wat wil je eigenlijk? Fantaseren en verbeelden van jouw gewenste toekomst is één van de eerste stappen om te ontdekken in welke concrete functie of rol je gelukkig bent en uit de verf komt.


Mijn droomkantoortje in Amelisweerd

Merkwaardigerwijs willen veel mensen dat er dingen veranderen in hun leven, maar ze geven zichzelf niet de ruimte om te verbeelden hoe ze het allerliefste willen werken en leven. Ik snap het wel. Soms is het lastig om je fantasie de vrijheid te geven omdat je direct al denkt: ‘dat gaat niet lukken’, of ‘wie zit er op mij te wachten?’.

Die crisis (die dus wel meevalt volgens het rapport ROA) zit je op de hielen. Maar in hoeverre geldt het voor jou? Heb je al onderzocht wat je mogelijkheden zijn? Het oefenen van een houding van zelfcompassie helpt je zeker en vergroot je mogelijkheden. We besteden er ook aandacht aan in het wandelcoach programma Ontdek je talent en wie je bent! Maar natuurlijk ook aan het heldere en realistische onderzoek.

Het verbeelden van je ideale toekomst is bijzonder zinvol en eigenlijk ook leuk. In mijn artikel geef ik je 7 stappen om goed op gang te komen en daarmee je eerste stap te zetten om je wensen te realiseren in 2012!

—-

Wandelcoach artikel: Wat zijn eigenlijk jouw wensen voor 2012?

Ik gun het je van harte om in 2012 te kiezen voor datgene wat voor jou echt belangrijk is. En nu echt! Ga dromen! Om te beginnen. Verbeeld je ideale toekomst. Het kan je wakker schudden en ervoor zorgen dat jij in 2012 eindelijk de stappen neemt die je meer geluk, plezier en voldoening brengen. Neem een voorsprong en droom!

Opkomende zon Rhijnauwen

Ga wandelen en verbeeld het nieuwe jaar in 7 stappen

Fantaseer er dus op los! Maak even pas op de plaats om je toekomst te verbeelden. Met dit 7-stappenplan prikkel je je fantasie. Door jezelf deze vragen te stellen, en je gedroomde toekomst op te schrijven en te tekenen, komt vanzelf boven drijven wat jij echt belangrijk vindt en dolgraag wilt.

1. Ga de natuur in! Vandaag nog. Zoek een fijn, rustig gebied om te wandelen. Kijk om je heen en geniet. Laat je inspireren door de natuur en neem de tijd om rustig te fantaseren.
Beschrijf het verloop van een heel fijne dag uit een heerlijk leven. Doe het in de tegenwoordige tijd en voel hoe het is als het al bereikt is. Waar krijg je energie van? Waar word je gelukkig van? Denk niet alleen aan werk; voor welke hobby, sport of andere vrijetijdsbesteding wil je dit jaar meer tijd vrij maken? En hoe zit het met vriendschappen, familie en de liefde? Ga dan zitten, in een cafeetje, verwen jezelf. Schrijf vervolgens zoveel mogelijk op.

2. Teken alle beelden die over dit nieuwe jaar in je opkomen.
Bestel een lekker stuk taart en ga er lekker voor zitten. Maak een schets van hoe je zou willen dat je leven er qua werk en privé in 2012 uitziet. Ga helemaal los; teken gedetailleerd hoe je fantastische werkplek er uit ziet, wat je in het weekend doet, hoe opdrachtgevers of leidinggevenden op jouw projecten reageren. Hou je niet zo van tekenen? Knip dan plaatjes die bij jouw wensen passen uit tijdschriften en maak een collage. Kijk vervolgens dagelijks naar je tekening of collage.

Taarten in De Veldkeuken

3.Denk na over wie je stiekem een beetje benijdt. Wie heeft de baan die jij eigenlijk ambieert? Wie werkt bij een organisatie die jou heel erg aanspreekt?
Is er iemand in je omgeving die een eigen onderneming heeft opgezet, en wil je dat eigenlijk ook wel? Fantaseer vervolgens over hoe het zou zijn als jij die droombaan zou hebben of die onderneming zou durven starten. Hoe zou je werk er uitzien, zou het je goed doen? En als je durft: maak een afspraak met die persoon! Ook als je het niet durft. Mail of bel hem/haar. Nu.

4. Stel jezelf een paar praktische fantaseervragen. Hoeveel wil je volgend jaar verdienen?
Veel mensen die ik coach hebben een universitaire opleiding voltooid en werken onder hun niveau. Ze zijn bijzonder talentvol maar stellen veel te hoge eisen aan zichzelf en laten zich afschrikken door vacatureteksten. Ze onderschatten zichzelf onnodig. Dat is jammer. Want met de passende uitdaging op het passende universitaire niveau is je inkomen hoger. Denk er eens over na.

5. Nog een praktische vraag: als je helemaal zelf kon kiezen welke opleiding, cursus, studie, training of coaching je dit jaar gaat volgen, wat zou het thema daarvan dan zijn?
En wat wil je met die opleiding of coaching bereiken? En hoe is het als je dat al bereikt hebt?

Paadje langs Kromme Rijn

6. Maak nog een wandeling, morgen of volgende week. Nu met een vertrouwde vriend of vriendin. Deel je fantasie en verlangen.
Vertel de ander welke ondersteuning je behoeft en hoe je dat gaat organiseren in het nieuwe jaar. En welke aanvullende tips of ondersteuning heeft je dierbare?

7. Bedenk nu al waar zou je trots op zijn als je dat in 2012 bereikt.
Stel dat je aan het eind van dit jaar mij een mail stuurt met alle dingen die je in 2012 bereikte. Wat zou je me vertellen? Welke knopen heb je dan doorgehakt, welke werk doe je dan, welke cursussen heb je gedaan en welke dingen heb je in je privé-leven veranderd? Ik zie uit naar je mail!

Ik wens je toe dat je geniet van de natuur en tijd neemt voor het verbeelden. Het is onderzocht, en mensen die tijd nemen voor het verbeelden van hun toekomst herkennen de mogelijkheden als ze langskomen, en ze grijpen ze.

Heel veel succes en plezier met verbeelden en het nemen van de nieuwe stappen in 2012.
Heb je nog meer tips voor een gelukkig, plezierig en succesvol 2012? Vertel ze hieronder.

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau