Relatiewandelcoaching: help je coachee bij relatieperikelen 

Leer in de tweedaagse training Relatiewandelcoaching hoe patronen en dynamieken spelen in de partnerrelatie. Zo kun je je coachee begeleiden naar een betere relatie.  

‘All you need is love!’
‘Love lifts us up where we belong’
‘Alles is liefde’ 

Liedjes, gedichten en boeken, ze gaan er allemaal over: De liefde. Maar de realiteit van een relatie is vaak weerbarstig. De partnerrelatie confronteert ons met onze diepste kwetsbaarheden, verlangens en angsten.  

Misschien herken je dit: je coachee heeft een loopbaan-, zingevings- of andere vraag. Je bent lekker aan het coachen maar dan fietst er ineens een relatieprobleem tussendoor. Het komt op de voorgrond te staan.

 • Maria is herstellende van een burn-out. Ze wil zo graag dat haar man haar steunt. Maar hij haakt af zodra Maria bij hem komt met haar verhaal en gevoelens.  
 • Mariella zit vol vuur in haar nieuwe bedrijf. Maar haar man klaagt dat zij te veel werkt. Ze baalt en maakt ruzie. ‘Nou ben ik eindelijk happy in mijn werk, houdt hij me tegen!’ 
 • ‘Eigenlijk’, zegt Petra, ‘groeien we uit elkaar. Mijn kinderen hebben zulke verbonden relaties. Ik heb dat niet,  en het went nóóit’. 
 • Arie krijgt door het coachtraject veel meer plezier in zijn werk. Hij komt opgeruimd thuis. Maar nu ziet hij zijn vrouw met andere ogen. Hij begint te twijfelen. Soms denkt hij aan scheiden… 

Weet je dat een goede partnerrelatie van doorslaggevende betekenis is voor herstel van stress, burn-out, spanningen op het werk of in de familie. Ook zijn mensen met een goede relatie gezonder en veerkrachtiger.

Maar de dynamieken en patronen die spelen in een relatie kunnen het knap lastig maken voor je coachee. Met gerichte kennis en helpende handvatten kun je specifiek met de liefdesrelatie werken in je coaching. Een mooie verdieping.

Deze tweedaagse training geeft je de basis die je nodig hebt om jou coachee te begeleiden naar een betere relatie.  

Uiteraard gaan we deze twee dagen naar buiten en zetten we de natuur en elkaar als spiegel in. Elk thema koppelen we aan je eigen ervaring én aan tools om met je coachee hierover in gesprek te gaan.  

Let op 1: De training is niet gericht op het coachen van koppels. Dat is veel complexer.
Let op 2: De training geeft je handvatten, maar maakt je geen relatiespecialist
2022-02-VR-certificering-WandelcoachOpleiding-20-mei-2022

Wat gaan we doen in de tweedaagse training?

Je relatie blauwdruk

Hoe we in onze huidige (of vorige) relatie(s) staan is een echo van wat we hebben meegekregen uit onze opvoeding en het systeem van thuis.

 • We kijken vanuit een systemisch blik naar partnerrelaties. Zie je een herhalingsdynamiek?
 • Met de 4 hechtingsstijlen begrijpen we waarom bepaalde dynamieken in relatie zo diep in ons, en onze coachees geworteld zijn.

De Partnerrelatie van nu

Meer dan ooit willen we zowel autonomie als verbinding ervaren in onze relatie.

 • Wat kenmerkt de tegenwoordige relatie? Wat zijn belangrijke behoeften en conflicten?
 • Welke waarden heb jij als coach over liefdesrelaties? Hoe kun je open blijven bij je coachee als die er anders over denkt/doet?

Je Karakter

 • Hoe navigeer je tussen verschillen in karakter en voorkeuren?
 • Welke liefdes-talen zijn er en hoe overbrug je de verschillen?
 • Hoe coach je met al die verschillen die je coachee je vertelt?

Communicatie die gaat werken

Je coachee kan steeds weer opnieuw in een ruzie belanden, verwijten maken, zich afkeren of iets anders doen dat niet bijdraagt aan de relatie.

 • Gelukkig zijn er manieren om die dynamiek te veranderen. Je leert helpende handvatten die je je coachee kunt aanreiken.
 • Met onder andere Emotionally Focussed Therapie ontdekt je coachee hoe hij in verbinding kan blijven terwijl hij op komt voor zijn behoeftes.

Waarom is het onmisbaar om liefdesrelaties te begrijpen als wandelcoach?

De tweedaagse training biedt jou tools om de complexiteit van liefdesrelaties te begrijpen en effectief te begeleiden. Je krijgt inzicht in wat zich afspeelt in liefdesrelaties. Wanneer de partnerrelatie levendig en op orde is dan is dat van invloed op de kwaliteit die je kunt bereiken in je coachtraject.

Je leert concrete technieken voor verfrissende communicatie, krijgt heldere handvatten en prachtige oefeningen om je coachee gericht te ondersteunen bij het bouwen van een gezonde relatie. Ontwikkel je als wandelcoach en help anderen in naar liefdevolle verbinding.

Relatiewandelcoaching Reine Rek fotograaf DanivanOeffelen

Reine Rek en partner – foto’s door Dani van Oeffelen

Voor wie is de training Relatiewandelcoaching?

De training is geschikt voor (wandel)coaches die al enige ervaring hebben. Heb je nog geen enkele coachervaring, volg dan de Wandelcoach Opleiding. Je hoeft voor de training niet onze Wandelcoach Opleiding te hebben gevolgd, maar het levert wel €100,- voordeel op in het tarief (lees verder bij Je investering). 

Wie is je trainer?

Reine de Rek Relatiewandelcoaching

Reine Rek

Trainer, coach

Reine Rek is een gepassioneerde liefdescoach met diepgaande kennis van liefdesvraagstukken en relaties. Met een schat aan ervaring als coach en trainer heeft Reine haar expertise gevormd door jarenlang begeleiding te bieden, zowel bij onder andere The School of Life en De Baak. Ze is ook een inspirerende trainer.

Reine’s achtergrond aan de Universiteit voor Humanistiek vormt de basis van haar diepgaande begrip van menselijke relaties. Als Voice Dialogue Practitioner voegt ze unieke methoden toe aan haar toolkit, waarmee ze op maat gemaakte benaderingen hanteert in relatiecoaching. Reine begeleidt individuen en koppels buiten in de natuur.

wandelcoaches in de natuur

Praktische informatie: duur, data en locatie

De tweedaagse training geven we op de eerste en tweede lentedag:

 • donderdag 3 oktober en vrijdag 4 oktober 2024

Beide trainingsdagen duren van 10.00-17:00 uur. Je bent vanaf 9.30 uur welkom. Koffie, thee en lekkers staan voor je klaar en we trakteren je op beide dagen op een lekkere, gezonde, vegetarische lunch.

Let op!

Dit is de laatste training. Bij afwezigheid door ernstige overmacht of ziekte kun je de dag niet inhalen. Er vindt ook geen restitutie plaats.

Locatie

De training vindt plaats binnen en buiten het prachtige landgoed Amelisweerd ten Oosten van Utrecht. De locatie is goed bereikbaar met OV en auto. Vanaf Utrecht CS 10 min in de bus en dan wandel je de oprijlaan op. Er is een ruime en gratis parkeerplaats.

Investering

Je investering voor deze training bedraagt 895,-.
Volg of volgde je de Wandelcoach Opleiding, dan ontvang je korting: je betaalt dan slechts 795,-.

De tarieven zijn all-in: als erkend opleider zijn onze trainingen vrij van btw.

Wil je je aanmelden voor de training?

Welkom! Klik op de knop die voor jou van toepassing is. Je komt dan op een pagina waar je veilig kunt betalen met iDeal (of MisterCash voor Belgische deelnemers). Na je betaling ontvang je automatisch een nette factuur voor je administratie en een bevestiging per e-mail, met alle praktische informatie die je nodig hebt.

Ik volg(de) niet De Wandelcoach Opleiding


Welkom!

Ik volg of volgde De Wandelcoach Opleiding…

Leuk dat je meedoet! Als bestaande klant krijg je een korting van € 100 op het reguliere tarief.