2019

Hoe was je jaar? Deed je wat je wilde doen? Lukte het om vruchtbaar om te gaan met wat er op je pad kwam? Voor mij was het een jaar in beweging. Zowel privé als zakelijk, én met het bewegen tussen die twee. Het lukte goed om minder te werken (dat was mijn voornemen) maar daarvoor moest ik nieuwe plannen laten liggen. Rust tegenover enthousiasme. Het was een beetje zoeken hoe dat te combineren. Ik ga er mee verder in 2020. Wat besluit jij voor 2020? Nu nog even terug naar 2019.

Verhuisd

Deze zomer verhuisde ik na bijna 40 jaar Utrecht naar een kashuis! We wonen in het groen én het groen woont in ons huis! Dat is fantastisch. We smulden van de binnenshuis groeiende zoete druiven- en vijgenoogst en scholen onder een bladerdak van de (onbevruchte, zo leer je nog eens wat) kiwi. Het is weldaad om in zo’n leuk huis te wonen met allerlei verrassende hoekjes plus heel veel natuur dichtbij. Utrecht is ook nabij. Dat is ook fijn. Ik ben verknocht aan deze levendige, inspirerende, zoveel-te-beleven-stad.

2019-kashuis-vijgen-druiven

Moeder

Ach, mijn moeder, zo klein, breekbaar en oud. Ze merkt dat haar hoofd niet meer goed werkt. Het maakt haar onzeker. Heel verdrietig om haar zo te zien. Maar ze is ook blij en optimistisch, elke keer blij verrast als er weer een kind op duikt. Gelukkig heeft ze elke dag bezoek van een van ons of onze trouwe huisvriendin Nelly. Ze glimt van dankbaarheid en zegt vaak: wat bof ik toch met jou, de jongens en met Nelly. We vierden met zijn allen haar 95e verjaardag.

Nieuw Backusje!

Groot nieuws: zoon van broer kreeg zoon. Een nieuw Backusje. We waren allemaal gloeiend opgetogen en ja, mijn moeder, haar eerste achterkleinkind, ze kon haar geluk niet op. Een heel grappig en blij kind.

2019-bewogen-jaar-Backus

Wandelcoach.nl

Zakelijk gezien was 2019 een geweldig jaar met 7 nieuwe groepen van de Wandelcoach Opleiding, een groep van de Opleiding voor Register Wandelcoach® en 4 maal Wandelcoaching voor Groepen. De try out en pilot van Wandelcoaching bij stress en burnout waren een succes. De groep van januari zit alweer vol. De individuele wandelcoachtrajecten gingen ook goed en we merken dat de vragen steeds gevarieerder zijn hoewel stress, burnout, onvrede op het werk de meeste spanning geeft.

wandelcoach-opleiding

Wandelcoach Opleidingen afgerond in 2019

Registeropleiding-en-training-wandelcoaching-bij-stress

Opleiding Register Wandelcoaching en training Wandelcoaching bij Stress en Burnout

training-wandelcoaching-voor-groepen

Wandelcoaching voor Groepen in 2019

Het geeft enorm veel voldoening dat er zo veel belangstelling is voor onze stijl van wandelcoachen en dat de deelnemers in de opleidingen zo gedreven en inspirerend zijn. Ik ben dankbaar voor mijn team dat bezield en professioneel is en gewaardeerd wordt: Tineke Franssen, Marian van Riel, Agnes van Rossum, Oda Salomons, Norbert Kwint, Aat van der Harst en binnenkort ook Selma Foeken voor de marketing. Ik ben dankbaar voor degene die de hele boel bij elkaar houdt, immer vriendelijk is, overal oplossingen voor heeft en waar ik altijd vrolijk van word: onze officemanager Wijnie Verheij!
De samenwerking met de Veldkeuken is heerlijk. Wat een blij welkom elke keer en wat een service. Kom daar maar eens om.

Het Coach Bureau

(vlnr) Tineke en Hilde, Marian, Wijnie

Accreditaties en erkenningen

Registraties Wandelcoach OpleidingCoachopleidingen zijn er in soorten en maten. De registratie en accreditatie bij het CPION (volwaardig Post-Hbo-diploma), het NRTO-keurmerk, de erkenning door het CRKBO en de 90 NOBCO PE-punten vormen in de opleidingenmarkt een teken van kwaliteit en professionaliteit. Het geeft jou als deelnemer aan de Wandelcoach Opleiding, maar ook je eventuele werkgever zekerheid bij de keuze voor een opleidingsinstituut of trainingsbureau.
De erkenningen maken dat de opleidingen officiële scholing zijn en je geen 21% btw hoeft te betalen.

Publicatievoorstel goedgekeurd

Heel erg leuk en nog veel werk aan de winkel: mijn publicatievoorstel bij uitgeverij Boom is goedgekeurd. Een nieuw boek over wandelcoaching staat op de rol.

Ondertussen onze wandelcoaching in de media

De ambachtelijke ondernemer is terug van weggeweest

Er is een wildgroei aan coaches, maar er zijn gelukkig ook goede

In Intermediair een serie met onze loopbaan-switchers

Agnes Kleinsmit volgde de Opleiding tot RegisterWandelcoach®
Van boswachter naar wandelcoach: ‘Auto-ongeluk veranderde mijn wereld’

Laetitia Hartman volgde de Opleiding tot RegisterWandelcoach®
Switch van huisarts naar wandelcoach

Edwin van den Boom volgde het wandelcoachtraject Ontdek je Talent
Switch van financieel planner naar mbo-docent commerciële economie

Marlies de Ridder volgde Ontdek je Talent
Van selectiepsycholoog naar juf: Kleuters zijn niet ‘subtiel’

Jo-ann Liauw volgde Ontdek je Talent bij onze wandelcoach Tineke Franssen
De switch van Jo-Ann Liauw: van apotheker naar de-stresscoach

Psychologie Magazine heeft in haar Coachfinder de opleiding tot RegisterWandelcoach® als enige professionele Wandelcoach Opleiding aangemerkt en noemt ons in het rijtje van aanbevolen opleidingen. Het gaat allemaal goed in Het Coach Bureau.

.
En hoe gaat het met jou? Lieve lezer, wat wens je voor 2020? Ik wens je vrije buitendagen en een florerend 2020 waarin je je vurigheid en rust combineert met een monter gemoed en waarin je keuzes maakt die je echt goed doen. Zorg goed voor jezelf, anderen en de natuur.

En misschien wil je in 2020 meer in de natuur zijn en wandelcoach worden? Het kan nog! Kijk op www.wandelcoachopleiding.nl. De vrijdaggroep en de Opleiding tot Register Opleiding zitten VOL en hebben een wachtlijst. In de dinsdaggroep en donderdaggroep is nog een plek. Misschien ontmoet ik je in het nieuwe jaar.
Welkom hoor.

Hilde Backus
Psycholoog NIP-A&O/Wandelcoach

.

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau