Lees het verhaal van Martijn. Hij volgde het wandelcoachprogramma ‘Ontdek je talent en wie je bent’, bij een van onze wandelcoaches Tineke Franssen.

Martijn baalde van zijn werk. Wat moest hij? Hij schreef zelf zijn verhaal. Wij hebben het ingekort voor de leesbaarheid.

Onrust en frustratie

Ik ben Martijn (39), getrouwd, vader van 3 dochters. Tot 2011 werkte ik als management consultant. Alles ging goed. Mijn klanten waren dik tevreden. Mijn baas complimenteerde me met mijn werk en resultaten. Ik verdiende goed.
Maar ik had er geen goed gevoel bij.
Ik genoot niet van mijn werk. 

Ik besprak het met mijn vrouw en ik nam ontslag. Ik wilde mijn hoofd leegmaken. We reisden een maand met het gezin door Australië en Nieuw Zeeland. Het was fantastisch! Het gaf me lucht en energie.

Martijn met vrouw en dochters in Australië

Bij terugkomst vond ik vlot een nieuwe goed betaalde baan bij een tevreden werkgever. Maar binnen 4 maanden overviel het gevoel van onrust en frustratie me weer.

Waar ging het niet goed? Wat moest ik doen?
Ik was in de war.

Wandelcoachprogramma

Mijn vrouw gaf me op voor een gratis telefonische coachgesprek wat een tijdelijk aanbod was van Het Coach Bureau. Ik sprak met wandelcoach Tineke. Haar vragen waren raak en het klikte. Ik wilde met haar een wandelcoachtraject doen.

‘Wat wil je dat dit programma jou oplevert?’, vroeg Tineke. Ik wilde rust ervaren, energie hebben en weten wat ik wil en hoe ik het wil. Tineke schudde we wakker en gaf me hoop.

Wandelen met beren

Tijdens de wandelingen genoot ik van de natuur. Het bijzondere was dat ik eigenlijk heel goed wist wat ik wilde. Ik wilde voor mezelf beginnen!
Maar ik durfde het niet. Ik zag heel wat beren op de weg.

Hoe kom ik aan voldoende inkomen?
Hoe kom ik aan een goed netwerk en aan klanten?

Hoe pak ik het aan?
Welke stappen moet ik achtereenvolgens nemen?

Kijken naar krachten en mogelijkheden

Tineke hielp me. Ze leerde me kijken naar mogelijkheden, krachten en sterktes. Ik was gewend te kijken naar zorgen of leerpunten. Op die manier groeide mijn zelfvertrouwen en durfde ik het onderzoek naar de start van mijn bedrijf voort te zetten.

Maar nu de crisis zichtbaar werd op mijn werk, raakte ik meer bezorgd. Mijn agenda was weliswaar gevuld, maar dat was niet voor iedereen het geval. De werksfeer verslechterde. Ik wilde nog veel liever weg. Maar mijn angst werd ook groter.

Tineke hield me bij de les. Ik kon het toch in ieder geval uitzoeken? In plaats van blijven hangen in die negatieve status quo. We maakten een helder plan.

ZZP

Ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel en nam mijn eerste besluiten over mijn te starten eigen bedrijf. Ik was er blij en verheugd over. Maar mijn leven stond op zijn kop toen ik in één maand mijn moeder verloor en mijn 3de dochter kreeg. Ingrijpende gebeurtenissen. Mijn nieuwe bedrijf was even van de baan.

 

Rugby

Ik ontdekte in de wandelingen iets wat ik heel graag opnieuw wilde doen: weer spelend lid worden bij een rugby club. Dit gaf me afleiding. Ik vond het heerlijk om het na 12 jaar weer op te pakken. Ik genoot. Deze vrijheid en dit genieten gaf me een kick. Het hielp me om weer bij mijn wensen te komen. Ik wilde de volgende stappen zetten.

Kies en doe!

Maar willen en doen, zijn twee heel verschillende dingen. Ik kwam nog te weinig in actie. Tijdens de laatste wandeling vroeg Tineke: ‘Wat maakt dat je blijft hangen in een werkplek waar jij niet gelukkig bent? Welke beren moeten we nog tackelen?’

Pas toen viel het kwartje. Kies en aanvaard de consequenties.
Ik was er uit. De volgende dag zegde ik mijn baan op en per 1 oktober startte ik met BENGT Consultancy, mijn eigen bedrijf.

Steun van vrouw en werkgever

Dit wilde ik. Ondanks de onzekerheid. Mijn vrouw stond achter mijn besluit. Wat een opluchting. Ik dacht dat mijn werkgever boos en afwijzend zou reageren. Maar tot mijn verbazing wilden ze me inhuren. ‘Ja, graag!’

Twee weken later kreeg ik een opdracht als interimmanager, van een oude klant. Nu was ik al flink aan de slag terwijl ik nog moest beginnen met acquireren. Geweldig.
Zo kan het dus ook gaan.

Dank Martijn, voor je verhaal.
Hartelijke groet,
Tineke Franssen

Het Coach Bureau
©2012

Hoe begon jij voor jezelf? Wat zijn je tips? Of waar twijfel je aan? Laat het horen op mijn weblog.
We stellen je reactie zeer op prijs.

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau