Het is al weer halverwege januari, ik nam lang vrij. 
Ik kijk nog even terug op 2013.
Het was een fantastisch jaar dat werd afgesloten met een heerlijke decembermaand. Met eerst mijn gezellige verjaardag met duik in de geschiedenis van Landhuis Oud-Amelisweerd. Aansluitend een rustige kerstvakantie met bezoeken aan tentoonstellingen Utopia over ‘de nieuwe mens’ in de Lakenhal in Leiden en Chanel in het Gemeentemuseum Den Haag. Met bioscoopuitjes, boeken lezen, tijd voor elkaar, uiteten en wandelen natuurlijk.

Nog dank voor honderden lieve felicitaties, filmpjes en vrolijke bedankjes voor de verjaardagstraktatie – het ebook van Lotty. Ik heb iedereen persoonlijk bedankt.

De Wandelcoachopleiding

Ik ben blij en een beetje overrompeld door de grote belangstelling voor De Wandelcoachopleiding. Er waren zoveel aanmeldingen dat ik met meer groepen startte dan ik plande. Deze maand beginnen weer twee nieuwe groepen! Terwijl de huidige groep nog draait zie ik uit naar de nieuwe mensen. Ik verheug me.

Wetenschappelijk onderzoek

Wat waren er veel klanten! We -wandelcoaches Marjolein, Tineke en ik, en onze officeassistent Patricia- hadden onze handen aangenaam vol. Zeker nu hoogleraar Natuurbeleving Agnes van den Berg wetenschappelijk onderzoek doet naar het effect van wandelcoaching bij ons bureau. In het voorjaar van 2014 verwachten we de eerste resultaten. Spannend hoor.
We hadden grote en particuliere klanten en bij Aegon werden we preferred supplier.

Nieuw Wandelcoachboek en Wandelcoachconferentie

In 2012 kwam mijn wandelcoachboek ‘Op weg naar plezier in je werk’ uit. Het is heel goed ontvangen. Ondertussen schrijf ik aan een onweerstaanbaar leuk en bruikbaar nieuw wandelcoachboek. Ik houd je op de hoogte.

Samen met 6 wandelcoachboekenschrijvers (dus met zijn zevenen) organiseren we een Onweerstaanbare Wandelcoachconferentie. Het is nog in ontwikkeling maar het wordt boeiend, inspirerend, innovatief, leerzaam en echt tof!

Youtubekanaal en De Psycholoog

Sinds kort heb ik een eigen YouTube-kanaal met alle filmpjes van Het Coach Bureau. Je vindt het hier.
Zaterdag 4 januari stond ik met tips in de RD-krant (foto) voor als je lang werkloos bent en de moed verliest. In het februarinummer van De Psycholoog vind je een interview met mij over het wandelcoachen en hoe ik 10 jaar geleden toe kwam. Ik zal het ook op mijn website zetten.

Het Coach Bureau 10 jaar: feestelijk

In 2014 ben ik 10 jaar Wandelcoach. Ik kijk achterom en kijk terug op 10 prachtige jaren. Een droom kwam uit en werd groter dan ik kon dromen. Voor mijn oud klanten, betrokkenen bij Het Coach Bureau en belangstellenden organiseren we iets feestelijks verder op in het jaar. Ik houd je op de hoogte. Ik verheug me erop!

Certificering van De Wandelcoachopleiding

Het Coach Bureau is met De Wandelcoachopleiding een erkende onderwijsinstelling (door het CRKBO) en de opleiding is erkend door de Beroepsvereniging van Groene Zorg.
In 2014 zal De Wandelcoachopleiding officieel gecertificeerd worden, zodat kwaliteit erkend is. Mogelijk dat de wandelcoaches in de toekomst vergoed zullen worden door zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering. De certificering werkt met terugwerkende kracht voor alle eerdere en huidige deelnemers.

Op 14 mei geef ik weer een informatiebijeenkomst over de nieuwe Wandelcoachopleiding die start in september. Je kunt je nu al aanmelden en hier lees je er meer over.

Hoe wil jij terugkijken op 2014?

Ook jij hebt vast teruggeblikt naar het afgelopen jaar. Maar ik wil je vragen iets anders te doen: vooruitkijken!

Stel je voor dat we een jaar verder zijn, het is december 2014 en je kijkt bijzonder tevreden terug op een heerlijk jaar:
Wat heb je dan in 2014 allemaal gedaan?
En met wie?
Waar ben je zo blij mee?
Wat raakte je?
Wat overtrof je verwachtingen?

Schrijf het op. Voor jezelf. Het geeft helderheid over je dromen en je wensen.

Nog leuker vind ik het als je het deelt. Met mij en de andere lezers van mijn nieuwsbrief. Ik zal het lezen, met plezier. Natuurlijk zal ik reageren.

Schrijf ze op: jouw mooiste ‘vooruitziende terugblikken op 2014’ en deel ze in het reactieveld onder dit artikel.

Wandel

De berichten voor 2014 zijn best positief, dus dat geeft hoop. Maar als ze er zijn, die crisisberichten, laat je niet van de wijs brengen. Wandel. Stap de frisse natuur in en kijk, ruik, luister, voel. Daar knap je van op.
Het verdrijft gepieker, maakt je helder in het hoofd en minder gestrest voor nieuwe stappen. Je kunt beter besluiten nemen, krijgt nieuwe ideeën en je voelt je sterker – dat helpt bij je volgende loopbaanstap.

Ik wens je toe dat je dicht bij jezelf blijft of komt en van daaruit kijkt welke grote of kleine besluiten je wilt nemen zodat je betekenisvol en met plezier werkt en leeft. 

Misschien ontmoet ik je dit nieuwe jaar.
Ik verheug me erop.

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau