Veel mensen die komen voor een wandelcoach traject, staan op het punt om ‘om te vallen’ of zijn al uitgevallen. Ze zijn te moe, slepen zich naar hun werk, slapen slecht en voelen zich heel ongelukkig. Dr. Brundtland van de WHO geeft aan dat er een flinke toename van psychische problemen is. Met name depressiviteit, angsten, slaapproblemen maar ook hyperactiviteit zijn veelgenoemde problemen. Deze symptomen hebben meerdere oorzaken. In vertel je enkele oorzaken die ik zie in mijn werk als wandelcoach en ik bied je graag een gratis en heel effectief tool voor een gezond lichaam en heldere geest!

*****

Boek ‘Op weg naar plezier in je werk’ in de winkel!

Wat was het verrassend! Mijn boek was al gespot in winkels, en ik kreeg al enthousiaste reacties van mensen die het hadden al ontvangen in hun brievenbus, en toen zag ik hem zelf. Ik liep door de Bijenkorf in Den Haag, niet echt een plaats waar ik mijn boek verwachtte. En daar lag ik, tussen ‘Geluk’ van Leo Bormans en het Vergeetboek van Douwe Draaisma. Goed gezelschap. Douwe ken ik nog uit een vroeger leven, maar af en toe hebben we heel wellevend contact.

 

 

 

 

 

 

Zie je op tegen je werk? Word je moe van de stress? Zit er meer in je dan er uit komt? ‘Op weg naar plezier in je werk’, is een fris, helder, toegankelijk boek waarin je wandelend op weg gaat naar plezier in je werk. Je komt in beweging, profiteert van de voordelen van de natuur in en volgt een compleet en energiegevend stappenplan.

Ga de natuur in en ontwikkel je zelf, en geef optimaal betekenis aan je leven. Werk met plezier op jouw manier!

Bestel hier het boek. Veel lees- wandel en werkplezier!

——

Online-Wandelprogramma De 7 Wandelingen

 

 

 

 

Bij het boek ontwikkelde ik een online wandelcoach programma. Het is vrijwel klaar en is binnenkort te koop op mijn website. Hiermee kun je zelf het bos in en het programma neemt je stap voor stap mee op weg naar jouw gewenste werk-toekomst.

Bij het online-wandelprogramma ontwikkelde ik een bonus en extra’s. Ik vertel er binnenkort meer over. Houd mijn ezine in de gaten en je bent van alles op de hoogte.

*****

Wandelcoach artikel: Hoe een natuurwandeling je ècht helpt. Met gratis tool!

Redenen waarom mensen ongelukkig zijn in hun werk.

Reden 1: Loyaal aan de werkgever

Het werk past niet, of niet meer. Ik zie mensen die zo lang bezig zijn hun ‘plichten’ te vervullen voor de baas, die doorzetten en volhouden. Ze zijn zo bezig met wat moet en met de ander, dat ze niet meer weten wat ze nu zelf willen, vinden, voelen. Misschien heb jij het ook wel. Vraag je je wel eens af hoe loyaal je werkgever aan jou is? En weet je dat een burn-out soms blijvende impact kan hebben?

Reden 2: Werken onder je niveau

Anderen werken onder hun niveau en raken gesloopt van het routinematige werk. Er wordt weinig van je verwacht en je kunt je eigen gang gaan. Dat klinkt luxe, maar de effecten van deze saaiheid worden zwaar onderschat. Mensen zijn regelrecht op weg naar een bore-out dat vergelijkbare symptomen heeft als een burn-out.

Reden 3: Je talenten frustreren

Of misschien heb je ook dat je werk totaal niet past bij je talenten. Ik coach bv een enthousiast, innemend organisatietalent die goed is in het motiveren van een projectteam en ook een teamdier is. Maar nu schrijft hij beleidstukken en is hij alleen gedetacheerd in een vreemde eilandjescultuur. Geen wonder dat hij ongelooflijk moe, verdrietig en ongelukkig is. Als je dat ook hebt doe je je zelf geweld aan. Vroeg of laat val je uit of om.

De oplossing: Wandelen in de natuur

In ons wandelcoachprogramma ‘Ontdek je talent en wie je bent’ onderzoeken we nauwkeurig welke authentieke wensen je hebt, wat je unieke combinatie van zijn talenten is, waar het je werkelijk om gaat in werk en leven, en wat een passende werkomgeving is. Zo ontdekt je in welke functie of rol je zal floreren en kun je gerichte stappen nemen.

Dat we het onderzoek wandelend doen in de natuur, is niet voor niets. Natuurlijk, ik ben in 2004 wandelend gaan coachen omdat ik het zo leuk vond. Niet omdat ik dacht aan de geweldige effecten voor mijn klanten. Maar al snel merkte ik het ontspannende effect op mensen en hoe het hen de vrijheid geeft om te zijn wie ze zijn.


 

 

 

Wilg – Rhijnauwe – Bloemkracht 8

Een beter humeur door de natuur

Wandelen in de natuur heeft enorme effecten op mensen. Ondertussen zijn er zo veel onderzoeken gedaan die de positieve waarde ervan aangeeft. Het is feest om die te lezen. Mijns inziens tot nu toe onderschat, maar het begint nu echt door te dringen.

Net lees ik bijvoorbeeld over een recent Canadees onderzoek dat de natuur wonderen doet bij depressieve mensen. Je stemming verbetert, je brein ontspant en daarmee herstellen je cognitieve vaardigheden zich. Je aandachtsvermogen neemt toe en je kunt je beter concentreren. Dat werkt ook zo als je niet depressief bent, maar moe, te veel aan je hoofd en zorgen hebt.

Niet alleen je lichaam ontspant maar ook je geest. Je kunt weer tot jezelf komen, helder denken over je wensen, complexe besluiten nemen en je steviger en optimistischer voelen. Wat een weldaad!

De natuur is de oplossing ziektekostenprobleem

Afgelopen week verscheen het rapport van KPMG in opdracht van het ministerie van EL&I, met de verbluffende berekening van 400 miljoen minder ziektekosten als mensen meer in de natuur zijn! Dus doe er je voordeel mee en maak natuurwandelen een onderdeel van je leven!

Wandelen integreren in je leven = een cadeau aan jezelf

Wat zou het jou opleveren als je regelmatig wandelt in de natuur? Stel je eens voor dat je wekelijks of misschien wel dagelijks een natuurwandeling maakt. Wat zou de invloed op je leven en werkplezier zijn?

Hoe zou het zijn als je geest zich ontspant en tot creatieve ideeën komt, je lichaam tot rust komt en je beter slaapt? Je humeur zal opleven! Je bent gezonder, vriendelijker, effectiever, meer ontspannen, geconcentreerder (er zijn ook positieve effecten gemeten bij ADHD kinderen), je denkt helder en neemt kordate besluiten. Je conditie neemt toe en eventueel overgewicht verdwijnt. Je leven zal blijvend veranderen. Wat voor een cadeau zal je je zelf geven als je dat doet?

Daarom geven we mensen tussen de coachwandelingen in, wandelopdrachten, zodat wandelen een geïntegreerd onderdeel van het leven wordt en je leven jouw kant op gaat.

Schaduw – Nieuw Amelisweerd

De Basiswandeling, een zeer effectief tool

Om echt tot rust te komen in de natuur en ten volle te profiteren van de voordelen ervan ontwikkelde ik De Basiswandeling. Het is een fijne manier om alle wandelingen mee te beginnen. Je maakt je hoofd helder. Zo genereer je energie en ruimte. Deze wandeloefening bestaat uit vijf stappen, en je kunt hem in ongeveer 15 minuten uitvoeren.

De basiswandeling kun je downloaden op De Basiswandeling en andere gratis producten bij het Boek ‘Op weg naar Plezier in je Werk’

Ik wens en gun je de dagelijkse wandelingen en alle voordelen die het je geeft. Het is de basis voor een heerlijk en gezond leven, en vooral ook: keuzes maken die leiden naar veel plezier in je werk!

Wat betekent wandelen in de natuur voor jou? Vertel het ons hieronder op mijn weblog.

Zo, ik ga nu een wandeling maken.

Hartelijke groet,
Wandelcoach Hilde Backus
©2012

******

Hoe is het met jou? Weet je niet meer wat jouw wensen zijn? Heb je niet in beeld waar jij nu goed in bent? Ben je bang voor veranderingen? Verlang je naar werken met plezier en energie en het ontwikkelen van je talenten zodat je floreert? Dan is het wandelcoachprogramma ‘Ontdek je talent en wie je bent’ iets voor je!

In onze heldere, persoonlijke, frisse en authentieke aanpak kijken we in 4 wandelingen waar je nu staat, wat je graag wilt en wat dat betekent voor de stappen die je wilt maken. Je krijg helderheid, hoop en energie. Je ontdekt welke besluiten je wilt nemen. En je gaat ze nemen. Op weg naar een leven en carrière zodat je met meer gemak, ontspanning en plezier je talenten inzet en verder ontwikkelt. Kijk op ‘Ontdek je talent en wie je bent’.

Heb je belangstelling?

Mail naar  of vul het formulier in op ‘Ontdek je talent en wie je bent!

Bellen kan ook: 06 170 66 750. Spreek de voicemail in, of sms.
We wandelen veel maar nemen dezelfde of volgende dag nog contact met je op.

Je bent van harte welkom!

Hartelijke groet,

Hilde Backus
Wandelcoach/Psycholoog

Het Coach Bureau

06 170 66 750

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau