Wandel je vandaag? Ondanks de regen, het grijze weer? Dát we ontspannen en ons weer ‘mens’ voelen als we wandelen in de natuur merken we bijna allemaal. Ook dat we frisse ideeën krijgen of een antwoord op een dilemma. Merk je ook dat je humeur oplicht? En dat je sowieso opknapt in de natuur? Bijna iedereen weet en merkt het (en het is wetenschappelijk bewezen, maar dat weet ook bijna iedereen).

Maar wist je ook dat je als wandelcoach deze effecten van wandelen in de natuur kunt versterken? Dát helpt weer met wat je met je coachee kunt bereiken in je coaching.
Hoe? Door belichaamde emotie(tegen)regulatie, en door de natuur betekenisvol te maken. Dit komt uit recente onderzoeken. Het is te veel om nu te beschrijven: maar wat het betekent en hoe het werkt lees je in onze nieuwsbrieven in het nieuwe jaar (en je leert het in de opleidingen en trainingen).

Wandelcoachen is een antwoord op stress, spanning en angst. Die we ervaren meer dan ooit in onze huidige multicrisessamenleving. De reguliere zorg ziet het ook en erkent wandelcoachen steeds meer. Huisartsen, psychologen en andere hulpverleners, en ook coaches in het bedrijfsleven en bij de overheid willen steeds meer naar buiten met hun cliënten en coachees. We zien het terug in onze aanvragen.

Boek

Ik zie het ook terug in de verkoop van mijn boek ‘Wandelcoaching bij stress en onzekerheid; 7 Stappenplan voor coaches die de natuur in willen’. Vorig jaar bij de uitgever Boom het bestverkochte coachboek. Dit jaar nog steeds in de top 10 (nummer 7). Fijn voor mij. Maar vooral betekent het dat wandelcoachen enorm in de belangstelling staat. De behoefte om de vrije natuur in te stappen is groot (in plaats van op een stoel zitten in een kamer of kantoor) en het werkt!
Met de bijpassende 3 wandelcoachoefeningen in een digitaal boekje breng je het meteen in praktijk.

3 gratis wandelcoach-oefeningen bij boek Wandelcoaching bij Stress en Onzekerheid - Hilde Backus

12 Wandelcoach Opleidingen en een heleboel wandelcoachtrainingen

En zo startten we dit jaar 11 Wandelcoach Opleidingen, 1 Opleiding tot RegisterWandelcoach en een heleboel tweedaagse verdiepingstrainingen. Samen met de warme en deskundige trainers Tineke Franssen, Marian van Riel, Anne Kremers, Oda Salomons, Eveline Vermeeren, Selma Foeken, Norbert Kwint en Jeroen Glissenaar. Eveline begeleidt onze nieuwste tweedaagse training Wandelcoaching bij Rouw en Verlies. We waren verrast door de aanmeldingen, in no time zaten drie trainingen vol.
De spil is officemanager Wijnie Verheij. Door iedereen geliefd. Wat wil je? Ze is attent, vlot en vrolijk, en ze kan alles. Ze is inventief, vindt oplossingen en denkt mee over de toekomst. Super. De samenwerking met de Veldkeuken, Bos&Co en Hotel Gaia is fijn! Elke keer een blij welkom, een vrolijke service en spijzen om van te smullen.

Feestelijke certificaatuitreiking Wandelcoach Opleiding 2022-09 DO-VR Bunnik Tineke

Wandelcoach Opleiding Bunnik met opleider Tineke Franssen, 9 december

Wandelcoach Opleiding Bunnik met boswachter Jeroen Glissenaar, december

Wandelcoach Opleiding Deventer met boswachter Norbert Kwint, december

Loopbaancoaches van DJI – Ministerie van Justitie en Veiligheid, november

Wandelcoach Opleiding, vrijdag in Oosterhout, 15 juli 2022

Opleiding RegisterWandelcoach 2022

Diplomering van de RegisterWandelcoaches, 8 juli 2022

2022-05 do-vr Wandelcoach Opleiding certificaat op 7 juli

Stralend! Certificering van de wandelcoaches, 7 juli in Bunnik

Vrolijke wandelcoaches: certificering op 24 juni, Oosterhout

2022-02-DI-Certficering-Wandelcoach-Opleiding-10-mei-2022

Blije wandelcoaches van de dinsdaggroep, 10 mei in Bunnik

2022-02-VR-certificering-WandelcoachOpleiding-20-mei-2022

De opgewekte vrijdaggroep, 20 mei in Bunnik

2021-11-afronding-WandelcoachOpleiding-groep1-Belastingdienst-22-maart-2022