Wandelcoach jezelf!

In ons zelfcoachingprogramma ‘De 7 Wandelingen’ coach je jezelf in 7 weken naar meer plezier, vervulling en succes in je werk: ontdek wat écht bij je past.

Je werk is een te groot deel van je leven om er ontevreden – of zelfs ongelukkig – over te zijn. En tóch is dat precies wat veel professionals overkomt…

Misschien herken ook jij jezelf hierin:

 • Je staat onder (werk)druk, voelt je gestrest en je piekert veel
 • Je benut je talenten niet of onvoldoende – en ontwikkelt ze dus ook niet verder
 • Je werkt onder je niveau of zit niet op de goede plek, je ervaart routine en sleur
 • Je weet niet meer wat je echt wilt en dus ook niet welke keuzes je moet maken
 • Je verlangt ontzettend naar meer energie, plezier en voldoening in je werk

Je bent niet de enige: veel mensen zijn niet gelukkig met hun werk

Ze zien op tegen de werkdag, ploeteren er zich doorheen en komen uitgeblust weer thuis.

Ze wéten dat ze mogelijkheden laten liggen… en ze snakken naar werk dat plezier en voldoening geeft. Werk waarin ze hun talenten optimaal kunnen inzetten en verder ontwikkelen.

Ook werken veel mensen onder hun niveau. We coachen regelmatig mensen die een baan op hun eigenlijke, universitaire niveau niet aandurven.

 • Onderwijskundige Lisa die werkte als leerkracht…
 • Gezondheidswetenschapper Merel die routinematig werk opknapte…
 • Communicatiewetenschapper Claartje die zich door webredactieklusjes heenworstelde…

…en ga zo maar door.

(Dit zijn échte voorbeelden uit onze coachingspraktijk. Verderop op deze pagina lees je hoe deze professionals het plezier in hun werk weer terugvonden.)

Al die mensen willen werk dat naadloos bij hen past – maar ze weten niet hoe ze dat kunnen realiseren.

Voordat ze er erg in hebben, zijn ze wéér een jaar verder en zitten ze nog steeds op dezelfde plek waar ze niet happy zijn. Vaak met een inkomen dat minder is dan waarvoor ze zijn opgeleid.

Misschien durf jij ook niet. Misschien kies jij ook voor veiligheid en zekerheid, en onderschat jij ook je capaciteiten.

Dat is zonde. Het kost bergen energie en maakt je moedeloos. Mensen komen niet uit de verf als ze niet op de goede plek, niet in de goede werkomgeving zitten.

Je mag de lat voor jezelf hoger leggen dan ‘Ik mag blij zijn dat ik überhaupt een baan héb en ik moet niet mopperen.’

Er zit meer in je leven – en dat kun je er zelf uithalen. Ons zelfcoachingsprogramma ‘De 7 Wandelingen’ helpt je daarbij.

Met plezier werken en tegelijk investeren in je talenten en een betere toekomst is geen luxe – het is iets dat je kunt bereiken met de juiste aanpak, tools en mindset.

Het is absoluut mogelijk om…

 • Weer zin te hebben in de dag en met plezier en energie naar je werk te gaan
 • Je échte talenten te kennen, erkennen, waarderen, benutten en ontwikkelen
 • Op jouw niveau te werken en het inkomen te verdienen dat erbij past
 • Mentale stevigheid te voelen om de wereld in te stappen
 • Kenbaar te maken waar jij voor staat en trots te zijn op wat je kunt en doet
 • Na je werk voldaan en energiek te zijn en ruimte te hebben voor je dierbaren, sport en hobby’s

De professionals die we eerder noemden wisten hun situatie eigenhandig te veranderen dankzij het coachingsprogramma ‘De 7 Wandelingen’

 • Onderwijskundige Lisa die als leerkracht werkte? Zij begon aan een opleiding waarmee ze leerkrachten zelf kan trainen en begon daar al tijdens de opleiding mee. Ontdekken wat ze écht wilde gaf haar vleugels.
  .
 • Gezondheidswetenschapper Merel deed routinematig werk, maar zet nu samen met collega’s een tweedelijnsinstelling op. Zelf zegt ze hierover: “Ik kwam tot krachtige keuzes, die GOED voelen en meteen in de praktijk toepasbaar waren! Het voelt alsof de effecten en inzichten blijvend zijn. Ik kan dit programma aan iedereen aanraden!”
  .
 • Communicatiewetenschapper Claartje deed werk onder haar niveau en waar haar interesse niet lag. Nu is ze begonnen aan de universitaire studie Conservering en Restauratie. Daarnaast is ze begonnen met het maken van boeken in opdracht. Claartje: “Vóór dit programma moest ik van mezelf of-of-of, maar ik ben gewoon een meisje van en-en-en. Nu mag ik weer doen waar ik goed in ben en leuk vind. Knutselen. Schrijven. Creëren. Er zijn heel veel kwartjes op hun plek gevallen. Uiteindelijk gaat het er om dat je het leven leeft dat bij je past, niet dat wat je denkt te moeten leven.”

Wat ga je ontdekken en doen in het zelfcoachingsprogramma ‘De 7 Wandelingen’?

In de video hieronder vertelt Hilde Backus, senior wandelcoach, registerpsycholoog Arbeid & Organisatie en oprichter van Het Coach Bureau, je meer over dit bijzondere programma waarmee je stap voor stap weer de regie neemt over je (werkende) leven.

Verderop op de pagina vind je meer details en lees je hoe je dit programma direct online kunt aanschaffen om er al meteen mee aan de gang te gaan.

Het online wandelcoachprogramma dat ervoor zorgt dat je gaat floreren: je neemt je toekomst in eigen hand

Ontdek de functie die past bij jouw niveau en talenten

Wil je ook met plezier werken, je persoonlijk ontwikkelen en bijdragen aan je team, organisatie en het grotere geheel? In dit professionele en heerlijke wandelprogramma ontdek je stap voor stap welke talenten en wensen je hebt en welke functie of rol daar naadloos bij aansluit.

Vind of creëer het werk waarin jij helemaal tot uiting komt…

Misschien is dat bij je huidige werkgever, of wellicht is een andere baan of werkomgeving toch de betere keuze. Of wie weet… je eigen bedrijf?

Hoe dan ook, met ‘De 7 Wandelingen’ neem je concrete stappen naar meer plezier, voldoening en succes – met een goed inkomen.

Dit zelfcoachingsprogramma omvat 7 wandelmodules die je in 7 weken volgt. Je ontvangt elke week een overzichtelijke wandelmodule met praktische theorie en heerlijke wandelopdrachten, prachtig vormgegeven met een inleidende video.

Hieronder lees je wat iedere module in het programma omvat:

Wandelmodule 1

‘Pluk de vruchten van wandelen in de natuur’

In de eerste wandelmodule ontdek je de kracht van de natuur.

Je gaat ervaren dat wandelen in de natuur het proces zal versterken, versnellen en veel plezieriger zal maken. De natuur geeft je rust, plezier, helderheid, inzicht, ontspanning, concentratie en soms troost. Maar vertoeven in de natuur heeft meer geweldige effecten: je gaat het ontdekken…

In deze module leer je ook focussen op wat voor jou belangrijk is voor dit programma en in je werk. Je leert kijken naar wat je wél wilt.

Wandelmodule 2

‘Waar ligt jouw plezier en energie?’

Dat ontdek je in de tweede wandelmodule, ook als je die nu even kwijt bent.

Je ziet hoe je nu al je plezier en energie kunt vergroten, waarvan je in flow komt en hoe je dat al direct in je werk kunt inzetten. De natuur helpt je daarbij.

Als je moe wordt van je werk zie je welke stappen je meteen al kunt nemen naar meer energie. En: in je plezier en energie ligt ook veel informatie over je talent verborgen.

Wandelmodule 3

‘Fantaseer meer en ontdek je wensen’

In de 3e wandelmodule ga je ongeremd fantaseren.

Je mag eindelijk de deuren van je verlangens wijd open zetten en je hoeft niet meteen te denken aan mogelijke belemmeringen. Want wensen heb je. Wensen hoef je niet te zoeken, je hoeft ze alleen maar te erkennen, want ze leven al in je.

Wandelend in de natuur ontdek je waar het je werkelijk om gaat in leven en werk. En je zet de eerste stappen op weg naar realisering. En echt, er is veel meer mogelijk dan je denkt.

Wandelmodule 4

‘Verstevig je zelfvertrouwen’

In de 4e wandelmodule kijk je naar je mentale houding.

Je leert op een milde, compassievolle manier naar jezelf te kijken, waardoor je vriendelijker wordt voor jezelf en beter de stappen durft te nemen die jij graag wilt zetten. Als je deze houding oefent, zul je niet gelijk bij de pakken neer gaan zitten als iets niet lukt.

Je leert om niet op te geven bij de eerste tegenslag. Je ontdekt hoe je die houding wandelstap voor wandelstap ontwikkelt, hoe je er een gewoonte van kunt maken en wat je dat oplevert. Die houding kun je de rest van je leven blijven oefenen. Het is bijzonder waardevol voor het realiseren van je wensen.

Wandelmodule 5

‘Ontdek je talent en wie je bent’

Je ontdekt je talenten in deze module.

Want je weet het: je wordt gelukkiger van werk waar je goed in bent, van werk waarin je je talenten kunt uitdagen en ontwikkelen. Dat merk je natuurlijk, maar het is ook onderzocht en bevestigd door Onderzoeksbureau Motivaction.

Daarom is het belangrijk dat je weet wat je talenten zijn en wat je er het liefste mee wilt doen. Je doet zelfonderzoek èn een omgevingsonderzoek. Je vraagt de mening van enkele van je vertrouwelingen en gaat ook met ze aan de wandel. We kijken namelijk zeer gekleurd naar onszelf: vaak leggen we onze zwakke punten onder een vergrootglas en nemen we onze sterke punten voor lief (of andersom). Je relatie met de ander krijgt ook een boost.

Wandelmodule 6

‘Stap de wereld in en laat je verrassen’

In de 6de wandelmodule ga je je wereld verbreden naar nieuwe mensen en mogelijkheden.

Spannend maar leuk! Je gaat de deur uit en praat met mensen die je nu nog niet kent. Waarover? Dat ontdek je vanzelf als je de informatie en oefeningen in dit wandelcoachprogramma toepast. Want tegen die tijd heb je een glashelder verhaal over jezelf, je wensen en talenten en je weet wat je voor een ander kunt betekenen.

Zulke ontmoetingen bieden je echte doorbraken! Ga er dus op af. Of nodig ze uit voor een wandeling. Je krijgt in dit wandelcoachprogramma een heldere leidraad hoe je dat kunt doen.

Wandelmodule 7

‘Kom verder in actie en realiseer je wensen’

In de laatste wandelmodule kom je verder concreet in actie.

Welke baan past bij je en hoe vind je die? Hoe ga je de baan vormen rondom je talenten en wensen? Hoe voer je het gesprek met je leidinggevende om dit te realiseren? Welke stappen kun je zetten als je voor jezelf wilt beginnen? Wat doe je als je steeds afwijzingen krijgt op je sollicitaties? Hoe houd je de moed erin en hoe houd je een goed humeur?

De natuur helpt je erbij. In deze module krijg je gerichte, heldere en eenvoudige, ondersteunende stappenplannen en bruikbare actietips.

Materialen in dit zelfcoachingsprogramma

 • 7 wandelmodules met podcasts

Per wandelmodule ontvang je ruim een uur heldere podcasts.

Waardevolle en toegankelijke achtergrondkennis, persoonlijke en herkenbare ervaringen, veel inspiratie en bruikbare en ontspannende wandel- en thuisoefeningen. Het programma is duidelijk gestructureerd in een overzichtelijke opbouw.

Je kunt de podcasts rechtstreeks op je pc afluisteren, maar ook downloaden op je iPod, iPhone e.d. zodat je ze ook tijdens je wandelingen kunt beluisteren op het tijdstip dat het jou uitkomt.

 • 7 modules in kleurrijk vormgegeven pdf formaat

Geniet van de prachtig full-colour vormgegeven pdf’s, met foto’s uit Amelisweerd en Rhijnauwen.

De tekst is zeer gewaardeerd om zijn duidelijke en praktische inhoud door deelnemers en collega’s. Hierin kun je belangrijke zaken uit het onlineprogramma nog eens nalezen.

 • Een handig en helder vormgegeven werkboek van 33 pagina’s

Dit werkboek kun je via onze website downloaden.

Print het uit en neem het mee de natuur in.

Bonussen

Binnen dit programma ontvang je twee extra bonussen die je nog meer motivatie, tips en ondersteuning bieden om doelgericht met je inzichten en actieplan aan de slag te gaan.

Bonus 1
De wandelmodule ‘Met plezier alleen verder’

Je ontvangt nog een extra wandelmodule ‘Met plezier alleen verder’, in de 8e week. Deze module bevat praktische tips en handvaten hoe je het wandelcoachprogramma met veel plezier en effect kunt voortzetten.

Bonus 2
Handige checklists met originele en nieuwe invalshoeken om talentvol en met plezier te werken

Samen met mijn creatieve team van coaches, trainers en ontwikkelaars ontwikkelden we nieuwe en originele invalshoeken die je op nieuwe ideeën kunnen brengen om je werk aantrekkelijk te maken of het werk te vinden waarin je je talenten verder gaat ontwikkelen. Laat je verrassen!

Het online wandel- en zelfcoachingsprogramma is ontwikkeld door Hilde Backus

Hilde is de oprichter van Het Coach Bureau en een van de grote pioniers en grondleggers van talent- en werkgerichte wandelcoaching in Nederland.

“In 2004 ging mijn droom in vervulling. Ik combineerde de twee dingen die ik het liefste deed: wandelen en coachen. Sinds die tijd coachte ik meer dan 850 professionals en managers naar helderheid in de unieke combinatie van persoonlijke talenten en wensen. Het resultaat vormt een precies passende concrete functie, functierichting of rol waarin mensen floreren. Een aantal mensen besloot bv hun eigen onderneming te starten.

Het vinden van de functie of het succesvol voor jezelf beginnen, wordt eenvoudiger naarmate mensen hun talenten en wensen kennen, erkennen, waarderen en er voor staan. Veel mensen vonden hun passende baan, werken nu met passie en plezier en leveren hun grootste bijdrage aan werk, privé, leven en maatschappij. Ik vind het heerlijk om mij daarvoor in te zetten.

Na mijn studie Psychologie aan de Universiteit van Utrecht volgde ik de driejarige Bewustzijnstraining bij de School voor Zijns oriëntatie in Utrecht, wat een enorme verdieping aan mijn studie Psychologie gaf. Nog steeds ben ik verbonden aan de School en volg ik supervisie en intervisie. Ik gaf ruim 10 jaar leiding aan projecten en teams. Bij Boertien Training ben ik opgeleid tot trainer en coach. Hier werkte ik een aantal jaren als Communicatietrainer en coach.

In 2004 startte ik Het Coach Bureau. Ik volgde de opleiding tot Resultaatgerichte Coach bij De Wandelende Coach Anneke Walraven en hier werkte ik enkele jaren, de tweejarige opleiding tot Oplossingsgerichte Coach bij het Solutions Centre in Utrecht en de opleiding Provocatief Coachen van Anneke Dekkers en Karin de Galan. Ik volgde meerdere Masterclasses waaronder ‘motivatie en inspiratie’ bij Roos Vonk. Van de oplossingsgerichte opleiding volg ik ook intervisie zodat mijn kennis en vaardigheden up-to-date blijven. Verder volgde ik opleidingen Acceptance en Commitment (ACT) bij het RINO en See True en bekwaam ik me in de prachtige en nieuwe methodiek Methods of Levels. Ik ben Registerpsycholoog NIP/Arbeid & Organisatie en erkend loopbaanprofessional van het Noloc. Mijn expertise is nu toegankelijk met dit online wandelcoachprogramma.”

Wat voor resultaten mag je verwachten van dit zelfcoachingsprogramma?

Na afloop van het programma ken je je wensen en talenten en weet je welke functie of rol daar optimaal bij aansluit of dat een eigen bedrijf goed bij je past. Je kunt je wensen motiveren en weet hoe je je nieuwe plek of rol kunt realiseren. Je nieuwe plek heb je al gevonden of je hebt je eerste stappen al gezet.

Verder maak je de volgende ontwikkeling en progressie door:

 • De natuur en de oefeningen hebben je hoofd helder gemaakt waardoor je in staat bent besluiten te nemen die goed voor je zijn.
 • De natuur heeft je rust gegeven.
 • Wandelen in de natuur is een gewoonte geworden. Nu wandel je vaker en profiteer je van alle voordelen van bewegen in de natuur: ontspanning, energie, plezier, optimisme, genieten en concentratie.
 • Als je nu niet zo veel beweegt neemt je conditie toe en wellicht je gewicht af.
 • Je hebt een steviger zelfgevoel doordat je leert hoe je met zelfcompassie kunt kijken waardoor je meer lef hebt en de dingen doet die je voorheen niet durfde.
 • Je hebt de eerste stappen in je huidige werkomgeving gezet zodat je meteen al meer energie en plezier hebt.
 • Je ontdekt wat je werkelijk wilt in je leven en werk, wat jij in huis hebt en hoe je dit motiveert in netwerk- en/of sollicitatiegesprekken.
 • Je bent gericht in actie gekomen en realiseert je wensen: dat doet een mens enorm goed.

Wat is je investering?

De prijs van het leuke, inspirerende maar ook resultaatgerichte online wandel- en zelfcoachingsprogramma is €147,- (inclusief btw).

Dat is een heel kleine investering voor een programma dat je in beweging brengt om je wensen te realiseren, de regie over je (werkende) leven weer in eigen hand te nemen en de weg in te slaan naar meer voldoening, rust en energie.

Ben jij…

 • Een goed opgeleide professional of manager met HBO- of WO- werk- en denkniveau?
 • Wil je je inzetten voor een optimale oplossing en de ontwikkeling van je talenten?
 • Ben je gemotiveerd en bereid om de opdrachten – sommige dagelijks – uit te voeren?
 • Ben je bereid om uit je comfortzone te stappen en in actie te komen?
 • Wil je met je unieke talenten bijdragen aan een groter geheel: je team, je organisatie, maar ook aan de samenleving, je gezin, je familie en vriendenkring?
 • En vind je het de moeite waard om te investeren in jezelf?

Zet dan nú je eerste stap naar meer plezier en voldoening en gun jezelf dit ontzettend inspirerende én effectieve zelfcoachingsprogramma.

Goed om te weten…

 • Na je online betaling ontvang je meteen de eerste module van het programma
 • Daarna ontvang je wekelijks een nieuwe module
 • Je kunt dus direct beginnen, maar dat kan natuurlijk ook op elk ander moment
 • Je houdt onbeperkt toegang tot alle ontvangen materialen uit het programma

Je gaat naar een aparte pagina waar je veilig en vertrouwd met iDEAL (of voor België: MisterCash) kunt betalen.