Pieker je? Last van werkdruk? Op weg naar een burnout?
Dat kan anders in 2014!
Wat wil je veranderen, wat kan beter en wat moet vooral hetzelfde blijven? Het zou natuurlijk geweldig zijn als in 2014 alles wat je wenst gaat lukken.

In mijn vorige nieuwsbrief vroeg ik je om terug te blikken als je aan het eind van dit jaar tevreden zou zijn. Ik kreeg prachtige verhalen in mijn mailbox (maar niet op mijn weblog!).

Afgelopen jaar heb ik weer gezien hoeveel er mogelijk is

Samen met wandelcoaches Tineke en Marjolein coachte ik met enorm veel plezier ruim 100 mensen. Mensen genoten van het buiten-zijn en de natuur. Zij kregen hun talenten in beeld, namen hun wensen en dromen (eindelijk) serieus, waardeerden zichzelf (en nu echt), ontdekten welke functies ècht bij hen passen, gingen weer studeren, volgden De Wandelcoachopleiding, namen ontslag en stapten over naar nieuwe functies, begonnen hun eigen onderneming of herwaardeerden hun eigen functie door kleine wijzigingen.

Zonsopgang in Amelisweerd - Het Coach Bureau

Deze mensen voelen zich energieker en steviger en gaan met meer zelfvertrouwen verder met hun volgende stappen. Wandelen is vaak een natuurlijk deel van hun leven geworden.

Als je dichter bij jezelf komt en duidelijk ziet hoe talentvol, leuk, goed, krachtig en betekenisvol je bent, worden bepaalde beslissingen nu eenmaal eenvoudiger.

Droom. Kies voor datgene wat voor jou echt belangrijk is. Doe het! Fantaseren over je ideale toekomst kan je wakker schudden en ervoor zorgen dat jij in 2014 eindelijk je nieuwe leven begint.

Verbeeld en fantaseer in 7 stappen

Fantaseer er dus op los! Maak even pas op de plaats om je toekomst te verbeelden. Met dit 7-stappenplan prikkel je je fantasie. Door jezelf deze vragen te stellen, en je gedroomde toekomst op te schrijven en te tekenen, komen je ware dromen vanzelf bovendrijven.

1. Begin met de Basiswandeling in je favoriete wandelgebied. Zo ontspant je lichaam, komen je gedachten tot rust en kom je bewust aan in de natuur. Je komt tot jezelf. Dat is het beste startpunt om lekker te fantaseren.

2. Koop van te voren een mooi opschrijfboekje en zoek een fijne, rustige plek op waar je kunt verbeelden. Beschrijf het verloop van een heerlijke dag uit je nieuwe leven. Doe het in de tegenwoordige tijd en voel hoe het is als het al bereikt is. Zet zoveel mogelijk op papier. Waar krijg je energie van? Waar word je gelukkig van? Denk niet alleen aan werk; voor welke hobby, sport of andere vrijetijdsbesteding wil je dit jaar meer tijd vrij maken? En hoe zit het met vriendschappen, familie en de liefde?

3. Teken alle beelden die over je droomtoekomst in je opkomen. Zet een kopje thee of koffie, neem er iets lekkers bij en ga er voor zitten. Maak een schets van hoe je zou willen dat je leven er qua werk en privé dit jaar uitziet. Ga helemaal los; teken gedetailleerd hoe je ideale werkplek er uit ziet, wat je in het weekend doet, hoe opdrachtgevers of leidinggevenden op jouw projecten reageren.

Hou je niet zo van tekenen? Knip dan plaatjes die bij jouw dromen passen uit tijdschriften en maak een collage. Houd je tekening of collage in je zicht.

4. Denk na over wie je stiekem een beetje benijdt. Wie heeft de baan die jij eigenlijk ambieert? Wie werkt bij een organisatie die jou heel erg aanspreekt? Is er iemand in je omgeving die een eigen onderneming heeft opgezet, en wil je dat eigenlijk ook wel? Fantaseer vervolgens over hoe het zou zijn als jij die droombaan zou hebben of die onderneming zou durven starten. Hoe zou je werk er uitzien, zou het je goed doen?

En als je durft: maak een afspraak met die persoon!

5. Een praktische vraag: als je helemaal zelf kon kiezen welke opleiding, cursus, studie, training of coaching je dit jaar gaat volgen, wat zou het thema daarvan dan zijn? En wat wil je met die opleiding of coaching bereiken?

6. Nodig dan een vertrouwde vriend of vriendin uit voor een winterwandeling en deel je fantasie. Geniet van de natuur en vertel de ander welke ondersteuning je behoeft en hoe je dat gaat organiseren in het nieuwe jaar. Trakteer de ander, als dank voor de aandacht, op een lekker stuk taart (en/of een dikke kus).

7. Bedenk nu al waar je trots op bent als je dat in 2014 bereikt. Stel dat je aan het eind van dit jaar een mail aan mij zou sturen met alle dingen die je hebt bereikt. Wat vertel je me dan? Welke knopen heb je dan doorgehakt, welke werk doe je dan, welke cursussen heb je gedaan en welke dingen heb je in je privé-leven omgegooid?

Je mag je verbeelde nieuwe leven nu ook al aan me mailen, en als je wilt, ook op mijn weblog zetten! Welkom.

Ik wens je veel succes en plezier en bovenal een fantasierijk en liefdevol nieuw jaar.

Dat al je wensen en dromen maar uit mogen komen.

Hilde Backus
© Het Coach Bureau

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau