Suzanne (33, foto) is advocaat. En niet zo maar een: ze bijt zich vast in complexe juridische problemen en zal niet rusten voor ze haar cliënt op de best mogelijke manier geholpen heeft. Ze is ambitieus, doelgericht, leergierig en houdt gewoon heel veel van haar werk. Toch komt ze niet uit de verf in haar baan en wil je meer. Lees in het artikel welke spannende stappen Suzanne neemt zodat zij gaat floreren.

****

Vanaf vanmiddag te koop! Mijn online wandelprogramma ‘7 Wandelingen op weg naar plezier, vervulling en succes in je werk, zodat je gaat floreren’.

Word je moe en moedeloos van je werk? Wordt het eindelijk tijd voor verandering? Hou je van wandelen in de natuur? Wil je van de voordelen van de frisse buitenlucht en de natuur profiteren om in jouw eigen tijd, op weg te gaan naar de functie en rol die bij je past? Je ontdekt je talenten, je authentieke wensen, je drijfveren, je passende werkomgeving en je hervindt je energie en verstevigt je zelfvertrouwen. In heerlijke wandelingen in de natuur. De natuur helpt je enorm.

Fris en effectief

Ik ontwikkelde met veel plezier een verfrissend, helpend en heel natuurlijk online-wandelprogramma, waarin je ontdekt in welke functie/rol je je talenten het liefste wilt ontwikkelen, zodat je werk vindt waarin je gaat floreren. Je ervaart plezier, voldoening en succes met een goed inkomen.

Het wandelcoach programma bevat 7 modules met audio-opnames, pdf’s, checklisten, filmpjes en nog meer. In het programma kun je me ook ontmoeten in een skypegesprek en heb ik de aandacht en rust voor jouw persoonlijke vraag. Ik zie er naar uit je te spreken.

Tijdelijk: Gratis workshop of aantrekkelijke korting

Maar misschien ontmoet ik je life in de gratis workshop die ik je aanbied wanneer je je het onlinewandelprogramma koopt tussen 5 en 12 juni. Dat zou ik heel bijzonder en leuk vinden. Welkom! Je kunt ook kiezen voor een tijdelijke aantrekkelijke korting op het wandelprogramma.

Vanmiddag gaat het in premiere! Ik stuur je dan een mail met de uitgebreide beschrijving en ik vertel het ook in een filmpje. Je bent van harte welkom om het programma te kopen en in je eigentijd de natuur in te gaan op weg naar een florerende toekomst.

Vanmiddag om 13.00 uur ontvang je mijn mail over mijn online wandelprogramma!

——

Wandelboek ‘Op weg naar plezier in je werk’

Met Clasina van den Heuvel van het RD en Sjoukje van de Kolk van SimplifyLife had ik boeiende interviews over mijn wandelboek. Het leuke is, dat we alle interviews lekker wandelend in Amelisweerd doen. Wat heerlijk. En wat een leuke vrouwen. En wat schrijven ze mooi! Binnenkort zal ik de interviews integraal naar je mailen.

tweede van rechts onder: mijn boek

Met nog enkele interessante bladen had ik interviews. Ik laat het je weten wanneer ze verschijnen. Zelfs van ‘over de grens’ is er belangstelling!

Bestel hier mijn wandelboek. Veel lees- wandel en werkplezier!

*****

Wandelcoach artikel: Van loondienst naar eigen bedrijf. Hoe lukt het wel?

Ambitieus

Suzanne (foto) houdt heel veel van haar werk. Tenminste, als dat werk inhoudelijk ook aansluit bij wat ze kan en wil. En dat is niet altijd zo geweest. De afgelopen jaren is Suzanne verschillende keren gestopt met haar banen omdat het haar niet uitdagend genoeg was. Na haar studie Rechten werkte ze enkele jaren bij een rechtsbijstandskantoor. Maar ze wilde meer, werken als advocaat en dat lukt haar.

 

Suzanne op haar Argentinie-reis

Ze wordt eerst advocaat bij een advocatenkantoor, en de afgelopen anderhalf jaar bij een groot bedrijf. Maar elke keer, en ook nu, loopt ze tegen de grenzen van het werk aan. Ze beheerst op een gegeven moment het trucje, heeft het werk onder de knie en heeft niet het gevoel dat ze verder komt. Het gaat niet vooruit, want er komen nauwelijks problemen voorbij die ze echt ingewikkeld vindt.

Sparren

Hoewel ze leuke collega’s en werkcontacten heeft, komt Suzanne niet uit de verf. Twee keer heeft ze nu elders gesolliciteerd, beide keren kwam ze ver maar ze kreeg de baan net niet. Wat nu? Zal ze, zoals al een tijdje in haar hoofd speelt, voor zichzelf beginnen als advocaat?

Natuur

Suzanne houdt van de natuur en het doet haar goed om tussen de bomen en langs het water te wandelen. Ze voelt zich vrij en onbelast in de natuur. En zo maken we een ontspannen start van het wandelcoachprogramma. Samen gaan we nauwkeurig onderzoeken wat haar authentieke wensen zijn. Ja, de ideale dag, die kan Suzanne zich wel voor de geest halen.

Ze kijkt in het water van de Kromme Rijn: ‘Ik fiets naar mijn werk, een kantoor in een mooi oud gebouw. Ik heb een mooie kamer en verdiep me in een complexe zaak, zoek van alles uit en spreek mijn bevindingen in, in een dictafoon. Ik lunch met collega’s, we sparren over een paar zaken. ’s Middags geef ik een workshop bij een werkgever die vervolgens een cursus bij me afneemt. ’s Avonds ga ik lekker sporten.’

‘En als je inhoudelijk iets dieper op je werk in gaat, wat doe je dan?’, vraag ik door. ‘Dan ben ik een geweldig goede specialist op mijn vakgebied, arbeidsrecht’, antwoordt ze. ‘Ik ben hoofd van een team, misschien wel partner op een advocatenkantoor. Met mijn naam op de gevel. Ha! We staan bekend om onze superkwaliteit en onze efficiënte manier van werken. En dan blijft er ook nog tijd over voor mijn hobby’s flamencodansen en reizen.’

Energiek en enthousiast

Ik merk dat Suzanne door er zo op los te fantaseren, steeds energieker en enthousiaster wordt. Het maakt iets in haar los terwijl we naar springende en speelse lammetjes kijken. En als ze vervolgens een talententest invult, wordt duidelijk waarom.

 

lammetjes

Zoals ze zelf ook al aangaf, houdt Suzanne erg van moeilijke casussen. Ze kan helder analyseren. Ze is leergierig, maar wil de kennis die ze heeft ook graag doorgeven. Ze is een gedreven allesweter. Ze houdt van afwisseling, maar als er een taak ligt, dan wil ze een duidelijk doel stellen en de meest efficiënte en kwalitatieve route naar dat doel zien te vinden. Het onderste uit de kan halen!

Ja, geen wonder dat Suzanne met haar hoge kwaliteitseisen een beetje gefrustreerd raakt, daar achter haar bureau als bedrijfsadvocaat. Suzanne kan haar ei niet kwijt. Langzaamaan wordt haar gevoel steeds helderder, en wordt duidelijk waarom ze daar niet op haar plek zit.

Maak het concreet

Dat werkt vaker zo, weet ik uit ervaring. Ik vraag tijdens de wandelingen altijd door naar details. Hoe iets voelt, wat iemand concreet zou gaan doen op zijn ideale wonderdag. We pluizen het samen helemaal uit. En alles mag zoals jij het het allerliefste wilt. De natuur helpt je erbij. Daarmee komt energie los, en bovendien wordt het vage idee dat vaak bij veel mensen al sluimert concreet en tastbaar. En daarmee heel vaak goed haalbaar! Dat geeft een kick.

 

Wilg op 8 februari, 16 maart, 4 april en 5 april

Er tussenuit knijpen

De geest is uit de fles en intussen broedt Suzanne met een leuke en deskundige vriendin die jurist is, op een plan. Kunnen ze er niet met z’n tweeën tussenuit, samen een eigen advocatenkantoor oprichten? Spannend. Terwijl Suzanne een reis van zes weken naar Argentinië plant, bespreekt ze de ideeën uitgebreid door met haar vriendin. In Argentinië kan ze mooi alles laten bezinken, om bij terugkomst de sprong te wagen.

Tijdens haar reis vullen vrienden en collega’s ook de Talentenscan in, waaruit blijkt dat Suzanne behalve een slimme en doelgerichte advocaat, ook nog sociaal, betrouwbaar en gezellig persoon is. Ze is goed in contact leggen en neemt graag initiatieven. Dat ze daarbij voor het allerbeste resultaat wil gaan, mag geen verrassing heten.

Teleurstellend nieuws

Suzanne heeft een heerlijke vakantie in Argentinië en is klaar voor de sprong! Als ze weer terug van haar reis is, bespreekt ze haar plannen met haar oom, die startende ondernemers begeleidt. Hij raadt haar aan een beknopt bedrijfsplan te maken van maximaal een A-viertje. Wat wordt het precieze product, hoeveel andere partijen zijn er in de regio die het aanbieden, waarop wil ze zich onderscheiden?

Met kenmerkende doelgerichtheid zet Suzanne zich aan die taak. Samen met haar vriendin wil ze juridisch advies en ondersteuning bieden op arbeidsrechtelijk gebied. Ze willen helder, efficiënt en voor een duidelijke, scherpe prijs werken. Ze zijn beide specialisten met de nodige ervaring, dus ze hebben zeker wat te bieden. Ze hebben er zin in!

Maar dan komt de oom met slecht nieuws: Suzanne’s collega is geen advocaat, maar bedrijfsjurist. Dat betekent dat ze niet beëdigd is, geen geheimhoudingsplicht heeft, en ook niet gebonden is aan het tuchtrecht. Zo iemand kan niet zo maar een advocatenkantoor beginnen.

 

Dezelfde wilg op 25 april, 27 april, 15 mei en 25 mei

Wat nu?

Dat komt rauw op het dak van Suzanne en haar vriendin. Wat nu? Suzanne is nu al zo enthousiast en niet meer te stoppen. Dan maar zonder haar vriendin? Ze worstelt er mee. Op dat moment wordt Suzanne’s vader ernstig ziek, en zet ze haar plannen in de koelkast. Dat ze weg wil bij haar bedrijf, dat is wel zeker.

Het zijn spannende maanden, maar haar vader knapt langzamerhand weer op. Intussen vindt ze haar werk best goed vol te houden, omdat ze in haar hoofd de beslissing al heeft genomen dat ze weggaat. Dat geeft lucht.

Kostenmaatschap

Suzanne netwerkt en vertelt haar gerichte wens. Via via komt ze in contact met een groep advocaten die samen in het centrum van Utrecht een kostenmaatschap hebben, een goed georganiseerd advocatenkantoor waarbij de gezamenlijke kosten gedeeld worden, en de advocaten elkaar helpen met het vinden van cliënten. Er is plek voor een arbeidsrechtadvocaat, en Suzanne mag komen praten.

Ze gaan met elkaar eten, en inhoudelijk en sociaal klikt het meteen. Haar collega’s zijn ambitieus, heel deskundig, leuk. En allemaal bezig met hun eigen expertise en eigen bedrijf binnen het geheel. Suzanne ‘verkoopt’ zichzelf authentiek en moeiteloos; ze kent immers haar kracht en wensen en ze kan het duidelijk motiveren. Al snel laat het kantoor weten dat ze haar willen hebben, en Suzanne twijfelt geen seconde: ze zegt haar baan op.

Wonder komt uit

En dan ineens is haar werkleven precies zoals ze zich tijdens de eerste wandeling had voorgesteld. De advocaten houden kantoor in een prachtig oud pand aan de Maliesingel in Utrecht, waar Suzanne op de fiets heen kan. Ze heeft een mooie eigen kamer en al vrij snel behoorlijk wat cliënten met interessante, pittige zaken. Ze netwerkt veel, spart tijdens de lunch met haar collega’s en geniet met volle teugen van haar werk. Dit moest het zijn! Suzanne werkt als gedreven arbeidsrechtadvocaat bij www.indepraktijk.com. Wil je ontslag nemen, word je ontslagen, zit je in een arbeidsconflict of in een moeilijk juridisch pakket op je werk? Bij Suzanne ben je aan het goede adres!

Tips voor een goede start van je bedrijf

 • Zorg voor helderheid over je wensen en talenten
  Toen Suzanne helder werd wat haar talenten waren en hoe ze die het liefst wilde inzetten, was het niet ingewikkeld om te zien waarom ze in haar werk als bedrijfsjurist niet op haar plek zat. Door goed te kijken naar haar verlangens en talenten, kon ze op een gegeven moment heel gemakkelijk de beslissing nemen: ik begin voor mezelf! Daar zette ze zich gericht voor in. En toen ze de ideale mogelijkheid vond, twijfelde ze geen moment. Want ze had duidelijk het vertrouwen dat het goed ging komen. Waarvan akte.
 • De oom van Suzanne ziet het goed. Ga geen uitputtend bedrijfsplan schrijven maar schrijf een plan van maximaal een A-viertje. Wat zijn je heldere antwoorden op de volgende vragen?
  – Waar ligt jouw kracht?
  – Wat wil je doen?
  – Hoe vertaal je dat naar een helder product?
  – Wie heeft baat bij dat product?
  – Welk probleem los je er mee op (van de klant)?
  – Hoeveel andere partijen zijn er in de regio die het aanbieden?
  – Waarop wil je zich onderscheiden? En hoe?
  – Bespreek je plan met en kies je stappen. En stap!

Veel succes en plezier. Wat zijn jouw tips als je uit loondienst wilt en voor jezelf wilt beginnen? Vertel ons je tips op mijn weblog.

Hartelijke groet,
Wandelcoach Hilde Backus
©2012

******

Hoe is het met jou? Loop je ook vast in je baan? Heb je ambities en kun je daar geen vorm aan geven binnen je functie? Wil je onderzoeken wat je kunt doen om meer plezier te hebben? En ontdekken op welke wijze je je op jouw wijze verder kunt ontwikkelen? Kom je niet vooruit? Dat is echt jammer. Je laat iets van jezelf liggen. Het individuele wandelcoach programma ‘Ontdek je Talent en wie je bent’ is een goede oplossing.

In 4 heerlijke wandelingen in de prachtige landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen ontdek je waar je nu staat, wat je authentieke wensen zijn in je werk en leven en hoe je je talenten kunt inzetten in de functie of rol die daar bij past. Je krijgt helderheid, hoop en nieuwe energie. Je ontdekt welke besluiten je wilt nemen. En je gaat ze nemen. Je gaat op weg naar een leven en carrière zodat je met meer gemak, ontspanning en plezier je talenten inzet en verder ontwikkelt. Kijk op ‘Ontdek je talent en wie je bent’.

Heb je belangstelling?
Mail naar  of vul het formulier in op ‘Ontdek je talent en wie je bent!’
Bellen kan ook: 06 170 66 750. Spreek de voicemail in, of sms.
We wandelen veel maar we nemen dezelfde of volgende dag nog contact met je op.
Je bent van harte welkom!

Hartelijke groet,

Wandelcoach Hilde Backus
Wandelcoach/Psycholoog

Het Coach Bureau

06 170 66 750

 

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau