Lees het verhaal van Sylvie. Eveline Vermeeren, zeer ervaren psycholoog en wandelcoach coachte Sylvie. Eveline geeft ook de prachtige en troostrijke tweedaagse training Wandelcoaching bij Rouw en verlies op 12 en 13 juni. Er is nog plek.

Sylvie schreef haar eigen verhaal.

Ik? Kanker?

Op mijn 35e stond mijn wereld op zijn kop. Na het voelen van een knobbeltje in mijn borst werd mijn angst bewaarheid …. diagnose borstkanker. Hoe dan? Ik, kanker? Terwijl ik nog nooit zo energiek was geweest. Het voelde als een nachtmerrie. Hoe moest ik de signalen van mijn lichaam dan vertrouwen?

Mallemolen

Maar mijn wereld stónd al op zijn kop, want ik was sinds kort verliefd. Er volgde een periode van leven op de toppen van mijn zenuwen. Mijn gevoelens gingen van intense angst en verdriet tijdens gesprekken bij de chirurg en oncoloog en de operaties die volgden, naar de geweldige verliefdheid en blijdschap met mijn nieuwe lief. De mallemolen was een goed script voor een film. 

Kanker en verliefd

Medische molen

Ook de medische molen draaide verder. Na de operaties volgden de chemokuren en bestralingen. Ik, kanker?, galmde geregeld nog in mijn hoofd? Was het echt waar? Ja, het was waar. Inmiddels had ik een pruik en ingevallen wangen. 

De relatie?

Een nieuwe relatie opbouwen in deze omstandigheden bleek niet alleen lastig, maar ook onmogelijk. Toen na een periode van 8 maanden de behandelingen voorbij waren, was ook mijn prille liefde over. Hij maakte het uit. In één zin was dat gezegd. Ik werd voor mijn gevoel uit een rijdende trein gegooid en mocht het zelf weer gaan uitzoeken. 

Ingestort

Hoe kon ik de draad van mijn leven weer oppakken? Ik had geen idee, ik deed maar wat. Ik ging weer aan het werk, volop. En ik haalde de voor mijn gevoel verloren tijd in door veel leuke dingen te doen met vrienden en familie. Maar ik zag te laat dat ik mezelf helemaal voorbij liep. Het ging niet meer en ik stortte emotioneel in. 

Een coach zoeken

Het was tijd voor een pas op de plaats en stil staan bij wat er allemaal gebeurd was. Ik heb nog zo vaak gedacht: Waarom heb ik in hemelsnaam niet eerder een coach gezocht? Hoe zou het zijn gegaan als ik Eveline eerder had gevonden? Als ik haar troostrijke en heldere aandacht eerder had gehad? Als ik eerder milder was geweest en de rouwtaken had toegestaan?

Nu had ik gevochten tegen de bierkaai en was ik bezig mijn oude leven op te pakken. Maar wat was er eigenlijk nog over van mijn oude leven? 

Eveline Vermeeren

Via een vriendin vond ik Eveline. Bij haar ervaarde ik voor het eerst weer rust. Zij begeleidde mij zodat ik dichtbij mijn gevoel kwam zonder dat dat gevoel helemaal met me aan de haal ging. Ik voelde mijn benen weer. Ik kon er af en toe op staan. Het was heerlijk om buiten te zijn, de grote bomen om me heen als een veilige omhulling.

Samen met haar zocht ik hoe ik weer betekenis kon geven aan mijn leven. Ik leerde van Eveline dat ik alles wat gebeurd was, niet van me af hoefde te gooien. Maar ik ontdekte hoe ik deze heftige en verdrietige gebeurtenissen in mijn leven kon verweven. Ik leerde kijken met zachtheid op een manier die totaal nieuw voor me was. 

Wandelen

Eveline kende een wandelgroep voor vrouwen met/na borstkanker. Ik sloot me erbij aan, we trainden met elkaar voor het lopen van een pelgrimstocht. Fysiek kwam ik hierdoor in balans, ook emotioneel vond ik steun bij vrouwen met een soortgelijke ervaring. 

Bezieling

Bij Eveline ging ik opnieuw op zoek naar wat mij ‘bezielt’. Dat vond ik zo’n mooie ingang: bezieling. Stap voor stap kwam ik fysiek, mentaal en emotioneel weer in balans. En meer dan dat, ik merkte dat deze verlieservaringen me meer hadden gegeven dan alleen maar ellende. Het had verdieping gegeven aan contacten met mijn ouders, vrienden, vriendinnen en collega’s. Het had me de illusie van onkwetsbaarheid ontnomen, en daardoor kon ik des te meer genieten van de mooie en fijne momenten die er waren.

Dat maakte me een prettiger en milder mens, naar anderen en zeker ook naar mezelf. Door de verlieservaring was er wanhoop, verdriet, angst, maar ook hoop, liefde en groei. Het stroomde weer.

 Opnieuw verliefd

Ik werd opnieuw verliefd. Maar nu anders: contactvol en ik bleef staan. We hebben het goed samen en we kregen een dochter. Het is allemaal bonus. Nog steeds is mijn leven intenser. Iedereen is kwetsbaar. Ik, jij, wij.

Dank Sylvie, voor dit ontroerende verhaal. En Eveline voor de mooie begeleiding.

©Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau

Training Wandelcoaching bij verlies en rouw

Tweedaagse training Wandelcoaching bij Rouw en Verlies, iets voor jou?

Eveline Vermeeren, psycholoog en wandelcoach, heeft enorm veel mensen gecoacht bij verlieservaringen. Ze begeleidde mensen met:

  • Verlies van gezondheid, zoals bij Sylvie. Dat is niet alleen een fysieke aangelegenheid.
  • Verlies van een dierbare, door een ongeluk, zelfdoding of ziekte,
  • Levend Verlies
  • Onverwacht ontslag, waarbij de coachee bang is voor herhaling
  • Liefdesverdriet en scheiding,
  • Verlies van huis en haard door bijvoorbeeld een afgebrand huis.

De impact en het verdriet zijn enorm. Hoe word je een Veilige Vertrouwde Vreemde (VVV-er) en begeleid je iemand naar balans, bezieling en nieuwe stappen? Dat leer je in de tweedaagse training.

Natuurlijk volgde Eveline in de loop van haar loopbaan ook trainingen en cursussen Rouw en Verlies.

Wil je van haar leren hoe je mensen begeleid met ingrijpende verlieservaringen? In onze tweedaagse training ‘Wandelcoaching bij rouw en verlies leer je de stappen van rouwverwerking herkennen, daar in je coaching op aan te sluiten en coachees te begeleiden naar bezield leven mét hun gemis en veranderde levensomstandigheden. Er komt weer ruimte voor genieten en geluk.

Op 12 en 13 juni ben je welkom in Amelisweerd bij Eveline Vermeeren. Lees meer over de tweedaagse training Wandelcoaching bij Rouw en Verlies.

Van harte welkom.

Wandelcoachen Kanker en verliefd

Wil je professioneel wandelcoach worden? Volg de geaccrediteerde Post-Hbo Wandelcoach Opleiding. Nu met extra groep in Midden Nederland!

Lees hier alles over de Wandelcoach Opleiding en kies voor de reguliere, lichte versie of de intensieve Nobco-versie die opleidt tot Practitioner Wandelcoach met de Europese accreditatie.

Waar kun je starten?
Oosterhout: 16 mei, 6 juni, 4 juli, 5 september, 3 oktober, 7 november, 21 november 2024. VOL en gestart.

Bunnik: 20 september, 18 oktober, 15 november, 13 december 2024, 10 januari, 31 januari en 21 februari 2025. VOL. Meld je hier aan voor de wachtlijst.

EXTRA GROEP in Bunnik: 27 september, 25 oktober, 15 november, 20 december 2024, 24 januari, 14 februari, 7 maart 2025. Meld je hier aan

NIEUW Ansen (Drenthe)Eenmalig en noordelijker wordt het niet!:
18 oktober, 8 november, 6 december, 10 januari, 7 februari, 28 februari en 21 maart 2025. Meld je hier aan.

EMCC EQA-EIA Nobco-logo

Wil je de Wandelcoach Opleiding met NOBCO-variant?

Heb je belangstelling voor de NOBCO-variant van de Wandelcoach Opleiding? Je volgt dan dezelfde opleiding maar met enkele aanpassingen en zo volg je een erkende NOBCO-opleiding die opleidt tot Wandelcoach op Practitionerslevel. Je kunt je aansluiten als volwaardig coach bij de NOBCO.

Lees hier meer over Wandelcoach Opleiding NOBCO (EQA/EIA)  en meld je hier aan.

Heb je vragen? Mail dan naar en als je wilt, dan spreken we elkaar.

Je bent van harte welkom!

Hartelijke groet, Hilde Backus
© Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau