Lees Marieke’s zelfgeschreven ervaringen van de 4 coachwandelingen van het wandelcoach programma ‘Ontdek je talent en wie je bent!’, in een serie van 4 Ezines. Vandaag de tweede wandeling ‘This is for real’ waarin Marieke de eerste concrete stappen zet om haar grootste wens te realiseren. Het is een vervolg op ‘Doen wat ik niet laten kan!’. Haar beleving van de volgende wandelingen lees je de komende weken.
Even vooraf: Marieke werkt als communicatieadviseur bij een gemeente. Het werk kost haar veel energie en de sfeer is niet inspirerend en uitdagend. Toch heeft zij veel nieuwe ideeën die soms wel gewaardeerd worden. Marieke heeft een zogenoemde diagnose borderline. Toch weet eigenlijk niemand op het werk dit, en merken mensen ook niet wat er in haar leeft.
In het wandelcoach programma ontdekt ze haar liefste wens: ze wil met haar schrijftalent werkgevers, ‘gezonde’ werknemers, bedrijfsartsen én hulpverleners vertellen, over hoe het is om te leven en te werken met een psychische stoornis. “Zodat we er met z’n allen aan kunnen bijdragen dat ook psychische beperkingen op het werk geen taboe meer zijn. En heel veel mensen nog veel beter uit de verf komen”, zegt Marieke.
Lees haar ervaringen van de tweede wandeling in het wandelcoach ezine-artikel ‘This is for real’, hieronder.
—
Nieuw! ‘Door de Bomen het bos weer zien!’.
Een boek over het ontdekken van je talent, en plezier en vervulling in werk.
In dit informatieve, inspirerende en verhelderende boek, wandelen 25 mensen naar plezier, vervulling en succes in werk, in Amelisweerd en Rhijnauwen. Het boek met persoonlijke en bemoedigende verhalen is een selectie van mijn mooiste artikelen, en staat boordevol praktische en bruikbare tips en inzichten.
Het boek, 186 pagina’s, is prachtig full-colour vormgegeven en geïllustreerd met foto’s van Amelisweerd en Rhijnauwen en van een aantal coachees zelf! Het moedigt je aan tot zelfwaardering en actie!
De prijs is € 39,95. Je kunt het vanaf volgende week bestellen en ik leg je in mijn volgende wandelcoach ezine uit hoe je het kunt bestellen.
Mijn trouwe wandelcoach ezine-abonnees ontvangen de online versie van het boek cadeau! Volgende week stuur ik je de link waarmee je het boek kunt downloaden.
Ik zou het waarderen en toejuichen als je vrienden, collega’s, familie en kennissen op de hoogte stelt van mijn boek. Wanneer zij zich deze week inschrijven voor mijn Ezine, ontvangen zij:
• De online-versie van mijn nieuwe boek ‘Door de bomen het bos weer zien!’, volgende week.
• De Minicursus ‘De 5 stappen naar optimale inzet van je talent!’
• Tweewekelijks mijn wandelcoach ezine met aansprekende, persoonlijke verhalen van het verloop van een wandelcoach programma mèt resultaten van mijn klanten, en praktische en bruikbare tips, ideeën, ervaringen en inspiratie voor gelukkig en succesvol werken!
Aanmelden kan via de link onder aan dit artikel (stuur deze email naar een vriend) of door via https://wandelcoach.nl/gratis-informatie/. Alvast veel dank!
—–
Wandelcoach ezine artikel: This is for real!
door Marieke Sweens
De tweede wandeling met Hilde liepen we op 1 oktober 2010. De dag die we oorspronkelijk prikten voor de tweede afspraak, blijkt precies de enige dag die week te zijn dat ik een niet te verzetten afspraak op werk heb. Dat we daardoor voor de tweede wandeling uitkomen op 1 oktober, kan bijna geen toeval zijn. Door mijn contact met Hilde en de opdrachten die ik deed, heb ik besloten om minder te gaan werken en vrijdag 1 oktober is de eerste vrije vrijdag die het gevolg is van dat besluit.
Eerst op vakantie
Kort na de eerste wandeling zou ik op vakantie gaan. Al weken leefde ik daarnaar toe, het duurde me veel te lang voor het zover was. Nu kwam het ineens ongelegen: ik wilde aan de slag met de opdrachten van Hilde en ik had helemaal geen zin in het uitstellen ervan. Natuurlijk was dat over zodra de vakantie aanbrak en achteraf bleek het zelfs heel handig uit te komen dat ik had moeten wachten.
Een gezamenlijk manifest
De spannendste opdracht was namelijk om contact te leggen met Femke Talitha, schrijfster van het boek ‘Borderline van binnen’. Mijn plan was om haar te interviewen en om dat interview te plaatsen op mijn eigen weblog en op de site www.borderlinecase.nl, waar ik sinds eind augustus af en toe een gastblog schrijf – ook een uitvloeisel van het coachtraject.
Voor mijn vakantie had ik het internet al afgestruind naar een rechtstreeks adres, maar zonder resultaat: ik zou Femke Talitha via haar uitgever moeten benaderen. Maar na mijn vakantie kreeg ik toch haar eigen e-mailadres te pakken. Nog voordat ik gekalmeerd was van de opwinding dat ik haar zomaar een mailtje had gestuurd, kwam er al eentje terug. Ja, ze wilde graag meewerken, maar niet aan een interview. Wat ik dacht van een gezamenlijk manifest? Met hetzelfde doel dat ik heb met mijn blog en met het beoogde interview: laten zien dat mensen met borderline ondanks alles goed kunnen functioneren, een baan kunnen hebben, een relatie, eigenlijk heel gewone mensen zijn die niet altijd alleen maar bezig zijn met manipuleren en alles om zich heen (en zichzelf) kapot te maken.
Erop uit trekken en ontmoeten
Naast het contact met Femke Talitha zou ik ook een medeblogger uit Den Haag benaderen, Karin Ramaeker van www.met-k.com, die bezig is met het opzetten van open (net)werkplekken. Als ik me actiever met schrijven en bloggen bezig ga houden, wil ik niet alleen maar thuis werken. Ik wil erop uit trekken, anderen ontmoeten en wat is daarvoor meer geschikt dan zo’n open (net)werkplek? Als ik na de vakantie Karin bezoek, prijkt haar nieuwe cursusaanbod daarop. Met onder andere een cursus creatief webloggen voor zakelijk gebruik. Als ik heb nagegaan of de cursus biedt wat ik hoop, schrijf ik me in. Het is nog niet de open (net)werkplek die ik zocht, maar wel een stap die me zeker verder zal brengen.
Ik ben er wel
Het gaat dus goed, kan ik Hilde melden tijdens de tweede wandeling. Er is veel in beweging gekomen en dat maakt me blij. Bijna zou ik denken dat ik er hiermee wel ben – gelukkig geldt dat niet voor Hilde. We bespreken de manieren waarop ik met een selectie van stukken op mijn blog een uitgever kan benaderen, of een e-book zou kunnen maken. Hoewel ik al enige tijd op LinkedIn sta heb ik nog geen moment eraan gedacht dat dit een enorm platform is om mijn blog op de kaart te zetten. De vraag is hoe: onder pseudoniem? Als mezelf? In elk geval neem ik de suggestie in overweging.
Eng en verwarrend
Wat ik zelf als mijn talenten zie, weet ik ondertussen wel. Maar wat zien anderen nu eigenlijk in mij? Daarvoor krijg ik een bijzonder spannende opdracht mee: vraag een aantal mensen om de zogenaamde Talentenscan over mij in te vullen – onder het motto dat je via buitenstaanders een beter beeld van je zelf krijgt dan wanneer je alleen met je eigen ogen kijkt.
Schijnbaar nonchalant stuur ik de scan naar een aantal collega’s, naar vriendinnen en naar schoonouders en zwager, en sindsdien durf ik nauwelijks nog mijn inbox te openen. Ik kan me namelijk nauwelijks voorstellen dat ik een indruk bij anderen achterlaat en ik vrees dat niemand de vragen kan beantwoorden. Tot nu toe valt dat erg mee en er zijn zelfs nog geen onherkenbare dingen gezegd. Maar eng blijft het en het verwart me ook om te ontdekken hoe goed mensen mij zien.
This is for real!
Ook moet ik aan de slag met het in kaart brengen van mijn persoonlijke- en werkdrijfveren. Uit een lijst met 50 drijfveren moet ik er tien kiezen die voor mij gelden en vervolgens moet ik die in volgorde van belangrijkheid zetten. Op het moment dat Hilde deze opdracht aankondigde dacht ik: dat doe ik wel even, dat kan zo moeilijk niet zijn. Maar inmiddels blijkt het tegendeel. Ik heb de lijst weten te halveren, dat wel. Maar nu verder.
Dit is wel even wat anders dan van die psychologische testjes in tijdschriften, this is for real. En dat is tegelijk het mooie van deze moeilijke opdracht: dat hieruit wel iets gaat komen wat echt van mij is, waarmee ik werkelijk verder kan, in plaats van de dertien-in-een-dozijn platitudes die uit de tijdschriftentesten komen.
En terwijl de tweede sessie nog in me nagloeit, verheug ik me nu alweer op de derde wandeling en de ongetwijfeld verrassende stappen die ik dan weer zal nemen.
Marieke Sweens
Opnieuw dank, Marieke, voor je beschrijving van je ervaringen als gevolg van de tweede wandeling van het wandelcoach traject. Ik hoop dat het je (lezer) aanzet tot gedachten en keuzes die jou goed doen! Wil je meer lezen hoe Marieke de wandeling verder beleefde kijk dan op haar weblog www.ditismarsmania.nl bij Thema, Talenten en Tussenregels.
Je reactie op het artikel is welkom!
Dit artikel is de beschrijving van de tweede wandeling uit het wandelcoachprogramma ‘Ontdek je talent en wie je bent’. De volgende 2 wandelingen worden de komende dinsdagen gepubliceerd. Lees volgende week dinsdag 18 januari de derde wandeling: ‘Je bent goed zoals je bent’.
Hartelijke groet,
Hilde Backus
Herken je het ook dat je veel meer in huis hebt dan dat je werk van je vraagt? Laat je daardoor talent liggen en blijf je stil staan? Wil je in het nieuwe jaar echt werk maken van je talenten en wensen? Wacht niet langer en meld je aan voor het beproefde individuele wandelcoach programma van 4 heerlijke wandelingen in de prachtige landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen. Je ontdekt je unieke talenten, je authentieke wensen, je drijfveren en je passende werksetting en daarmee de functie of rol waarin jij het gelukkigste zal zijn en het beste zal presteren. Geef het jezelf cadeau in het nieuwe jaar! Kijk bij Ontdek je talent en wie je bent!
Geef een reactie