Hoe eerlijk durf je te zijn?

Vorig week schreef ik over Aimée (33). Zij loopt vast bij de bank waar ze werkt als beleggingsanalist. Haar werk verschraalt, de werkdruk loopt op, ze is kapot en overstuur. In het wandelcoachprogramma ontdekt Aimée wat echt belangrijk is: betekenis hebben voor anderen in een eerlijke omgeving. 

Hoe eerlijk durft Aimée naar zichzelf te zijn? Lees het in dit artikel. 

Het eerste artikel over Aimée vind je hier.

Speenkruid – Treurwilg in voorjaarsstemming

Verdriet

Het is zover. De reorganisatie is in volle gang. Aimée heeft haar sollicitatiegesprek bij haar bank voor de functie waar ze op moet solliciteren. Ze is voorbereid. Ze doet haar best.

Maar er gebeurt iets wat ze niet had voorzien. Ze wordt overvallen door verdriet en huilt. Aimée is niet meer te stoppen. Ze is compleet van slag en voelt zich bijzonder onhandig. Ze wrijft haar tranen weg maar het blijft stromen. Ze verontschuldigt zich keer op keer. Ook de personeelsmanager en haar manager weten zich geen raad. ‘Het was heel akelig.’

Hoe valt dit? Het pakt anders uit dan verwacht. Er is begrip, op een manier die Aimée niet kent van haar veeleisende werkgever. Het wordt voor iedereen duidelijk dat het niet verstandig is haar te plaatsen.

Effect van wensen

‘Hoe kan het dat het je zo overviel?’ vraag ik haar.
‘Ik had nooit eerder zo’n helder beeld van mijn wensen en ik voelde me er zo mee verbonden. Nadenken over en voelen wat ik het allerliefste wil was totaal nieuw voor me. Dat heeft alles veranderd.’

Vrij en rust

Het resultaat is dat Aimée per 15 februari vrijgesteld is van werk. ‘Heel heftig was het,’ zegt ze ‘maar het geeft me ook rust. De komende tijd kan ik me concentreren op wat ik ga doen. Ik heb nu richting.’ Aimée is nu aan het bijkomen van alles. Ze is al wat minder moe.

Ik breng haar in contact met iemand die zich met microkredieten bezighoudt ten behoeve van projecten in ontwikkelingslanden. Ze spreken elkaar en tot haar verrassing krijgt ze meteen een baan aangeboden.

Maar Aimée voelt dat ze zich niet direct in een nieuw avontuur moet storten. Ze is moe en wil het nu rustig aan doen. Ze spreekt regelmatig af met oud studiegenoten om te luisteren hoe het hen is vergaan en leert daarvan. Er is belangstelling voor haar carrière en perspectieven. Aimée geniet ervan.

Ondergaande zon in Amelisweerd

Eerlijkheid

‘Er is nog meer belangstelling en ik heb er vertrouwen in dat ik na de zomer een baan heb. Ik weet wat ik wil en ik heb er veel zin in om te onderzoeken waar ik ga werken.

Eerst wilde ik een reis gaan maken, nu het kan, 4 weken naar Zuid-Amerika. Maar ik besef dat reizen steeds een escape was uit mijn ongewenste leven. Nu merk ik dat ik helemaal niet weg hoef. Ik heb hier alles.

Ik heb eindelijk tijd om te genieten van mijn huis, tuin, ik ben uitgerust, ik sport, eet gezond en ontmoet heel veel mensen. En ze reageren allemaal zo ontzettend lief en enthousiast!’

Voor me staat Aimée. Zo anders dan een paar maanden geleden. Ze ziet er gezond en uitgerust uit. En ze oogt volwassen en krachtig. Ze heeft een perspectief voor ogen. Eerlijkheid, wat zo belangrijk is in haar werk, past ze nu ook eindelijk toe in haar eigen leven.

Man

In de Veldkeuken eten we taart en ik denk aan haar vurige wens die ze aan het begin van het traject uitte en vraag: ‘Heb je nu tijd voor een man, Aimée?’
‘Jazeker,’ bloost ze, ‘ik heb er zelfs al één ontmoet!’

Hoe is het met jou? Kies of koos je ook voor eerlijkheid naar jezelf? Laat het ons horen op onze weblog. Je inspireert anderen!

Hartelijke groet,
Hilde Backus

© Het Coach Bureau

De mensen en hun verhaal zijn echt. Iedereen geeft toestemming tot publicatie. In tegenstelling tot voorheen zijn tegenwoordig de namen gefingeerd in verband met de privacy. Als iemand zijn eigen bedrijf begint en de website er bij staat is de naam de echte.  

Wil je gecoacht worden?

Maak je het anderen naar de zin? Vergeet je jezelf? Durf je niet eerlijk te zijn naar jezelf en anderen? Of weet je niet wat je wilt? Zit je ook te piekeren, zoals Aimée deed? Wil je eerlijk zijn en kiezen voor een nieuw leven?

Dan is het beproefde individuele wandelcoachprogramma ‘Ontdek je talent en wie je bent’ iets voor je. Een programma met in het hart 4 heerlijke wandelingen in de prachtige landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen.

Je komt tot rust en ontdekt wat werkelijk belangrijk voor je is. Je ontdekt je unieke talenten, je authentieke wensen, dat wat je wezenlijk motiveert en je passende werkomgeving en daarmee de functie of rol waarin jij het gelukkigste zal zijn en het beste zal presteren. Je leert ook hoe je het helder kunt communiceren. Je accepteert jezelf en stopt met het heilloze geknutsel aan jezelf. Wat een opluchting, niet?

Beeldenlaan – Ochtend in Rhijnauwen

De natuur helpt je erbij! Kijk bij Ontdek je talent en wie je bent.

Hartelijke groet,

​Hilde Backus

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau