Las je mijn laatste E-zine over Paula, die in korte tijd overwerkt raakte van een baan die niet bij haar paste (en geluk vond in de taarten)? En las je over Lennart, die wel een leuke baan had maar gefrustreerd raakte van enkele werkzaamheden waar hij niet goed in was (een collega nam het over die er juist heel goed in was)? En Marco die te lang in een platenzaak werkte en ondanks de ‘beren’ toch besloot om weer te gaan studeren (en nu pas merkt wat hij al die tijd miste)? Ze gingen allemaal naar de wandelcoach.

Zoveel mensen zijn niet happy in hun werk. Ze ploeteren en komen niet meer uit de verf. Ondertussen zijn ze wel talentvol en hebben ze dromen en wensen. Vaak lukt het niet om in beweging te komen en de eerste stappen te zetten.

Misschien heb jij het ook? Ben je aan het ploeteren? Heb jij geen plezier in je werk? Of word je er moe van? Twijfel je wel eens of je werk wel bij je past? En zou je eens willen kijken welke concrete eerste stappen je kunt nemen op weg naar meer plezier in werk?

Kom dan naar de koele winterwandeling met de wandelcoach! Na de succesvolle zomer- en herfstwandelingen nu:

De Koele Winterwandeling  met de wandelcoach op 7 januari 2010 in Amelisweerd.

Een middag om je loopbaan een nieuwe impuls te geven, samen met gelijkgestemden.

Het dagblad Trouw deed onderzoek en concludeert dat we met plezier werken als wij:

onze hersens kunnen gebruiken,

goed samenwerken met collega’s,

ons maatschappelijk nuttig voelen.

Heb jij het gevoel dat je je hersens goed kan inzetten? Heb je het gevoel dat je je talenten kan inzetten? Verveel je je met de routine? Of kun je juist niet slapen omdat je je hersens zo moet oprekken dat je in de stress schiet?

Er is bij veel mensen een expliciet of soms vaag gevoel van ontevredenheid in werk. Mensen voelen haarscherp aan of hun werkzaamheden bij hen passen of niet. Ze merken het aan de energie die het geeft of die het juist kost. En de vraag zingt dan op de achtergrond: in welke functie of rol kan ik mijn talenten optimaal inzetten en verder ontwikkelen?

Hoe is je samenwerking tussen jou en je collega’s? En met je leidinggevende? Word je gezien, gehoord en gewaardeerd? Pas je in de organisatie? Past de sfeer en cultuur bij je? En als je voor jezelf werkt: heb je dan voldoende contacten? Voel je je soms alleen?

Mensen werken keihard, leveren excellente prestaties, doen extra werkzaamheden en ik hoor van hun dat ze op geen enkele manier gewaardeerd worden door hun managers of collega’s. En wanneer er kleine dingen fout gaan kunnen ze rekenen op kritiek. Dit kan een bijzonder negatief effect hebben op het werkplezier. Zelfs als ze het werk leuk vinden.

Het kan zijn dat ook jij niet happy bent over de samenwerking met je collega’s of manager. Dat is jammer van jouw energie en geluk. Blijf je doorgaan of ga je er wat aan doen?

Werk je voor een doel waar je in gelooft? Voel je je maatschappelijk nuttig? Of denk je ‘wat doe ik hier?’.

Een greep uit mensen die ik coacht:

‘ik voel me afgesneden van de wereld in mijn wetenschappelijk onderzoek, ik wil me samen met anderen inzetten voor duurzaamheid en echt wat bereiken’,

‘als accountmanager wil ik geen technische producten meer verkopen, ik wil betekenis hebben voor mensen’,

‘ik behartig belangen van werkgevers, maar mijn hart ligt bij de werknemer’,

‘als manager in de horeca vind ik mijn werk te vluchtig, ik wil meer diepgang met mensen’,

‘als IT businessanalist vraag ik me af waar ik het in hemelsnaam voor doe? Ik brand om de bij te dragen aan maatschappelijke vernieuwing en sociale innovatie. Ik wil mensen verbinden, IT is daarin onontbeerlijk!’.

Misschien herken je vergelijkbare wensen en gevoelens. Ontdek eens wat voor jou echt belangrijk is en wat je er aan gaat doen!

Dus hoe is het met jou? Wil je af van gesomber en geploeter? Wil je hernieuwde energie krijgen en kijken hoe ‘plezier in werk’ eruit kan zien?

Je kunt dit samen met gelijkstemden onder de loep nemen en concrete ideeën ontvangen en echte stappen zetten!

Begin het nieuwe jaar goed en kom naar de Koele Winterwandeling mèt heerlijke appeltaart en glühwein.

Wanneer: 7 januari 2010, 13.00-17.00 uur.

Waar: De Veldkeuken en Amelisweerd, Koningslaan 11a, Bunnik.

Hier:

Ontdek je 3 mogelijkheden om jouw werkplezier te vergroten,

Formuleer je 3 heldere acties die leiden naar meer plezier in je werk,

Maak je voor elke actie concrete afspraken,

Ontmoet je inspirerende, gedreven mensen met vergelijkbare vragen, die je ook na de wandeling verder kunnen helpen.

Wandelen met de wandelcoach

Natuurlijk gaan we wandelen in de prachtige landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd ten oosten van Utrecht. Wandelen geeft ruimte en je komt letterlijk en figuurlijk in beweging. En we gaan smullen van heerlijke appeltaart en glühwein van de Veldkeuken.

Opgeven

Meld je aan voor de winterwandeling van de wandelcoach mèt appeltaart en glühwein!

Datum en tijd: Donderdag 7 januari om 13.00 uur. We eindigen om 17.00 uur.

Kosten: 75 euro (ex btw) inclusief overheerlijke appeltaart en glühwein, koffie en thee.

Stuur een mail naar . Geef daarbij aan je:

Voornaam

Achternaam

Adres

Email

Telefoonnummer

Na ontvangst van je aanmelding ontvang je de factuur. Na betaling is je aanmelding definitief en ontvang je de uitnodiging en de routebeschrijving.

Liever individueel, diepgaand en toch met snel resultaat, aan de slag?

Wil je liever individueel met de wandelcoach op stap en diepgaand onderzoeken in welke functie jij je talenten inzet en verder ontwikkelt en waarin je tot je recht komt en gelukkig wordt? Dan is een individueel coachprogramma iets voor je. Hierin kijken we in 4 individuele wandelingen met welke talenten je jouw wensen gaat waarmaken.

Kijk ook op: https://wandelcoach.nl/coachprogrammas/talentvol-op-koers/ of mail naar of bel 06 170 66 750.

Je bent van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

Wandelcoach Hilde Backus

—————————————————————————–

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau