Het is hartverwarmend dat er zoveel belangstelling is voor onze Post-Hbo Wandelcoach Opleiding en de groepen zo vlot vol zitten. Dank! Daarom openen we een extra opleidingsgroep in Bunnik, die start op 27 september. Je bent van harte welkom. Al meer dan 10 jaar is onze uitgebalanceerde, nu NOBCO-geaccrediteerde coachopleiding, een weldaad voor professionals die wandelcoach willen worden. En voor hun coachees!

De opleiding van een half jaar bied je de kans om een verfrissende, vernieuwende coachaanpak te leren, waarbij je de natuur betrekt op zinvolle wijze zonder dat het zweverig wordt. Je leert ook hoe je kunt begeleiden in houding, tempo en ademhaling zodat je coachee hiervan de rustgevende effecten ervaart.

Je oefent meteen, met elkaar, in intervisie, supervisie en natuurlijk met je oefencoachees. Je ontvangt concrete feedback en reflectieve supervisie. Jij gaat floreren en je coachee ook. Onze methodiek is wetenschappelijk onderzocht met zeer goede resultaten. De theorie is bondig, nooit saai en vertalen we naar de praktijk. Je gaat het ervaren. Zo krijg je het wandelcoachen met plezier goed onder de knie. We sturen je het bos in, maar laten je niet verdwalen.

Of je nu kiest voor de reguliere Wandelcoach Opleiding of gaat voor de NOBCO/EIA-certificering: in beide gevallen volg je inhoudelijk dezelfde opleiding. In de NOBCO-versie oefen je met meer oefencoachees, heb je meer supervisie en ga je op voor het praktijkexamen.

Ervaren trainers waar je blij van wordt

We hebben zulke fijne trainers: zeer ervaren, goed opgeleide en deskundige wandelcoaches, die ook zijn opgeleid tot trainer. En ze zijn leuk en warm: onze trainers creëren een veilige en dynamische sfeer in de groep. Je voelt je veilig om te leren en eens lekker uit te glijden. Er is plezier en er wordt gelachen én de trainer ziet jou. Je hebt aandachtige supervisiegesprekken en als er meer nodig is, zoeken ze actief contact.

Zowel de opleiding als de trainers krijgen hoge cijfers in de evaluaties; een 8, een 9 of zelfs een 10. Bijvoorbeeld: ‘Ze geeft de opleiding met zeer veel passie en dat is voelbaar waardoor je enthousiasme ervaart.’ ‘Er is altijd overleg mogelijk en ze stimuleert wat er goed gaat.’ ‘Heel inspirerend en uitdagend en goed voor de bewustmaking van waar je naar toe wilt werken.’

Wandelcoach Opleiding NOBCO

Wat leer je in de Post Hbo Wandelcoach Opleiding?

 • Wandelcoachen leer je al doende, in glasheldere stappen! Je leert de structuur van een wandelcoachtraject en de coachwandelingen. Elke opleidingsdag nemen we je mee in de volgende stap, die jij ook gaat nemen met je oefencoachees.
 • Ervaringsgericht ga je aan de wandel, terwijl alles wat we doen een basis heeft in de wetenschap. Nooit saai, wel praktisch.
 • Je ontdekt hoe belangrijk verlangen is, hoe dit energie en koers geeft.
 • Je leert hoe je coachees begeleidt zodat natuur zinvolle betekenis krijgt voor hun verlangens en vraagstukken.
 • Je leert hoe je mensen zelf kan laten zoeken, zonder jouw interpretatie, advies, of suggesties. Je leert krachtige vragen waarmee je vertrouwen geeft aan de ander. En die gaat dat voelen.
 • Je begeleidt je coachee naar concrete gedragsstappen. Dan gaat er echt wat veranderen.
 • Je leert hoe je kunt begeleiden bij ingrijpende en lastige emoties. En ook hier kan de natuur verzachten en troosten.
 • Met onze leuke ondernemerscoach leer je de basis van ondernemen. Je krijgt er zin in en ze rekent af met mythes als ‘ik kan mezelf niet verkopen’ (je hoeft je zelf helemaal niet te verkopen). Ook heel leerzaam voor als je wandelcoaching op je werk wilt introduceren.
 • Met de aimabele boswachter ga je op pad en krijg je Bomenles, vergroot je je kennis van de natuur en leer je werken met de Wandelcoach Waaier.
 • Natuurlijk ontvang je:
  • Meer dan 100 heldere hand-outs die je altijd kunt nalezen,
  • De Tookit met ruim 30 wandelcoach-oefeningen waarbij de natuur betekenisvol wordt en het lichaam ontspant,
  • De marketing wegwijzer,
  • Mijn boek ‘Wandelcoaching bij stress en onzekerheid; 7 Stappenplan voor coaches die de natuur in willen’ (2021, uitgeverij BOOM),
  • Mijn wandelcoachboek ‘Op weg naar plezier in je werk’ (2012, uitgeverij Forte) als Ebook,
  • De WandelcoachWaaier ‘Zo geef je bomen betekenis in je coaching’,
  • Vegetarische, biologische lunches en lekkernijen.
Post Hbo Wandelcoach Opleiding

Wanneer en waar?

Oosterhout: 16 mei, 6 juni, 4 juli, 5 september, 3 oktober, 7 november, 21 november 2024. VOL en gestart.

Bunnik: 20 september, 18 oktober, 15 november, 13 december 2024, 10 januari, 31 januari en 21 februari 2025. VOL. Meld je hier aan voor de wachtlijst.

EXTRA GROEP in Bunnik: 27 september, 25 oktober, 15 november, 20 december 2024, 24 januari, 14 februari, 7 maart 2025. Meld je hier aan

NIEUW Ansen (Drenthe)Eenmalig en noordelijker wordt het niet!:
18 oktober, 8 november, 6 december, 10 januari, 7 februari, 28 februari en 21 maart 2025. Meld je hier aan.

Heb je zin in een bruisende opleiding? Lees alles over het programma en meer van de Post Hbo Wandelcoach Opleiding. Je leest daar ook alles over de NOBCO-variant.

EMCC EQA-EIA Nobco-logo

‘Een van mijn beste keuzes! Ik geniet ontzettend van de opleiding, ik kan wel zeggen… 1 van de beste keuzes die ik ooit gemaakt heb. Voor mijn werkontwikkeling maar ook als persoonlijke ontwikkeling haal ik zoveel uit de opleiding. En zulke mooie en vaardige docenten waarmee we mogen samenwerken en van leren. Gewoon heel blij mee. Het examen haalde ik mijn bedrijf staat in bloei!’

Nancy Baltus-Breetveld

Heel waardevolle opleiding! Ik leerde de eenvoud van het werken in en met de natuur. Geen hocus-pocus, maar terug naar de essentie van de zaak. Het heeft vooral zin gegeven in nog veel meer, het voelt als het begin van een nieuw verhaal.’

Hannes Verdru

‘Toen ik met de Wandelcoach Opleiding aan de slag ging voelde het als thuiskomen, als een ontmoeting met een oude jeugdvriend. Wat heerlijk, leerzaam en effectief. Ik ontwikkelde mijn visie op hoe ik mijn traject zo kan vormgeven dat het tot een resultaat leidt waarmee de coachee verder kan. Ik leerde extra vaardigheden en tools om dat in de praktijk te brengen. De Wandelcoach Opleiding gaf me zekerheid. Ik weet wat ik aan het doen ben.’

Susan Boot

Post Hbo Wandelcoach Opleiding

Verdiepende Wandelcoachtrainingen. Ook te volgen zonder Wandelcoach Opleiding.

We hebben prachtige verdiepende wandelcoachtrainingen. Het is niet nodig dat je de Wandelcoach Opleiding volgde!

Maar volgde je, volg je nu of volg je dit jaar nog de Wandelcoach Opleiding, dan hebben we onze vaste korting van 100,- (vrij van btw). Je leest het onderaan elke training.

Heb je vragen? Schroom niet ons te bellen of te mailen: of 06 170 66 750. Welkom!

Wandelcoaching naar Vitaliteit
23 mei en 20 juni – VOL en gestart
Bijna een derde van alle Nederlanders heeft last van klachten zoals prikkelbaarheid, hoofd- of nekpijn, concentratieproblemen, vermoeidheid en slapeloze nachten. Geregeld leidt dit tot een burn-out. Dat heeft verstrekkende gevolgen voor de persoon zelf maar ook voor zijn omgeving, en voor werkgevers.

Vitaliteit, zelfzorg en het voorkomen van stress, overbelasting en burn-out staan hoog op de agenda bij bedrijven en organisaties. Een wandelcoach met kennis en tools op het gebied van vitaliteit en natuur kan veel betekenen voor coachees én werkgevers. De training ‘Wandelcoaching naar Vitaliteit’ geeft je de skills en het vertrouwen waarmee je je coachees en deze opdrachtgevers kunt helpen

Wandelcoaching voor Groepen
31 mei en 14 juni in Bunnik – Nog 1 plek!
Wandelcoaching voor groepen is niet alleen leuk en dankbaar, het geeft je wandelcoachbedrijf een nieuwe boost. Wandelen met groepen is heerlijk. Mensen kunnen elkaar als geen ander inspireren en motiveren, en jij als wandelcoach speelt daarbij een cruciale rol. Door een goede sfeer in de groep te creëren en de regie te nemen – maar ook weg te geven op de juiste momenten – wordt je groepswandeling een bijzondere ervaring met impact. In de tweedaagse training ‘Wandelcoaching voor Groepen’ ontvang je praktische handvatten, oefen je met groepswandelcoach-oefeningen en ga je met een kant en klare wandelcoachworkshop naar huis.

Embodied Wandelcoachen
29 en 30 augustus in Bunnik
Zou je krachtiger willen wandelcoachen en trainen én toch mild en zachtmoedig willen zijn? Met inzet van het lichaam, voor meer impact en authenticiteit? Vanuit die vraag ontwikkelden we samen met Paula Kolthoff, de tweedaagse training ‘Embodied Wandelcoachen’, waarin je leert om je coachee ‘embodied’ vanuit radicale zachtmoedigheid te begeleiden. Je leert hoe je stevig kunt staan in je coaching en training door het synchroniseren van je hoofd, hart en buik. Paula doet ervaringsgerichte oefeningen met je. Een weldaad voor jezelf, en voor je coachee. Natuurlijk neemt Paula je mee naar buiten.

Relatiewandelcoaching: Help je coachee bij relatieperikelen
3 en 4 oktober in Bunnik
‘All you need is love!’ ‘Alles is liefde’ Liedjes, gedichten en boeken, ze gaan er allemaal over: De liefde. Maar de realiteit van een relatie is vaak weerbarstig. De partnerrelatie confronteert ons met onze diepste kwetsbaarheden, verlangens en angsten. Leer in de tweedaagse training Relatiewandelcoaching hoe patronen en dynamieken spelen in de partnerrelatie en hoe je je coachee kunt begeleiden naar een betere relatie. Voor als je aan het coachen bent en er fietst er ineens een relatieprobleem tussendoor. Dan weet je wat je kunt doen. De tweedaagse Relatiewandelcoaching. Ook handig voor je eigen relatie.

Wandelcoaching bij Rouw en Verlies
3 en 24 oktober in Bunnik. Let op: Laatste keer!
Hoe coach je iemand met een ingrijpende verlieservaring? Verlies hoort bij het leven. Het kan gaan om alle soorten verliezen, zoals een overlijden, een verhuizing, een echtscheiding, verlies van werk, gezondheid, vriendschap, relatie, dierbare bezittingen. Rouwen is geen ziekte, maar je kunt je er goed ziek van voelen. Bij het verwerken van verlies kunnen mensen tegen stevige obstakels aanlopen. In onze tweedaagse training ‘Wandelcoaching bij rouw en verlies’ leer je de stappen van rouwverwerking herkennen, daar in je coaching op aan te sluiten en coachees te begeleiden naar verder leven met hun gemis en veranderde levensomstandigheden.

Systemisch Wandelcoachen
16 oktober en 20 november in Bunnik
Systemisch wandelcoachen is een waardevolle tool om met zachte ogen en een open hart te leren waarnemen wat het systeem of de context je probeert te vertellen. Niet om het probleem te fixen, maar om vanuit een systemisch perspectief verrassende vragen te stellen die beweging brengen in het systeem. De natuur zit vol met systemen en is een welkome metafoor en hulp in je coaching. Wil je leren hoe je je coachee op een systemische manier kunt coachen in de natuur? Volg dan de tweedaagse training Systemisch wandelcoachen.

Alle trainingen vinden plaats in het prachtige landgoed Amelisweerd in Bunnik.

Voel je welkom! Heb je vragen? Mail naar of bel 06 170 66 750.

Ik spreek je graag!

Hilde Backus

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau