Met online-werkboek en audio-opnames (gratis)

Het boek, het boek! Ik schreef een boek! Ik ben in opperste afwachting van het eerste exemplaar. Dat is nog in de drukfase. Afijn, het is klaar. Ik hoef nu alleen maar interviews te geven voor bladen, radio en tv, te genieten van deze bestseller, het geld binnen te laten stromen en enorm beroemd te zijn.

Neeeeeee….ik weet wel beter. Bovendien ben ik niet zo’n op de voorgrond type. Ik had al wel een paar leuke interviews. Ik houd je op de hoogte als ze verschijnen.

Het boek ‘Op weg naar plezier in je werk’ verschijnt op 18 mei. Je kunt het hier al reserveren ‘Op weg naar plezier in je werk’!

Hoe kwam ik er bij om een boek te schrijven?

‘Geweldig leuk’, zeiden de mensen toen ik vertelde dat ik een boek aan het schrijven was. ‘Waar gaat het over?’ en ‘Hoe kwam je erbij?’. ‘Over mijn werk en het ging vanzelf’, vertelde ik dan. ‘Hoe dan?’

Ik vertel het je. Misschien brengt het je op ideeën. Mijn boek begon met Els Jacobs. Ik had al over haar gelezen en nu vertelde een coachee al wandelend in Amelisweerd, enthousiast over haar. Ik hoorde over haar werk (professional organizing), haar carrièreswitch en hoe sprankelend ze was. Ik wilde haar graag ontmoeten. Ik zocht haar op, op LinkedIn. Ze reageerde enthousiast en we lunchten. Ze gaf me haar boek. Een openhartige en boeiende ontmoeting, een leuke vrouw.

Egel – Lammetje – Waterhoenkuiken – Koe in Amelisweerd

Er op af

Een week later vond ik een mailtje voor een oriënterend gesprek met een uitgever! Els zag een boek in mijn werk en zij had haar uitgever ingelicht.
Wow, ik was blij verrast!

Zomaar gelukt? Niet helemaal. Door er op af te gaan, te netwerken met mensen die ik leuk vind. Het is een onderdeel in mijn boek; hoe je dat effectief, natuurlijk en met plezier doet, niet opgeblazen, maar zonder opsmuk.
*Misschien krijg je zin om er op af te gaan: link vandaag met iemand en vraag een afspraak. Doe het nu. Geen garantie, wel het proberen waard.

Flow èn ontmoediging

In het schrijven was ik in flow èn af en toe ontmoedigd. Ook daarover schrijf ik in mijn boek. Wanneer raak je nu in flow? Hoe is de relatie met jouw werk? Wat kun je doen in je huidige werk om je flow te vergroten? Of welke baan/rol past je beter?

En ook: als je ontmoedigd raakt, wat gebeurt er dan eigenlijk met je? En waarom ontkomt niemand er aan? En hoe kunnen we daar dan mee omgaan zodat we weer op het pad komen? De natuur helpt!
*Idee: ga vandaag de natuur in en maak een wandeling. Gewoon een uur tijd voor jezelf. Weer of geen weer. Je hoeft alleen maar je stappen te voelen, te luisteren en te kijken.

Talent of niet

En wat als schrijven niet je core-business is? Of het structureren van het boek? Zoals bij mij. Ik maakte wel 20 nieuwe inhoudsopgaven. Pfew. Totdat ik een leuke expert erbij vroeg: Mensje Melchior. Ik kende haar goed, had haar gecoacht en daarover had zij een artikel geschreven in Psychologie Magazine. Ik wist hoe excellent ze was in helder schrijven en in structuren. En een leuke vrouw. Ik vroeg hulp bij de dingen waar ik niet goed in was, een van de manieren om ermee om te gaan.
*Idee: vraag vandaag eens iemand om je te helpen met dat waar je mee ploetert. Doe het maar wel.

Experts en plezier

Ik sprak veel mensen voor mijn boek, experts in effecten van de natuur op gezondheid, in solliciteren en netwerken, in persoonlijke ontwikkeling, in ontwerpen, in schrijven, in helder denken om mee te sparren. Ik bezocht boeiende congressen. Het maakte het geheel tot een feest.
En niet te vergeten de samenwerking met uitgever Anja Timmerman. Ik zou haar kunnen zien als een leidinggevende die alle vertrouwen gaf. Dan ben je op je best, dat is duidelijk.
*Idee: zoek een boeiend congres, workshop, training, cursus, opleiding, studie. En schrijf je in.

***

Het boek ‘Op weg naar plezier in je werk’ is er voor jou.…

…als je niet uit de verf komt in je werk. Als er meer in je zit dan er uit komt. Als je stress ervaart, op je tenen loopt, over je grenzen heen gaat en je naar je werk toe sleept. En ook als je moe wordt van de routine, van de saaiheid en de sleur. Het is voor jou als je piekert en niet weet welke nieuwe stappen je wilt nemen. Of als je het wel weet maar niet durft.

Als je er mee worstelt ben je overigens niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat ruim een kwart van de werkenden geheel of gedeeltelijk ontevreden is met zijn werk (er zijn zelfs onderzoeken die reppen dat 80% van de beroepsbevolking meer of minder ontevreden is). De gevolgen zijn aanzienlijk. Mensen ervaren niet alleen onzekerheid en stress, maar voelen zich nutteloos en presteren veel minder goed dan ze zouden kunnen. Veel talent blijft liggen en ontwikkelt zich niet verder. Plezier in werk is ver te zoeken. Dat is zonde. Voor iedereen.

Naar buiten, de natuur in

Maar het kan authentieker, natuurlijker, met meer plezier, energie, succes en betekenis voor jezelf en anderen. Hoe je dat aanpakt vertel ik je in mijn boek. Door een heldere aanpak met een 7 stappen plan in de natuur. Je gaat naar buiten!

Ik nodig je uit om te gaan wandelen, in de natuur. Weer of geen weer. Door te wandelen in de buitenlucht, te bewegen, in de natuur te zijn, krijg je ruimte, word je milder, neemt je concentratie toe, komen je lichaam en denken tot rust, kun je complexe besluiten (nu wel) nemen en nog veel meer. Dat levert allemaal zeer goede resultaten op.

Want in het boek geef je concreet vorm aan je toekomst. In 7 stappen verpakt in veel meer dan 7 wandelingen ontdek je wie je van nature bent, wat je natuurlijke talenten zijn, wat je daarmee oorspronkelijk wilt doen en hoe je dat op jouw authentieke wijze realiseert, ook als het even tegenzit.

Je gaat op weg naar het optimaal inzetten van je talenten, met zin en energie naar je werk, en succesvol presteren op jouw eigen, persoonlijke, unieke wijze in je baan of in de rol die bij je past! Je ontdekt de kracht van het wandelen in de natuur en je wilt nooit meer anders. Het gaat je leven veranderen!

Het boek

‘Op weg naar plezier in je werk’, is een fris, helder, toegankelijk boek waarin je wandelend op weg gaat naar plezier in je werk. De 7 stappen-buiten-in-de-natuur, waarmee je als lezer (en wandelaar) zelf aan de slag kunt, zijn:
1. Geniet van de (wetenschappelijk bewezen) effecten van wandelen in de natuur,
2. (her)Ontdek waar je plezier en energie liggen,
3. Laat je verbeelding spreken,
4. Versterk je mentale houding,
5. Ontdek je talenten,
6. Verbreed je wereld,
7. Kom concreet in actie.

Kortom: Wacht niet langer en ga op weg naar plezier in je werk!

Geef het beste van jezelf in de functie of rol die aansluit bij je talenten en drijfveren en lever een waardevolle bijdrage in je werk en privéleven. Houd tijd over voor ontspanning, hobby’s en gezin. Ontwikkel je zelf en geef optimaal betekenis aan je leven. Werk met plezier op jouw manier!

Wanneer is het boek er?

Op 18 mei ligt mijn boek ‘Op weg naar plezier in je werk’ in de boekhandel. Je kunt het nu al reserveren bij de link: Op weg naar plezier in je werk. Bij het boek is een gratis online-werkboek beschikbaar. Kopers kunnen de ebook-versie downloaden. Ook zullen een aantal wandeloefeningen als audio-opnames te downloaden zijn. Voor tijdens het wandelen.

Als ik je niet meer spreek: veel lees-, wandel- en werkplezier!

Hartelijke groet,
Hilde Backus
©2012

*****

Het wandel Coach Bureau, Hilde Backus

‘Er gaat echt wat veranderen in je leven!’
Als Wandelcoach/psycholoog in Amelisweerd en Rhijnauwen, is Hilde Backus gespecialiseerd in het ontdekken welke functie(richting) of rol optimaal aansluit bij jouw combinatie van unieke talenten, authentieke wensen en drijfveren, en passende werksetting, zodat je plezier, succes en geluk vindt in je werk. Haar aanpak is natuurlijk, fris, oprecht en actie- en resultaatgericht. Zij coachte meer dan 600 mensen, zij werken nu met plezier en energie, zetten hun talenten in, ontwikkelen zich optimaal en vinden vervulling en betekenis in hun werk en leven. Kijk voor meer info op ‘Ontdek je talent en wie je bent’.
Hilde schreef het Ebook ‘Door de Bomen het Bos weer zien’ 25 mensen wandelen naar plezier, vervulling en succes in Amelisweerd en Rhijnauwen. Bestel het op www.coachbureau.nl
Nu al eerste stappen zetten? Vraag de gratis E-course ‘In 5 stappen naar optimale inzet van talent’ aan op Gratis E-course. Welkom!

Heb je belangstelling?
Mail naar  of vul het formulier in op ‘Ontdek je talent en wie je bent!’
Bellen kan ook: 06 170 66 750. Spreek de voicemail in, of sms.
We wandelen veel maar nemen dezelfde of volgende dag nog contact met je op.

Je bent van harte welkom!

Hartelijke groet,

Hilde Backus
Wandelcoach/Psycholoog

Het Coach Bureau

06 170 66 750

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau