Het nieuwe jaar is begonnen! Wandel je vandaag? Ondanks de regen, die maar niet lijkt te stoppen? Als je het doet, doet het je goed!

In mijn eerste blog een kleine terugblik.

De laatste jaren schreef ik in mijn eindejaars-nieuwjaarsblog een stukje over mijn moeder. Ze woonde al 6 jaar in een verpleeghuis. Het afgelopen jaar was ze bedlegerig geworden en kon ze niet meer goed praten. Als ik bij haar was keek ze me altijd intens aan, en grinnikte ze als ik haar knuffelde. Mijn moeder overleed op 24 augustus 2023. Het was verdrietig, definitief.

We hadden een intiem en mooi afscheid. Ik voelde ook opluchting. Ze was zo oud, bijna 99. Heel broos, ze was op. Nu ik niet meer naar haar toe hoef heb ik alle zaterdagen vrij. Dat is heel comfortabel. En toch is het raar. Gelukkig heb ik mijn 5 broers.

Hilde Backus met moeder

10 Wandelcoach Opleidingen en een heleboel wandelcoachtrainingen

Het wandelcoachen ging altijd door. Wandelcoachen is een antwoord op stress, spanning en angst. Het hielp mij ook. Bovendien hebben we er met zijn allen in toenemende mate last van. De reguliere zorg ziet het ook en erkent wandelcoachen steeds meer. Huisartsen verwijzen (eindelijk) vaker door naar wandelcoaches, hulpverleners in onze Wandelcoach Opleiding zijn verrast over het effect van de coachende aanpak en het effect van de natuur.

Ook coaches bij organisaties willen steeds meer naar buiten met hun cliënten en coachees. We hadden HR-adviseurs, POH-ggz-ers, maar ook communicatieadviseurs, managers, en mensen met nog veel meer verschillende achtergronden. Want er zijn zoveel banen waarin je al coachende vaardigheden opdoet. Bij twijfel of je mee kan doen, schroom niet even te mailen of te bellen.

En zo startten we dit jaar 10 Wandelcoach Opleidingen open en incompany, en een heleboel tweedaagse wandelcoachtrainingen en losse wandelcoachworkshops. Het was verrukkelijk.

Wandelcoach Opleiding Anne Kremers en Marian van Riel

Ik ben super gelukkig dat ik uiteindelijk voor deze opleiding heb gekozen. Het is een heldere, doelgerichte, praktische opleiding. De wisselwerkig tussen oefenen tijdens de cursusdagen, het toepassen met de oefencoachees en reflecteren werkt enorm versnellend en versterkend. Ik waardeer de opleiding met een 9.

Ik geef een 9. Het klopte. De Wandelcoach Opleiding heeft meer dan aan mijn verwachting voldaan. Anne is een heerlijk warme persoonlijkheid die op een natuurlijke en open manier het lesmateriaal en de stof behandeld en veel vertrouwen uitstraalt naar ons als cursisten waardoor je al snel plezier en voldoening krijgt in je eigen ontwikkeling tot wandelcoach. Ook een mooie groep cursisten wat zeker bijdroeg aan het succes.

Ik wil graag een 10 geven. Ik vond de praktijk en de theorie perfect op elkaar aansluiten. Ook een dag marketing vond ik superinteressant om op die manier te kijken naar wat je in huis hebt en hoe je verder wil. De opleider: Marian van Riel Ik vond Marian een fijne trainer, ze heeft oog voor de groep en legt duidelijk uit.

WandelcoachOpleiding 2023-1

Topteam: afscheid en nieuw

Het geeft enorm veel voldoening dat er zo veel belangstelling is voor onze erkende stijl van wandelcoachen en dat studenten zo gedreven en geïnspireerd zijn. Ik ben gloeiendblij met mijn team dat bezield, enthousiast en professioneel is: Tineke Franssen, Marian van Riel, Anne Kremers, Oda Salomons, Eveline Vermeeren, Aat van der Harst, Norbert Kwint, Jeroen Glissenaar en Selma Foeken.
De spil van ons allen is onze officemanager Wijnie Verheij. Ze kan alles. Ze is goed georganiseerd, houdt alles in de peiling, denkt mee, is inventief, vindt oplossingen en is immer vriendelijk, vlot en vrolijk!

We namen afscheid van Tineke Franssen en Aat van der Harst. Ze gaan het rustiger aan doen. Hun rijke ervaring en wijsheid zullen we missen. En ook missen we Selma Foeken. Zij slaat nieuwe wegen in met haar bedrijf, samen met haar vrouw Florien en ja, dat vraagt focus en tijd. Dankbaar kijken we terug op hun inzet.

We verwelkomen: trainer Hans van Reeuwijk en ondernemerscoach Ingrid Beerse! En ook onze nieuwe NOBCO-erkende supervisoren Sofia Oomen en Wim Nijssen.

Wandelcoachopleidingen 2023-3

Hoera! De opleiding leidt op tot NOBCO Practitioner Wandelcoach!

We ontvingen NOBCO-accreditatie voor onze Wandelcoach Opleiding! Een mijlpaal. Zo kun jij de felbegeerde EIA-accreditatie Practitioners Wandelcoach ontvangen (Europese Individuele Accreditatie).

Voor jou wordt het enorm (echt énorm) veel eenvoudiger om de EIA-accreditatie te behalen. In plaats van de aanzienlijke papierwinkel aan bewijzen die je moet verzamelen als je het zelf regelt bij de NOBCO. Wij monitoren je immers gedurende de opleiding.

Het is waardevol want klanten vragen steeds vaker naar erkende certificeringen in de steeds waziger wordende coachwereld. En voor bedrijven en overheidsorganisaties is het een must: De EIA-accreditatie bij de NOBCO vormt een baken. (Heb je al een la vol met certificeringen? Dan kun je natuurlijk ook onze lichte vorm van Wandelcoach Opleiding volgen.)

We waren blij met het oordeel van de assessoren. Ze waren lovend over onze opleiding: clear, targeted, compact and of high quality.

Volgde je de Wandelcoach Opleiding eerder? We organiseren we een eenmalige Praktijkdriedaagse waarmee je alsnog NOBCO erkend Practitioner Wandelcoach kunt worden, met de EIA-accreditatie.

Natuurlijk hebben we nog steeds:

 • Het keurmerk van het NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleidingen)
 • De erkenning van het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs)
 • En voor korte incompany Wandelcoachtrainingen ontvangen deelnemers punten van Registerplein
 • De trainers en supervisoren zijn bijna allemaal NOBCO-geaccrediteerd en hebben ook hun vakbekwaamheidscertificering als trainers.

Coachopleidingen zijn er in soorten en maten maar de erkenningen en accreditaties vormen in de opleidingenmarkt een teken van kwaliteit, actualiteit en professionaliteit. Het geeft jou als student, en ook je eventuele werkgever, zekerheid bij de keuze voor een opleiding of training. De erkenningen maken dat de opleidingen officiële scholing zijn en je geen 21% btw hoeft te betalen.

Logo's accreditaties en erkenningen

Bruisend Wandelcoachfestival en WandelcoachWaaier

Afgelopen zomer genoten we van het bruisende Wandelcoachfestival met acht workshops die de trends aangaven voor wandelcoaches. Je kon je (wandel)coaching verdiepen, verlevendigen, verbeteren, verwarmen, verhippen en professionaliseren. Het was prachtig, zonnig weer!

We hadden een primeur. De presentatie van de ‘De Wandelcoach Waaier: Zó geef je bomen betekenis in je coaching’. De prachtig vormgegeven tool die ik samen met Norbert Kwint en natuurtekenaar Jasper de Ruiter ontwikkelde was meteen een hit!

Je verdiept en intensiveert je coachwandelingen en geeft glans aan de ontdekkingen van je coachee. De 500 exemplaren waren al snel uitverkocht. Alleen voor de studenten die starten in februari heb ik nog voldoende exemplaren.

Nieuwe natuurlocatie erbij: Haarlem!

De Wandelcoach Opleiding doen we op prachtige natuurlocaties in het land:

 • Landgoed Amelisweerd in Bunnik,
 • Boswachterij Dorst in Oosterhout,
 • Landgoed de Rande in de buurt van Deventer.

En nu ook:

 • Nieuw! De Kennemerduinen in de buurt van Haarlem! Wat een mooie en afwisselende omgeving. De natuur is zo gevarieerd met duinen, oude bossen, kronkelpaadjes en een meer. Heel veel te beleven voor de wandelcoach. De ruimte is vers opgeknapt met natuurtekeningen op de wand, een eigen kitchenette, heel veel planten, fijne verlichting en een eigen terras. Je bent welkom om aan te sluiten.
Wandelcoachtrainingen 2023-1

2024

We hebben zo’n zin in het nieuwe jaar! We zitten boordevol nieuwe plannen.
Wil je de beste Wandelcoach Opleiding volgen in het nieuwe jaar? Een geweldige kwaliteitswandelcoach zijn, buiten aan de slag in de natuur, ontspannen en energiek van betekenis zijn voor anderen? Doe het nu. Je wilt het al zo lang.
Wil je deel zijn van nieuwe ontwikkelen en verbonden zijn aan een bruisend Wandelcoach Opleidingscentrum?

Hier nog even op een rijtje:

 • Wandelcoach Opleiding
  Kies voor de Nobco-variant of de lichtere variant.
 • Bunnik:
  2 februari, 15 maart, 12 april, 26 april, 17 mei, 7 juni, 21 juni VOL
 • Deventer:
  9 februari, 1 maart, 22 maart, 19 april, 17 mei, 14 juni, 28 juni VOL
 • NIEUW Haarlem:
  26 februari, 25 maart, 22 april, 13 mei, 3 juni, 24 juni, 15 juli Meld je hier aan