Uniek! Volg de verdiepende praktijkdriedaagse en word Erkend NOBCO Practitioner Wandelcoach!

Volgde je eerder onze Post-Hbo Wandelcoach Opleiding? En wil je nu een erkende NOBCO Practitioner Wandelcoach worden? Die mogelijkheid is er nu eenmalig! Je kunt het EQA-diploma halen en ook de internationale EIA-certificering behalen.

Wij willen de kwaliteit en de professionaliteit van het vak van Wandelcoach hoog houden. Steeds meer organisaties bij de overheid, het bedrijfsleven en de non-profit sector en ook individuele klanten vragen om een erkende diplomering en certificering als wandelcoach.

De NOBCO is het Nederlands Orgaan voor Beroepscoaches en is onderdeel van het Europese Mentoring & Coaching Council (EMCC). Zij ontwikkelen en bevorderen de kwaliteit van coaching en stellen de eisen op waaraan coaches moeten voldoen. De EIA is jouw persoonlijke Europese Individuele Accreditatie waarmee je als wandelcoach kunt aantonen dat je een gediplomeerde Wandelcoach bent en aan de Europese competenties voldoet. Met je EQA-diploma toon je aan dat je een erkende opleiding hebt gevolgd.

We zijn blij dat onze Post-Hbo Wandelcoach Opleiding de Europese Quality Award (EQA) heeft en dat we voldoen aan de strenge eisen die het EMCC en de NOBCO stellen aan de Wandelcoach Opleiding.

Het accreditatierapport zegt:
The organization deserves compliments for its elaboration of the trainer material, the course material and the exam. This creates an image of the program that knows very well what it is doing, works systematically and pays attention to both the input and the output of the program. In short, the training can be classified as clear, compact, targeted and of high quality.

Het erkende Wandelcoach Practitioner Diploma NOBCO/EMCC

Met de verdiepende praktijkdriedaagse kun je gaan voldoen aan de eisen en je Erkende Wandelcoach Practitioner Diploma behalen. Je kunt je dan ook de EIA-certificering behalen (Europese Individuele Accreditatie).

Wandelcoaching ochtendnevel natuur

Wandelend begeleiden: het helpt!

Wandelend begeleiden is fantastisch. Naar buiten gaan, wandelend coachen, de natuur betekenisvol maken: het helpt! Dat weet je wel. Je merkt het en we weten het uit onderzoek: als je mensen meeneemt in de natuur en de ruimte om hen heen en in hen zelf laten ontstaan, kunnen zij zich makkelijker met zichzelf verbinden en met de mensen om hun heen. Met een goede coachmethodiek kunnen ze keuzes maken die ertoe doen.

Wat levert het op als je Practitioner Wandelcoach NOBCO bent?

 • Je kunt onomstotelijk je kwaliteit aantonen. Je kunt aantonen dat je gediplomeerd bent door de Post-Hbo Wandelcoach Opleiding die de NOBCO grondig toetste en erkent.
 • Je voldoet aan de toenemende vraag naar certificering, bij overheid, bedrijven en bij de klanten zelf. Zij hebben behoefte aan een erkende certificering in een steeds waziger wordende coachwereld.
 • Je onderscheidt je als erkende wandelcoach met je EQA diplomering en EIA-certificering.
 • Je vergroot je vindbaarheid, zowel door je diplomering tot Wandelcoach als je EIA-certificering bij de NOBCO/EMCC.
 • Je mag het NOBCO-logo voeren en het Practitioner Coach logo en je staat als NOBCO-coach vermeld op de NOBCO website.
 • Je verfrist je wandelcoachervaring stevig op en je verdiept je kennis en ervaring. Je leert nieuwe aspecten van het wandelcoachen en de coachcompetenties, die nodig zijn voor je diplomering en certificering.

Hoe? Je volgt onze drie verrijkende praktijkdagen. Let op: we bieden dit eenmalig! Op 19 april, 24 mei, 28 juni. Het Praktijkexamen is op 4 of 5 juli.

Wat ga je doen?

Je verdiept en versterkt je coachcompetenties en professionele beroepshouding op practitionerniveau zoals door het EMCC/NOBCO vastgesteld: De NOBCO-competenties zijn:

 • Zelfinzicht,
 • Zelfontwikkeling,
 • Omgaan met de coachovereenkomst,
 • Vormgeven van de coachrelatie,
 • Coachvaardigheden,
 • Doel- en actiegerichtheid,
 • Gebruik maken van modellen en technieken,
 • Evalueren,
 • Zinvol betekenis geven aan natuur,
 • Belichaamde emotie(tegen)regulatie.
Incompany training wandelcoaching zorgprofessionals

Wat ontvang je als je de verdiepende praktijkdriedaagse volgt?

Drie to the point Wandelcoach Opleidingsdagen

Van 9.30 tot 16.30 uur (vanaf 9.00 uur ben je welkom en staan koffie/thee en lekkers klaar).

Heldere wandelcoach-opdrachten die je doet met je (oefen)coachees

Je gaat gedurende de periode van 3 opleidingsdagen in een kleine 3 maanden, 17 coachwandelingen doen. Dat wil zeggen 4 oefencoachees in een wandelcoachtraject van 4 of 5 coachwandelingen zijn. Je reflecteert op je coachwandelingen aan de hand van gerichte reflectievragen, zodat je gericht je coachcompetenties ontwikkelt.

Persoonlijke feedback en supervisie

Je reflecteert op je coachwandelingen en de uitgevoerde wandelcoachoefeningen. Je ontvangt supervisie in 3 online groepssupervisiegesprekken.

Intervisiebijeenkomsten

In 2 intervisiebijeenkomsten met medestudenten oefen je, bespreek je je voortgang en ondersteun je elkaar om je doelen te bereiken in het wandelcoachvak. Je doet dit aan de hand van heldere oefeningen en een format passend bij de coachaanpak.

Praktische Hand-outs en templates

Je ontvangt hand-outs met wandelcoachoefeningen en templates om je de vorderingen van je coachcompetenties en je ontwikkelingen in bij te houden. Samen met je reflectieverslagen bouw je hiermee aan je Portfolio.

Literatuur

In de driedaagse maken we gebruik van het boek ‘Wandelcoaching bij stress en onzekerheid; 7-stappenplan voor coaches die de natuur in willen’ (Boomuitgevers 2021) van Hilde Backus.

Wat vragen we van jou?

De drie coachvaardigheidsdagen zijn alleen voor studenten die onze Wandelcoach Opleiding volgden. De 17 coachwandelingen (tussen 19 april en 28 juni) vragen een tijdsinvestering.
We vragen deelname aan alle opleidingsdagen, supervisiebijeenkomsten en intervisiebijeekomsten. Je bouwt aan je portfolio met je verslagen.

Verder vragen we van je:

Coachervaring: uren

 • Voor de EIA-certificering is 100 uur coachervaring nodig. In de periode van de driedaagse doe je 25 uur coachervaring op. De Wandelcoach Opleiding die je volgde telt voor 15 uur en als je de Opleiding tot RegisterWandelcoach dan telt die voor 20 uur. We vragen van jou dat je de resterende 60 uur  (wandel)coachervaring (of 40 uur wanneer je de Opleiding tot RegisterWandelcoach volgde) van tevoren aantoont. Dit geef je aan op een eenvoudige template dat je ontvangt na je aanmelding.
 • Heb je die uren nu nog niet bij elkaar? Geen nood. Je hebt dan tussen nu en 1 maart de tijd om die uren te coachen. Bij voorkeur doe je dat al onder supervisie. Wij hebben dan voldoende tijd om je template te bekijken en te beoordelen voor je deelname. Mocht het dan nog onvoldoende zijn, dan kun je aanvullend coachen onder supervisie.

Coachervaring: jaren

 • Voor de EIA-certificering is het van belang dat je kunt aantonen dat je 3 jaar coach bent op 1 juli 2024. Ben je dat nog niet? Dan kun je na afloop van het examen blijven coachen tot je de 3 jaar hebt volgemaakt. Je coacht dan onder supervisie. Ook zorg je in die tijd voor het bijhouden van je vak middels het halen van 16 PE-uren per jaar.

HBO diploma

 • De Nobco vraagt een afgerond HBO-diploma of bachelor diploma (dat is een 4 jarige opleiding aan een Hogeschool of 3 jarige opleiding aan een Universiteit).
2022-10 VR Bunnik Wandelcoach Opleiding Marian van Riel 3 feb-23

Ga je ervoor?

 • Je officieel professionaliseren in het prachtvak van wandelcoach en een gediplomeerd Wandelcoach worden en de EIA-certificering halen
 • Je marktpositie verbeteren en je bedrijf verder uitbouwen
 • Mensen helpen met en in de natuur
 • Mensen resultaatgedreven en met compassie naar voldoening en gezondheid coachen
 • Je wandelcoachervaring een nieuwe boost geven en je coachcompetenties verder op peil brengen
 • Blijvend een professionele wandelcoach zijn.

Wie is je trainer en wie is je supervisor?

Marian van Riel

Opleider, trainer en wandelcoach

Marian is een parel: bevlogen en een ‘groepsdier’. Met haar aanstekelijke enthousiasme, uitstekende vermogen om af te stemmen op de groep en deskundigheid om groepen letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen is zij daarvoor de aangewezen persoon. Daarbij ziet ze jou ook als individu en volgt ze je in je ontwikkeling. Marian is gecertificeerd als EIA/Practitioners-coach bij de NOBCO. Ze begeleidt ook onze Wandelcoach Opleidingen in Noord-Brabant en onze InCompany trainingen. Marian is gecertificeerd trainer Vakopleiding train de trainer, bij de stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland.

Sofia Oomen, supervisor Nobco Wandelcoach Opleiding

Sofia Oomen

Coach, trainer en supervisor

Sofia rondt bijna het EMCC/NOBCO gecertificeerde supervision programma bij Tom Battye Coaching af. Ze vindt het prachtig om coaches te begeleiden in hun professionele ontwikkeling. Met name de parallel-processen die spelen tussen jou als coach zelf en met je coachees hebben haar aandacht. Daarnaast is Sofia gecertificeerd als Senior Coach Practitioner bij de NOBCO en is ze aangesloten bij het CSR-expertisecentrum Stress & veerkracht.
Sofia heeft een coachpraktijk, organiseert familieopstellingen en begeleidt vrouwengroepen. Met haar cliënten en supervisanten gaat ze op zoek naar hun identiteit en zingeving zodat zij weer hun leven ten volle kunnen leven vanuit hun hart. Sofia wandelt ook met haar coachees en geniet van het palet aan kleuren en reflectiemateriaal dat de natuur biedt.

EMCC Global Quality Award

De EMCC Global Quality Award is toegekend aan onze Post-Hbo Wandelcoach Opleiding | Practitioner-level (NOBCO-variant). Onder het logo van onze website zie je als subtitel: Helderheid. Eenvoud. Concrete resultaten. Dat is een belofte aan onze eigen coachees, maar óók aan jou als (aspirant) wandelcoach.

In de driedaagse…

 • Is er persoonlijke aandacht voor jou en je ontwikkeling als wandelcoach
 • Staat een praktijkgerichte en compassievolle benadering van coaching centraal
 • Ontdek je waarom en hoe de natuur jouw coaching zo krachtig ondersteunt
 • Krijg je tools en knowhow voor resultaatgerichte wandelcoaching
 • Ontwikkel je een eigen coachingstijl die echt bij je past
 • Leer je wat jou uniek maakt en hoe je je onderscheidt van andere coaches
 • Pas je kennis direct toe: op jezelf, je mede-cursisten én proefklanten

Data: Let op, deze driedaagse training bieden we één keer aan!

Maak gebruik van deze kans om je coachcompetenties te versterken en de driedaagse te volgen op weg naar je EQA-diploma en EIA-certificering. Het is eenmalig.
Dit zijn de data: 19 april, 24 mei, 28 juni. Het Praktijkexamen op is op 4 of 5 juli.

Waar?

In de Veldkeuken in Bunnik. Op de prachtige landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen ten oosten van Utrecht. De locatie biedt een fijne trainingsruimte en een heerlijke natuurlijke omgeving voor de vele buitenoefeningen.

Wat is je investering?

Je investering bedraagt €2850 (vrij van btw*).

Dat is inclusief:

 • 3 supervisiebijeenkomsten met daarin tevens begeleiding in het EIA-certificeringsproces
 • Heldere hand-outs en templates
 • Nieuwe wandelcoachoefeningen waarbij de natuur betekenisvol wordt en het lichaam ontspant
 • Biologische, vegetarische lunches, koffie/thee/sap, lekkers
 • Beoordeling van je Portfolio
 • Het praktijkexamen
 • Het EQA-diploma

Het is exclusief:

 • Het boek ‘Wandelcoaching bij stress en onzekerheid; 7 Stappenplan voor coaches die de natuur in willen’ (2021, uitgeverij BOOM).
 • Evt. extra supervisie tijdens of na afloop van de training, met Sofia Oomen

Door onze CRKBO-erkenning kunnen we de training btw-vrij aanbieden en bespaar je 21%.