Dit is het slotdeel uit de serie van 8 blogs waarin Lotty het wandelcoachprogramma ‘Ontdek je talent en wie je bent’ volgt en haar zoektocht beschrijft op weg naar werk dat haar gelukkig maakt.

Wat ging er vooraf?

Deel 1 Ik wil niet mijn hele leven borden rond brengen

Deel 2 Alles mag!

Deel 3 Alles Anders

Deel 4 Hij voelt zich begrepen en opgelucht. Ik ook.

Deel 5 Donkere wolken trekken weg

Deel 6 Dingen doen die ik leuk vind

Deel 7 Feest der herkenning

Lees vandaag:

Wandelen van droom naar werkelijkheid

Ik krijg bericht van de hoofdredactrice van Het Tijdschrift. Het is een afwijzing. Op de eerste plaats omdat er echt alleen BN’ers een column krijgen bij dit tijdschrift. Dat ben ik niet. Ze heeft mijn stukken goed gelezen want ik krijg ze voorzien van zinvol commentaar retour. Ondanks de afwijzing voelt het goed. Ik heb het wél voor elkaar gekregen dat ze het heeft gelezen en slecht vond ze het zeker niet.

Ik beslis dat ik weer op les ga om mijn schrijfstijl te verfijnen en dan ga ik naar het volgende tijdschrift. Een cursus voor mezelf. Ik heb er veel zin in. Ondertussen schrijf ik lekker mijn eigen columns voor een groeiende groep lezers. Ik heb enorm veel nieuwe lezers gekregen deze zomer!

Vlak voordat we op vakantie gaan rond ik alle opdrachten mooi op tijd af. Ik heb met veel plezier gewerkt. Mijn nieuwe opdrachtgever is leuk en nog leuker zijn alle complimenten die ik in ontvangst neem voordat ik mijn laptop voor vier weken dichtklap.

In de vakantie doe ik precies waar vakantie voor bedoeld is: ontspannen met mijn lief en de kinderen en niet met mijn werk bezig zijn. Na een week begint het toch te kriebelen.

Ik moet schrijven.

Dat doe ik dan ook. Mijn wekelijkse column gaat gewoon door. Lang leve wifi en hoera voor de iPad. Als ik mijn column online heb gezet en erover heb getwitterd, volgen de aanmeldingen voor mijn nieuwsbrief als vanzelf.

In Griekenland krijg ik bericht dat de mevrouw waarvoor ik haar levensverhaal zou optekenen, is overleden. Iets waar de familie en ikzelf rekening mee hadden gehouden. Ik ben blij om te horen dat ze op een goede manier afscheid van haar hebben kunnen nemen.

Als ik na een paar heerlijke weken weer thuiskom, zitten de klanten op me te wachten. Wat een luxe! Er zit zelfs een klant bij die vraagt of ik de kar wil trekken bij het opzetten van een magazine in de automotivebranche. Of ik het boegbeeld wil worden… Ik voel me gevleid; drie dagen in de week onder de pannen.

Maar ik doe het niet.

Niet meer.

Nu weet ik wat ik wil. Maar het is vooral omdat ik zeker genoeg ben om keuzes te durven maken voor werk dat ik (veel) leuk(er) vind. En van evenementen voor de automotivesector raak ik niet opgewonden.

Er staat nog één wandelafspraak met Hilde gepland. Voor het eerst in lange tijd weer in het bos, daar is het in de vakantie niet van gekomen (wel van het strand). Het is heerlijk zomers weer maar omdat er regen wordt verwacht loop ik op mijn koeienklompen in plaats van slippers, geheel in stijl langs de weilanden.

We doen de basiswandeling en dat maakt me los van mijn dagelijkse beslommeringen. Wat is het hier mooi. Schapen herkauwen op ons pad. Hilde pakt de rode draad weer op (heerlijk dat ik dat niet hoef te doen). Ons gesprek gaat terug naar waar we gebleven waren voor de vakantie. ‘Hoe voel je je nu over je werk?’ vraagt Hilde me. ‘Lekker. Ik voel me zekerder. Heb meer plezier. Ook omdat ik in elk geval de tijd neem om mijn eigen columns te schrijven waar ik energie van krijg en blij van word. Ik heb veel zin in mijn favoriete boeiende doelgroep. Ze passen bij me, die hulpverleners en coaches’.

Terwijl ik opnieuw vertel over praktische werkzaken vraagt Hilde hoe het zou zijn als ik nooit meer voor zoekmachines hoef te schrijven. Ik moet lachen omdat het beeld van mijn werk onmiddellijk verandert. ‘Dat zou ik geweldig vinden’ antwoord ik naar waarheid.

Door een paar vragen te stellen laat Hilde me inzien dat ik nog maar een paar stappen verwijderd ben van een nieuwe koers. Ik weet al wat ik wil. Nu moet ik het duidelijk communiceren naar buiten toe en mijn website aanpassen.

We strijken neer bij de Veldkeuken en genieten van de taart. Vanuit ons geheime plekje kijken we uit op grazende kalveren. De buitenlucht maakte me helder. We zetten de boel nog eens op een rijtje. Waar krijg ik energie van? Wat maakt me gelukkig? Welke klanten vind ik leuk? Wat is ervoor nodig om dit te bereiken?

Met stip op één staat het schrijven van columns. Sinds ik (vrijwel) wekelijks een column publiceer op mijn persoonlijke website, krijg ik er veel nieuwe lezers bij. En steeds meer reacties. Nog geen column in een tijdschrift maar weten dat mensen er plezier aan beleven is een stimulans en maakt me happy. Het is goede reclame!

Als we mijn talenten en wensen vertalen dan zie ik dat ik veel meer kan dan leuke verhaaltjes schrijven.

  • Ik kan pakkend schrijven.
  • Ik weet hoe zoekmachines werken.
  • Ik kan deze informatie goed overbrengen op anderen.
  • Ik kan hierin lesgeven of begeleiden.
  • Ik voel goed aan wat mijn klanten willen.
  • Ik help mijn klanten goed bij het nemen van beslissingen en het stellen van prioriteiten.
  • Ik weet voldoende van social media om te helpen de boodschap de wereld in te sturen.
  • Ik kan werken met mailsystemen.
  • Ik heb kennis van Joomla en WordPress.
  • Ik ben betrouwbaar en integer.

Met alle kennis die ik in huis heb, kan ik vrijwel iedere doelgroep bedienen en allerlei verschillende ‘pakketten’ samenstellen.

Maar het wordt pas echt leuk als ik mijn diensten aanbied aan de doelgroep uit mijn wonderdag: hulpverleners, coaches, psychologen. Met deze specialisatie hoef ik me niet steeds in iets anders te verdiepen; autobranche, financiële dienstverlening, tankkaarten, verzekeringsmaatschappijen, restaurants, cateraars, schoonheidssalons en tientallen andere grote en kleine bedrijven waar ik de afgelopen jaren voor heb gewerkt.

Door de keuze te maken voor hulpverleners en coaches kan ik de pakketten precies afstemmen op de behoefte van deze groep. Ik kan mezelf meer op een andere, veel beter bij mijn passende, manier ontwikkelen, verdiepen, verbreden en specialiseren.

Nee, lezer, ik word niet de zoveelste goeroe die trainers, coaches en adviseurs een marketingprogramma door de strot wil duwen. Ik wil helpen de juiste woorden te geven aan wat je te vertellen hebt. Ik wil helpen om gevonden te worden door jouw doelgroep. Ik wil je ook helpen om mooie verhalen te vertellen over dingen die bij jou in de praktijk gebeuren. Verhalen die de bezoeker graag leest omdat hij/zij zich aan het oriënteren is. Omdat hij/zij wil weten wat je nou echt doet en wat anderen hebben ervaren. Verhalen die lezen als een trein.

Ha! Ik weet dus ècht wat ik wil!

Ik ga mijn zakelijke website omgooien of een nieuwe opzetten om mijn boodschap helder te communiceren. Daar ben ik wel een paar weken mee bezig.

Nu ik hier toch ben… Misschien wil jij me een handje helpen?

Ben jij coach, psycholoog of hulpverlener of werk je in de GGZ en heb je belangstelling? Vul de enquête in op mijn website http://www.schrijven-en-schrappen.nl/vragenlijst-via-wandelcoach-hilde-backus

Over een paar maanden ben ik hier terug met een gastcolumn om te vertellen hoe het verder is gegaan…

Lotty

Dank Lotty, voor de vloeiend lezende en oprechte blogs die je schreef over je zoektocht naar plezier in werk. Het was een genot je te ontmoeten, te leren kennen en al wandelend te coachen. Ik wens je alle succes, plezier en een heerlijke verdieping in je nieuwe doelgroep en alles wat er bij komt kijken.

Je reactie op het blog van Lotty is welkom op ons weblog.

Hartelijke groet,

Hilde Backus
©2013 Het Coach Bureau

****************************************

Zit je net, als Lotty zat, in een baan of (eigen) bedrijf waarin je maar door dendert en door ploetert en geen tijd neemt om je te realiseren wat je echt gelukkig en succesvol maakt? Schiet je soms flink in de stress?

Sta je onder druk en leef je met spanning?
Loop je op je tenen?
Ben je moe of misschien wel (bijna) uitgeput?
Of is je werk een sleur waar je moe van wordt?
Leef je met angst of zorg over het verliezen van je baan of vrees je voor de toekomst van je (eigen) bedrijf?
Wil je onderzoeken welke baan of rol echt bij jouw talenten en wensen past, of welke keuzes je wilt maken over je eigen bedrijf? Zodat je met plezier werkt? 

Misschien is het wandelcoachprogramma ‘Ontdek je talent en wie je bent!’ iets voor je. Dit wandelcoachprogramma heeft een heldere, persoonlijke, frisse en authentieke aanpak.

Je komt tot rust en tot jezelf in 4 heerlijke wandelingen in de prachtige landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen. Onder deskundige en ervaren begeleiding ontdek je welke keuzes je wilt maken wanneer je je echte wensen, je talenten, en werkelijke drijfveren in beeld hebt. Je accepteert jezelf zoals je bent en stopt met het heilloze geklus aan jezelf.

Je ontdekt welke kant je uit wilt met je carrière zodat je duurzaam met meer gemak, ontspanning en plezier je talenten inzet en verder ontwikkelt. De natuur helpt je erbij.

Kijk op ‘Ontdek je talent en wie je bent’

Je bent van harte welkom!

Hartelijke groet,

Hilde Backus

© Het Coach Bureau

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau