Feestelijke-certificaat-uitreiking-wandelcoaches

Stralend! De donderdaggroep van de Wandelcoach Opleiding

Feestelijke certificaat-uitreiking! Gemotiveerd, enthousiast en goed zijn de wandelcoaches die in september zijn gestart met de Wandelcoach Opleiding. Ze hebben geoefend, gereflecteerd, geschreven, persoonlijke coaching ontvangen, zich laten inspireren door de natuur, gebouwd aan hun wandelcoachbedrijf of wandelcoaching vorm gegeven in hun werk. Gretig leerden ze het wandelcoach-vak en ontwikkelden zich tot professionals. Vier groepen met opgewekte mensen die als wandelcoach hun eigen weg uitstippelen: wat zijn we trots!

Met een feestelijke certificaat-uitreiking vierden we het afronden van de Wandelcoach Opleiding. Voor iedereen was er een persoonlijk woordje, een heerlijk drankje en taart en een mooie foto voor op de eigen website. En wij ontvingen veel lieve bedankjes, fijne reacties en opbouwende feedback. We genieten nog na!

Reacties van deelnemers:

De Wandelcoach Opleiding volgen is een van de beste keuzes in mijn leven. Mijn liefde voor de natuur, mijn interesse voor de mens en mijn behoefte om meer te bewegen kwamen hier samen. Mooie gevarieerde groep deelnemers die veiligheid en goede gesprekken bood.
Hilde weet warmte, kennis, expertise en enthousiasme zo te bundelen dat er elke opleidingsdag een geloofwaardig en interessant verhaal en programma staat. Aat geeft een twist aan het wandelcoachen. Zijn boekje inspireert, zijn verhalen maken dat je ook verhalen wilt vertellen. De oefening die hij heeft aangedragen vond ik onwijs leuk om te doen met mijn coachees.
De boswachter is enthousiast over zijn vak en weet goed de vertaling te maken naar het vak van wandelcoachen. Goede boekentips ook. De trainer: Selma Foeken is kundig, bevlogen, geeft concrete adviezen die echt werken voor de start van je bedrijf. Fantastische opleiding, echt jammer dat het klaar is!

Claudia Minnes, Een groen gesprek, www.eengroengesprek.nl

De opleiding heeft mijn verwachtingen overtroffen qua inhoud en opbouw. Ik heb Hilde ervaren als een bijzonder kundige trainer die de essentie op meerdere fronten weet te raken.
Van boswachter Norbert Kwint leerde ik over bomen wat ik nu gebruik voor mijn trails.
Van marketingdeskundige Selma Foeken leerde ik zoveel! De stof was meteen toepasbaar en ik heb mijn websiteteksten dan ook meteen herschreven.
Ik had meteen een klik met persoonlijke coach Agnes van Rossum en haar feedback hielp me in de kanteling van mijn rol van leidinggevende naar coach. Ik voelde me gezien door haar en ze heeft me erg bevestigd in mijn kwaliteiten en mijn plannen.
De organisatie van de gehele opleiding en de communicatie hierin getuigt van grote zorgvuldigheid en oog voor attent gedrag. Alles bij elkaar een buitengewoon leerzame, inspirerende en motiverende opleiding.

Bernadette van de Laak, Vlinder&Blauw, leiderschapstrails,
www.vlinder-en-blauw.nl

Ik volg de nieuwsbrief van Hilde al meer dan 10 jaar. In de tussentijd mailde ik wel eens met een vraag of opmerking en ik ontving altijd een persoonlijk en adequaat bericht terug. Het voelde heel welkom! Toen ik dan ook eindelijk de keuze gemaakt had om de Wandelcoach Opleiding te gaan doen, was dat natuurlijk bij Het Coach Bureau. Door de jaren heen, heb ik inmiddels heel veel opleidingen gedaan maar dit is toch echt wel één van de sterkere! Het begin, het middenstuk, de oefencoachee-trajecten met allerlei verschillende wandelcoach-oefeningen, de reflectieverslagen, de intervisiebijeenkomsten en de persoonlijke feedback erop, de marketing, je pitch, je eigen wandelcoachtraject en een eenvoudige tariefberekening zodat je inzicht krijgt, de mooie afsluiting met het certificaat… het was helemaal af, van begin tot eind!

Hilde is heerlijk om naar te luisteren. De rust die ze uitstraalt en overbrengt is fijn! Ze weet veel, inspireert, noemt concrete voorbeelden uit de praktijk, heeft humor, houdt het tijdschema vast maar geeft ook ruimte voor vragen en uitbreidingen over bepaalde thema’s. Persoonlijk coach Marian van Riel geeft ‘wind’ aan mijn eigen kennen en kunnen. Ze geeft fijne feedback, triggert me, daagt me uit en inspireert. Haar wandelcoach-oefeningen zijn sterk en voor mij zeer voelbaar. Boswachter Norbert Kwint heeft me enorm geïnspireerd met zijn verhalen over bomen, hoe ze geworteld zijn, toppen die rijken tot aan de hemel, waar ze symbool voor staan. Ik heb genoten! Verder nog de marketing van je eigen bedrijf, absoluut niet mijn ding maar Selma Foeken gaf me zoveel inzichten waardoor ik echt stappen naar (opnieuw) een eigen praktijk kan en durf te nemen! De locatie binnen en buiten: inspirerend, prachtig en verwonderend. Ik ken maar weinig locaties waar ik haast blij ben met mijn voedingsallergie! Heerlijke variaties en ik voelde me geen enkele keer ‘de lastige klant’.
Conclusie: ik heb een plan hoe ik mijn wandelcoach-praktijk ga vormgeven, met welke doelgroep, volgens welk traject en tegen welk tarief. Met zelfvertrouwen pak ik het aan. Het is echt een opleiding van begin tot eind! Compleet!

Sonja Langen

Ik vind de combinatie van wandelcoaching en marketing zeer waardevol. Eén van de weinige opleiding die aandacht schenkt aan het opzetten van je eigen bedrijf. Zowel de opleiding tot wandelcoach als het stukje marketing is toegankelijk en goed toe te passen in de praktijk. Het is een opleiding met theorie maar ook veel ruimte om te oefenen en dat altijd buiten. Een opleidingsdag waarmee ik altijd met energie naar huis ging. De locatie is adembenemend mooi en de lunch was altijd met aandacht verzorgd. Zoals alles met aandacht wordt uitgevoerd.
Hilde vind ik zeer betrokken, stimulerend en uitnodigend. Door jou is mijn visie op wie ik ben en wil zijn versterkt maar ook heb ik scherp gekregen welke doelgroep bij mij terecht kan. Ik ben weer enthousiast en ben blij met coaching (dat was ik een tijdje kwijt). Je hebt veel kennis en kunde en brengt het met zorgvuldigheid over. Je enthousiasme maakt enthousiast om ermee bezig te gaan!
De persoonlijke gesprekken met Tineke waren echt een waardevolle bijdrage aan mijn ontwikkeling als wandelcoach. Tineke’s bijdrage daarin is groots. Je hebt veel ervaring als wandelcoach en supervisor, dat weet je ontzettend goed over te brengen. Door jou heb ik durven experimenteren.
De wetenschappelijke kant die de Buitendokters belichtten helpen bij de overtuiging naar mijn klant. Aat van der Harst is gepassioneerd en leerde me de kracht van het woord. Ik vind dit fantastisch en bruikbaar in coaching.
Selma Foeken wist goed aan te sluiten en met eenvoudige oefeningen helder te krijgen wat je niche is. Ze nodigde mij uit om er al stappen in te zetten en dat deed ik meteen de afgelopen weken. De certificering was mooi en met aandacht. Ik benut nu de natuur in mijn coaching, ik ben zelfverzekerder geworden in mijn kennis en kunde.

Gonny Elferink, De Kuiercoach

Hilde Backus heeft veel praktijkervaring en verhalen daarover, ik hing aan haar lippen. Als persoonlijk coach houdt Marian van Riel me in beweging en stimuleert stappen te zetten in de door mij gewenste richting. Aat van der Harst vond ik een zeer, zeer inspirerende man en ik had veel aan de marketingaanpak van Selma Foeken met name het zoeken naar je kernwaarden. De toolbox geeft daadwerkelijk een rijke keuze aan wandelcoach-oefeningen. Ga vooral zo door, een heel erg inspirerende opleiding. Ik heb vertrouwen gekregen in mijn kwaliteiten als wandelcoach!

Gea van der Veen

Het totaal-aanbod van de Wandelcoach Opleiding heb ik als plezierig, leerzaam en louterend ervaren. De gastcoaches en sprekers waren uitstekend en alles valt of staat natuurlijk met de persoonlijkheden Hilde Backus en Marian van Riel onze Co-trainer. Ja, Hilde. Daar bestaat er natuurlijk maar één van. Zeer ervaren, mooie balans tussen zakelijk en coachend, uitstekende verteller, luisteraar een bevrager. Mooie grote echo.
Marian van Riel vind ik heerlijk naturel, een geweldige coach. Alle informatie en communicatie liep perfect dankzij officemanager Wijnie Verheij. Ik ben heel blij geworden van deze opleiding.

Willem Kotkamp, Wandelcoach/Manager, Bussum

Hilde, het is fijn dat je altijd zo positief bent, ik merk dat je echt met je hart lesgeeft en ons, wandelcoaches in spé, op die manier bekend maakt met het vak. Dank je wel daarvoor.
Dank je wel Tineke voor je positieve en vakkundige feedback. Je weet het altijd op een opbouwende manier terug te koppelen.
Ik vind het een Top-opleiding, zeer inspirerend, goed opgebouwd, interessante gastsprekers, met kennis van zaken en didactisch goed. Heel fijn dat we ook echt veel buiten zijn geweest en veel in de praktijk hebben kunnen brengen. Ik weet nu welke eigen rol en manier van wandelcoachen bij me past, ik weet hoe een goed wandelcoachtraject is opgebouwd en hoe ik mijn bedrijf in de markt kan zetten. Ik heb mezelf deze opleiding (en de Opleiding tot RegisterWandelcoach® hierna) cadeau gedaan en zo voelt het ook, als een cadeau aan mezelf. Een cadeau voor het leven.

Loes Steinebach, www.adelante-wandelcoaching.nl

Hilde, wat ik heb ik veel van je geleerd. Met name de lichte, positieve manier van zaken benaderen is voor mij een instrument gebleken me uit te spreken. De supervisiegesprekken met Tineke waren ontzettend prettig en hebben me naast inzicht in mijn rol/functie als wandelcoach ook inzicht gegeven in mijn eigen handelen. Aat is geweldig! Als hij vertelt, hang je werkelijk aan zijn lippen. Na elke opleidingsdag ging ik vol energie weer verder aan de slag! Ik heb nu meer vertrouwen in mezelf én in mijn eigen kracht, ik leerde een manier van communiceren en wandelcoachen die bij mij past en ik weet nu hoe mijn levenservaring kan bijdragen in het begeleiden van een ander.
Mijn levenservaring: mijn man en ik overleefden de tsunami op 26 december 2004 en ik ontdekte die avond zwanger te zijn van ons eerste kind. Ik hield het verhaal lang voor me. Nu niet meer. Het hoort bij mij. Mijn verhaal is nu te zien op de tentoonstelling ‘Allemaal Wonderen’ van Museum Catharijneconvent en te horen op de Wondertelefoon.
Daarnaast ben ik gevraagd om als wandelcoach ‘WonderWandelingen’ door Utrecht te verzorgen bij deze tentoonstelling. We starten met een stiltewandeling en bezinnen op de thema’s en kunst van de tentoonstelling en daarna reflecteren we op eigen wonderlijke ervaringen. Ik ben heel benieuwd!

Simone Regouin

Hilde Backus is een vakvrouw, ze heeft veel kennis en expertise, een duidelijke uitleg met een lekker werktempo, veel goede voorbeeldoefeningen en opdrachten in de natuur. Ze ziet veel en geeft tijdens de training waardevolle feedback, en daarbij deelt ze veel eigen praktijkvoorbeelden.
Boswachter Norbert Kwint is voor mij een voorbeeld van wat de natuur en dicht bij jezelf blijven met je doet. Ik vond zijn aandeel interessant en heel goed te gebruiken bij het (wandel)coachen. Een heel fijne en bruikbare opleiding.

Joke Sibie

Als orthopedagoog was ik al thuis in het begeleiden van mensen, maar deze opleiding was echt een mooie aanvulling vanwege de goed doordachte opbouw, de praktische gerichtheid en de vakkundige wijze waarop de inhoud werd aangeboden.
Het was fijn om zoveel gelijk in de praktijk te kunnen brengen met de oefenklanten. De persoonlijke coaching en feedback was heel plezierig. Het voelde ondersteunend en betrokken, en niet beoordelend. Ik heb veel handvatten (wandelcoach-oefeningen) gekregen waarvan ik heb ervaren dat ze ook werken, ik heb meer vertrouwen in mijn eigen mogelijkheden en ik zie veel meer mogelijkheden. Ik weet nu hoe ik verder wil.

Alinde Willems, Orthopedagoog

Ik heb met veel plezier deelgenomen aan deze opleiding. Het is een goed doordacht programma: duidelijke theorie, gelegenheid om te oefenen en samen leren. Het is heerlijk wandelen door Amelisweerd.
Hilde en Tineke zijn gepassioneerde vakvrouwen en warme mensen. Hilde geeft prettig training. Ze vult haar (beknopte) verhaal aan met concrete voorbeelden en een vleugje humor. Tineke is een kei in het stellen van de juiste vragen op het juiste moment en ik heb dan ook veel geleerd tijdens mijn (supervisie)gesprekken.
Gastspreker Aat is een inspirerende man. Het verhalen (laten) vertellen pas ik veelvuldig toe in mijn coaching. Ook de marketingdag van Selma was waardevol. Ze heeft een duidelijke visie en geeft praktische tips.
Tijdens de opleiding heb ik veel kunnen oefenen met oefencoachees en door het gewoon te doen maakte ik een groei door. De heldere methodiek, de goede feedback en de mooie natuur droegen hier zeker aan bij. Ik voel me sterk en vertrouwd als wandelcoach.

Hillyne Martini, www.buitenstappen.nl

Vanaf dag één ben ik enthousiast over de Wandelcoach Opleiding. De afwisselende inhoud, de uitstekend verzorgde ‘lesmap’, de vaste- en gast-begeleiders, de mooie mix van theorie (wetenschappelijk) en praktijk, de onuitputtelijke Toolkit die wordt aangereikt. Dit allemaal in de prachtige natuur van Amelisweerd. Ik volgde de opleiding naast mijn fulltimebaan en dat heb ik met veel plezier gedaan. Ik kreeg er energie van en maakte de switch van adviezen geven naar vragen stellen. En doorvragen.
Hilde is top. Deskundig, geïnteresseerd in elke cursist, ervaren en aimabel. En een hele prettige manier van doceren. Fijn om van Tineke feedback te krijgen: to the point en echt op leren en ontwikkelen gericht. Klasse! De Buitendokters: een prachtig onderdeel van de opleiding, ze voegen met de geboden inzichten echt veel toe. Aat van der Harst: verrassend en onderhoudend, ik ben dol op verhalen en leerde van hem hoe ik als wandelcoach verhalen kan inzetten. Selma Foeken: ook gewoon heel goed. Belangrijk dat de Wandelcoach Opleiding ook aan marketing en sales aandacht schenkt. Belangrijke lessen geleerd over de inhoud en toon voor de website, vooral het gebruik van klanttaal vond ik eye-opener.
De aankondigingsmails zijn een goed voorbeeld van goede informatievoorziening, goede bereikbaarheid van Wijnie van het secretariaat en Hilde zelf, en een uitstekende locatie met tip-top verzorging.

Eric Jongmans

De Wandelcoach Opleiding vind ik compleet, gedegen en gevarieerd. Ik heb veel geleerd en er veel energie van gekregen. Zoveel dat ik besloot mijn baan op te zeggen en helemaal voor het wandelcoachen te gaan. Ik bruis! Hilde vind ik bekwaam, rustig, uitnodigend. De wijze waarop zij de lesstof overbrengt, met genuanceerde, verfijnde praktijkvoorbeelden sprak mij aan. In de supervisie heb ik veel gehad aan Tineke’s vragen, die mij uitdaagden en soms ook richting gaven in mijn vervolg. Leerzaam! De locatie is schitterend. De opleiding als geheel? Een 9! Ik ga graag ook meteen door met de Opleiding tot RegisterWandelcoach®. Het half jaar kan niet lang genoeg duren.

Anke Nienhuis, BRUIS-coaching, www.linkedin.com/in/ankenienhuis

En ook:

Het programma is inhoudelijk en qua opbouw precies goed. Als je de stappen volgt, boek je resultaat. Daar moet je zelf wel de nodige actie voor ondernemen en ook dat is fijn, het is niet helemaal voorgekauwd. Er zijn voldoende kaders, waarbinnen je zelf kunt verdiepen. En er is support door de intervisie, en telefonische feedback.

Het zit steengoed in elkaar, de vorm, de groepsgrootte, de gastlessen, het intervisiemodel etc. etc. Alles met een goede kwaliteit, er is duidelijk over nagedacht en door de jaren heen geleerd.

Veel geoefend en veel inhoudelijke kennis opgebouwd. Veel inspiratie opgedaan, door de inhoud, door de sprekers, door de trainers en door de medecursisten.

Fijn, zo’n toolkit met allerlei oefeningen en ook bijzonder om te ervaren wat de oefeningen met jezelf doen en hoe het is om ze te begeleiden.

 

 

De dinsdaggroep met het certificaat!

Feestelijke certificaat-uitreiking wandelcoaches 2019-09 DI

Feestelijke certificaat-uitreiking Wandelcoach Opleiding 2019-09 DI

De vrolijke wandelcoaches van de donderdaggroep

De wandelcoaches van de vrijdaggroep!

En de geslaagden van de tweede vrijdaggroep!

2019-09 VR2 Wandelcoach Opleiding

Is professioneel wandelcoachen ook iets voor jou?

Wil je meer lezen en weten wat je leert in de opleiding? Kijk dan eens bij de Wandelcoach Opleiding. Je bent van harte welkom!

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau