Dit is deel 7 uit de serie van 8 blogs waarin Lotty het wandelcoachprogramma ‘Ontdek je talent en wie je bent’ volgt en haar zoektocht beschrijft op weg naar werk dat haar gelukkig maakt. Wat ging vooraf?

Deel 1 Ik wil niet mijn hele leven borden rond brengen

Deel 2 Alles mag!

Deel 3 Alles Anders

Deel 4 Hij voelt zich begrepen en opgelucht. Ik ook.

Deel 5 Donkere wolken trekken weg

Deel 6 Dingen doen die ik leuk vind

Lees vandaag:

Feest der herkenning

Ik knutsel het vakantie e-book ‘Het oog wil ook wat’ in elkaar dat enthousiast wordt ontvangen. Veel nieuwe inschrijvingen. Mooi.

Ik heb een nieuwe opdracht voor mijn bedrijf. Een klant die één van mijn nieuwe producten afneemt. Het past helemaal in mijn straatje: human interest story’s!

Een oude bekende belt met de vraag of ik voor hem als ghostblogger aan de slag wil? En de eerste vakantieweek staat mijn agenda helemaal vol met werk. Ik had het iets anders gepland maar je hoort mij niet klagen.

Je kunt niet naar een coach gaan zonder een testje af te leggen. Testen zijn leuk. Zelfs een wandelcoach geeft je opdrachten mee.

Eén van de leukste testen –en de naam zegt het al- is de Talententest. Braaf vul ik op een avond vraag na vraag in. Het zijn er behoorlijk wat. Dat geeft me vertrouwen.

De zon schijnt. Ik daal een grote trap af midden in het bos. Hilde geeft uitleg aan de uitkomst van de test. Dat ik een strategische denker ben, daar ben ik net aan gewend. Nu vertelt ze me dat ik als denker ook denk- en mijmertijd nodig heb. Anders doe ik mezelf tekort.

Tekort? Dat is zacht uitgedrukt. Ik raak dan gefrustreerd. Dat weet ik.

Ik heb het ‘denken’ ook nodig om informatie te structureren en verschillende denklijnen uit te zetten. Anders raak ik in paniek. Denk ik.

Hilde constateert dat ik dol ben op informatie verzamelen, research doen en diepgang in onderwerpen. Ik hou van nieuwe dingen en nieuwe ervaringen. Ook dit herken ik. Als autodidact duik ik regelmatig in een onderwerp en ik ben vaste klant bij de bibliotheek. Je kunt nu eenmaal niet elk boek aanschaffen.

Dan heeft ze het over het onderwerp empathie. Uitgelegd als in ‘afstemmen op de behoefte van anderen’.

Slik.

Dit kan een sterk punt zijn. Ik weet het. Ik ken het vooral als valkuil. Ik ben geen hielenlikker maar wel gevoelig voor andermans stemming. Ik leef me in om de slechte bui van een ander te keren.

Omdat ik daar last van heb. 

‘Negatievelingen en klagers kosten energie, klopt dat?’ vraagt Hilde.

Klopt.

Maar Hilde ziet het niet per se als negatief. ‘Interessant; empathische mensen zijn vaak gevoelsmensen die intuïtief handelen. Met jouw strategisch denken ben je vertrouwd met twee kanten. Dat is een voordeel. Maar soms kun je het als innerlijke conflict ervaren.’

Ik herken het.

Empathie mag blijven. Het verklaart ook dat ik graag denk over gevoelsonderwerpen. En dat doe ik al lang. Daarom kan ik veel betekenen voor hulpverleners, coaches en psychologen: ik kan voor ze schrijven.

Ook mijn drijfveren zijn onderzocht: alleen werken, eigen tijd kunnen indelen, onafhankelijkheid, rust in werk… Wat een saaie doos ben ik eigenlijk. Maar dat roep ik al jaren!

Tenslotte komt het verlangen naar artistieke creativiteit en vrijheid uit de testen naar voren.

Tja… en dan zijn er nog reacties van een aantal vrienden en mensen met wie ik heb samengewerkt. Ik sta verbaasd dat zij mij zo goed kennen. Ook hier komen dezelfde punten steeds terug: creativiteit, rust om te werken, balans in werk en privé.

Maar ook dat ik iedereen tevreden wil houden.

Het blijft de rode draad in mijn leven waardoor ik al heel wat foute keuzes heb gemaakt. Door mezelf weg te cijferen. Toch voel ik dat er nu echts iets anders wordt bedoeld. Ik zal altijd iemand blijven die de antennes naar buiten richt maar niet meer te koste van mezelf. Ik weet het zeker.

Lotty

Lees Lotty’s vakantieboek ‘Het oog wil ook wat’! Kijk op www.lottyrothuizen.nl en download het gratis!

Lees volgende week het laatste deel van Lotty’s zoektocht naar geluk in haar werk.

Je reactie op het blog van Lotty is welkom op ons weblog.

Hartelijke groet,
Hilde Backus
© Het Coach Bureau

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau