Denk je er wel eens over om Wandelcoach te worden?

Karin Rutten uit Arnhem rondde de Wandelcoachopleiding af en vertelt over haar ervaringen, ondernomen en nieuwe plannen. Karin: ‘ik voel me sterk en veerkrachtig als een grote boom.’

Karin

Karin: ‘Energiek en sterk van hobby naar werk’

Karin combineert 4 jaar lang haar mantelzorgtaak met een baan. Dan overlijdt haar moeder. Ze zakt diep weg. Ze is op en krijgt een burn-out. Een tijd van herstel en bezinning die ruim 7 maanden duurt breekt aan. Ze wandelt veel om tot rust te komen en krabbelt langzaam op. Dan beseft ze dat het tijd is om haar droom waar te maken.

Wat is haar droom?

Karin zoekt. Ze voelt haar passies weer: natuur, wandelen, fotografie, haar liefde voor mensen, dieren en andere culturen. Wat kan ze er mee? Als wandelende loopbaanadviseur zou ze al die passies kunnen combineren… Juist op dat moment tipt een vriendin haar voor de opleiding Wandelcoach Worden. Ze bezoekt de informatieochtend en ziet dat alles samenvalt. Ze is opgetogen. Ze schrijft zich in en volgt de wandelcoachopleiding van januari tot de zomer 2013.

Karin over de Wandelcoachopleiding

Door mijn burn-out werd ik gevoeliger. In de wandelcoachopleiding heb ik geleerd meer mildheid en compassie te ervaren voor mezelf en voor anderen. Het is rustiger geworden in mijn hoofd waardoor er meer ruimte is voor spontane, nieuwe, frisse ideeën. Er is meer balans tussen hoofd en hart.

De wandeloefeningen die te maken hebben met compassie vind ik fijn en ze zijn haalbaar om te doen. De Innerlijke Vriend versus de Innerlijke Criticus zijn goud waard! Ik doe ze zelf dagelijks en bied het nu ook aan mijn klanten.

Uit de buiten-oefeningen haal ik veel inspiratie. Maar ik beperk me niet tot het bos. In de toekomst wil ik met mijn klanten ook uitstapjes maken naar het strand of misschien naar het buitenland. Heerlijk! Zo vervul ik mijn eigen behoefte aan veelzijdigheid en zet die in voor coaching. De toolkit met wandelcoach-oefeningen is heel goed en prettig dat de boeken erbij zitten.

Strand in Vlieland

Fotograferen is mijn hobby en het was perfect dat we dit ook deden in de opleiding. De stijl van coachen past bij mij. Ik vind het geweldig dat de opdrachten zijn gericht op je eigen praktijk. We oefenen met elkaar voor ons bedrijf. Thuis oefen je met je coachees. Dat geeft veel stevigheid. Het is fijn dat we ook na de opleiding een intervisieclubje kunnen vormen.

Ik heb veel aan de persoonlijke feedback gehad bij de voortgangsrapportages. Met name de ondersteunende aanpak voor het coachen van je proefcoachees is erg waardevol. Daar heb ik behoefte aan. De begeleiding is goed. Hilde staat open voor iedereen. Ze is deskundig, ervaren, stipt en betrouwbaar, daar houd ik van.

Ik bereikte veel met mijn coachees en proefcoachees: twee mensen vonden een nieuwe baan, een vrouw koos haar passende opleiding, een vrouw startte haar bedrijf, 2 mensen maakten hun websites. Allemaal vonden ze meer evenwicht tussen werk en privé, verkregen een betere gezondheid en meer energie.

Ik merk dat ik veel mensenkennis heb en daardoor heb ik snel in de gaten wat er is. Ik hoor vaak terug van coachees dat ik meteen een laag dieper zit. Ik vraag goed door en zij voelen zich gehoord. Ik creëer omstandigheden waarin zij zelf ontdekkingen kunnen doen. Daardoor volgen zij hun eigen pad en blijven dichtbij hun wensen.

Ik ben ook persoonlijk tijdens mijn coaching. Ik laat iets van mezelf zien en ervaar dat mensen het ook prettig vinden. Er is geen strikte afstand. Ik ben gewoon ook een mens met mijn dingen en dromen. Daarmee maak ik mijn eigen stijl.

Schotland

En ha! Het is ongelooflijk maar ik heb megaveel energie. Ik krijg het van het wandelen. Van de klanten. Ik ben de Wandelende Loopbaanadviseur geworden en kan er alles in kwijt! Het is enorm veelzijdig. Tijdens het wandelen maak ik gebruik van de kracht van de natuur. De natuur heeft een helende werking. Kijk om je heen! Je bent zoals je bent. Net zoals de natuur. Die oordeelt niet. De mensen die ik coach zien dat nu ook.

Ik heb de combinatie van mijn passies gevonden. Daardoor krijg ik zoveel ideeën! Ik ben niet meer te stoppen. Zó gaaf! Plannen die ik wil ontwikkelen, workshops geven. Ik zie mezelf wel met een groepje de hei op gaan. Al een paar mensen hebben belangstelling.

Met mijn bedrijf ben ik in de voorbereidende fase. Een fase waarin zich van alles ontvouwt. Mijn domeinnaam is vastgelegd, ik sta ingeschreven bij de KvK, mijn netwerken heb ik opgewarmd, de webteksten zijn geschreven en ik heb prachtige foto’s uitgezocht. Er lopen 2 offertes voor logo, huisstijl en website. Binnenkort ga ik van start!

Ik heb een hoop gedaan maar ben ook heerlijk op vakantie geweest in de Baltische staten (Estland, Letland en Litouwen). Een geweldige ervaring weer!

Ik ben rijker geworden en gegroeid de afgelopen maanden. Zachter geworden. Mijn weggezakte optimisme is weer helemaal terug. Ik weet dat ik sterk en veerkrachtig ben, als een grote boom. Ik ben echt bezig van mijn hobby mijn werk te maken.

Groet, Karin

Dank Karin, voor je enthousiaste feedback op de Wandelcoach Opleiding!

Hartelijke groet,
Hilde Backus

Oud Amelisweerd

 

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau