Conny Kelly Buiten zijn Het pad naar vrijheid Coach Bureau

Conny Kelly: Buiten zijn. Het pad naar vrijheid!

Conny Kelly: ‘Door mijn reizen heb ik pas echt ontdekt hoe heilzaam de natuur is. Toen werd mijn wens voor ‘buiten zijn’ geboren: meer in de natuur te zijn, en ja, zelfs buiten te werken. Dat wij dag in dag uit in een kantoor werken, ’s ochtends loop je een gebouw binnen en pas ’s avonds kom je er weer uit, dat is toch eigenlijk verschrikkelijk?’

Tiny house

Sinds een paar maanden wonen Conny Kelly en haar vriend Sjoerd parttime op een klein jacht. De boot ligt in een haven bij Amsterdam-Noord. Een tiny house op het water.
De stuurhut is tevens huiskamer. De ramen bieden rondom ruim uitzicht op een scheepswerf, een prachtig oud kraanspoor en de blauwe lucht. Zachtjes klotst het IJ tegen de buik van de boot en vanuit het achterruim klinkt geschuur en getimmer: Conny en Sjoerd zijn bezig de boot op te knappen.

Spannende reis

In 2015 stak Conny de Atlantische oceaan over in een vrijwel leeg cruiseschip dat onderweg was om reizigers op te halen in Brazilië.Een volgende stap in meer vrijheid voelen nadat ik ik eerder mijn hoge financiële lasten had verminderd. Het was de allereerste keer dat ik alleen op reis ging en ik vond dat superspannend. Maar het bleek zo makkelijk, je komt overal andere reizigers tegen! Na aankomst in Brazilië ben ik direct doorgereisd naar Argentinië en Patagonië. Een langgekoesterde droom.

Wandelcoach Conny Kelly Buiten zijn - Het pad naar vrijheid

Buiten zijn!

Mijn idee was: als ik straks terugkom van mijn reis weet ik precies wat ik wil doen. Maar dat was helemaal niet waar, behalve dan dat het verlangen voor buiten zijn was geboren. Ik ben gaan interimmen. Zo doe ik natuurlijk nog wel een beetje wat ik daarvoor in loondienst deed. Maar het voelt anders, omdat je geen onderdeel van de organisatie bent. En het interimmen geeft me vrijheid om te blijven reizen, zo ben ik de maand januari nog in India geweest.

In de loop der jaren bouwde Conny als inkoopmanager een enorm netwerk op.Ik ben goed in het onderhouden van dat netwerk. Dus toen ik vertelde dat ik voor mezelf begon kwam er vanzelf werk naar me toe.

Geld verdienen in de natuur

In 2003 deed Conny al een opleiding tot coach. Wat ze daar leerde paste ze toe in haar managementfuncties. ‘Ik had op een gegeven moment ook individuele coachees onder mijn hoede. Je kent het wel, flow; dat heb ik dus bij coachen.
Vlak nadat ik terugkwam van het reizen en ik naar een leven buiten verlangde, kwam jouw Wandelcoach Opleiding op mijn pad. Mijn eerste gedachte was: geweldig, dit is het! Wat een fijne manier om je brood te verdienen in de natuur.

In het voorjaar van 2017 deed ik de Wandelcoach Opleiding. Ik vind het superleuk om mensen te helpen bij het zetten van stappen naar verandering in hun leven.
Tijdens de opleiding leerde ik vooral hoe ik coach-skills kan toepassen in de natuur, want ja, je hebt een heldere en warme manier van wandelcoachen met een goeie Toolkit; allerlei instrumenten en oefeningen die je heel effectief kunt inzetten. Je beloofde dat we resultaatgericht leerde wandelcoachen in de natuur, en dat is gewoon echt waar! Ja! In mijn ervaring is het zo dat ik in vier, vijf wandelingen een bevredigend resultaat bereik. Het zit gewoon goed in elkaar.

Drukke mensen? Dat zijn er heel wat!

Ik wandelcoach met name mensen die het heel druk hebben, zich proberen staande te houden en zich daarin klemgezet voelen. Dat zijn er trouwens heel wat. Eigenlijk bizar hoe sterk dat leeft in deze tijd.

Je hoeft niet direct rigoureuze stappen te zetten om meer vrijheid te ervaren. Het kan juist in hele kleine dingen zitten. Het kan zelfs zo zijn dat je meer vrijheid ervaart als je vol overtuiging kiest voor de baan en het leven dat je nu leidt, en dat je vanwege de keuze meer rust ervaart.

Conny Kelly Het pad naar vrijheid Wandelcoach Opleiding

Van kantoorruimte naar natuur

Naast mijn interimwerk, doe ik sinds de ik de Wandelcoach Opleiding afrondde geregeld een wandelcoachtraject met een coachee. Inmiddels deed ik ook een traject met een heel team, wandelingen en oefeningen in de natuur. Leuk hoor. En effectief. Dat bouw ik nu verder uit.

Ik was het gewend om ergens in een kantoorruimte tegenover iemand te zitten. Als je als coach en coachee naast elkaar wandelt in de natuur is dat een totaal andere dynamiek. Je bent meteen in beweging. Door de tools die ik meekreeg, krijgt de degene die ik coach in samenwerking met mij goede resultaten.’

Zien, ruiken, luisteren en voelen

De Basiswandeling is voor Conny essentieel, daar start ze het traject mee.Mensen zijn dat helemaal niet meer gewend. We leven wel in een tijd van meditatie en naar jezelf kijken en over jezelf nadenken, maar er zijn nog steeds heel veel mensen die zichzelf niet de ruimte gunnen om daar echt iets mee te doen. Dan is alleen al het wandelen, aandacht geven aan je ademhaling en eens bewust om je heen kijken en luisteren een rustgevende openbaring.’

Conny Kelly Wandelcoach Buiten zijn Het pad naar vrijheid

Natuur in combinatie met de stad

Ik combineer natuur met de stad. De toegevoegde waarde van de stad is dat iemand ook leert om in een drukke omgeving z’n rust te bewaren.
Onlangs ging ik na twee natuurwandelingen, met een coachee de stad in. In de natuur ging het al best goed met hem. Hij durfde meer te ontspannen en was in staat om echt na te denken over wat hij zou willen aanpassen om meer rust te krijgen op zijn werk.

Eenmaal in de stad raakte hij volkomen van de leg. Al dat getoeter en gebel! Ik had ook best een drukke plek uitgezocht. Daar deed ik vervolgens een aantal oefeningen met hem. Bijvoorbeeld de wandelcoach-oefeningen ‘Stappen Tellen’ of ‘Maak je hoofd leeg door het te vullen’. Ik wilde hem uit die drukte laten komen en alleen bezig laten zijn met wat hij zag, hoorde en voelde.

Gaandeweg werd hij rustig, dat was heel bijzonder om te merken. We hebben dat twee weken later nog eens herhaald. Toen ging het nog beter.
Wat hij daarvan mee heeft genomen naar zijn werk is dat hij nu aanvoelt wanneer hij het te druk krijgt en gejaagd raakt. Nu kan hij beslissen zich even terug te trekken en een oefening te doen. Het klinkt simpel en voor de hand liggend, maar je moet het maar doen.’

Buiten zijn

Alle mensen die ik tot nu toe wandelcoachte stonden onder druk. Bij iedere wandeling merkt de coachee onmiddellijk verschil, het buiten zijn heeft onmiskenbaar een positieve impact.’

Verlang je naar meer vrijheid in je leven? Heb je het gevoel dat je het voortdurend te druk hebt, het leven aan je voorbijraast en het ingewikkeld is om alle ballen in de lucht te houden? Ben je opgejaagd en ben je moe? Wil je het anders, maar je weet niet hoe?
Conny Kelly neemt je mee op jouw persoonlijke traject tijdens wandelingen in en rond Amsterdam en Utrecht.

©2018 Het Coach Bureau

Wandelcoach Opleiding logo

Professioneel Wandelcoach en meer buiten zijn, iets voor jou?

Wandelcoach is een vak van de toekomst!

Wil je de Wandelcoach Opleiding® in Nederland volgen? Welkom!
Kijk hier voor de data van de nieuwe Wandelcoach Opleidingen.

Wandelcoach Opleiding

BewarenBewaren

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau