Helen van Reenen volgde De Wandelcoach Opleiding. Ze vertelt wat ze leerde, welke praktische stappen ze nam en hoe ze contactvol wandelcoacht.


Helen in actie

Helen:

Ik besloot de Wandelcoach Opleiding te volgen omdat deze belooft resultaatgericht en concreet te zijn. Dat vind ik soms moeilijk.
Ik weet heel goed waar het heen moet en wat ik moet doen om het doel te bereiken, dat zit allemaal in mijn hoofd. Maar om de resultaten te benoemen en concreet vast te leggen zodat ik ze kan communiceren met anderen, dat wilde ik leren. Nu, na de Wandelcoachopleiding, kan ik een aantal methodes die ik voorheen intuïtief toepaste, benoemen. Daardoor kan ik ook beter reflecteren op wat ik aan het doen ben.
Ook het raakvlak met Zijnsorientatie sprak me aan, omdat ik deze opleiding ook volg.

Concrete resultaten

Het heeft al tot heel wat concrete resultaten geleid. Zonder de opleiding en de oefeningen die we deden, was mijn website nog niet af geweest en had ik ook nog niet zo goed nagedacht over mijn marketingboodschap. Vooral het stukje marketing, naast het leren wandelcoachen, vind ik heel krachtig. Coaches zijn nu eenmaal niet altijd de meest praktische mensen. Ik vond dit een heel leuk en praktisch onderdeel van de opleiding.

Vrije oefeningen

We hebben ook ontzettend veel praktische oefeningen aangereikt gekregen in de Toolkit. Ook de ‘huiswerkopdrachten’ zitten vol met prima te gebruiken wandelcoachoefeningen.
De vrije oefeningen vond ik het leukst. Bijvoorbeeld de oefening met de verteller en de kaart, de bomenschaaloefeningen, de stiltewandeling en de basiswandeling en nog meer!

Gevoelsoefeningen vond ik spannend. Mijn persoonlijke voorkeur –zeker als coach- gaat uit naar meer cognitieve oefeningen. De gevoelsoefeningen kunnen mij soms overdonderen.

Proefklanten

Het werken met proefklanten vond ik heel bijzonder. Ik kon daar meteen de geleerde technieken op toepassen. Heel fijn ook, dat Hilde proefklanten heeft voorgedragen. De mastermindgroep was een geweldige aanvulling. Het klikte en we komen nog steeds elke maand bij elkaar.

De groep was een goede selectie van geïnteresseerde mensen met een open mind. Daarnaast een mooie mix tussen ervaren en minder ervaren personen. Ook vond ik het opvallend dat er veel mannen in de groep zaten.

Buiten is zo lekker!

En natuurlijk, het wandelcoachen zelf; buiten is zo lekker! Wandelen is geestverrijkend. Het is een mooie oude traditie van pelgrims. Ook binnen het boeddhisme is wandelen een traditie.

En dan nu nog even over ónze coach: Hilde…

Ik vind dat je een coach bent en blijft. Je laat mensen het zelf ontdekken. Heel prettig. Wat ik nog leuker zou vinden is dat je nog meer je persoonlijke visie en ervaring deelt. Voor mij zou de opleiding dan nòg waardevoller zijn.

Marketingboodschap

Ja, en dan nu mijn marketingboodschap. Mmhh, wel wat langer, maar dit is het.
Luister:

Ben je een bèta, een denker, tevens academicus of Hbo’er
En heb je wel een last van:

  • Een stagnerende carrière. De leukste functies gaan steeds naar andere collega’s die makkelijker praten dan jij.
  • Stroeve communicatie. Je manager en je stakeholders begrijpen niet wat je bedoelt en je maakt geen impact. Je voelt je ondergewaardeerd en misschien zelfs eenzaam.
  • Steeds dezelfde feedback: goed in de inhoud, een professional. Maar ze vinden je te stil, te afstandelijk of misschien zelfs arrogant. Of men loopt over je heen. Je moet je meer laten zien, contact maken met anderen.
  • Al die emoties. Je moet anderen aansturen of stakeholders managen. Iedereen heeft een mening en roept hard. Je kan niets met alle emoties. 

Kom, dan gaan we wandelen. In de wandelcoaching leer je om met meer plezier en gemak te werken met je collega’s en echt impact te hebben. Je weet je gezien en gewaardeerd. Kom erachter hoe je je verder kan ontwikkelen in het bedrijfsleven. En vooral: jezelf zijn, blijvend en zonder trucjes of maniertjes.

Kijk op www.wandelcoachbedrijf.nl.

Dank Helen!

Geef je reactie op ons weblog!

Hilde Backus

© Het Coach Bureau

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau