Vorige week zijn er weer twee Wandelcoach Opleidingsgroepen met vlag en wimpel geslaagd! Professionals die lekker hard gewerkt hebben, oefenden met proefklanten, gereflecteerd hebben op hun eigen coachhouding en elkaar volgden en ondersteunden. Ontzettend leuke en gedreven mensen die nu hun wandelcoachbedrijven (nieuw) leven in blazen.

De uitreiking van het certificaat, een persoonlijk verhaaltje voor iedereen, champagne, taart en van ieder een mooie foto in de natuur. Ik ontving bloemen, een toespraak, lieve kaartjes met persoonlijke en dierbare boodschappen en prachtige feedback.

Binnenkort ga ik een aantal van hen interviewen en lees je meer over hun unieke wandelcoachbedrijven.

groepen 2014nj

Coach Opleiding voor wandelcoaches, welke feedback ontving ik?

Ik volgde een coach opleiding maar nu is mijn coachhouding 180 graden gedraaid. Het is een verrijking.

Ik vond mijn eigen natuur: praktisch gezien in het wandelcoachen, in mijn niche, in mijn stijl van marketing. Ik voel me krachtig, sterk en gelukkig.

Door meteen alles toe te passen heb ik nu 2 coachopdrachten! Ik heb mijn theoretische coachkennis verdiept, weet wat ik aan het doen ben en kan het uitleggen (als het nodig is). Heerlijk om aan de wandel te zijn. 

Ik vond het een helder programma met duidelijke opbouw. Iedere opleidingsdag bevatte duidelijke stappen en we werkten concreet toe naar de doelen.

Mijn kennis van de natuur is toegenomen, ik heb nu geweldige coachinstrumenten die praktisch toepasbaar zijn. Ik heb geweldige ervaringen met de proefklanten en veel meer bereikt in korte tijd.

Ik keek iedere keer uit naar de opleidingsdagen en kwam enthousiast en geïnspireerd terug. Ik had zin om zingend de oprijlaan af te lopen, ik had steeds heerlijke productieve dagen. Ook tussendoor leerde ik veel van de thuiswandelopdrachten.

Ik vond de start met de originele manier van kennismaken leuk. Mijn innerlijke criticus is veel minder aan het woord! De Toolkit met wandelcoach-oefeningen is praktisch, handig, rijk en leuk! Fijn om te hebben. Ik ken nu mijn niche en marketingboodschap en ik leerde veel van het oefenen met de proefklanten.

Ik vind de checklisten heel goed en de literatuur zeer bruikbaar. Een fantastische opleiding

De marketing is praktisch en meteen te gebruiken. Ik heb nu ook tools in handen om in te zetten in de natuur bij de coaching. Alle verwachtingen zijn waargemaakt.

Ik wist niet dat respectvol coachen nog zoveel lagen dieper ging. Voor mij persoonlijk, voor mijn relatie met de coachee en voor het effect in coaching is het een verrijking. 

Het is een programma volop in beweging, het programma is een afgestemd geheel. De locatie is prachtig en het is fijn om zoveel naar buiten te gaan. Ik leerde hoe ik de natuur en het wandelen kan integreren in de coaching. Ik ontdekte hoe leuk dit is en dat ik dat kan! Mijn focus voor mijn bedrijf is helder, ik heb nu mijn eigen wandelcoachtraject ontworpen en weet welke verschillende wandelcoachopdrachten ik daarbij inzet.

Fijn dat er zoveel aandacht is voor praktische oefenen en bedrijfsvoering.

2015-03-03 groep

Leuke spreker Agnes van den Berg, ze heeft veel kennis van natuur en gezondheid. Het was wat ik hoopte dan het zou zijn: praktisch, leuk, een fijne groep en hele fijne dagen. Ik ben nu startklaar om mijn nieuwe wandelcoachaanbod op mijn website te plaatsen. Ik heb een kleurrijke Toolkit en een vernieuwende manier van coachen waarbij de theorie heel goed aan sluit bij de praktijk.

Het oefenen met proefklanten die het als een succes ervaren was een opsteker.

De hele coach opleiding smaakt naar meer. Masterclasses! Ik ben fan!

We hadden een leuke groep en altijd mooi weer! De Basiswandeling en de nieuwe wijze van intaken is zeer bruikbaar. De opleiding is prettig en praktisch; ik kon er direct mee uit de voeten.

Ik heb inzicht in de werking van de innerlijke criticus en hoe er mee om te gaan.

Ik speel met de Toolkit met wandelcoachoefeningen! Fijne groep ook. Ik zal ze missen. Nuttig en nieuw die marketing. Zeer nuttig om mee te oefenen. Ik heb mijn pitch voorlopig, hoewel ik vooralsnog 4 doelgroepen heb. Door de vragen uit de wekelijkse rapportages heb ik met enorm veel plezier zoveel nieuwe mensen ontmoet. Ik ben nu, naast wandelcoach, meelezer, adviseur, organisator van een congres en lid van een commissie geworden. Ik had 4 zeer tevreden proefklanten en ik heb zicht op een florerende wandelcoachpraktijk!

2015-03-03 taart

/

Hilde Backus

Haar ervaring, kennis en enthousiasme spatten er van af. Ze is inspirerend, gedreven, consequent niet oordelend.

Haar uitleg is goed gebalanceerd en met ruimte voor interventie van ons.

Professioneel: inhoudsdeskundig en prettig in relatie, zowel individueel als wat betreft omgang met de groep. Feedback op huiswerk leerzaam en prettig.

Zo zorgvuldig, inspirerend, prikkelend, kijkend naar wat er al is en hoe je dit kunt uitbouwen. Mede dankzij haar heb ik stappen gemaakt.

Hilde was altijd bereikbaar en gaf goede reacties/feedback.

Ze heeft een rustige aanwezigheid, humor, kennis van zaken, een praktische aanpak met een wetenschappelijke onderbouwing.

Een wandelend rolmodel.

Hilde is enthousiast, gedreven, professioneel, haar feedback is altijd opbouwend.

2015-03-03 hilde

/

Aat van der Harst

Ik werd meegesleept in zijn prachtige verhalen en leerde nieuwe wandel- methodieken.

Ludiek onderdeel van de training, nieuw om te werken met verhalen.

Heel inspirerend!

Met zijn verhalen kwam er een nieuwe variatie in wandelcoachoefeningen.

Het was een mooi en leerzaam voorbeeld van een groepswandeling.

Norbert Kwint

Hij weet veel van de natuur (wat weet hij eigenlijk niet?) en het is leuk om te zien hoe hij dieren en bomen koppelt aan persoonlijke zaken.

 Norbert sluit heel goed aan bij ons wandelcoaches, en heeft een natuurlijke manier van kennisoverdracht. Omdat hij ook wandelcoach is weet hij waar we zijn kennis voor kunnen gebruiken. Dit smaakt naar meer.

 Norbert heeft een mooie combinatie van kennis van de natuur, symbolieken en een spirituele blik.

 Hij is naturel, authentiek, ontspannen en deskundig.

2015-03-03 groep 2

– 

Ben je geïnspireerd geraakt? Wil je Wandelcoach worden?

Professioneel en succesvol.
Volg de Post-Hbo Wandelcoach Opleiding, meld je aan voor het oriënterende gesprek. Je bent welkom!

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau