We wachten met goede hoop op de uitspraak of we kunnen starten met de Wandelcoach Opleidingen. Vier groepen met enthousiaste studenten staan klaar en een groep is halverwege. Maar hoe dan ook, het lijkt erop dat we een weg moeten blijven vinden met het coronavirus. Niemand weet hoe het gaat lopen. Het vroeg aanpassingen en improvisatie in 2021 en dat zal het waarschijnlijk in 2022 ook weer vragen.

2021

In 2021 kwam mijn nieuwe boek ‘Wandelcoaching bij stress en onzekerheid; 7 Stappenplan voor coaches die de natuur in willen’ uit. Bij Managementboek.nl haalde het nr 4 en bij Boomuitgevers zelf was het het best verkochte coachboek. Superleuk. Voor mijn verjaardagactie op 20 december mocht ik 5 boeken weggeven.
Ze zijn gewonnen door: Lian Nijenhuis, Owen Vergeer, Iris van Swol, Sabrina Reinders en Anke Giesen. Veel lees- en wandelplezier ermee!

Managementboek-top-4-Wandelcoaching-stress-onzekerheid

14 Wandelcoach Opleidingen

Corona doet de vraag naar wandelcoaching alleen maar toenemen. Onze trainers Tineke Franssen, Marian van Riel, en co-trainers Laetitia Hartman en Anne Kremers begeleidden 10 Wandelcoach Opleidingen. Ook voor ministeries en voor de Belastingdienst gaf en geeft Tineke Franssen 4 incompany Wandelcoach Opleidingen, op maat, aan ervaren loopbaancoaches. Erg leuk! Wat een enthousiasme!

De onlinetraining Puur coachen voor essentiële coachvaardigheden, de training ‘Wandelcoaching bij stress en burnout’ en ‘Wandelcoaching voor groepen’ deden het goed en gaven heel goede leerresultaten. Het wandelcoachen kan sowieso altijd live doorgaan. Het is nog altijd een vernieuwende manier van coachen. Een verademing.

wandelcoach-opleiding-2021-1tm4
wandelcoach-opleiding-2021-5tm10

wandelcoach-opleiding-2021-11tm12

Accreditaties en erkenningen

We ontvingen (of zijn):

 • Het keurmerk van het NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleidingen)
 • De erkenning van het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).
 • Van de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) 39 PE-uren voor de Wandelcoach Opleiding en 91 PE-uren voor de Opleiding tot RegisterWandelcoach®. De NOBCO-waardering voor de training Wandelcoaching bij stress en burn-out is 12 PE-uren.
 • Met de Opleiding tot RegisterWandelcoach® zijn we geregistreerd en geaccrediteerd bij het CPION (Centrum voor Post Initiële Opleidingen Nederland) en ontvangen studenten bij het behalen van het examen het erkende Post-Hbo-diploma.
 • Registerpsycholoog NIP/Arbeid&Organisatie,
 • Gecertificeerd NOLOC Register Loopbaanprofessional.

Coachopleidingen zijn er in soorten en maten maar de erkenningen en accreditaties vormen in de opleidingenmarkt een teken van kwaliteit, actualiteit en professionaliteit. Het geeft jou als student aan de Wandelcoach Opleiding, de Opleiding tot RegisterWandelcoach®, onze wandelcoachtrainingen en wandelcoaching, en ook je eventuele werkgever, zekerheid bij de keuze voor een opleidingsinstituut of trainingsbureau. De erkenningen maken dat de opleidingen officiële scholing zijn en je geen 21% btw hoeft te betalen.

Ondertussen in de media

OndernemersAdviesboek, november 2021
In deze podcast met Pauline Smale en Karin de Goederen, opgenomen in de boekenclub op Clubhouse, belicht ik onderwerpen uit mijn boek ‘Wandelcoaching bij stress en onzekerheid’.
Beluister de podcast

Noloc.nl, oktober 2021
Interview over mijn nieuwe boek met beproefde wandelcoach-oefeningen: ‘Wandelcoaching bij stress en onzekerheid, 7 stappenplan voor coaches die de natuur in willen’.
In de schijnwerpers van Noloc

Coachlink Magazine, mei 2021

Hilde Backus vertelt over haar favoriete wandelcoachplek Amelisweerd in het themanummer ‘Vitaal’ van Coachlink Magazine.
De wandelcoachplek van… (PDF)

Psychologie Magazine/Coachfinder.nl, mei 2021
Op de website van Psychologie Magazine/Coachfinder.nl vind je het (bewerkte) artikel: ‘De psychologie van het (samen) wandelen: over gevoel, cognitie en gedrag’.
De psychologie van wandelen

Psychologie Magazine heeft in haar Coachfinder de opleiding tot RegisterWandelcoach® als enige professionele Wandelcoach Opleiding aangemerkt en noemt ons in het rijtje van aanbevolen opleidingen.

Topteam

Het geeft enorm veel voldoening dat er zo veel belangstelling is voor onze stijl van wandelcoaching en dat de deelnemers in de opleidingen zo gedreven en geïnspireerd zijn. Ik ben superenthousiast over mijn team dat bezield, enthousiast en professioneel is: Tineke Franssen, Marian van Riel, Agnes van Rossum, Laetitia Hartman, Oda Salomons, Norbert Kwint, Jeroen Glissenaar, Aat van der Harst en Selma Foeken.
De spil van ons allen is onze officemanager Wijnie Verheij. Ze kan alles. Ze is goed georganiseerd, houdt alles in de peiling, denkt mee, is inventief, vindt oplossingen en is immer vriendelijk, vlot en vrolijk! De samenwerking met de Veldkeuken en alle opleidingslocaties is fantastisch. Elke keer een blij welkom, een vrolijke service en samen de coronatijd doorkomen.

team-wandelcoach-opleiding

vlnr Marian van Riel – Laetitia Hartman – Tineke Franssen

2022

Vol vuur staan we klaar om vier nieuwe opleidingen te starten. De groepen zitten vol. Wil je starten in het nieuwe jaar?

Hier nog even op een rijtje:
Wandelcoach Opleiding:

 • Groep 1 (dinsdagen; Bunnik, Utrecht) VOL
  11 januari, 1 februari, 1 maart, 15 maart, 5 april en 19 april 2022
 • Groep 2 (vrijdagen, Bunnik, Utrecht) VOL
  14 januari, 4 februari, 25 februari, 18 maart, 8 april en 22 april 2022
 • Groep 3 (vrijdagen; Oosterhout, Noord-Brabant) VOL
  18 februari, 18 maart, 15 april, 13 mei, 3 juni en 24 juni 2022
 • Groep 4 (donderdagen + vrijdagen; Bunnik, Utrecht)
  12 mei, 13 mei, 9 juni, 10 juni, 1 juli en 7 juli 2022 Laatste plaatsen
 • Groep 5 (vrijdagen + 1 donderdag; Oosterhout, Noord-Brabant)
  20 mei, 3 juni, 17 juni, 1 juli, 7 juli en 8 juli 2022

Opleiding tot RegisterWandelcoach®:

  vrijdag 28 januari, 18 februari, 11 maart (Oefentuin), 1 april, 29 april (Oefentuin), 20 mei, 10 juni en 24 juni 2022 (Bunnik, Utrecht) VOL

Wandelcoaching voor Groepen:

  vrijdag 25 maart en vrijdag 8 april 2022 (Oosterhout, Brabant)

Wandelcoaching bij stress en burn-out:

  donderdag 12 mei en vrijdag 13 mei 2022 (Bunnik, Utrecht)

Puur coachen:

  dinsdag 29 maart 2022, 5 april, 12 april en 19 april 2022 (online van 9.30-12.30 uur)

Wandelcoaching naar Vitaliteit. Op 3+4 maart lanceren we onze nieuwe training. Gezond leven, hoe doe je dat? En hoe begeleid je coachees naar gezonder leven? Hoe begeleid je mensen naar echte gedragsverandering? Binnenkort meer info. Heb je nu al belangstelling voor deze nieuwe training die we als een pilot geven met korting? Mail dan naar

Wandelcoaching

En hoe gaat het met jou, lieve lezer, wat is je wens voor 2022? Ik wens je ruimte voor ontwikkeling, moed voor nieuwe stappen die je nu ook gewoon zet. Niet meer wachten, maar doen. Ik wens je buiten zijn, wandelen in de natuur. Ik wens je wezenlijk contact met dierbaren en nieuwe ontmoetingen. Ik wens je keuzes die je goed doen. Ik wens je gezondheid.

Hilde Backus

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau