Op stap met onze Wandelcoach Tineke

Het zit Floor heel hoog. Er moet wat gebeuren. Ze voelt zich totaal niet meer op haar plek als ondersteuner Teamleider Financieel advies bij de Rabobank. De opleiding Management, Psychologie en Coaching die ze volgt vindt ze erg leuk en ze ontwikkelt zich. Ze solliciteert maar na twee afwijzingen op interne sollicitaties voor een leidinggevende functie is ze flink onzeker geworden.

Floor zit goed vast. Hoe moet ze verder? Buiten de Rabobank?
Maar voordat ze haar blik naar buiten richt wil ze een aantal dingen in kaart brengen om met lef en zelfvertrouwen op zoek te gaan naar haar nieuwe functie. We gaan vlot aan de slag. Dat is fijn en nodig.

Floor schreef haar eigen verhaal. Veel leesplezier!

Floor:

Ik voel me doodongelukkig in mijn werk. Ik loop er al een tijd mee. Ik heb een vast contract, een goed inkomen, volg een opleiding maar nee, ik trek het niet meer. Ik wil verder maar er is voor mijn gevoel geen uitzicht meer op groei binnen de organisatie.

20150203zwanen

Een wandelcoach

Op een zondagochtend google ik wat en kom uit bij de site van Het Coach Bureau. Ik lees de verhalen over anderen die een wandelcoachtraject volgden. De verhalen ontroeren me en geven me tegelijkertijd steun. Ik besluit een bericht achter te laten en een dag later belt Hilde mij. Hilde luistert aandachtig naar mijn verhaal. Ze begrijpt me. Ze laat me kennismaken met haar collega Wandelcoach Tineke. Wat een fijne vrouw!

Talenten

Twee weken later heb ik mijn eerste afspraak met Tineke. Ik ben verheugd om te gaan wandelen, lekker buiten. Al snel ben ik mijn verhaal aan het vertellen wanneer Tineke mij de wondervraag stelt. Heel gek maar het gaat als vanzelf wanneer je wandelt. Het stroomt en het klopt en ik zie het voor me.

Tussen de wandelingen met Tineke ga ik aan de slag met de opdrachten en wandel ik. Veel meer dan voorheen. Het doet me goed. Door oefeningen, opdrachten en testen breekt een moment aan dat ik echt een bevestiging krijg voor mijn talenten. Dat is fijn.

Interne criticaster

Maar ik word me ook steeds meer bewust van mijn interne criticaster en weet deze een plaats te geven. Door een wandeloefening zie ik dat ik ook een andere stem in mezelf heb. Die is lichter en authentieker. Ik maak steeds vaker contact met deze opgewekte stem.

Mijn zelfvertrouwen groeit en ik durf nu ook hardop tegen andere mensen te vertellen waar ik goed in ben. Patronen die in het verleden effectief waren maken plaats voor zelfbewustzijn. Ik voel me krachtig en noem het: ik sta in verbinding met mezelf.

20150203bomen

Dip

Dan beland ik toch weer in een flinke dip vlak voor een volgende coachwandeling. Ik voel me niet gezien op mijn werk, ik word gepasseerd voor een begeleidingstaak die ik graag wil doen. Ik pieker, voel me ellendig en onzeker. Hoe kan dat nou? Waarom ziet mijn baas mij niet staan?

Wat ben ik blij dat ik weer met Tineke kan wandelen! We nemen mijn houding naar de situatie nog eens door en ik ontdek dat ik mijn onzekerheid juist versterk. Ik merk dat ik ga invullen wat de ander zou kunnen denken. En ik wil gaan pleasen. Eigenlijk negeer ik mijn eigen wensen en behoeftes.

Met succes in gesprek

Beter is het om het gesprek met mijn leidinggevende aan te gaan en hem te vertellen wat ik ervaar en wat ik graag zou willen. En het werkt. Ik heb een goed gesprek en vertel hem mijn wensen en mogelijkheden.
En: ik krijg de begeleidingstaak alsnog!

Ik hervind mijn zin en moed en ben ik al bezig met het aanpassen van mijn cv, maak netwerkafspraken, verdiep me in vacatures en voel me weer krachtig. Tussendoor wandel ik alleen, doe mijn oefeningen en houd mijn successen bij in een boekje dat ik van Tineke kreeg. Dat doet me enorm goed. De Talentenscan overweldigt me. Het is een mooi cadeau dat ik iedereen zou gunnen. Ik zie mijn talenten nu beter dan ooit. Ze zijn van mij.

Anders solliciteren

Ik solliciteer opnieuw, wacht in spanning af, wordt uitgenodigd, voer het sollicitatiegesprek… en wow, het zijn allemaal positieve ervaringen. Ik haal energie uit mijn successen: in de sollicitatiegesprekken ben ik mezelf en ik voel me stevig. Ik kom goed uit mijn woorden. Het voelt al goed, zonder de uitslag. Ik heb nog geen andere baan, maar ik voel dat ik gegroeid ben.

Ik krijg de smaak te pakken en solliciteer veel. Maar mijn studie begint er onder te lijden. Ik zit goed in mijn vel, voel veel zelfvertrouwen en heb het gevoel dat er wel wat op mijn pad komt. Het maakt me rustig. Ik zet het solliciteren even op een lager pitje.

20150203sneeuw2

Nieuwe baan!

En dan ineens gaat het razendsnel. Ik word uitgenodigd voor een gesprek. Het gaat goed. Ze willen me. Ik heb een nieuwe baan HR adviseur/Recruiter Banking! Een baan waar ik al mijn talenten en kwaliteiten in kwijt kan. Precies zoals beschreven bij de wondervraag. Wow, wat ben ik blij.

Trots

Ik heb hard gewerkt en ben trots, enorm trots op mezelf. En het voelt goed dat ik alleen deze bevestiging van mezelf nodig heb en niet meer van mijn omgeving. Heerlijk die innerlijke rust!

Floor

Hoe maakte Floor haar gedurfde stappen?

Dank Floor voor je actieve inzet. Je hebt veel uit het traject gehaald!

Hoe deed Floor dat? Heel gretig gaat ze met alle wandeloefeningen aan de slag. Ze krijgt zicht op haar valkuilen en oude patronen, ze leert zichzelf beter kennen en snapt zichzelf beter. Ze kijkt er met meer mildheid naar en ervaart er meer rust in.

De talenten die ze ontdekt zijn congruent met wat ik zie: respectvol in haar communicatie, geduldig en aandachtig zoals ze over de klanten, collega’s en andere medewerkers praat. Haar talenten passen haar zo mooi. Floors talenten passen bij wat ze het liefste doet: trainen en coachen. Anderen stimuleren haar om haar eigen spoor en visie te volgen. Dat helpt haar.

Floor heeft zich heel goed geprofileerd in de sollicitatiegesprekken, met haar talenten, visie en persoonlijke wensen. Haar nieuwe werkgever wil dolgraag met haar verder, zelfs als ze er niet meteen uitkomen met de arbeidsvoorwaarden.

Welnu, Floor is net gestart in haar nieuwe functie als HR adviseur/Recruiter Banking. Het mooie is dat het aansluit bij haar opleiding. Zij zal in deze functie ook voor de Rabobank op zoek gaan naar nieuwe medewerkers. Lees hier de nieuwe vacatures bij de Rabobank en maak kennis met Floor.

Floor is blij. Ik ook. Met haar.

Succes Floor!

Tineke Franssen, wandelcoach en trainer

 

© Hilde Backus Het Coach Bureau

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau