Remko zucht. Hij staart naar de grond en loopt een beetje gebogen. Hij heeft een functie waarbij hij steeds mensen moet overtuigen. Hij krijgt het niet voor elkaar. Wat moet hij doen? 

Remko werkt als technisch architect bij een grote verzekeraar. Hij ontwikkelt software voor collega’s binnen het bedrijf. Een baan die goed bij hem past; hij houdt ervan om ingewikkelde vraagstukken op te pakken en nieuwe dingen te creëren. Na twee jaar groeit Remko door naar applicatie architect. Hij wordt verantwoordelijk voor alle applicaties van één afdeling en moet nu ook de beslissers binnen het bedrijf overtuigen van zijn visie.

Hij heeft enorm veel bruikbare ideeën, maar meer dan de helft daarvan gaat in rook op. Hij leurt maanden met zijn plannen en zelfs als een idee bijna geaccepteerd is kan het afketsen. Dat demotiveert hem en hij neemt zichzelf van alles kwalijk. Waarom kan hij belangrijke mensen in het bedrijf niet beïnvloeden?

Zijn promotie is een frustrerende aangelegenheid geworden. 

Felle zon – Boterbloemen

Niet het extraverte type

Het is fris en de zon schijnt fel in Amelisweerd tijdens de eerste wandelcoach afspraak. Daar geniet hij van en hij klaart wat op. Remko heeft een functie die niet goed bij hem past. Hij is een beetje introvert, houdt van problemen analyseren en met zijn creatieve brein bedenkt hij praktisch toepasbare oplossingen. Hij kan goed met zijn collega’s overweg maar hij is niet het type dat je steeds op nieuwe mensen af moet sturen om die te overtuigen van allerlei veranderingen.

Maar Remko ziet dat anders. Natuurlijk vindt hij dat hij niet een ander mens hoeft te worden maar hier zou hij toch wel beter in kunnen worden? Hij tuurt in de verte. De skyline van de Uithof doemt op.

We verkennen zijn werk-wensen tijdens het wandelcoach programma

Als vogelkenner hoort hij de zanglijster. Daar kikkert hij van op en hij raakt op dreef: één dag in de week werkt hij thuis en ontrafelt hij ingewikkelde softwarepuzzels. Dan kan hij ook de vogels horen.

De andere dagen werkt hij bij een kleine organisatie, waar iedereen gedreven is, zijn eigen expertise heeft en voor een gezamenlijk doel gaat. Hij kan daar denken en doen beter in balans brengen. Ondertussen, onder het genot van een stuk taart in de Veldkeuken zegt hij: ‘Ik zag laatst een vacature van zo’n baan bij een kleine organisatie!’.

Taarten in de Veldkeuken

Slim, creatief, sportief, handige klusser, goede kok, en…en…en…: geraakt!

Uit de Talentenscan blijkt dat Remko enorm veelzijdig is. Hij heeft veel creatieve ideeën, kan complexe vraagstukken oplossen, is analytisch en gedreven. Ook tijdens onze wandelingen komt zijn veelzijdigheid naar boven: hij houdt van diepgang in relaties en heeft een rijke vriendenkring. En hij weet alles van natuur en vogels. Verrukt kijkt hij om zich heen en geniet. De natuur doet hem goed.

Remko is heel handig, knapte zelf zijn hele huis op. Hij is ook nog eens sportief, een wielrenner en kan goed koken. Kortom: hij is het type man waar heel wat vrouwen als een blok voor zouden vallen.

Ik ben onder de indruk van zijn veelheid aan talenten. Dat raakt hem; hij had er nooit bij stilgestaan dat die veelzijdigheid iets bijzonders is.

Langzaam begint er iets bij hem te borrelen. De ontdekking van zijn krachten, het fantaseren over de toekomst en de verrukking over de natuur hebben hem lef gegeven. Hij benadert die kleine organisatie. Hij mag op gesprek komen en krijgt een aanbod. Fantastisch!

Dovenetel – Maagdenpalm – Veldzuring

De sprong in het diepe

Maar dan slaat de twijfel toe. Weet die nieuwe organisatie wel dat hij een beetje introvert is en dus niet steeds nieuwe mensen en klanten wil ontmoeten? Wat nou als de sfeer minder goed is dan bij zijn oude werkgever? En stel dat hij met zijn nieuwe collega’s alleen maar oppervlakkige contacten kan opbouwen? Hij heeft zijn nieuwe contract al thuis ontvangen, maar durft het niet te ondertekenen.

Niet vreemd

Die twijfels zijn niet zo gek, dat zie ik wel vaker bij mensen die een nieuwe stap maken. Bij het aannemen van een nieuwe baan, laat je zekerheden achter je. Toch is het belangrijk om die sprong in het diepe gewoon te wagen. Vooral als je – net als Remko – een baan hebt die niet goed bij je persoonlijkheid en talenten past. Dan is een nieuwe baan aannemen die wél bij je past, het beste dat je voor jezelf kunt doen.

Remko maakt eerst een lange wandeling, komt tot rust en trekt dan de stoute schoenen aan: hij belt zijn nieuwe baas op. Hij vertelt over zijn twijfels en vraagt of hij in zijn nieuwe baan inderdaad vooral langdurige contacten zal hebben in plaats van steeds weer nieuwe, vluchtige. De directeur van de organisatie stelt hem gerust; zijn persoonlijkheid past prima bij de organisatie. Een grote opluchting, en dezelfde dag tekent Remko zijn nieuwe contract. Voor de start van zijn nieuwe baan neemt hij nog een korte vakantie: hij trekt de bergen in.

Pad met Daslook

Bewandel niet de heilloze weg

Remko liep vast in zijn baan omdat hij dacht dat hij moest veranderen in iemand met een extraverte persoonlijkheid met veel overtuigingskracht. Maar jezelf willen veranderen is een heilloze weg. Natuurlijk kun je een beetje aan jezelf schaven, maar je zult nooit een compleet ander persoon worden. Je wordt veel gelukkiger en succesvoller in je werk wanneer je werk bij je unieke talenten past.

Tips

Zit jij ook gevangen in een baan die eigenlijk niet goed bij je past? Ga dan aan de slag met deze tips:

  • Onderzoek je talenten. Kijk naar Remko; hij baalde ervan dat hij geen ster was in nieuwe contacten, terwijl hij zoveel andere dingen in huis heeft. Probeer realistisch te zijn; dit is wie je bent. Als je baan daardoor niet bij je past, durf dan nieuwe wegen in te slaan. Ga in ieder geval het onderzoek aan.
  • Wandel en vraag je nou eens niet af wat je allemaal zou moeten kunnen, maar wat jij zelf graag zou wíllen. Hoe ziet jouw ideale werkweek er eigenlijk uit? Wat voor werkzaamheden doe je dan, bij wat voor bedrijf werk je, hoe ziet je werkomgeving eruit en met wat voor soort mensen zou je willen werken?
  • Twijfel je net als Remko over een nieuwe baan? Spreek je twijfels dan uit bij de nieuwe werkgever. Daarbij hoef je natuurlijk niet direct je angsten prijs te geven; geef vooral aan hoe je het zou willen. Vraag of je bij de nieuwe organisatie echt op de manier kunt werken die je het liefst wil.
  • Misschien is een workshop bij de School voor Zijnsoriëntatie iets voor je. Je ontdekt dat je in orde bent, precies zoals je bent. Een introductieworkshop is aan te raden. Remko deed het ook. Je kunt alvast het boek lezen: Discipline van Geluk, van Paula van Lammeren en Rianne van Rijsewijk.

Veel succes en wat vind je van dit artikel? Vertel het ons op mijn weblog.

Hartelijke groet,

Wandelcoach Hilde Backus

©2013 Het Coach Bureau

****************************************

Werk je ook hard aan je non-talenten en word je er moe en onzeker van? Wil je een baan vinden op jouw niveau maar worstel je met gevoeligheid voor druk en stress? Denk je steeds dat het niet voor jou is weggelegd? Wil je het nu toch een kans geven? Wil je er nu eens op je eigen manier goed zijn in je werk, en je eigen capaciteiten vertrouwen?

Volg dan het wandelcoachprogramma bij ‘Ontdek je talent en wie je bent!’. Dit wandelcoachprogramma heeft een heldere, persoonlijke, frisse en authentieke aanpak.

Je ontdekt welke keuzes je wilt maken wanneer je je echte wensen, je talenten, en werkelijke drijfveren in beeld hebt. Je accepteert jezelf zoals je bent en stopt met het heilloze geklus aan jezelf. Je ontdekt welke kant je uit wilt met je carrière zodat je duurzaam met meer gemak, ontspanning en plezier je talenten inzet en verder ontwikkelt. De natuur helpt je erbij.

Kijk op ‘Ontdek je talent en wie je bent’ of mail naar .

Je bent van harte welkom.

Hartelijke groet,
Hilde Backus
06 17066750

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau