Rebecca van Vuure

Rebecca van Vuure

Rebecca van Vuure: Vluchten kon niet meer

Onze wandelcoach Tineke coachte Rebecca van Vuure in Amelisweerd. Rebecca schrijft haar eigen verhaal. Je leest wel waarom…

Rebecca van Vuure: Toen het tot me doordrong dat ik voor de zoveelste keer op het punt was beland dat ik het nauwelijks opbracht om aan het begin van een nieuwe werkdag uit mijn bed te komen, hard vloekend deadlines en targets aan het forceren was, geen vat op de team-spirit kreeg, grenzeloos tijd en energie in een project aan het stoppen was en een oprechte afkeer voelde voor iedereen die een beroep op me probeerde te doen, wist ik dat er definitief iets moest veranderen. Eerder was ik ten gevolge van dezelfde symptomen al eens gevlucht. Vier maanden naar Spanje, nog eens twee maanden en daarna nogmaals bijna een jaar. Vluchten kon niet meer.

Dertien banen, twaalf gelukken

25 jaar al hang ik rond op het culturele veld. Als zangeres in bandjes, obscure duo’s en veelbelovende trio’s, als columnist en stukjesschrijver bij regionale kranten en magazines, redacteur van festivalkrantjes, als publiciteitsmedewerker, backstage-regelaar, pr-manager, projectcoördinator, programmeur, tourmanager en troubleshooter. Op verschillende niveaus: als vrijwilliger, freelancer, werknemer en zp-er.

Diep verlangen

Ik ben nog lang niet uitgekeken op muziek en theater, maar ik wil meer van de wereld zien en me weer net zo betrokken voelen als toen ik begon. Er zijn tijden geweest dat ik ’s morgens wél uit mijn bed sprong van opwinding, zo leuk vond ik de projecten waaraan ik meewerkte. Ik voelde me belangrijk en wilde een verschil maken. Dat gevoel wil ik terug. Daar verlang ik naar.

Naar buiten met mijn wandelcoach

Omdat ik echt een andere mindset ambieer heb ik tijdelijk nieuwe opdrachten afgehouden en een coach gezocht. Het werd Tineke, wandelcoach bij Het Coach Bureau. Het wandelprogramma ‘Ontdek je Talent’ sloot hermetisch aan bij mijn wens om een gezondere relatie tot het begrip ‘werk’ te ontwikkelen, en te helpen bij het vinden van hernieuwde zingeving.
Wandelcoachen sprak mij direct enorm aan. Ik raakte enthousiast van het idee dat ik met mijn coach buiten ging wandelen, in een natuurlijke omgeving, vooruit bewegend in de frisse lucht, zodat er gemakkelijker ruimte in mijn hoofd zou ontstaan.

Rebecca van Vuure 2 560

Op adem en inzicht

Met mijn wandelcoach Tineke wandelde ik en kwam ik daadwerkelijk op adem in de natuur. Wat een weelde en wat een aandacht. Samen hebben we naar binnen en naar buiten gekeken, mijn grenzen onderzocht en mijn idealen wakker geschud. Een aantal van mijn voormalige opdrachtgevers heb ik gevraagd de Talentscan voor mij te doen. De reacties gaven inzicht in wat de belangrijkste factoren zijn om juist mij te kiezen voor de opdracht. Dat maakte me warm, enthousiast en gaf scherp aan welke talenten ik had. Cool!

Een knop ging om

Wat heel fijn is, is dat ik mezelf bijna vier maanden lang vanuit een waarderend standpunt heb benaderd. Wat verfrissend. Het licht scheen op mijn sterke thema’s, mijn zingevende doelen, de dingen in het leven waar ik liefde en enthousiasme voor voel en die mij energie geven. Uitgaan van wat mij werkelijk drijft heeft mij veel bewegingsvrijheid en denkruimte gegeven. Dat is mijn basis waarop ik kan bouwen. Dáár zit de knop die om ging.

Nieuwe levensstijl

In het wandelcoachprogramma besteedden we ook veel tijd aan andere belangrijke zaken. Ik heb bijvoorbeeld voor het eerst sinds lange tijd weer eens leuke, gezellige en betekenisvolle gesprekken met mijn vrienden gehad, in plaats van het chronische gezever over mijn werk. Ik heb mijn conditie verbeterd en mijn levensstijl geoptimaliseerd.

Ik ben toch ook even terug naar Spanje gegaan. Daar ken ik inmiddels veel lieve mensen en dieren, die kan ik niet te lang missen. En het landschap maakt me zo ongelooflijk blij. Het hoort bij mij. Voor het eerst in mijn leven ben ik de Atlantische Oceaan overgestoken, een grote wens. In New York City, Princeton en Philadelphia heb ik als toerist (en achtergrondzangeres) even een heel ander leven gedroomd.

Rebecca van Vuure zee en Lukas 560

Brood op de plank

Maar ik wilde natuurlijk, naast de ontspanning en hervonden gezondheid, als de wiedeweerga aan de bak met mijn nieuwe bestaan als professional. Dat wil zeggen: brood op de plank.

Maar met wat?

Met al mijn nieuwe inzichten, mijn frisse denken en diepe verlangens, heb ik samen met Tineke een pad uitgestippeld dat recht doet aan mijn talenten en dat op termijn ruimte creëert voor iets nieuws. Zo kom ik waar ik wil zijn.

Rebecca van Vuure: wie ben ik?

Ik ben een gretige kennisverzamelaar en enorm leergierig. Ik giet het in mijn liefste vorm: redacteur en tekstschrijver. Ik schrijf redactionele artikelen, thematische stukken en interviews. Ik ben ook bedreven in het redigeren van geschreven teksten. Daarnaast ben ik, door mijn ervaring als communicatiemanager, thuis in het kort en bondig samenvatten van een project in een tekst die goed lees- en volgbaar is voor de doelgroep.

Nu zet ik mijn talenten in op een manier die bij me past. Gepassioneerd vervul ik mijn wens om zelfstandig te creëren. Het heerlijke aan schrijven is bovendien dat het overal kan, zodat ik mijn behoefte aan rust en het buitenleven kan afwisselen met mijn liefde voor de bruisende stadscultuur.
Ik voel me vrij! Tjonge wat zit ik hier een potje te genieten.

Haha, dank Rebecca voor je inspirerende en openhartige verhaal.
Ben jij, lezer, op zoek naar een schrijver, redacteur of communicatiemanager?
Kijk meteen op www.rebeccavanvuure.nl en maak kennis met deze onconventionele dame.

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau