Ik groeide op met 5 broers. Én ik ben de jongste. Het was duidelijk dat ik anders was. Zij hadden dingen waar ik niet bij hoorde en waar ik bovendien niks aan vond: voetbal, het ingewikkelde Beursspel, berglopen en onbegrijpelijke humor (ook nooit begrepen). Lachen man.

Soms waren ze bij een spel met te weinig of oneven en vroegen ze of ik meedeed. Daar had ik nooit zin in want ik kon of snapte het niet. Ik pruttelde.

‘Dan láten we je winnen, Hilde!’.

Die zin maakte me machteloos en dom.

Later werd ik woest als ik eraan terugdacht. ‘Ik zorg zelf wel dat ik win!’, dacht ik.
Ik was vooral boos op hen, en maar meteen op mannen in het algemeen. Daar heb ik meer dan mijn studietijd aan besteed. 🙃

Hilde Backus met 5 broers in het gezin - Ondernemen als coach

Ondernemen als coach

Ik had dat ook met ondernemen als coach. In ons gezin en ook in mijn hele familie is geen enkele ondernemer. We zijn inhoudelijk bezig. Ondernemen vonden mijn ouders maar zo zo.
Dus ik vond ondernemen best lastig. Ik dacht dat ik dat niet kon.

Zet je zelf in de wereld

Eerst voelde ik me machteloos met dat ondernemen.
Maar het is me duidelijk. Niemand laat je winnen en als ze dat doen betekent het dat je het niet kunt of niet snapt. Dus zorg dat je het snapt en kunt.
En ja, ondernemen is niet moeilijk. Het is vooral doen, doen, doen en volhouden.

En natuurlijk gaat het niet om winnen. Het gaat om jezelf in de wereld zetten, zoals je bent.

Marketingdeel

Hoe je dat doet, leer je in het marketingdeel van de Post-Hbo Wandelcoach Opleiding. Dat start met wat jouw waarden zijn.
Niet alleen leer je de tools om succesvol te worden als wandelcoach voor als je voor jezelf begint of je bedrijf voortzet. Maar deze tools kun je ook inzetten als je je wandelcoachwerk vorm wilt geven bínnen je baan.

Wil je wandelcoach worden maar is ondernemen als coach voor jou ook nieuw? Was je het vroeger nooit van plan? Deed je een opleiding waarin je een inhoudelijk vak leerde en wil je nu het vak van professioneel wandelcoach goed onder de knie krijgen? Heel goed. Juist goed!

Denk je dat je niet kunt ondernemen als coach?
Natuurlijk kun je het! Leer het. Doe het. Houd vol. Houd moed. Houd vol!

PS: die broers, we zijn met zijn zessen een superteam. Niet in voetbal, wel in gezin-zijn.

‘Nu neem ik ook mensen mee naar buiten in mijn werk als psycholoog. Je leert in de Wandelcoach Opleiding ook hoe je een eigen praktijk kunt starten. Dat ondernemen, echt iets voor jezelf beginnen, dat sprak me enorm aan. Na de opleiding ben ik dan ook vrijwel meteen gestart met mijn eigen praktijk Flow Wandelcoaching.’
Wandelcoachen in mijn eigen bedrijf doe ik meestal op vrijdag, en soms ook in het weekend. Het voelt helemaal niet als werken. Ik vind het zo leuk: schoenen aan en naar buiten. Lekker het bos in!’
Jade Stultjens, flowwandelcoaching.nl

Anke Nienhuis zegde haar baan op. Dat was vlak voor corona. Daar schrok ze even van, maar ze besloot voor haar bedrijf te gaan. Ze richtte haar wandelcoachbedrijf op en pakte door. Inmiddels is haar bedrijf flink gegroeid en Anke bruist in coachtrajecten voor allerlei bedrijven. En ze gaan heel vaak over balans: tussen werk en privé, binnen in het werk of in de coachee zelf wanneer ze kampen met stress- of burn-out. Het bijzondere is dat Anke zelf nu veel meer balans ervaart in leven en werk!
Anke Nienhuis, ankenienhuis.nl
We zijn mensen van meerdere zintuigen. We kunnen wel alleen maar praten maar ik merk dat de toevoeging van andere zintuigen in het bos ook waardevol is. Dat je dingen ondergaat, voelt, ziet, hoort, ruikt, en soms zelfs proeft. Je bent veel meer heel als mens als je in het bos wandelt. Ik loop met coachees vaak over de hei, waar je hele mooie vergezichten hebt. Ook letterlijk. Zo’n vergezicht zet mensen veel meer aan tot dromen dan wanneer je binnen zit en tegen een muur aankijkt. De beperking is binnen fysiek aanwezig, en dat is op de hei heel anders.
Hanna Pol, zinstap.nl
2022-10 VR Bunnik Wandelcoach Opleiding Marian van Riel 3 feb-23

Leer wandelcoachen en zet de eerste stappen in het ondernemen. Waar?

  • Bunnik: Laatste plaats! Meld je hier aan
    2 februari, 15 maart, 12 april, 26 april, 17 mei, 7 juni, 21 juni
  • Diepenveen: Nog 3 plaatsen vrij  Meld je hier aan
    9 februari, 1 maart, 22 maart, 19 april, 17 mei, 14 juni, 28 juni
  • Oosterhout: Er is genoeg plaats  Meld je hier aan
    16 mei, 6 juni, 4 juli, 5 september, 3 oktober, 7 november, 21 november

Heb je belangstelling? Meld je aan of mail naar voor een persoonlijk, telefonisch gesprek.
Ook als je de Nobco-variant wilt doen op weg naar Europees erkende Nobco Practitioners Wandelcoach ben je van harte welkom!

Logo EMCC Practitioner Post-Hbo Wandelcoach Opleiding

Wandelcoaching is Fantastisch!

Hartelijke groet,
Hilde Backus, Wandelcoach/Psycholoog NIP A&O

© Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau