Geniet je van het winterse weer? Ik zeker! Als wandelcoach heb ik geluk. De coachwandelingen vonden afgelopen week plaats in een prachtige wit landschap, een plaatje! Het is prachtig wandelweer!

We zijn bijna gekomen aan het eind van het jaar. De feestdagen staan voor de deur. Ik hoop dat je geniet van fijne en vrije dagen. En het nieuwe jaar? Wordt komend jaar het jaar van geluk en plezier op vele fronten en ook in je werk? Misschien wordt 2010 het jaar waarin je je nieuwe baan vindt of de stap naar je eigen onderneming maakt! Wat zijn je plannen?

Om te ontdekken wat jouw beste plannen zijn, zijn vier dingen belangrijk om te onderzoeken: jouw unieke natuurlijke talenten, je èchte wensen, je drijfveren en je passende werksetting. Dan heb je ‘het materiaal’ om te ontdekken welke concrete functie of rol bij je past.

Fantaseren en verbeelden van jouw gewenste toekomst is één van de eerste stappen in dit proces. Maar soms is het lastig om je fantasie de vrijheid te geven omdat je direct al denkt: ‘dat gaat niet lukken’, of ‘wie zit er op mij te wachten?’. Toch is het verbeelden van je ideale toekomst bijzonder zinvol en eigenlijk ook leuk. In mijn E-zine geef ik je 7 stappen om goed op gang te komen en daarmee je eerste voorsprong voor 2010 te boeken!

—-

E-zine: Begin 2010 met een voorsprong! Verbeeld het nieuwe jaar, in 7 stappen!

Heb jij ook zo’n zin in 2010? En heb je ook al gefantaseerd over hoe je wilt dat je leven er volgend jaar uit zal zien? Wat wil je veranderen, wat kan beter en wat moet vooral hetzelfde blijven? Het zou natuurlijk geweldig zijn als in 2010 alles wat je wenst gaat lukken. Maar dan moet je eerst wel weten wat je wensen en dromen zijn…

Ik merk dat het niet altijd gemakkelijk is om te durven fantaseren over je toekomst. Soms vinden mensen het eng; ‘moet ik zomaar mijn hele leven omgooien’? Of: ‘Het lukt allemaal toch niet’. Maar het afgelopen jaar heb ik als wandelcoach weer gezien hoeveel er mogelijk is.

Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier bijna 100 mensen gecoacht. Samen bereikten we geweldige resultaten. Mensen kregen hun talenten en sterke punten in beeld, namen hun wensen en dromen (eindelijk) serieus, ontdekten welke functies ècht bij hen passen, gingen weer studeren, namen ontslag en stapten over naar nieuwe functies, begonnen hun eigen onderneming of herwaardeerden hun eigen functie door kleine wijzigingen.

Deze mensen voelen zich energieker en steviger en gaan met meer zelfvertrouwen verder met hun volgende stappen. Een keer werd een huwelijk gered, en een keer werd ook duidelijk dat de relatie niet meer klopte. Als je dichter bij jezelf komt en duidelijk ziet hoe talentvol, leuk, goed, krachtig en betekenisvol je bent, worden bepaalde beslissingen nu eenmaal eenvoudiger.

Ik gun het je van harte om in 2010 te kiezen voor datgene wat voor jou echt belangrijk is. En nu echt! Ga dromen! Om te beginnen. Fantaseren over je ideale toekomst kan je wakker schudden en ervoor zorgen dat jij in 2010 eindelijk die droombaan ontdekt én krijgt. Neem een voorsprong en droom!

Verbeeld en fantaseer in 7 stappen

Fantaseer er dus op los! Maak even pas op de plaats om je toekomst te verbeelden. Met dit 7-stappenplan prikkel je je fantasie. Door jezelf deze vragen te stellen, en je gedroomde toekomst op te schrijven en te tekenen, komen je ware dromen vanzelf bovendrijven.

*Koop een mooi opschrijfboekje en zoek een fijne, rustige plek op waar je rustig kunt fantaseren. Beschrijf het verloop van een ideale dag uit je ideale leven. Doe het in de tegenwoordige tijd en voel hoe het is als het al bereikt is. Zet zoveel mogelijk op papier. Waar krijg je energie van? Waar word je gelukkig van? Denk niet alleen aan werk; voor welke hobby, sport of andere vrijetijdsbesteding wil je het komende jaar meer tijd vrij maken? En hoe zit het met vriendschappen, familie en de liefde?

*Teken alle beelden die over je droomtoekomst in je opkomen. Ga er lekker voor zitten en maak een schets van hoe je zou willen dat je leven er qua werk en privé in 2010 uitziet. Ga helemaal los; teken gedetailleerd hoe je ideale werkplek er uit ziet, wat je in het weekend doet, hoe opdrachtgevers of leidinggevenden op jouw projecten reageren. Hou je niet zo van tekenen? Knip dan plaatjes die bij jouw dromen passen uit tijdschriften en maak een collage. Houd je tekening of collage in je zicht.

*Denk na over wie je stiekem een beetje benijdt. Wie heeft de baan die jij eigenlijk ambieert? Wie werkt bij een organisatie die jou heel erg aanspreekt? Is er iemand in je omgeving die een eigen onderneming heeft opgezet, en wil je dat eigenlijk ook wel? Fantaseer vervolgens over hoe het zou zijn als jij die droombaan zou hebben of die onderneming zou durven starten. Hoe zou je werk er uitzien, zou het je goed doen?

En als je durft: maak een afspraak met die persoon!

*Stel jezelf een paar praktische fantaseervragen. Hoeveel wil je volgend jaar verdienen? Wil je om loonsverhoging gaan vragen, probeer je dan precies voor te stellen hoe dat moment eruit ziet. Wat heb je aan, hoe stel je de vraag, en hoe reageert je baas? Of verdien je je geld met geheel andere bezigheden? Welke?

*Nog een praktische vraag: als je helemaal zelf kon kiezen welke opleiding, cursus, studie, training of coaching je volgend jaar gaat volgen, wat zou het thema daarvan dan zijn? En wat wil je met die opleiding of coaching bereiken?

*Ga wandelen met een vertrouwde vriend of vriendin en deel je fantasie. Vertel de ander welke ondersteuning je behoeft en hoe je dat gaat organiseren in het nieuwe jaar.

*Bedenk nu al waar zou je trots op zijn als je dat in 2010 bereikt. Stel dat je eind volgend jaar een mail aan mij zou sturen met alle dingen die je in 2010 hebt bereikt. Wat zou je vertellen? Welke knopen heb je dan doorgehakt, welke werk doe je dan, welke cursussen heb je gedaan en welke dingen heb je in je privé-leven omgegooid?

Ik wens je veel succes en plezier en ik wens je bovenal een fantasierijk en liefdevol 2010.

Dat al je wensen en dromen maar uit mogen komen!

Fijne feestdagen!

Wandelcoach Hilde Backus

—————————————————————————–

Wil je in het nieuwe jaar echt werk maken van je dromen? Heeft het nu lang genoeg geduurd dat je je wensen niet serieus nam? Wacht niet langer en meld je aan voor het beproefde individuele coachprogramma van 4 heerlijke wandelingen in de prachtige landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen. Je ontdekt je unieke talenten, je authentieke wensen, je drijfveren en je passende werksetting en daarmee de functie of rol waarin jij het gelukkigste zal zijn en het beste zal presteren. Geef het jezelf cadeau in het nieuwe jaar! Kijk bij https://wandelcoach.nl/coachprogrammas/talentvol-op-koers/

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau