Barbara (37) werkt 9 jaar in de evenementenbranche. Eerst als projectmanager bij de Jaarbeurs. Later bij een klein en hip evenementenbureau. 

Ze werkt met plezier maar steeds meer onder haar niveau. Dat bevalt niet en ze vindt een nieuwe uitdaging: projectleider bij een grote organisatie binnen de afdeling Marketing & Sales. 

Maar de crisis slaat toe. Interne projecten worden steeds afgeblazen. 

Barbara

Stoer

Het werkt zo demotiverend dat vermoeidheid en lamlendigheid toeslaan.

Niks voor Barbara. Ze neemt een stoer besluit: ze zegt haar baan op. Een overwinning. Ze onderneemt actie in plaats van wachten op een bore-out.

Super gemotiveerd is ze bij onze eerste wandeling. Ze heeft zich voorbereid op de vragen hoe wil je werken en leven? 

Maar al snel een diepe zucht.

‘Ik wil me kunnen ontspannen. Rust ervaren. Me energiek voelen.’ Ze omschrijft hoe haar ideale dag er uitziet. Wakker worden en rustige ontbijten met de kids. Dan moet ze hardlopen.

Moet?

Ze glimlacht en denkt na. ‘Ja, hoezo moet ik hardlopen?’ Als het om willen gaat maakt ze liever een wandeling met de camera om haar nek. Foto’s maken is haar passie. Ze volgde er een opleiding in.

Als ik haar vraag naar de foto’s die ze maakt vertelt ze enthousiast over haar eigen stijl. Ze krijgt een frisse blik en kijkt blij. Vol enthousiasme vertelt ze me ook over de fotoalbums die ze maakt voor anderen: Treasures for Life.

Ze vertelt verder. ‘Als het aan mij ligt werk ik weer met volle energie. Ik wil van mijn werk en leven genieten. En vooral: het verschil maken. Nuttig zijn. Zelfvertrouwen terugwinnen.’

Besneeuwd landschap in Amelisweerd

‘Hoe?’

Ze mijmert en kijkt rond in het besneeuwde landschap van Amelisweerd. ‘Ik werk op verschillende plekken en deel mijn tijd zelf in. Ik organiseer originele, spraakmakende evenementen waarbij ik grote groepen mensen met elkaar verbind.’

Ze kijkt naar de wolken en ik zie haar denken. ‘Ik breng ze bij elkaar om samen te werken. Er komen sprekers. Gezamenlijke activiteiten. Er heerst een sterk teamgevoel; samen maken we er iets geweldigs van.’

Ze ziet zichzelf op zo’n dag als aanspreekpunt. Fotografie moet er ook een plekje in krijgen. Dat wil ze graag.

Moeten en stress

Maar dan schiet ze in de stress. Ja, ja, mooi gedroomd. Gaat dit allemaal wel lukken? En komt ze dan niet weer in een organisatie met mooie plannen die ze niet kan uitvoeren? En genieten van werk, kan dat wel?

Moeten slaat toe. Ze moet genieten, moet perfect zijn en moet ontspannen.

Ik zie het vaker: mensen ontspannen in de natuur, ontdekken hun diepe verlangens en schieten vervolgens in de stress. Onze natuurlijke afweermechanismen zorgen dat we niet altijd in contact staan met verlangens. Het heeft namelijk consequenties. Soms gaan dingen in je leven op de schop. Niet echt geinteresseerd zijn in verlangens, kritische gedachten krijgen zijn eigenlijk heel beschermend. Maar het gaat gepaard met onvrede en angst. Vroeg of laat knelt het.

Prachtige wolken

In orde in de natuur

Barbara is bewust van haar kritische gedachtes. Ze moet de perfecte vrouw, medewerker, echtgenote, moeder en dochter zijn. Ze legt de lat hoog en is nooit tevreden. En dat kan alleen als ze ontspant. Ze moet ontspannen.

Zó wordt ontspannen wel heel moeilijk.

Samen met Barbara doe ik wandeloefeningen waarbij ze leert zichzelf goed te vinden zoals ze is. Met al haar talenten en eigenaardigheden, met het verleden dat ze met zich meedraagt. Dit ontspant haar. Maar verwart haar ook: het komt niet overeen met het ideale plaatje wat ze in gedachten had.

Ze is in orde zoals ze is. 

Barbara oefent veel met het nieuwe ik-ben-in-orde-gevoel en bekijkt zichzelf met zelfcompassie en mildheid. 

Dát geeft een ontspanning die ze niet eerder kende. 

En nu een baan

Als Barbara komt aanlopen voor de laatste wandeling zie ik dat het goed met haar gaat. Ze ziet er rustig en opgeruimd uit. ‘Dat klopt’ zegt ze ‘zelfcompassie is iets heel anders dan streven naar perfectie. Ik neem nu tijd voor mezelf, zoals ik ben. Het werkt.’

Maar nu nog een baan. Een baan die past.

Evenementen organiseren die het verschil maken, dat was het. Maar wat heeft ze allemaal in huis daarvoor? We onderzoeken het met de Talententest en Talentenscan en de beroepskeuzetest.

Wat heeft ze in huis?

Ze heeft passie voor en het talent om te organiseren. Meedenken, analyseren, evenementen ontwerpen, strategisch en operationeel. Verantwoordelijk voor het hele proces. Projectteams aansturen en meedenken in marketingactiviteiten. Grote en kleine events, open dagen, congressen.

Oud-collega’s, managers en dierbaren zien Barbara als iemand die geweldig goed is in organiseren. Ze heeft een aanmoedigende houding naar anderen. Weet partijen met elkaar te verbinden en ze voelt haarfijn aan wanneer dingen niet goed lopen.

Oog voor detail, styling, flexibel, creatief. Communicatief, doorziet situaties snel, veel ideeën, verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen. Sympathiek en levendig. Barbara floreert als haar omgeving enthousiast is.

Het verrast niemand meer dat ze mensgericht is en een mega talent heeft om te organiseren. Communicatie, marketing en evenementenorganisatie.

Dus…

Nog iets gedetailleerder: Barbara zoekt een baan. Ze organiseert spraakmakende evenementen. Ontwerpt en regelt alles van A-Z. Doet het alleen of geeft leiding aan het projectteam. Max. 32 uur/week werkt ze soepel samen met leuke collega’s die betrokken zijn bij de zaak. Ze heeft energie, zin om te sparren, en aan de slag te gaan.

Ze maakt het verschil.

Zoek en vind mee samen met Barbara.
Kijk op www.barbarazoekteenbaan.nl

Veel succes Barbara! Het lukt gewoon.

Hartelijke groet,
Hilde Backus

©2013 Het Coach Bureau

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau