Van moeten naar compassie

Vorig jaar volgde Barbara (38) het wandelcoachprogramma Ontdek je Talent en wie je bent. 

Ze werkte als projectmanager in de evenementenbranche en later bij een dienstverlenende organisatie. Door reorganisaties en de crisis werkte ze steeds meer onder haar niveau. Dat was enorm demotiverend. Niks voor Barbara. 

Ze zegde haar baan op. Ze zou niet wachten op een bore-out in een veel te saaie baan. 

Maar al snel groeit haar zelfkritiek tot in de hoekjes van haar geest en lichaam. Ze moet genieten, moet perfect zijn en moet ontspannen.

Amelisweerd

Compassie voor de perfectie

In het wandelcoachtraject worstelt ze. Ze gaat diep en komt boven. Ze ontdekt dat zelfcompassie iets anders is dan streven naar perfectie en de ideale medewerker, vrouw en moeder zijn. Mildheid en de natuur helpen haar hierbij.

Pas dan begint de ontdekkingstocht naar haar wensen, talenten en passende baan. 

Barbarazoekteenbaan.nl

Ze ontdekt wat ze wil, hervindt energie en met liefde en hoop stort ze zich in het vinden van haar nieuwe baan. Ze maakt als een van de eerste van Nederland haar eigen ‘ik zoek een baan’-website!

Lees hier hoe het haar destijds verging in het wandelcoachprogramma ‘Barbara zoekt een baan.nl’.

En nu: Barbara heeft de droombaan!

Na het wandelcoachtraject hebben we af en toe contact. Het is geen glad verhaal. Maar juist daarvan leert ze precies wat ze nodig heeft in haar nieuwe baan: ze wordt een social media expert en combineert dit met haar kennis en werkervaring.

Barbara

Barbara: In het afgelopen jaar zijn er super veel leuke dingen op mijn pad gekomen. Ik heb enorm veel geleerd en veel boeiende en interessante mensen ontmoet.

Je gaf me na afloop van het wandelcoachtraject de tip om socialmedia in te zetten in mijn zoektocht naar een baan. Die tip nam ik meteen ter harte. Het gaf meteen energie.

Zo begon mijn online zoektocht naar een baan en de lancering van mijn website. Een stroom van reacties was het gevolg en heel veel mensen, ook mensen die ik helemaal niet kende, gingen mij helpen in mijn zoektocht. Dat was waanzinnig. In een korte tijd gebeurde er zo veel.

Mede hierdoor werd mijn interesse in social media gewekt. Ik volgde tussen het solliciteren door een aantal workshops over social media en online marketing. Dat vond ik leuk!

Ik werd ook genomineerd voor het cv van de maand mei bij het Sollicitatielab. Een opsteker.

Ik werd afgewezen voor verschillende functies maar in augustus begon ik met een werkervaringsstage bij Kittyhawk. Zij boden mij de kans online marketing ervaring op te doen als Community Manager. Samen met andere Community Managers doorliep ik een boeiend traject. 
Op 10 december stond zelfs mijn 1e blog online! Lees hem hier.

Het resultaat van de stage: een droombaan! Per 1 maart werk ben als Community Manager bij Kittyhawk. Ik adviseer klanten over social media marketing en community management. Ik help ze met creatieve campagnes en contentstrategieën, die samengaan met werkende marketing-en communicatieplannen. En natuurlijk begeleid ik hen bij de uitvoer ervan.

Ik ben blij en trots op wat ik het afgelopen jaar meemaakte. Het was spannend en onzeker, maar ook spannend en interessant. Ik heb kansen gecreëerd, gekregen en met beide handen aangegrepen. Een baan vinden in deze tijd vraagt heel veel energie en een lange adem. Maar de aanhouder wint.

Tip van Barbara:

Ik vroeg Barbara: ‘hoe bleef je zo positief? Hoe voorkwam je frustratie, want je bent toch ook afgewezen?’

Ik bleef positief doordat ik stappen aan het maken was en mezelf bleef ontwikkelen. Dat gaf een goed gevoel. Daarnaast heb ik ook tijd ingeruimd voor gezin en hobby’s. Door mijn actieve houding, kreeg ik veel leuke reacties. Dat gaf me moed om door te blijven gaan.

Nog meer tips van Barbara

  • Zorg dat je online positief zichtbaar bent. Ga daarmee ook gesprekken aan met mensen. Netwerken is de manier om in contact te komen met jouw toekomstige werkgever, ook al weet je nog niet wie dat zal zijn.
  • Een eigen website waarin je jezelf persoonlijk en professioneel presenteert. Het is een prima tool om jezelf op social media te profileren. En een heel goede manier om op te vallen tussen alle sollicitaties. Het heeft mij heel veel gesprekken opgeleverd
  • Je LinkedIn profiel moet helemaal spic en span zijn. Plaats updates op je LinkedIn profiel zodat je in the picture blijft. Zorg dat je je netwerk weet wat je zoekt. 
  • Weet zelf dus ook wat je zoekt. Het wandelcoachtraject heeft me geholpen. Sta daarnaast open voor nieuwe ideeën en alles wat er op je pad komt.
  • Blijf jezelf ontwikkelen en volg cursussen en workshops. 
  • Neem ook tijd voor jezelf en ga wandelen. Solliciteren gaat 24/7 door en kost veel energie. Dat wil niet zeggen dat je de hele dag achter je computer moet zitten. Doe leuke dingen en laadt je batterij op.
  • Blijf positief en neem contact op als je bent afgewezen. Dit heeft mij aan een stageplek geholpen en uiteindelijk aan een baan. 

Ik hoop dat ik mensen kan inspireren. Ik ben zelf echt heel blij en happy.

Met enthousiaste groet,
Barbara Berkhout- Stroosnijder

Dank Barbara voor je verhaal en bruikbare tips!

Veel plezier en mooie verdere ontwikkeling in je nieuwe baan!

Hartelijke groet,

Hilde Backus
© Het Coach Bureau

De mensen en hun verhaal zijn echt. Iedereen geeft toestemming tot publicatie. In tegenstelling tot voorheen zijn tegenwoordig de namen gefingeerd in verband met de privacy. Als iemand zijn eigen bedrijf begint en de website er bij staat is de naam de echte.  

 

 

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau