Ze had een nieuw uiterlijk

Vlak voor de zomer kwam ik René, de bakker van de Veldkeuken tegen in de Veldkeukenwinkel. Ik koop er altijd het heerlijke olijvenbrood.

Hij vertelde over zijn schapen die net geschoren waren. En dat het zo grappig is dat ze elkaar in eerste instantie niet meer herkennen. Ze hebben een nieuw uiterlijk en moeten elkaar weer ontdekken ‘Ah jij bent het’.

Ik moest denken aan dat ik dat ook wel hoor van mensen die een wandelcoachtraject hebben gedaan. Ik zie het zelf en ze horen het ook terug.

Zo coachte ik een advocaat die ontspande in het coachtraject, ontdekte wat zij belangrijk vond en nieuwe keuzes maakte. Ik weet nog dat ik aan kwam lopen voor de laatste wandeling, vlak na de zomer. Ik zag iemand in een rood jasje, maar ik dacht ‘dat is ze niet’. Totdat ik dichterbij kwam. Ze was het wel! Alles was anders.

Haar haar was niet meer opgestoken maar wat korter geknipt en het danste om haar hoofd. Ze had geen make-up meer op, ze was puur. En ze was een paar kilo afgevallen, ze hoefde niets meer weg te eten. Maar het belangrijkste was: haar ontspannen gezicht, haar zachte trekken, mooi. ‘Anderen zien het ook’, zei ze blij.

Ze was relaxter in haar werk, en was ook losser. Ze deed meer dingen die ze vroeger als ‘gek’ bestempelde zoals neuriën of soms zingen als ze door de gang liep, grapjes maken en op een lichte manier zeggen dat ze iets niet wilde. En daar moesten sommige collega’s wel even aan wennen. En een collega genoot echt van haar, die werd er zelf ook rustiger van.

Natuurcoaching training wandelcoaching naar vitaliteit

Zo’n wandelcoachtraject in de ruimte van de natuur had haar goed gedaan. Nu een vraag aan jou: Zou je ook willen leren hoe je mensen kunt coachen naar ontspanning, nieuwe keuzes en misschien wel een nieuw ontspannen uiterlijk?

Weet dat je van harte welkom bent in onze Post Hbo Wandelcoach Opleiding. Een erkende opleiding waarin je een manier van coachen leert die niet alleen je coachees goed doet, maar waarin je zelf ook door het hele traject gaat. Het is niet het doel maar het is wel een bijproduct: je knapt er zelf ook van op. En daarbij is de methodiek ook nog eens onder de wetenschappelijke loep gelegd en heeft het zeer goede resultaten.

Je leert in de Post-Hbo Wandelcoach Opleiding veel waaronder:

 • Een vernieuwende en verfrissende stijl van begeleiden.
 • We laten je niet zwemmen maar je krijgt helderde handvatten. Je krijgt zicht op de structuur van het hele traject, zodat je weet waar je zit in je coachtraject en waar je naar toe coacht.
 • Je krijgt de vaardigheden en technieken onder de knie waarmee je de wandelcoachoefeningen kunt begeleiden zodat je coachee koers en hoop krijgt en in actie komt.
 • Het is nooit saai of of taai, maar praktisch en behapbaar.
 • Je ontdekt hoe je natuur betekenisvol maakt zodat je coachee gevoelens onder ogen kan zien, kan verwerken, keuzes kan maken en die kan verankeren.
 • En ook bij ingrijpende en lastige emoties ontdek je hoe natuur kan verzachten en troosten.
 • Je leert hoe je in het wandelen emoties kan reguleren of tegenreguleren, heel behulpzaam.
 • Je leert hoe je mensen echt naar nieuw gedrag kunt begeleiden, want dan gaat er echt wat veranderen in het leven van je coachee.
 • Met onze leuke en ervaren ondernemerscoach leer je de basis van ondernemen. De principes kun je ook inzetten als je wandelcoaching op je werk wilt introduceren.
 • En we doen het samen, in de groep, in intervisie en in supervisie. Je gaat het wandelcoachen echt onder de knie krijgen.

Je ontvangt:

 • Heldere hand-outs, alles overzichtelijk opgeschreven, waarmee het gemakkelijk voor je wordt.
 • De Tookit met ruim 30 wandelcoachoefeningen waarbij de natuur betekenisvol wordt en het lichaam ontspant.
 • Een marketing wegwijzer.
 • Mijn boek ‘Wandelcoaching bij stress en onzekerheid; 7 Stappenplan voor coaches die de natuur in willen’ (2021, uitgeverij BOOM). Het was het best verkochte coachboek bij Boom.
 • Mijn Eboek ‘Op weg naar plezier in je werk’ (2012, uitgeverij Forte).
 • Onze WandelcoachWaaier ‘Zo geef je bomen betekenis in je coaching’ die ik samen maakte met boswachter Norbert Kwint en natuurtekenaar Jasper de Ruiter.
De Wandelcoach Waaier Zo geef je bomen betekenis in je coaching

Hoe kun je aan de slag?

 • Bunnik (bij Utrecht): 2 februari, 15 maart, 12 april, 26 april, 17 mei, 7 juni, 21 juni  Meld je hier aan
 • Diepenveen (bij Deventer): 9 februari, 1 maart, 22 maart, 19 april, 17 mei, 14 juni, 28 juni  Meld je hier aan
 • Oosterhout (bij Breda): 16 mei, 6 juni, 4 juli, 5 september, 3 oktober, 7 november, 21 november  Meld je hier aan

Logo EMCC Practitioner Post-Hbo Wandelcoach Opleiding

We hebben ook de Wandelcoach Opleiding met NOBCO-variant (EQA/EIA)!

Heb je belangstelling voor de NOBCO-variant van de Wandelcoach Opleiding? Je volgt dan dezelfde opleiding maar met enkele aanpassingen volg je de erkende NOBCO-opleiding die opleidt tot Wandelcoach op Practitionerslevel. Je hebt de Europese en stevige erkenning van het EMCC en je kunt je aansluiten als volwaardig coach bij de NOBCO. Lees hier meer en maak meteen een belafspraak via . We geven graag meer info.

Wij zijn blij met het oordeel van de assessoren

The organization deserves compliments for its elaboration of the trainer material, the course material and the exam. This creates an image of the program that knows very well what it is doing, works systematically and pays attention to both the input and the output of the program. In short, the training can be classified as clear, compact, targeted and of high quality.

Lees meer over de Wandelcoach Opleiding en meld je hier aan.

Heb je vragen? Mail naar en we kunnen ook een belafspraak maken.
Ik spreek je graag! Welkom.

Hartelijke groet, Hilde Backus

© Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau