In Wandelinspiratie laat Aat van der Harst je verrassende wandelroutes zien! Kom op nieuwe ideeën, wandel in een omgeving die je nog niet kent en ontdek mooie paden waar je je wandelcoachees mee naar toe wilt nemen.

Klompenpaden

Klompenpaden zijn afwisselende wandelingen met bos en weilanden in het midden van het land. Ze zijn niet meer weg te denken uit het Utrechtse en Gelderse landschap. Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland zorgen ervoor dat er bijna maandelijks nieuwe klompenpaden bij komen. Er zijn er inmiddels al meer dan honderddertig. Iedere Utrechtse en Gelderse wandelaar kent ze, maar woon je elders in het land is het ook de moeite waard om er eens een te lopen.

Oldenallerpad

Vandaag ga ik naar het Oldenallerpad tussen Nijkerk en Putten. Ik parkeer mijn auto bij De Zoete Inval aan de Broekmolerweg in Putten. Onderweg kom ik over boerenland, langs lage houtwallen, langs beekjes en over een heideveld. Bij een boerderij kan je aan een gezellige tafel koffiedrinken. Er staat zelfs een koelkast met lekkere ijsjes.
Na de gastvrije boerderij wandel ik verder. Ik geniet van de afwisseling op deze wandeling. Ik houd ervan om geregeld wat verder te kunnen kijken. In dichte bossen op de Veluwe kan je je soms wat opgesloten voelen. Ook voor wandelcoaching is een divers landschap fijn. Je kunt je coachee steeds nieuwe vergezichten geven.

Bij een kasteel ga ik op een bankje zitten en eet een appel. Tegenover me ligt een vijver met blauwe reigers en daarachter het prachtige kasteel. De bekende architect Jacob van Campen ontwierp het rond 1655. Het is gebouwd in classicistische stijl. In 1848 moderniseerde architect Karel Georg Zocher het gebouw en ontwierp een Engelse tuin. In 1972 kocht Natuurmonumenten De Oldenaller en sindsdien is het erkend als rijksmonument.

Ik zit in het kasteelbos en geniet van de rust op deze vroege dinsdagmorgen. Ik besluit om hier weer gauw terug te komen, wie weet ook voor een wandelcoaching. De wandeling is acht kilometer en leent zich met zijn afwisselende karakter ook goed om te coachen.

Aat in Assisi, Italië

Over Aat

Aat van der Harst is wandelcoach en verhalenverteller. Auteur van Wandel je wijzer, stad en natuur als coach (2013 Ten Have).
Het boek Wandel je wijzer is een aanrader voor zowel wandelcoaches als mensen die al wandelend meer over zichzelf te weten willen komen.
www.verhalenonderweg.nl

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau