Mijn collega’s horen het ook vaak: Er zijn zoveel coachopleidingen, waarom zou ik de Wandelcoach Opleiding kiezen? Misschien denk je er al een tijdje over om een wandelcoachopleiding te volgen, maar twijfel je over welke opleiding.

Natuurlijk zit onze opleiding goed in elkaar en is het een gedegen, beproefde en uitgebreide opleiding. Dat vinden wij, maar gelukkig vinden onze studenten dat ook. En onze methodiek is wetenschappelijk onderzocht met zeer goede resultaten. Die methodiek leren we je.
Lees verder wat we je nog meer bieden.

Helderheid, eenvoud, concrete resultaten

Ons bureau bestaat sinds 2004 en heeft vanaf het prille begin ‘helderheid, eenvoud, concrete resultaten’ in het logo staan. Die uitgangspunten vind je in alles terug. Geen zweverigheid, of vaagheid, maar helderheid. Geen fratsen of franje maar eenvoud. Geen ‘kijken waar we uitkomen’ maar concrete resultaten. En dat doen we buiten in de natuur, waarbij je leert hoe natuur betekenis krijgt voor je coachee en hoe je coachee zijn (bewegende) lichaam stressverlagend, ontspannend en emotieregulerend kan laten werken. Met concrete, helder omschreven, direct toepasbare oefeningen.

Opleiders-trainers-Wandelcoach-Opleiding

Ervaren opleiders waar je blij van wordt

De eenvoud zit hem ook in de houding van onze opleiders. Ik ben dol op ze. En de studenten ook. Ze zijn bevlogen en ze hebben liefde voor hun vak van wandelcoach. Ze zijn zeer ervaren en deskundig maar ze zijn geen betweters. De gelijkwaardigheid, de warmte, de ruimhartigheid die jij zal hebben in je wandelcoaching, hebben zij ook in hun houding naar de groep en naar jou als individuele student.

Onze opleiders creëren een veilige en dynamische sfeer in de groep, je voelt je veilig om te leren (en eens lekker de mist in te gaan). Er is plezier en er wordt gelachen! En ze zien je. Ze gáán voor je. Ze gaan ervoor dat jij een zo goed mogelijke wandelcoach wordt op een manier die bij jou past. Net zoals jij straks een wandelcoach bent die gaat voor je coachee zodat die tot bloei komt precies zoals hij is. Dan ga jij floreren en je coachee ook.

Accreditaties voor hoge kwaliteit

Hoewel de Wandelcoach Opleiding het NRTO-keurmerk draagt (voor opleidingen van hoge kwaliteit en een gevarieerde inhoud, de jaarlijkse audit toont de kwaliteit van de opleiding en van de trainers), geaccrediteerd is door het CPION (de opleiding tot RegisterWandelcoach geeft een erkend Post-Hbo diploma) en geregistreerd bij het CRKBO (alle praktische zaken zijn goed geregeld, zoals bv evaluaties) zijn we in de race voor een nieuwe accreditatie, voor NOBCO Practitionercoach-opleiding.

We zijn al ver in dit proces. In een tussentijds rapport worden we gecomplimenteerd ons met uitgewerkte trainersmateriaal, het cursusmateriaal voor de studenten en de wijze van toetsen. De assessoren zeggen dat we ‘goed weten wat we aan het doen zijn, systematisch werken en aandacht schenken aan de input en output van het programma. En zij vinden: de opleiding zit helder in elkaar, is compact, doel- en resultaatgericht en van een hoge kwaliteit.’
Daar gloeien we van (van geluk), het benadrukt onze liefde voor het vak.

Bij de opleiding hebben we ook een mooie uitgebreide boekenlijst, aangevuld met video’s en podcasts waarin je je naar hartenlust kunt verdiepen.

66ste groep in mei!

In mei starten we met de 66ste groep. Als psycholoog ben ik vanaf 2004 aan het wandelcoachen en ik ontwikkelde na heel veel wandelcoachtrajecten (samen met een onderwijskundige en trainer) een echte professionele wandelcoachopleiding en in 2013 gingen we van start. Inmiddels volgden ruim 800 wandelcoaches onze opleidingen en zijn we steeds beter geworden. We blijven onze opleidingen aanscherpen op basis van ontwikkelingen in het vakgebied en de feedback van onze studenten.

Oefenen en meteen wandelcoachen met coachees

Tijdens de Wandelcoach Opleiding ga je meteen aan de slag met wandelcoachen; je gaat met je oefencoachees aan de wandel. Daarbij kijken we naar een heldere opbouw van het wandelcoachtraject, krijg je duidelijke theorie en oefen je met gerichte wandelcoachoefeningen. Je krijgt heldere feedback van onze opleiders en supervisiegesprekken over je oefencoaching en je eigen rol erin. Altijd op een manier waarop je het kunt hebben, zo leer je gericht en ontwikkel je je wandelcoachcompetenties.

Dan hebben we nog onze vermaarde Toolkit vol met wandelcoachoefeningen die je in de natuur kunt inzetten. Die helpt je bij het coachen met je (oefen)coachees en die Toolkit kun je straks in de praktijk goed gebruiken. Natuurlijk ontvang je ook mijn boeken ‘Wandelcoaching bij stress en onzekerheid; 7 Stappenplan voor coaches die de natuur in willen’ (Boom 2021) en ‘Op weg naar plezier in je werk’ (Forte 2012).

Wandelcoach-opleiding-Deventer

Goede basis als wandelcoach

We zien dit allemaal terug in de evaluaties van de Wandelcoach Opleiding. We hebben alle groepen geëvalueerd, vanaf groep één. De opleiders krijgen vaak een hoog cijfer van de studenten; een 8, vaker nog een 9 of zelfs een 10. Een greep uit de opmerkingen over onze opleiders:

‘Ze is zeer toegewijd, geeft de opleiding met zeer veel passie en dat is voelbaar waardoor je enthousiasme ervaart. Ze laat iedereen in haar of zijn waarde. Er is altijd overleg mogelijk en ze stimuleert wat er goed gegaan is en wat je goed doet.’

‘Een heel fijne, goede trainer en supervisor ook, een mooi, aardig en toegankelijk mens, met een fijne mix van een open minded houding en een to the point opstelling. Ze heeft me veel geleerd en het voelde heel vertrouwd bij haar.’

‘Ze is zelf het voorbeeld van wat ze vertelt. Ze heeft veel kennis van de praktijk en deelt deze op inspirerende manier. Ze zorgt tijdens de opleidingsdag voor een goede balans tussen vertellen en luisteren en laat de groep elkaar inspireren. Ze gebruikt de kennis uit de literatuur goed en verwijst bij vragen naar interessante links en boeken.’

‘Kundig, vertrouwd, rustig. Een vakvrouw!’

‘Ze is vriendelijk, toegankelijk en een zeer ervaren wandelcoach. Het was altijd een feestje om naar de trainingsdag te komen. De manier van feedback krijgen is opbouwend en motiverend.’

‘Superenthousiast, geduldig en altijd positief. En heel veel kennis van zaken. Heeft ons steeds rustig begeleid naar veel kennis en mooie inzichten, niet alleen in het werk als wandelcoach maar ook in onszelf.’

Nog even over de evaluaties: de hele Wandelcoach Opleiding krijgt van de studenten een hoog cijfer. Wij vragen na de opleiding ‘Wat zijn jouw drie beste resultaten in de opleiding?’ Daar komen mooie antwoorden op terug.

‘Het toepassen van concrete oefeningen en de resultaten die ik daarbij zag bij mijn coachees’

‘Mijn zelfwaardering als coach en bevestiging van mijn natuurlijke talent.’

‘Ik heb nu mijn eigen bedrijf, wie had dat in september gedacht? Ik heb mijn veerkracht en creativiteit hervonden.’

‘Ik weet nu de rust in mijn gesprekken te bewaren. Ik kan goed mijn cliënt vragen naar het associëren met de natuur. Veel praktische tools geleerd, waaronder de mooie oefeningen. En mijn eigen wandelcoachpraktijk gestart! :- )’

‘Het uitvoeren van het juiste gesprek met behulp van de natuur, ik voel me zelfverzekerder,
kan meer verdieping krijgen in gesprekken’

‘Het is een uitnodiging tot meer: naast mijn baan intern heb ik ook mijn eigen praktijk. Ik wil wandelcoaching als nieuwe dienst gaan integreren. De natuur kan ik nu meer ruimte in mijn trajecten geven. Samen buiten in de natuur draagt bij aan een nog intensere verbinding met de ander. En ondertussen zijn de antwoorden op onze vragen gewoon in de natuur terug te vinden.’

‘Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen in het wandelcoachen. Concreet oefeningen met succes kunnen toepassen. Meer durven “spelen” met de oefeningen.’

Brabant-Oosterhout-Wandelcoach-Opleiding

Wil je beginnen in mei in Bunnik?

We hebben nog een paar plaatsen beschikbaar voor onze groep in mei. In mei starten heeft zo z’n voordelen. Als je op 11 mei start, ben je op 30 november klaar en kun je alle opgedane kennis begin 2024 meteen gaan toepassen. Want januari is een moment dat veel mensen iets anders willen met hun loopbaan en leven. Ze willen een goede start maken in het nieuwe jaar en kunnen daar vaak goede coaching bij gebruiken. En dan is het mooi als jij die goede basis voor wandelcoaching hebt.

Lees hier meer over de Wandelcoach Opleiding.
Meld je hier aan.
Heb je vragen? Mail naar ? Of bel naar 06 17066750.

Je bent van harte welkom.

Hartelijke groet,
Hilde Backus

© Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau