Het is al een paar jaar geleden dat Agnes van den Berg, hoogleraar natuurbeleving, onderzoek deed naar onze wandelcoachmethodiek die we toepassen in ons wandelcoachprogramma Ontdek je Talent.

Samen met Femke Beute, onderzoeker natuur en daglicht op gezondheid, schreef ze het artikel ‘Walk it off! The effectiveness of walk and talk coaching in nature for individuals with burnout-and stress-related complaints’, dat in augustus 2021 gepubliceerd werd in Journal of Environmental Psychology.

Femke Beute maakte voor ons een behapbare Nederlandse samenvatting. Erg fijn! Dank Femke! Lees de belangrijkste conclusies, de opzet en uitvoering van het onderzoek en wandelcoaching in de toekomst. Je vindt er ook de link naar ‘Walk it off’ en naar ‘Ontdek je Talent’.

Veel plezier met ‘Wandel het weg’.

Wandel het weg, onderzoek naar effectiviteit wandelcoaching

Wandel het weg!

De effectiviteit van wandelcoaching in de natuur voor mensen met stressgerelateerde problemen en/of burn-out klachten.

De belangrijkste conclusies zijn:

  • Wandelcoaching is effectief in het verbeteren van mentale gezondheid en welbevinden op het gebied van: burn-out, bore-out, mentale problemen, concentratieproblemen, sociaal functioneren, werkplezier, betrokkenheid in werk, hoop, mindfulness en zelfvertrouwen.
  • In de studie werd geen bewijs gevonden voor verbetering van lichamelijke gezondheid of toename van lichamelijke beweging. Mogelijk is er meer tijd nodig voor het verbeteren van lichamelijke gezondheid dan mentale gezondheid bij wandelcoaching.
  • Deelnemers aan de wandelcoaching merkten meer positieve veranderingen dan mensen met vergelijkbare burn-out en stress gerelateerde problemen. De positieve veranderingen hadden met name betrekking op meer bewustzijn van het hier-en-nu, meer mildheid en acceptatie, het maken van plannen voor de toekomst, en mindere sombere gevoelens.
  • Het merendeel van de deelnemers vond dat de natuurlijke omgeving een grote bijdrage aan de wandelcoaching had geleverd. Hierbij werden vooral de rustgevende kwaliteiten van natuur genoemd, de frisse buitenlucht, en het feit dat buiten praten gemakkelijker ging.
  • De combinatie van wandelcoaching met een natuurlijke omgeving is effectief in het herstellen van mentale gezondheid en welbevinden voor mensen met burn-out- en stress-gerelateerde klachten.

Lees hier ‘Wandel het weg’, de hele Nederlandse samenvatting door Femke Beute.
Lees hier ‘Walk it off’, het artikel in Journal of Environmental Psychology, door Agnes van den Berg en Femke Beute.
Hier vind je ‘Ontdek je talent’, het wandelcoachprogramma dat onderzocht werd in het wandelcoachonderzoek en wat voor een belangrijk deel terugkomt in de Wandelcoach Opleiding.

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau