Het team achter Het Coach Bureau

Binnen Het Coach Bureau werkt Hilde Backus samen met een team van specialisten, waarmee ze de coachingtrajecten en coachopleidingen verzorgt. We stellen ze graag aan je voor.

Tineke Franssen - trainer Wandelcoach Opleiding

Tineke Franssen

Wandelcoach, opleider, trainer en supervisor

Tineke is geregistreerd supervisor en Registercoach bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC). Ze werkte met meer dan 350 managers en professionals binnen verschillende organisaties. Ze focust op aanwezige talenten en de (kleine) stappen die gezet kunnen worden om in beweging te komen richting het gewenste resultaat. Tineke wandelt ook met teams in het kader van teamcoaching en teambuilding. Binnen Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau is Tineke onder meer opleider in de Wandelcoach Opleiding en in de Opleiding tot Register Wandelcoach.

Trainer wandelcoaching voor groepen

Marian van Riel

Opleider, trainer en wandelcoach

Marian is een bevlogen wandelcoach, opleider en trainer, en een echt ‘groepsdier’. Binnen Het Coach Bureau traint zij onder meer andere wandelcoaches in het werken met groepen. Met haar aanstekelijke enthousiasme, uitstekende vermogen om af te stemmen op de groep en deskundigheid om groepen letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen is zij daarvoor de aangewezen persoon. Marian is opleider in de Wandelcoach Opleiding en trainer van online Puur Coachen. Ze is gecertificeerd trainer Vakopleiding train de trainer, bij de stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland.

Anne Kremers

Wandelcoach, opleider, trainer en docent

Anne is coach, wandelcoach, opleider, trainer en docent en heeft haar roots in het onderwijs. Ze heeft haar onderwijsbevoegdheid en staat met enorm veel enthousiasme voor en in een groep. Het is haar tweede natuur. Coachen ontdekte ze in haar managementfunctie in de non-profit, die ze 15 jaar vervulde. En coachen werd haar passie.
Anne is helder in haar communicatie, heeft het vermogen om mensen (weer) in zichzelf te laten geloven waardoor er groei ontstaat. Ze volgde een opleiding tot professioneel coach, de Wandelcoach Opleiding en verschillende wandelcoach-trainingen. Binnen Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau is zij opleider in de Wandelcoach Opleiding en trainer in Wandelcoaching voor groepen.

Anja van den Dam

Wandelcoach en loopbaanprofessional

Anja is Register Loopbaanprofessional, gecertificeerd door Noloc, en wandelcoach in het ‘Ontdek je Talent’-wandelcoachprogramma van Het Coach Bureau.
Al sinds 2005 begeleidt Anja mensen met levens- en loopbaanvragen. Daarvoor was ze bijna 20 jaar journalist en verslaggever, vooral voor de radio. Rond haar veertigste gooide zij het roer om. Via twee jaar vrijwilligerswerk in een hospice en een studie aan de post-HBO opleiding School voor Zijnsoriëntatie van Hans Knibbe vond ze de diepgang die ze zocht. Anja verenigt het doelgerichte, onderzoekende, kritische en vragende van de journalist met het ontvankelijke, milde, rustende en wetende van de ervaren coach.

Agnes van den Berg - gastdocent Wandelcoach Opleiding

Prof. dr. Agnes van den Berg

Gastspreker

Agnes is omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving , gespecialiseerd in onderzoek naar natuur en gezondheid. Zij studeerde experimentele psychologie aan de RUG, specialisatie cognitieve besliskunde. Ze deed promotieonderzoek naar individuele verschillen in de waardering van ruige en verzorgde natuur en werkte mee aan talloze onderzoeken naar natuurbeleving en de relatie tussen natuur en gezondheid.

Daphne Meuwese - gastdocent Wandelcoach Opleiding

Daphne Meuwese

Gastdocent

Daphne studeerde Bos en Natuurbeheer aan de Wageningen Universiteit én Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is nu werkzaam als psycholoog en verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam als onderzoeker naar Natuur en Mentale Gezondheid. Daarnaast vertaalt ze dergelijk onderzoek naar praktische natuur & zorg-innovaties vanuit het bedrijf De Buitendokters, waarvan ze mede-oprichter is.

Prof. Dr. Sander Koole

Prof. dr. Sander Koole

Gastspreker

Naast hoogleraar Klinische psychologie bij de faculteit Gedrags- en bewegingswetenschappen is Sander oprichter en hoofd van het Emotielab bij de VU. Hij houdt zich bezig met de invloed van ons lichaam en de natuur op onze emoties. Zijn team voert boeiende onderzoeken uit, waaronder het grootste onderzoek naar natuur en gezondheid van dit moment onder 1000 proefpersonen in 5 landen.

Trainer training wandelcoaching bij stress en burn-out Het Coach Bureau Oda Salomons

Oda Salomons

Trainer, wandelcoach en psycholoog

Oda is een enthousiaste en betrokken wandelcoach en trainer. Ze geeft individuele coaching en trainingen aan groepen, en laat gestreste mensen floreren in de natuur waar ze opbloeien tot energieke en bevlogen werknemers. Met haar speelse en energieke aanpak krijgt ze een groep echt in beweging, waardoor iedereen gaat oefenen en stappen gaat zetten.

Oda heeft de wandelcoachopleiding bij Hilde Backus gevolgd. Haar vakopleiding tot trainer volgde ze bij de NOBTRA-geaccrediteerde opleiding Blankestijn & Partners. Bij Schouten & Nelissen volgde ze een door de NOBCO-geaccrediteerde opleiding tot coach op practitionerniveau. Ook volgt en geeft ze internationale trainingen op het gebied van mentale gezondheid. De afgelopen jaren heeft ze zich verdiept in het ontstaan en de behandeling van stress en burn-out.

Eveline Vermeeren

Eveline Vermeeren is psycholoog, trainer, wandelcoach en creatief coach. Eveline is een enthousiaste en deskundige trainer. Ze geeft individuele en groepsgerichte coaching en heeft een zeer ruime ervaring met het begeleiden van mensen in verschillende soorten verliessituaties. In haar begeleiding maakt ze gebruik van wandelcoaching, maar ook van creatieve opdrachten; door het tekenen en schilderen haalt ze de moed en innerlijke spirit van haar coachees weer naar boven.

Eveline is afgestudeerd psycholoog aan de Tilburg University, volgde diverse vervolgopleidingen waaronder de opleiding ‘Rouwverwerking en verliesbegeleiding’ bij Riet Fiddelaers en Sabine Noten. Ook is ze opgeleid als kunstzinnig (creatief) coach bij de Kleine Tiki en heeft ze bij Ingrid Dykstra de opleiding voor familie-opstellingen gevolgd. De afgelopen jaren heeft ze zich verdiept in verliesverwerking en ondersteuning bij rouwverwerking. Eveline volgde ook onze Wandelcoach Opleiding.

Anneke Dekkers - marketing expert / trainer Wandelcoach Opleiding

Selma Foeken

Ondernemerscoach en marketingdeskundige

Selma gelooft dat je aan marketing kunt doen zonder ‘verkoperig’ te worden, trucjes toe te passen of jezelf op de borst te kloppen. In haar ogen kun je namelijk ook in je marketing en profilering dichtbij jezelf blijven. Sterker nog, zij gelooft dat dit dé manier is om jezelf te onderscheiden. In onze wandelcoachopleidingen leert zij je hoe je dit als wandelcoach kunt doen.

Norbert Kwint - boswacht / trainer Wandelcoach Opleiding

Norbert Kwint

Boswachter

Na zijn bos- en natuurbeheeropleiding werkt Norbert jarenlang als vogelteller waarna hij bij Natuurmonumenten terecht kwam. Als leidinggevende voerde hij functioneringsgesprekken al in de jaren 90 wandelend door de natuur. Hij volgde onze wandelcoachopleiding en is inmiddels ook als docent aan Het Coach Bureau verbonden, waarbij hij met name de lessen natuurcoaching verzorgt.

Jeroen Glissenaar - boswachter / trainer Wandelcoach Opleiding

Jeroen Glissenaar

Boswachter

Jeroen is officieel beheerder van het Park Sonsbeek bij Arnhem, misschien wel het mooiste park van Nederland – in ieder geval volgens Jeroen zelf. Als boswachter én wandelcoach verdiept hij zich voortdurend in de relatie tussen de natuur en menselijk gedrag.

Wijnie Verheij

Office manager

Er komt veel kijken bij het reilen en zeilen van een druk coachings- en opleidingsbedrijf. Wijnie is de rechterhand van Hilde Backus en de spreekwoordelijke – en onmisbare – spin in het web die zorgt dat alles altijd op rolletjes loopt.