Het team achter Het Coach Bureau

Binnen Het Coach Bureau werkt Hilde Backus samen met een team van specialisten, waarmee ze de coachingtrajecten en coachopleidingen verzorgt. We stellen ze graag aan je voor.

Tineke Franssen - trainer Wandelcoach Opleiding

Tineke Franssen

Wandelcoach, trainer, supervisor

Tineke is geregistreerd supervisor en Registercoach bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC). Ze werkte met meer dan 350 managers en professionals binnen verschillende organisaties. Ze focust op aanwezige talenten en de (kleine) stappen die gezet kunnen worden om in beweging te komen richting het gewenste resultaat. Tineke wandelt ook met teams in het kader van teamcoaching en teambuilding.

Anja van den Dam

Wandelcoach

Anja begeleidt al sinds 2005 mensen met levens- en loopbaanvragen. Daarvoor was ze bijna 20 jaar journalist en verslaggever, vooral voor de radio. Rond haar veertigste gooide zij het roer om. Via twee jaar vrijwilligerswerk in een hospice en een studie aan de post-HBO opleiding School voor Zijnsoriëntatie van Hans Knibbe vond ze de diepgang die ze zocht. Anja verenigt het doelgerichte, onderzoekende, kritische en vragende van de journalist met het ontvankelijke, milde, rustende en wetende van de ervaren coach.

Agnes van den Berg - gastdocent Wandelcoach Opleiding

Prof. dr. Agnes van den Berg

Gastspreker

Agnes is omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving , gespecialiseerd in onderzoek naar natuur en gezondheid. Zij studeerde experimentele psychologie aan de RUG, specialisatie cognitieve besliskunde. Ze deed promotieonderzoek naar individuele verschillen in de waardering van ruige en verzorgde natuur en werkte mee aan talloze onderzoeken naar natuurbeleving en de relatie tussen natuur en gezondheid.

Daphne Meuwese - gastdocent Wandelcoach Opleiding

Daphne Meuwese

Gastdocent

Daphne studeerde Bos en Natuurbeheer aan de Wageningen Universiteit én Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is nu werkzaam als psycholoog en verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam als onderzoeker naar Natuur en Mentale Gezondheid. Daarnaast vertaalt ze dergelijk onderzoek naar praktische natuur & zorg-innovaties vanuit het bedrijf De Buitendokters, waarvan ze mede-oprichter is.

Aat van der Harst - trainer Wandelcoach Opleiding

Aat van der Harst

Trainer

Aat is auteur van het boek ‘Wandel je wijzer, stad en natuur als coach’. Hij werkt veel op het gebied van Emotionele Intelligentie en schreef met collega’s het boek ‘Ontwikkelen van Emotionele Intelligentie, praktijkboek voor de leraar’. Hij gaf jarenlang trainingen op het gebied van communicatie- en leiderschapsvaardigheden, EQ, angermanagement en ‘van faalangst naar zelfvertrouwen’.

Trainer wandelcoaching voor groepen

Marian van Riel

Trainer en wandelcoach

Marian is een bevlogen wandelcoach en trainer, en een echt ‘groepsdier’. Binnen Het Coach Bureau traint zij onder meer andere wandelcoaches in het werken met groepen. Met haar aanstekelijke enthousiasme, uitstekende vermogen om af te stemmen op de groep en deskundigheid om groepen letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen is zij daarvoor de aangewezen persoon. Marian is gecertificeerd trainer Vakopleiding train de trainer, bij de stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland.

Prof. Dr. Sander Koole

Prof. dr. Sander Koole

Gastspreker

Naast hoogleraar Klinische psychologie bij de faculteit Gedrags- en bewegingswetenschappen is Sander oprichter en hoofd van het Emotielab bij de VU. Hij houdt zich bezig met de invloed van ons lichaam en de natuur op onze emoties. Zijn team voert boeiende onderzoeken uit, waaronder het grootste onderzoek naar natuur en gezondheid van dit moment onder 1000 proefpersonen in 5 landen.

Anneke Dekkers - marketing expert / trainer Wandelcoach Opleiding

Selma Foeken

Ondernemerscoach en marketingdeskundige

Selma gelooft dat je aan marketing kunt doen zonder ‘verkoperig’ te worden, trucjes toe te passen of jezelf op de borst te kloppen. In haar ogen kun je namelijk ook in je marketing en profilering dichtbij jezelf blijven. Sterker nog, zij gelooft dat dit dé manier is om jezelf te onderscheiden. In onze wandelcoachopleidingen leert zij je hoe je dit als wandelcoach kunt doen.

Norbert Kwint - boswacht / trainer Wandelcoach Opleiding

Norbert Kwint

Boswachter

Na zijn bos- en natuurbeheeropleiding werkt Norbert jarenlang als vogelteller waarna hij bij Natuurmonumenten terecht kwam. Als leidinggevende voerde hij functioneringsgesprekken al in de jaren 90 wandelend door de natuur. Hij volgde onze wandelcoachopleiding en is inmiddels ook als docent aan Het Coach Bureau verbonden, waarbij hij met name de lessen natuurcoaching verzorgt.

Jeroen Glissenaar - boswachter / trainer Wandelcoach Opleiding

Jeroen Glissenaar

Boswachter

Jeroen is officieel beheerder van het Park Sonsbeek bij Arnhem, misschien wel het mooiste park van Nederland – in ieder geval volgens Jeroen zelf. Als boswachter én wandelcoach verdiept hij zich voortdurend in de relatie tussen de natuur en menselijk gedrag.

Wijnie Verheij

Office manager

Er komt veel kijken bij het reilen en zeilen van een druk coachings- en opleidingsbedrijf. Wijnie is de rechterhand van Hilde Backus en de spreekwoordelijke – en onmisbare – spin in het web die zorgt dat alles altijd op rolletjes loopt.