Het team achter Het Coach Bureau

Binnen Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau werkt Hilde Backus samen met een team van specialisten, waarmee ze de coachingtrajecten en coachopleidingen verzorgt. We stellen ze graag aan je voor.

Tineke Franssen - trainer Wandelcoach Opleiding

Tineke Franssen

Wandelcoach, opleider, trainer en supervisor

Tineke is geregistreerd supervisor en Registercoach bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC). Ze werkte met meer dan 350 managers en professionals binnen verschillende organisaties. Ze focust op aanwezige talenten en de (kleine) stappen die gezet kunnen worden om in beweging te komen richting het gewenste resultaat. Tineke wandelt ook met teams in het kader van teamcoaching en teambuilding. Binnen Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau is Tineke onder meer opleider in de Wandelcoach Opleiding en in de Opleiding tot Register Wandelcoach.

Trainer wandelcoaching voor groepen

Marian van Riel

Opleider, trainer en wandelcoach

Marian is een bevlogen wandelcoach, opleider en trainer, en een echt ‘groepsdier’. Binnen Het Coach Bureau traint zij onder meer andere wandelcoaches in het werken met groepen. Met haar aanstekelijke enthousiasme, uitstekende vermogen om af te stemmen op de groep en deskundigheid om groepen letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen is zij daarvoor de aangewezen persoon. Marian is opleider in de Wandelcoach Opleiding en trainer van online Puur Coachen. Ze is gecertificeerd trainer Vakopleiding train de trainer, bij de stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland.

Anne Kremers

Wandelcoach, opleider, trainer en docent

Anne is coach, wandelcoach, opleider, trainer en docent en heeft haar roots in het onderwijs. Ze heeft haar onderwijsbevoegdheid en staat met enorm veel enthousiasme voor en in een groep. Het is haar tweede natuur. Coachen ontdekte ze in haar managementfunctie in de non-profit, die ze 15 jaar vervulde. En coachen werd haar passie.
Anne is helder in haar communicatie, heeft het vermogen om mensen (weer) in zichzelf te laten geloven waardoor er groei ontstaat. Ze volgde een opleiding tot professioneel coach, de Wandelcoach Opleiding en verschillende wandelcoach-trainingen. Binnen Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau is zij opleider in de Wandelcoach Opleiding en trainer in Wandelcoaching voor groepen.

Hans van Reeuwijk Practitioner Coach trainer Wandelcoach Opleiding

Hans van Reeuwijk

Trainer, coach en wandelcoach

Hans is een open, flexibele en speelse trainer en coach. Hij is opgeleid als ervaringsgerichte coach, deed de Wandelcoach Opleiding en volgde verschillende andere trainingen. Na zijn studie Milieuhygiëne in Wageningen werkte Hans 25 jaar internationaal. Hij durfde het roer om te gooien op zijn vijftigste. En met succes! Hij volgde de vakopleiding tot trainer bij Karin de Galan en is NOBTRA trainer. Hij is gecertificeerd als EIA/Practitioners-coach bij de NOBCO en is aangesloten bij de NOLOC. In coaching combineert Hans zijn creatieve, energieke en sensitieve natuur, zijn analytische en doelgerichte aanpak en zijn levenservaring. Hij stimuleert zijn coachees om weer met zichzelf in contact te komen en hun eigenheid te ontdekken: ze ontdekken hun verlangens en gaan in de natuur stap voor stap op weg naar resultaten.

Anja van den Dam

Wandelcoach en loopbaanprofessional

Anja is Register Loopbaanprofessional, gecertificeerd door Noloc, en wandelcoach in het ‘Ontdek je Talent’-wandelcoachprogramma van Het Coach Bureau.
Al sinds 2005 begeleidt Anja mensen met levens- en loopbaanvragen. Daarvoor was ze bijna 20 jaar journalist en verslaggever, vooral voor de radio. Rond haar veertigste gooide zij het roer om. Via twee jaar vrijwilligerswerk in een hospice en een studie aan de post-HBO opleiding School voor Zijnsoriëntatie van Hans Knibbe vond ze de diepgang die ze zocht. Anja verenigt het doelgerichte, onderzoekende, kritische en vragende van de journalist met het ontvankelijke, milde, rustende en wetende van de ervaren coach.

Sofia Oomen, supervisor Nobco Wandelcoach Opleiding

Sofia Oomen

Coach, trainer en supervisor

Sofia volgt het EMCC/NOBCO gecertificeerde supervision programma bij Tom Battye Coaching. Ze vindt het prachtig om coaches te begeleiden in hun professionele ontwikkeling. Met name de parallel-processen die spelen tussen de coaches zelf en hun coachees vindt zij interessant. Daarnaast is Sofia gecertificeerd als Senior Coach Practitioner bij de NOBCO en is aangesloten bij het CSR-expertisecentrum Stress & veerkracht.
Sofia begeleidt in haar eigen coachpraktijk individuen en teams, organiseert familieopstellingen en begeleidt vrouwengroepen. Hierin gaat zij met haar cliënten en supervisanten op zoek naar hun identiteit en zingeving zodat zij weer hun leven ten volle kunnen leven vanuit hun hart. Sofia wandelt ook met haar coachees en geniet van het palet aan kleuren en reflectiemateriaal dat de natuur biedt.

Agnes van den Berg - gastdocent Wandelcoach Opleiding

Prof. dr. Agnes van den Berg

Gastspreker

Agnes is omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving , gespecialiseerd in onderzoek naar natuur en gezondheid. Zij studeerde experimentele psychologie aan de RUG, specialisatie cognitieve besliskunde. Ze deed promotieonderzoek naar individuele verschillen in de waardering van ruige en verzorgde natuur en werkte mee aan talloze onderzoeken naar natuurbeleving en de relatie tussen natuur en gezondheid.

Daphne Meuwese - gastdocent Wandelcoach Opleiding

Daphne Meuwese

Gastdocent

Daphne studeerde Bos en Natuurbeheer aan de Wageningen Universiteit én Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is nu werkzaam als psycholoog en verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam als onderzoeker naar Natuur en Mentale Gezondheid. Daarnaast vertaalt ze dergelijk onderzoek naar praktische natuur & zorg-innovaties vanuit het bedrijf De Buitendokters, waarvan ze mede-oprichter is.

Prof. Dr. Sander Koole

Prof. dr. Sander Koole

Gastspreker

Naast hoogleraar Klinische psychologie bij de faculteit Gedrags- en bewegingswetenschappen is Sander oprichter en hoofd van het Emotielab bij de VU. Hij houdt zich bezig met de invloed van ons lichaam en de natuur op onze emoties. Zijn team voert boeiende onderzoeken uit, waaronder het grootste onderzoek naar natuur en gezondheid van dit moment onder 1000 proefpersonen in 5 landen.