Kwaliteit en erkenningen

Bij Het Coach Bureau mag je rekenen op kwaliteit en professionaliteit. Hieronder een overzicht van de verschillende kwalificaties en accreditaties van ons bureau, onze opleidingen en onze individuele coaches en trainers.

Geregistreerde Onderwijsinstelling

Het Coach Bureau staat met de Wandelcoach Opleiding geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO) en voldoet dus aan de strenge Europese richtlijnen voor onderwijsinstellingen.

NRTO

Het Coach Bureau is lid van de Nederlandse Raad voor Trainingen en Opleidingen en De Wandelcoach Opleiding heeft het NRTO-keurmerk voor hoog gekwalificeerde en gevarieerde educatie.

Officiële post-hbo Registeropleiding

Onze post-hbo Opleiding tot Register Wandelcoach® is bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland (onderdeel CPION) geregistreerd als officiële Registeropleiding. Wandelcoaches die de opleiding en het examen succesvol afronden, worden opgenomen in het Abituriëntenregister en dat is een pre voor particuliere en zakelijke klanten.

NOBCO-waardering: 90 PE-uren

Als lid van de NOBCO ontvang je 90 PE-uren voor je ontwikkeling als coach als je de kennistoets en het praktijkexamen van de Opleiding tot Register Wandelcoach® met succes doorloopt.

BVGZ

De Wandelcoach Opleiding is erkend door de Beroepsvereniging van Groene Zorgprofessionals (BVGZ).

Kwalificaties individuele coaches en trainers

Registerpsycholoog NIP

Hilde Backus is als Psycholoog NIP opgenomen in het Register Arbeid en Organisatie van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Dat borgt vakbekwaamheid, kwaliteit en permanente educatie.

NOLOC Erkend loopbaanprofessional

Bij Noloc is Hilde Backus erkend loopbaanprofessional. Het Noloc toetst op groei, zorgvuldigheid, kwaliteit en deskundigheid.

Registratie AGB-register

Hilde Backus is als psycholoog opgenomen in het AGB-register voor zorgaanbieders (AGB-code 94009831).

LVSC register voor professioneel begeleiders

Tineke Franssen is geregistreerd bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC) als supervisor (registratienummer S11566H2) en als registercoach (registratienummer RC 0293 H).

Erkend coach – StiR

Tineke Franssen is als coach geregistreerd (registratienummer EC 3317) bij Stichting Registratie (StiR), de onafhankelijke stichting voor beroepsregistratie van supervisoren, coaches en overige professioneel begeleiders.

Gecertificeerd Rots & Water trainer

Marian van Riel volgde de officiële Rots & Water trainersopleiding van het Gadaku instituut en is daarmee gecertificeerd Rots & Water trainer voor volwassenen en jongeren.

Post hbo diploma ‘Train de trainer’

Marian van Riel volgde de opleiding ‘Train de trainer’ aan de School voor Training van Karin de Galan, en ontving daarvoor het erkende diploma van de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland.

Lid BFP (België)

Liesbeth Saerens is lid van de Belgische Federatie voor Psychologen (BFP).

Lid BVRGS (België)

Liesbeth Saerens is lid van de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systeemcounseling (BVRGS).

Lid VVKP (België)

Liesbeth Saerens is lid van de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP).