Nu de zomer dan toch echt voorbij is, heb je misschien wel zin in de herfst. Of…? Deze tweedaagse trainingen gaan je helpen om fris en stevig het najaar in te gaan. Je gaat je (wandel)coachvak verdiepen, verrijken en glans geven zodat je je coachee of cliënt nog beter kunt begeleiden al wandelend in de natuur. Het hersftweer en de veranderende natuur dragen daaraan bij.
5 Wandelcoach-Najaarstrainingen
We hebben 5 najaarstrainingen. Het zijn allemaal tweedaagse trainingen.
Ik zet ze alvast op een rij en je leest hieronder er meer over.
- Systemisch Wandelcoachen op 2 en 30 november, 1 plaats vrij gekomen
- Wandelcoaching naar Vitaliteit op 6 oktober en 3 november, nog 2 plaatsen
- Wandelcoaching bij Stress en Burn-out op 26 oktober en 23 november, er is plek
- Wandelcoaching voor Groepen op 10 en 17 november, nog 3 plaatsen
- Wandelcoaching bij Rouw en Verlies op 16 en 17 november, nog 4 plaatsen
Dubbelslag: jij als mens en jij als professional
De trainingen zullen je plezier geven: de opbouw is helder, je leert theorieën die de trainers vertalen naar de praktijk. Je leert alles op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten. We maken een dubbelslag: je ondervindt het thema zélf aan den lijve. Daarnaast geven we je vandaaruit de kennis en praktische tools om op het betreffende thema met je coachees aan de wandel te gaan: je leert hoe je je coachee kunt begeleiden. De training biedt je dus zowel een persoonlijke als professionele verrijking.
Onze trainers
Ze zijn leuk! En niet alleen ervaren als wandelcoach, maar ook deskundig in het thema van de training. Ze zijn stevig opgeleid en hebben enorm veel ervaring. Én ze zijn thuis in het geven van trainingen, weten een fijne, lichte sfeer te scheppen. Jij voelt je op je gemak, samen, en je gaat leren. Mét plezier!
De Veldkeuken verzorgt in deze trainingen de lunch en het lekkers. Dat het met liefde is gemaakt proef je. Natuurlijk biologisch en vegetarisch.
Voor wie?
Deze tweedaagse trainingen zijn er voor de (wandel)coach die een basisniveau. Je hoeft niet thuis te zijn in het buiten-coachen, maar wel in het coachen zelf. Het helpt als je de Wandelcoach Opleiding hebt gevolgd of een andere coachopleiding of een vergelijkbare opleiding. Twijfel je? Stuur een mailtje naar en we maken een telefonische afspraak.
Voordeel
Volg of volgde je de Wandelcoach Opleiding (of start je er dit jaar mee)? Dan geniet je voordeel!
1 Systemisch Wandelcoachen: wat vertelt het systeem je?
Wil je leren hoe je je coachee op een systemische manier kunt coachen in de natuur? In deze tweedaagse training ervaar je de basis van systemisch wandelcoachen. Je leert met zachte ogen en een open hart waarnemen, verrassende vragen stellen en je ontdekt wat het systeem je probeert te vertellen.
Loopt je coachee steeds tegen hetzelfde probleem aan?
Heeft hij moeite met autoriteit? Kan zij niet genieten van vrije tijd? Moet ze altijd de beste zijn? Wil hij wel maar durft hij niet? Zorgt ze voor anderen maar niet voor zichzelf? Voelt ze zich uiteindelijk toch steeds weer alleen?
Vanuit een systemisch perspectief stel je verrassende vragen die proberen beweging te brengen in een systeem: Waar is dit probleem een oplossing voor? Waar hoeft niet naar gekeken te worden, omdat dit probleem er is?
Door fysiek te ervaren hoe je coachee onderdeel is van een systeem, te voelen wat voor hem een florerende plek in het systeem is, kan zijn potentieel tot bloei komen en zijn energie weer vrij stromen. De natuur helpt daarbij. Erkennen is een van de meest helende bewegingen voor systemen. Jij gaat, als coach/begeleider deze stappen ook zelf ervaren in de training.
Data:
2 november en 30 november, 1 plek vrij gekomen
Ik heb een enorme kennis over systemisch werken en wandelcoachen opgedaan. Eveline en Oda weten een fijne veilige setting neer te zetten om te leren en te oefenen met systemisch wandelcoachen. Ze hebben hele waardevolle oefeningen. En ik merk dat er geen betere plek om systemisch te coachen dan in de natuur. Systemisch wandelcoachen is een prachtige toevoeging in mijn wandelcoaching. Hilde zegt het vaak en ik bevestig volmondig: ‘Wandelcoachen is fantastisch!’
Lotje Stremmelaar, Consulent passend onderwijs, creatief wandelcoach
Lees hier alles over de tweedaagse training Systemisch Wandelcoachen en hoe je je kunt aanmelden. Je bent welkom!
2 Wandelcoaching naar Vitaliteit: Een vitaal leven komt binnen handbereik!
De energie en fitheid holt achteruit bij veel mensen. Misschien merk je het om je heen of voel je het zelf. Bijna een derde van de Nederlanders heeft volgens TNO (2021) last van lichamelijke klachten. Denk aan prikkelbaarheid, hoofd- of nekpijn, concentratieproblemen, vermoeidheid, spanningsklachten, slapeloze nachten en overgewicht. Dat heeft flinke gevolgen voor de persoon zelf, zijn omgeving en ook werkgevers kampen met de consequenties.
Als (wandel)coach werk je vast ook met coachees die worstelen met deze klachten. Welke rol spelen leefstijl en vitaliteit daarbij? En wat kun jij daarin als wandelcoach betekenen? En… hoe is het met je eigen vitaliteit?
In de training ‘Wandelcoaching naar Vitaliteit’ ontdek je (onder meer):
- Wat vitaliteit is en hoe dit bijdraagt aan een ontspannen leven
- Een systemische visie op gezondheid: hoe slaap, ontspanning, een gezond voedingspatroon, bewegen, zingeving en sociale relaties op elkaar inwerken en elkaar versterken
- Waarom we het zo lastig vinden om in beweging te komen en vast et houden aan gewoontes, terwijl we weten dat ze niet goed voor ons zijn
- Hoe het wel gaat lukken! Hoe je je coachees kunt ondersteunen een gezondere leefstijl te ontwikkelen, ook als ze het moeilijk krijgen
- Hoe luisteren naar je lichaam helpt om je vitaal te gaan voelen en gezonder te eten
- Hoe je je eigen vitaliteit ervaart en hoe je je vitaliteit versterkt
- Hoe je het wandelen en de natuur in je vitaliteitsoefeningen betrekt
De herfst kan vitaal beginnen met deze zeer gewaardeerde training! Wil je aan den lijve ervaren hoe jouw vitaliteit werkt? En ontdekken hoe je vitaliteitscoaching betekenisvol integreert in je aanbod? Volg deze training met de 4 thema’s: slapen, voeding, stress en emoties, bewegen.
Data:
6 oktober en 3 november, nog 3 plaatsen
De verdeling in 4 dagdelen met bij ieder dagdeel een thema (slapen, voeding, beweging, stress) geeft structuur. Oda verheldert haar kennis met voorbeelden en wijdt niet onnodig uit. Daardoor komt er veel aan bod. Dat is knap. De kennis is behapbaar: ik heb er wonderbaarlijk veel nog van paraat in mijn hoofd (dat is niet altijd zo na een training is mijn ervaring). Ik ben geïnspireerd en heb er weer tools bij.
Het heeft mij persoonlijk ook goed gedaan en ik ben veel bewuster bezig met mijn eigen aandachtsgebieden op gebied van vitaliteit. Dat maakt mij een betere coach voor anderen.
De oefeningen rond embodied coachen en de visualisaties stonden al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik ben er meteen mee aan de slag gegaan bij mijn cliënten en met mezelf.
Ik heb (nu een half jaar later) nog steeds contact heb met mijn maatje waaraan ik was gekoppeld tijdens de training. We houden elkaar scherp op gebied van onze eigen vitaliteit en de uitvoering van het geleerde in de praktijk. Een verrijking.
Annemieke Versluis Vitaal werken en leren, Wandelcoach-onderwijs. nl
Lees alles over ‘Wandelcoaching naar Vitaliteit’ en doe mee. Welkom!
3 Wandelcoaching bij Stress en Burn-out: hoe je sluipend in glijdt én het bospad van herstel
Stress is aan de orde van de dag en burn-out neemt nog steeds toe (1,2 miljoen mensen, onderzoek van TNO) . Als (wandel)coach, psycholoog, hrm-er of maatschappelijk werker heb je ongetwijfeld te maken met coachees/cliënten die ploeteren met stress, burn-out of overspannenheid. Maar wat is het nu precies? En hoe begeleid je naar herstel? Hoe kun je dat op een professionele wijze doen, in de natuur?
In de training Wandelcoaching bij stress en burn-out ontdek je:
- Iedereen heeft het over burn-out, maar wat is het eigenlijk?
- Hoe herken je signalen van chronische stress bij je coachee en via welke fasen ‘glijdt’ iemand een burn-out in?
- Wat is het eerste dat je kunt doen als wandelcoach, op weg naar herstel?
- Hoe begeleid je een coachee naar het ontdekken van nieuwe grenzen en ander gedrag? Van moeheid naar energie en flow!
Verder…
- Krijg je inzicht in de dynamiek van huisarts, leidinggevende, bedrijfsarts en coachee en weet je je daarin professioneel te bewegen.
- Leer je werken met de nieuwste Burnout Assessment Tool (BAT), en leer je herkennen in welke fase je coachee zit op de schaal van burn-out.
- Oefen je met wandelcoach-oefeningen in de natuur die daadwerkelijk helpen bij herstel van stress en burn-out.
Data: 26 oktober en 23 november, er is plek
Inhoudelijk van zeer hoog niveau en theorie en praktische aanpak worden zo helder en inspirerend gebracht, dat het prima te volgen en te onthouden is. Je voelt meteen dat Oda écht zichzelf is. Ze creëert heel bewust een speeltuin waardoor iedereen zich meteen vrij en veilig voelt om volop mee te doen. De dag is één grote happening van interactie en in beweging zijn, waardoor je naar huis gaat met een fijn gevoel en een rugzak vol nieuwe ideeën. Ongemerkt en met veel plezier heb ik ca. 10 nuttige oefeningen opgepikt om zelf weer in mijn coaching toe te passen.
A.H.
Hier lees je alles over ‘Wandelcoaching bij Stress en Burn-out’. Welkom!
4 Wandelcoaching voor Groepen: neem regie en laat los, leer hoe deelnemers elkaar versterken
Ben je wandelcoach en zou je – naast individuele coachees – ook groepen willen begeleiden? Geen gek idee! Want Wandelcoaching voor Groepen is niet alleen leuk en dankbaar, het geeft je wandelcoachbedrijf een nieuwe boost.
Wandelen met groepen is heerlijk. Mensen kunnen elkaar als geen ander inspireren en motiveren, en jij als wandelcoach speelt daarbij een cruciale rol. Door een goede sfeer in de groep te creëren en de regie te nemen – maar ook weg te geven op de juiste momenten – wordt je groepswandeling een bijzondere ervaring met impact.
In de training ‘Wandelcoaching voor Groepen’ ontdek je:
- Hoe je een sfeer creëert waarin deelnemers zich gezien en veilig voelen
- Hoe je ervoor zorgt dat deelnemers samen in gesprek tot inzichten komen
- Hoe je de regie houdt en tegelijkertijd zelf ook een leuke dag hebt
- Hoe je het wandelen en de natuur in je oefeningen betrekt
- Welke groepsprocessen er optreden en hoe je daar het beste mee omgaat
- Hoe je omgaat met zeer ‘aanwezige’ deelnemers, of deelnemers die zich juist afzonderen… en wat echt helpt!
- Hoe je omgaat met praktische zaken, zoals regen, of mensen die naar de wc moeten
- Hoe je een groepswandeling ontwerpt en opbouwt zodat het een unieke en leerzame ervaring wordt voor iedereen
Na de training beschik je over de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een groepswandeling te ontwerpen en uit te voeren. En, heel praktisch: je gaat naar huis met een concreet plan dat je in je eigen praktijk kunt implementeren.
Data: 10 en 17 november, nog 3 plaatsen
Marian is enthousiast, neemt me mee en geeft me het gevoel dat ik het kan. Het is prachtig om te zien hoe snel we van losse individuen overgingen in een groep. Door haar gerichte manier van trainen doet ze voor hoe je zelf een groepsgevoel kunt creëren. Ze leeft het voor en legt ook steeds uit wat ze aan het doen is, en waarom. Dat vind ik heel verdiepend. Top om te leren hoe je natuuroefeningen naar jouw eigen inzicht samen kunt stellen en kunt aanpassen naar groepsoefeningen. Ik weet nu ook hoe ik buiten kan werken met een groep, af kan stemmen zonder de regie te verliezen. En ook leuk al die nieuwe contacten, leuke mensen in de groep!
Marleen Boon-Jansen
Klik hier voor alle info over de training Wandelcoaching voor Groepen. Voel je welkom!
5 Wandelcoaching bij Rouw en Verlies: vind de balans tussen pijn en herstel
Ben je al wat langer actief als (wandel)coach, dan krijg je er mee te maken: een coachee met een ingrijpende verlieservaring. Wat kan er gebeurd zijn? Rouw en verlies kunnen allerlei verschijningsvormen hebben:
In de training ‘Wandelcoaching voor Groepen’ ontdek je:
- Het overlijden van een naaste
- De mentale naweeën van ernstige ziekte
- Een scheiding en liefdesverdriet
- Het verdriet na een miskraam
- Een onverwacht ontslag
Hoe ga je als coach om met de verlieservaring en de (rouw)verwerking ervan van je coachee? Hoe bied je zorgvuldige en professionele ondersteuning? Waar moet je op letten en welke handvatten kun je gebruiken?
In de training ontdek wat rouwverwerking eigenlijk is en leer je werken met twee verhelderende theoretische modellen. Ook is er aandacht voor zelfreflectie: wat is jouw eigen relatie met het thema verlies? Zo kun je je coachee open en oordeelsvrij begeleiden.
En natuurlijk ga praktisch en ervaringsgericht aan de slag met werkvormen en wandelcoachoefeningen in de natuur. ‘Wandelcoaching bij Rouw en Verlies’ is in alle opzichten een mooie, bijzondere training en vormt een waardevolle verdiepingsslag voor jou als (wandel)coach.
We kijken in de training naar:
- Verlies. Verlies is breder dan het verlies door overlijden. We hebben allemaal te maken met grote en/of kleine verliezen. Hoe gaan we er mee om?
- Rouwverwerking – wat is dat eigenlijk? Verlies verwerken – hoe doe je dat?
- Hoe kun je je coachee nabij zijn in zijn of haar verdriet, zonder dat de ander (en jij) hierdoor wordt overspoeld?
- Hoe kun je je coachee uitnodigen om het verlies en de bijbehorende gevoelens ‘aan te nemen’?
- Hoe begeleid je je coachee naar het omgaan met een veranderend leven met gemis?
- Hoe help je je coachee zich weer beter te voelen en nieuwe stappen te nemen?
Data: 16 en 17 november, nog 4 plaatsen
Via heldere stapsgewijze rouwtaken, de thuisoefening Levensrivier en flap-over aanvullingen met grappige tekeningetjes neemt Eveline me mee door het hele rouw- en verliesproces. Er is ruimte voor beleving en delen van persoonlijke ervaringen. Juist het ervaren in tweetallen en daarna in de groep evalueren onder leiding van Eveline, met door haar serieus genomen opmerkingen uit de groep maakt het leerzaam voor allemaal. De natuur en het wandelend coachen sluiten prachtig aan op haar theorie, vertaald naar natuuraspecten. Door de voorbeelden vanuit de praktijk van Eveline en de voorbeelden van de deelnemers n.a.v. de theorie kwamen de begeleidingsaspecten helemaal tot leven.
Eveline straalt heel veel rust en kennis uit, waardoor ze veiligheid creëert. De reader is een prachtige basis met uitgebreide Toolbox, gedichten, verhalen, boek- en muzieksuggesties. Top! Het is een waardevolle training.
Wilma Vos, theatermaker en wandelcoach
Lees hier alles over de training ‘Wandelcoaching bij Rouw en Verlies’.
Alle Wandelcoach-Najaarstrainingen op een rij:
- Systemisch Wandelcoachen op 2 en 30 november, 1 plaats vrij gekomen
- Wandelcoaching naar Vitaliteit op 6 oktober en 3 november, nog 2 plaatsen
- Wandelcoaching bij Stress en Burn-out op 26 oktober en 23 november, er is plek
- Wandelcoaching voor Groepen op 10 en 17 november, nog 3 plaatsen
- Wandelcoaching bij Rouw en Verlies op 16 en 17 november, nog 4 plaatsen
Je bent van harte welkom! Heb je vragen, mail naar en we spreken elkaar snel.
Hartelijke groet, Hilde Backus
© Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau
Geef een reactie