Harriëtte ontving het Stap-budget en begint op 11 mei met de Wandelcoach Opleiding. Ze heeft er reuzeveel zin in. ‘Ik krijg enorm veel energie van gesprekken in de natuur. Maar ik wil méér leren en heb ik behoefte aan feedback en supervisie.’ Harriëtte van Ringelenstein uit Leusden wilde al heel lang wandelcoach worden. Ze volgde een online wandelcoachopleiding maar heeft nu behoefte aan méér. Waarom wil ze juist onze Wandelcoach Opleiding volgen?

Wandelcoach worden: kan ik het zelf ook?

Al drie jaar volgde Harriëtte nieuws en blogs over de Wandelcoach Opleiding via onze nieuwsbrief. ‘De nuchterheid en praktische insteek spreken me aan. Ik deed de gratis oefeningen die ik via de website en nieuwsbrief tegenkwam. Ik heb de weldadige werking van wandelen en de natuur altijd zelf ondervonden; mij helpt wandelen in de natuur te ontspannen, om opgebouwde stress kwijt te raken. Ik vroeg me steeds vaker af: zou ik zelf ook wandelcoach kunnen worden?’

Hoe het zaadje voor coaching in de natuur werd geplant

Het was Harriëtte duidelijk dat zij een andere richting in wilde slaan. Ze zette eerst de stap om een andere baan te zoeken. ‘Ik werkte in het bedrijfsleven en de druk werd steeds meer opgevoerd: het ging veel over declarabele uren en offertes moesten er soms al binnen een uur uit. Door de verschraling in het werk solliciteerde ik naar een nieuwe baan. Toen ik wegging zeiden collega’s: “Jij was de verbindende factor op het werk.” Ik denk dat ze dat zeiden omdat ik altijd tijd probeerde vrij te maken om het gesprek aan te gaan met collega’s die het moeilijk hadden.
Door die opmerking is bij mij het zaadje voor coaching geplant.

Ruimte om de volgende stap te onderzoeken

Haar nieuwe baan was op een tussenjaar-school, een opleiding waar het om de persoonlijke ontwikkeling van jongeren draait. ‘Ik zag het curriculum, het materiaal, ik was onder de indruk van de mentorgesprekken met de jongeren. Díe wilde ik dolgraag voeren, helaas kon dat niet, het hoorde niet bij mijn baan. Maar de geest was wel uit de fles. Ik zegde mijn baan op, nam ruimte om te onderzoeken wat mijn volgende stap was. Wandelcoaching wilde ik toen het liefste doen; buiten zijn, bewegen en coachen in de natuur.’

Behoefte aan méér na online wandelcoach opleiding

Er worden veel verschillende wandelcoachopleidingen aangeboden, en ze verschillen sterk. Harriëtte koos voor een online wandelcoachopleiding. Uiteindelijk was het niet genoeg voor haar. ‘Ik leerde wel veel, maar eigenlijk niet echt hoe ik moest coachen. Ik vulde het aan met praktijkweekenden en maakte gebruik van de mogelijkheid om vragen te stellen. Alleen was er niemand die mij begeleidde of feedback gaf. Ik kreeg ook geen supervisie. En ik was dus ook niet buiten, zo leerde ik het wandelcoachen niet.’

Structuur van wandelcoaching en de beste oefeningen

Aan feedback en supervisie heeft Harriëtte veel behoefte, nu ze voorzichtig gestart is met haar wandelcoachpraktijk ‘Harriëtte Wandelcoaching’ en mensen in de natuur coacht. ‘Na afloop heb ik een fijn gevoel, want het was een goed gesprek. Maar na een uur denk ik dan toch: heb ik het wel goed gedaan? Was dat wel een goede stap? Had ik daar meer op in moeten gaan of meer moeten doorvragen? Ik pas wel toe wat ik leerde, maar ik heb behoefte aan meer informatie en feedback. Bijvoorbeeld over oefeningen; hoe zet ik ze in, hoe begeleid ik de oefeningen in de natuur het beste? Ik wil graag horen wat ik goed doe en beter kan, en wil meer leren over de structuur in een coachtraject: wanneer zet je wat het beste in?’

Wandelcoach Opleiding: mensen helpen én zelf energie krijgen

Dus start ze in mei met de Wandelcoach Opleiding. ‘Het is fijn dat de methodiek van deze Wandelcoach Opleiding onderzocht is. Ik vroeg een Stap-budget aan, en kreeg die toegekend. Maar ook als ik de stap subsidie niet had gekregen, had ik ook nu in mei willen starten. Ik investeer in mijn toekomst en mijn professionele ontwikkeling.
Ik zie in mijn omgeving veel mensen worstelen met van alles, en zelf heb ik ook het nodige meegemaakt. Ik wil mijn levenservaring en kennis bundelen in een wandelcoachpraktijk. Niet alleen omdat ik mensen wil helpen, maar ook omdat ik merk dat ik veel energie krijg van gesprekken in de natuur. Gesprekken die echt ergens over gaan.’

Wil je beginnen in mei in Bunnik?

We hebben nog een paar plaatsen beschikbaar voor onze groep in mei. In mei starten heeft zo z’n voordelen. Als je op 11 mei start, ben je op 30 november klaar en kun je alle opgedane kennis begin 2024 meteen gaan toepassen. Want januari is een moment dat veel mensen iets anders willen met hun loopbaan en leven. Ze willen een goede start maken in het nieuwe jaar en kunnen daar vaak goede coaching bij gebruiken. En dan is het mooi als jij die goede basis voor wandelcoaching hebt.

Lees hier meer over de Wandelcoach Opleiding.
Meld je hier aan.
Heb je vragen? Mail naar ? Of bel naar 06 17066750.

Je bent natuurlijk van harte welkom.

Hartelijke groet,
Hilde Backus

© Wandelcoach.nl | Het Coach Bureau

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau