De zomervakantie is al begonnen en gisteren reikten we laatste certificaten én NOBCO/EQA diploma’s uit van dit voorjaar. Wat een heerlijke mensen weer, en zo’n fijne en enthousiaste sfeer. Ze presenteerden hun coachmodellen en hun persoonlijke stijl van wandelcoachen. We waren onder de indruk van de vernieuwende en onconventionele ideeën én diepgang.

75 wandelcoaches ontvingen dit voorjaar het certificaat van de erkende Post Hbo Wandelcoach Opleiding en 16 wandelcoaches het NOBCO/EQA diploma. Zij gaan op weg naar (of hebben ondertussen) de EIA-certificering. We hebben ze (bijna) allemaal op de foto en een paar op film!

75 wandelcoaches, met ieder hun eigenheid, hun vakgebied, persoonlijke stijl en eigen natuur. Allemaal met empathie, deskundigheid, resultaatgedrevenheid met inzet van de heldere, verfrissende wandelcoachoefeningen in de natuur.

Gefeliciteerd allemaal en heel veel succes en plezier! Ook namens de trainers.

Veel dank aan de opleiders Marian van Riel, Anne Kremers en Hans van Reeuwijk die de studenten opleidden tot professionele wandelcoaches. Ze hebben genoten van de leergierigheid van de studenten, hun open nieuwsgierigheid, kritische blik, compassie, samenwerking en plezier.

De gecertificeerde kersverse wandelcoaches

Na de zomer fris aan de slag als wandelcoach?

Wandelcoaching is fantastisch. Dat zeg ik het wel vaker, want het is écht een toevoeging. Dát we ontspannen en ons weer ‘mens’ voelen als we wandelen in de natuur merken we bijna allemaal. Ook dat we frisse ideeën krijgen of een antwoord op een dilemma. We kunnen onze gevoelens beter interpreteren en je humeur licht op. We knappen op in de natuur. Bijna iedereen weet en merkt het. Het is wetenschappelijk bewezen.

Als wandelcoach kun je deze effecten versterken. Daarmee help je je coachee verder op weg naar wat voor hem/haar van wezenlijk belang is. Hoe? Door zó te begeleiden dat natuur betekenis wordt voor je coachee, gekoppeld aan zijn vraag of wens. Zonder dat je suggesties, adviezen of oplossingen geeft.

En het kan ook door het wandelende lichaam verder in te zetten. We noemen het belichaamde emotie(tegen)regulatie. Mensen vinden hun rust of komen juist in actie, ze weten weer raad met emoties en ontdekken hun natuurlijke tempo. Je leert het in de Post Hbo Wandelcoach Opleiding. En veel meer natuurlijk.

We leven in een veeleisende prestatiegerichte samenleving die ons stress, spanning, onzekerheid en overbelasting geeft. ‘Nou, stel dan je grenzen!’, ‘Doe dan wat je leuk vindt!’, ‘Maak keuze en zorg dan dat je gelukkig wordt!’. Het zijn uitspraken die precies die veeleisendheid benadrukken. Vaak roepen we het tegen ons zelf. Ondertussen worden we vermoeider en weten we niet wat te doen.

Het vraagt dat mensen een pas op de plaats maken, op adem komen, helder worden en ontdekken welke behapbare keuzes ze willen maken. Wat kun je als wandelcoach daarin betekenen? Hoe kun je als hulpverlener naar buiten gaan? Leer het in de Wandelcoach Opleiding.

Wat leer je in de Wandelcoach Opleiding?

  • Heldere stappen! Je leert de structuur van een wandelcoachtraject. Veel studenten ervaren onze aanpak als vernieuwend en verfrissend.
  • Alles wat we doen heeft een basis in de wetenschap en je maakt kennis met heldere theorieën die we praktisch vertalen.
  • Je ontdekt hoe belangrijk verlangen is, hoe je coachee hier contact mee krijgt en hoe dit energie en koers geeft.
  • Je leert hoe je mensen zelf kan laten zoeken, zonder jouw interpretatie, advies, of suggesties. Je leert de vragen stellen die de ander helpen in zijn of haar eigen proces. Je geeft je vertrouwen aan de ander. En die gaat dat voelen.
  • Je begeleidt je coachee naar concrete gedragsstappen. Dan gaat er echt wat veranderen.
  • Je leert hoe je kunt begeleiden bij lastige emoties. En ook hier kan de natuur verzachten en troosten.
  • Met onze leuke en ervaren ondernemerscoach leer je de basis van ondernemen. Je leert ook hoe je wandelcoaching op je werk kunt introduceren.
  • Met de aimabele boswachter ga je op pad en krijg je kennis van de natuur en leer je wat dat kan betekenen in je coaching.
  • Natuurlijk ontvangt je:
    • 100 Heldere hand-outs,
    • De Tookit met ruim 30 wandelcoach-oefeningen waarbij de natuur betekenisvol wordt en het lichaam ontspant,
    • Een marketing wegwijzer,
    • Mijn wandelcoachboek ‘Wandelcoaching bij stress en onzekerheid; 7 Stappenplan voor coaches die de natuur in willen’ (2021, uitgeverij BOOM),
    • Mijn E-boek ‘Op weg naar plezier in je werk’ (2012 uitgeverij Forte),
    • Onze WandelcoachWaaier ‘Zo geef je bomen betekenis in je coaching’ die ik samen maakte met boswachter Norbert Kwint en natuurtekenaar Jasper de Ruiter. Een leuk en onmisbaar tool (past in je achterzak).

Hoe kun je aan de slag?

Na de zomer starten we met 3 nieuwe Wandelcoach Opleidingen.

  • Bunnik: 20 september, 18 oktober, 15 november, 13 december 2024, 10 januari, 31 januari en 21 februari 2025. VOL. Meld je hier aan voor de wachtlijst!
  • EXTRA GROEP in Bunnik!: 27 september, 25 oktober, 15 november, 20 december 2024, 24 januari, 14 februari en 7 maart 2025. Meld je hier aan.
  • NIEUW Ansen (Drenthe). Eenmalig en noordelijker wordt het niet!: 18 oktober, 8 november, 6 december, 10 januari, 7 februari, 28 februari en 21 maart 2025. Meld je hier aan. Nog 2 plekken.
NOBCO EMCC

Of je nu kiest voor de certificering van de NOBCO tot Practitioner Wandelcoach of voor de lichtere versie van de Wandelcoach Opleiding: in beide gevallen volg je een erkende Wandelcoach Opleiding op practitionerslevel. De NOBCO beoordeelde de opleiding als: clear, compact, targetted and of high quality!

Je bent van harte welkom. Mail naar  of bel/ app me op 06 170 66 750

Ik spreek je graag!

Hartelijke groet, Hilde Backus

2021-11-afronding-WandelcoachOpleiding-groep1-Belastingdienst-22-maart-2022

Tweedaagse Wandelcoachtrainingen

We hebben prachtige tweedaagse wandelcoachtrainingen. Het is niet nodig dat je de Wandelcoach Opleiding volgde!

Volgde je, of volg je nu de Wandelcoach Opleiding, dan ontvang je korting van 100,- (vrij van btw). Je leest het onderaan elke training.

Embodied Wandelcoachen op 29 en 30 augustus – VOL, meld je hier aan voor de wachtlijst.
Relatiewandelcoaching: Help je coachee bij relatieperikelen op 3 en 4 oktober
Wandelcoaching bij Rouw en Verlies op 3 en 24 oktober VOL, meld je hier aan voor de wachtlijst.
Systemisch Wandelcoachen op 16 oktober en 20 november – Nog 3 plekken.
Wandelcoaching voor Groepen op 8 november en 22 november

Alle trainingen vinden plaats in het prachtige landgoed Amelisweerd in Bunnik.

Voel je welkom! Heb je vragen? Mail naar of bel 06 170 66 750.

Ik spreek je graag!

Hartelijke groet,

Hilde Backus

Hilde Backus van Het Coach Bureau | wandelcoach.nl

Over Het Coach Bureau

Je las een blogartikel van wandelcoach.nl, de website van Het Coach Bureau van Hilde Backus. Leuk dat je op onze website bent!

Opleidingen voor wandelcoaches
Ben je geïnteresseerd in het vak van wandelcoach? We bieden verschillende opleidingen en trainingen.

Loopbaancoaching & talentontwikkeling
Ben je een professional of manager op HBO/WO-niveau? Heb je het gevoel dat je meer uit je werk en leven zou kunnen halen? Daar helpen we je graag bij.

Nieuwe artikelen direct per e-mail ontvangen?
Meld je dan aan voor ons gratis e-zine!

Meld je aan voor het gratis e-zine van Het Coach Bureau